Joulukuun 2011 haaste: tuplahaaste! 4.-18.12.

Lisää
04.12.2011 11:20 - 04.12.2011 11:20 #19873 : Tekila
Joulun kunniaksi otimme kaksi erillistä haastetta. Osallistua voi vain toiseen! Kummankin haasteen voittajalle annetaan erillinen palkinto.

1. Haaste]

Leipomus saa olla makea tai suolainen. Jos et ole varma onko leipomuksesi sopiva, voit kysyä siitä moderaattoreilta.

TAI

2. Haaste]
Konvehdin pitää olla itse tehty eli ei kaupasta ostettua, itse koristeltua. Työvaiheesta pitää liittää 2 kuvaa.

Haasteeseen osallistutaan tällä kertaa omalla nimimerkillä!

Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen (väh. 20 kirjoitettua viestiä foorumilla, ks. leivontafoorumin säännöt ).

Osallistut haasteeseen tässä viestiketjussa kirjoittamalla viestin, johon linkität näkyviin pyydetyt kuvat sekä reseptin jota käytit leipomiseen. Muokkaa viestiin linkitettävät kuvat sopivan kokoiseksi, 660 pikseliä leveydeltään, jotta niistä saa helposti selvää. Kuvien uppaamisesta nettiin ja liittämisestä viestiin ja liittämisestä viestiin löytyy tutoriaali, mikäli tarvitset apua osallistumisviestin tekemiseen. Voit myös tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tekilalta. Myös modet auttavat tarvittaessa.

Osallistujalla ei tarvitse olla omaa blogia tai kotisivua, sillä tarkoitus ei ole linkittää blogijuttua, vaan laittaa kuvat ja resepti osallistumisviestiin. Osallistumisessa käytetyn reseptin voi julkaista omassa blogissa, ennen haasteen päättymistä.

Haaste ykkösessä, liitä mukaan 1-2 kuvaa. Konvehti haasteessa liitä 2-4 kuvaa. Kuvissa pitää näkyä koko leipomus ja vapaavalintainen kuva. Konvehti haasteessa myös työvaihekuvia.

19.12.-23.12. Leivontafoorumin oma tiimi päättää voittajat. Foorumin aktiivit voivat antaa nimettömänä tai nimellisenä kommentteja töistä.

Voittaja saa leivonta-aiheiset palkinnot sekä mainetta ja kunniaa. Palkinnot Leivontafoorumin leipomishaasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti ja toinen palkinto on moderaattoreiden keräämä joulupaketti.

Palkintojen jakamisesta ilmoitetaan äänestämisvaiheessa.

Tämä viestiketju on vain osallistumisviesteille. Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta Joulukuun leipomishaasteen keskustelutopikissa.

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tekila (moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, esim. joku vaadituista kuvista puuttuu, voidaan hänet jättää järjestäjän päätöksestä pois haasteesta. Leivontahaasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
07.12.2011 19:09 - 07.12.2011 19:09 #11673 : mare78
KOOKOSKONVEHDIT (15 kpl)



Konvehtien kuori]

200g tummaa suklaata

Täyte]

2 dl kookosmaitoa

1/2 dl sokeria

1/2 dl fariinisokeria

2 palaa valkosuklaata

Valmista täyte]

Keitä kookosmaidosta ja sokereista kinuski. Älä anna kiehua liikaa jotta kinuskista ei tule liian jämäkkää, noin 20-25 minuuttia riittää. Lisää valkosuklaapalat. Anna jäähtyä.

Suklaan temperointi]

1. Rouhi suklaa.

2. Sulata puolet suklaasta 48-50 asteiseksi. Sekoita joukkoon loput suklaasta.

3. Sekoita kunnes tumman suklaan lämpötila on 27-28 astetta. Lämmitä sitten suklaata varoen, kunnes se on 31-32 asteista. Jos joku näistä työvaiheista epäonnistuu, on aloitettava alusta.




Kaada temperoitu suