EXTRAhaaste lokakuulle 2012

Lisää
05.10.2012 21:51 - 05.10.2012 21:51 #19053 : nami-hiiri
Lf Modet toivovat runsasta osallistumista molempiin lokakuun haasteisiin!



VOITA LIPPU "GLORIA BLOG AWARDS" –gaalaan Valion sponsoroimana!
Tapahtuma on 26. lokakuuta 2012.
Tämä on Leivontafoorumin aktiivijäsenille hieno ja erilainen mahdollisuus! Kaksi lippua jaossa avec mahdollisuudella tai ilman.

Valitse oman blogisi kaunein leipomus, jonka olet tehnyt vuonna 2012, liitä sen resepti ja 1 kuva Lf]


AIKAA on 7 päivää eli 6.-12.10.2012 - leipomushan on jo valmiina !
ARVOSTELUUN varataan aikaa 4 päivää eli Lf aktiivijäsenet voivat äänestää kauneinta 13.-16.10.2012. (YV/nami-hiiri)
Voittaja-leipomus laitetaan Valion reseptipankkiin ( http://www.valio.fi ). Voittajan blogi linkitetään, joten tulee hieman 'glooriaa' sitäkin kautta !

LIPUN postittaa VALIO.

Liitetiedosto:


Mahdollisiin kysymyksiin vastaa YV]

Lisää tapahtumasta: http://www.gloria.fi/artikkeli/osallist ... wards_2012

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.10.2012 11:21 - 08.10.2012 11:21 #14903 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Syksyinen sienipiirakka
En viitsi osallistua millään vanhaan blogiini postaamalla leipomuksella ja uusi blogini on niin kovin nuori vielä. Leipomuksia on näin ollen kerääntynyt uuteen osoitteeseen vasta kourallinen, mutta arvonta on niin kiva, että tohdin osallistua melko perinteisen näköisellä piiraalla. Valitsin kuitenkin mieluummin reseptin, joka on suurimmaksi osaksi omaa käsialaa. Pohjan resepti on hieman mukaillen jostain reseptikätköistä.

Täytteenä voi hyvin käyttää myös kantarelleja, mutta valko-orakkaat ovat kivaa vaihtelua.

Syksyinen sienipiirakka



6-8 annosta

Pohja]
1,5 dl maitoa
1 muna
½ tl suolaa
3,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
½ dl sulaa voita
1 tl timjamia

Täyte]
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
5 cm:n pätkä purjoa
vajaa litra valko-orakkaita (maun mukaan)
suolaa
1,5 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria, suolaa
100 g kantarellituorejuustoa

  • Paista pilkotuista sienistä neste pois. Siirrä pannulta astiaan. Paista jauheliha ja pilkotut sipulit pannulla. Mausta. Sekoita sienet sekaan ja nosta hellalta jäähtymään.
  • Tee pohja. Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voi nopeasti muna-maitoon. Kaada taikina voideltuun syvään piirasvuokaan. Taputtele taikina reunoille ja pohjalle.
  • Sekoita juustoraaste jauhelihan sekaan. Kaada vuokaan. Sekoita kerma, munat, tuorejuusto ja suola keskenään. Kaada seos vuokaan.
  • Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

[Blogista Food and Then Some ]
Aihe on lukittu.
Lisää
08.10.2012 22:50 - 08.10.2012 22:50 #14908 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Glorian tapahtuma on kiinnostava - osallistun elokuussa -12 tehdyllä mansikka-juustokakun kuvalla arvontaan.


"Mansikkakukat tanssii Mascarponella"

Pohja]http://nami-hiiri.com/blog/3268391/-man ... arponella/[/url]

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.10.2012 16:21 - 09.10.2012 16:21 #14914 : Piipak
Vastaus käyttäjältä Piipak aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Ruusukakku

Tämä on tämän vuoden kaunein kakkuni , ohjeessa ei ole mitään uutta eikä erityistä ainoastaa teko hetki oli melko erityinen.
Liitetiedosto:


Kakkupohja 3 munan pohja ohjeella yhtä paljon kaikkea.
Välissä purkki vatkattua kermaa johon sekoitettu purkki rahkaa toisessa välissä vadelmaa ja toisessa persikkaa.
Kostutus sitruunalimu
Pinnassa 'liimana' kerma-rahkaa, pinta ja koristeet MMF

linkki ; http://piipak.vuodatus.net/blog/3291017
Aihe on lukittu.
Lisää
10.10.2012 11:10 - 10.10.2012 11:10 #14917 : Kakkumonsteri
Vastaus käyttäjältä Kakkumonsteri aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Tyynykakku



Vaikea oli valinta näteintä leipomusta, mutta tämä on mielestäni ihanan hempeä. Ja täyte on kinuskinen.
Pohjana on 4 munan sokerikakkupohja:
    4 kananmunaa
    1,5dl sokeria
    1,5dl vehnäjauhoja
    1/2dl perunajauhoja
    1/2tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada 20x20cm vuokaan ja paista noin 45min. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.

Täyte:
    ½prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
    1,5dl kermaa
    3liivatelehteä
    tilkka kuumaa vettä

Vaahto menee helposti lötköksi, joten sekaan kannattaa lisätä muutama liivatelehti. Valmis seos kannattaa laittaa jääkaappiin 5-10minuutiksi, jotta se ehtii hieman jähmettyä ja on helpompi saada pysymään pohjien välissä.

Tässä vaiheessa on järkevintä kovertaa kakku tyynyn muotoon. Kakku on päällystetty kermavaahdolla ja karkkimassalla. Kenkä ja koristereunus ovat myös karkkimassaa. Tarkemmat koristeluohjeet löytyy blogistani
http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/ ... -cake.html

Ihanaa syksyä kaikille!
Aihe on lukittu.
Lisää
10.10.2012 20:08 - 10.10.2012 20:08 #14924 : mare78
Vastaus käyttäjältä mare78 aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Lähdin mukaan kakulla joka sopii lähestyvään talveen. Valitsin juuri tämän kakun myös siksi, että ohje on lähes tulkoon omaa käsialaa.
Kakku myös herättää lämpimiä muistoja viime talvesta kun poika oli vielä pienen pieni

Lumikuningattaren kakku



Pohja]
4 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl VH
1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Paista 180 asteessa n.30 minuuttia.

Täyte:
n. 3dl vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
n. 1,5dl kuningatarhilloa

Itse tehty kuningatarhillo

500g mustikoita
500g vadelmia
500g hillosokeria
0,5 dl vettä

Kaada vesi ja peratut marjat (pakastemarjat)kattilaan.
Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä.

Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
(ohje dansukker)

kuorrutus]
n.500g vaahtokarkin makuista sokerimassaa

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta sokerivedellä ja täytä kermalla ja kuningatarhillolla. Sivele kakun pintaan lopuksi ohuelti tarttumapinnaksi kermavaahtoa ja kauli sokerimassa ohuehkoksi levyksi ja kuorruta kakku.

koristeet]

kahvikupillinen isomaltoosia
Sinistä tomuväriä


Sulata isomaltoosi kattilassa ja värjää tomuvärillä. kasta piparimuotti öljyyn ja kaada isomaltoosi muottiin. Anna jäähtyä ja irrota varovasti.

Värjätty valkosuklaa (sininen tomuväri)
Värjätty kookoshiutale (sininen tomuväri)

http://lempikakku.blogspot.fi/

Edit. n-h]
http://lempikakku.blogspot.fi/2012/02/l ... kakku.html
Aihe on lukittu.
Lisää
11.10.2012 20:18 - 11.10.2012 20:18 #14928 : marsispossu
Vastaus käyttäjältä marsispossu aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Syyskakku



Pohjana kakussa on vaalea 3 munan sokerikakkupohja. Kolmeen lasiin saman verran munia, jauhoja (vehnäj+perunaj.) ja sokeria. Kaada taikina halk.18 cm vuokaan ja paista 170 asteessa 25-35 minuuttia.

Täytteenä kinuski- ja puolukkamoussea.

Kinuskimousse]http://marsispossu.blogspot.fi/2012/09/syyskakku.html[/url]
Aihe on lukittu.
Lisää
12.10.2012 19:16 - 12.10.2012 19:16 #14937 : Onneli78
Vastaus käyttäjältä Onneli78 aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Tämä kakku tuli ensimmäisenä mieleeni, koska tein sen juuri viime viikolla. Kauneus on kakussa symbolisestikin joutsenten osalta, koska tyttäreni toivoma joutsen on Ruma ankanpoikanen-sadun innoittama. Maalasin kakkuun sekä sadun poikasen että aikuisen esikuvansa.

Sydämellinen joutsenkakku



Pohja, tee kakkuun näitä 3 kpl

4 kananmunaa
120 g (noin 1 1/4 dl) sokeria
95 g ( vajaa 2 dl) vehnäjauhoja
25 g (1/2 dl) tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekä sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Jos laitat kaakaojauhetta, siivilöi se jauhojen seassa vaahtoon.

Jos käytät uunipeltiä, vuoraa se leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Jos käytät reunavuokaa, aseta reunavuoka leivinpaperoidulle pellille ja kaada taikina sen sisään (vuoan reunoja ei tarvitse voidella). Vältä vuoan heiluttamista. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia.

Ota paistoleivinpaperin reunoista kiinni ja kumoa kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistoleivinpaperi ja tasoita veitsen avulla reunat. Jos käytät reunavuokaa, irrota reunat veitsen avulla vuoasta, ota kehikko pois, ota paistoleivinpaperin reunoista kiinni ja kumoa kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistoleivinpaperi.

Piirrä ja leikkaa leivinpaperista melkein pellin kokoinen sydän. Aseta sydän vuorollaan jokaisen kakkulevyn päälle ja leikkaa ne mallin avulla sydämen muotoisiksi.

Kostutus

3 dl maitokaakaota (3 dl rasvatonta maitoa + 3 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte

150 g tummaa suklaata
3 3/4 dl Flora Vispiä
3 rkl kaakaotomusokeria
3 tl vaniljasokeria
190 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Aseta kakkupohjan pohjaosa folioidulle pellille tai muulle tarjoilualustalle. Laita leivinpaperisuikaleet kakun ympärille suojaamaan alustaa. Kiinnitä esim. reunakalvolla kehikko kakulle, jotta täyttäminen on helpompaa. Kostuta pohja maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarjatäyte

4 liivatelehteä
3 3/4 dl Flora Vispiä
3 tl vaniljasokeria
190 g mascarponejuustoa
300 g boysenmarjahilloa
2 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy paikoilleen ja kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
5 dl Flora Vispiä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
6 rkl kaakaotomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun päälle ja tasoita sileäksi.

Koristelu

noin 2 dl Flora Vispiä
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä
ohut musta elintarviketussi
mustaa pastaväriä
valkoista sokerimassaa
vaaleanpunaista, oranssia, ruskeaa ja tummansinistä tomuväriä
pehmeitä sokerikuulia
valkoista sokerikuorrutetta

Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten lopussa vaniljakreemijauhe. Värjää vaahto vaaleanpunaisella pastavärillä ja pursota tähtityllan avulla kakun ala- ja yläreunaan tähtiä/kukkia.
Tee sokerimassakoristeet noin viikko etukäteen. Värjää kukkia varten sokerimassaa vaaleanpunaiseksi. Kaulitse massa ja ota erikokoisilla kukkamuoteilla kukkia. Muotoile niitä lisää erilaisilla marsipaanityökaluilla. Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla pienet kukkaset isompien kukkasten keskiosaan ja kiinnitä niiden keskelle sokerikuulat. Kuivata kukat jossakin kuppimaisessa muotissa (esim. konvehtimuotissa).
Kaulitse kuvaa varten valkoista sokerimassaa ja leikkaa sopiva pala. Piirrä joutsenet leivinpaperille ja paina hellästi kuva sokerimassalevylle. Piirrä ääriviivat ohuella elintarviketussilla. Tee vahvistuksia mustalla pastavärillä. Värjää siveltimillä vesi ja muut tarvittavat osat tomuvärejä käyttäen. Anna kuivua käyttöön asti kuvun alla.
Asettele levy ja kukat paikoilleen.

Linkki kakkuun (kakkupostauksesta löytyy linkki joutsenmaalaukseen).
http://onneli-78.vuodatus.net/blog/3291960/sydamellinen-joutsenkakku/
Aihe on lukittu.
Lisää
15.10.2012 05:00 - 15.10.2012 05:00 #14943 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Anteeksi, pieni viive MUTTA NYT ÄÄNESTETÄÄN !
AIKAA 15. - 17.10.2012

MIKÄ ON MIELESTÄSI LOKAKUUN EXTRAAN OSALLISTUNUT KAUNEIN LEIPOMUS ?

NIMEÄ SE TEKIJÄNSÄ MUKAAN JA LAITA YV nami-hiirelle, KIITOKSELLA!

1. PAULA
2. NAMI-HIIRI
3. PIIPAK
4. KAKKUMONSTERI
5. MARE
6. MARSISPOSSU
7. ONNELI

Äänestäjien kesken hiiri arpoo pienen palkkion aktiivisuudesta
!! [/color][/size]

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.10.2012 14:15 - 17.10.2012 14:15 #14990 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: EXTRAhaaste lokakuulle 2012
Iloista asiaa !

Lokakuisen VALIOn extran osallistujia oli kourallinen, mutta innokkaita äänenjakajia siihen nähden runsaasti.
Siitä Lf erityisesti iloitsee, että haluttiin antaa hauska perjantai-ilta GLORIA Blogi AWARDSiin leivontakavereille äänestämällä!

Àänestäjiä oli 13 ja kauniita kakkuja valittavana 7 kpl.
Àänet jakautuivat seuraavasti]6/13 Marsispossu ( avec –lippu tulee sähköpostilla )[/b]
3/13 Mare78 ( avec –lippu tulee sähköpostilla )
2/13 nami-hiiri
1/13 Kakkumonsteri
1/13 Onneli

Ja onnetar suosi äänestäjiä ’Tilli85’, sekä 'nöffis', jotka saavat postitse jotakin


Kiitos kaikille osallistujille, sekä äänestäneille!

n-h
[/color]

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.184 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017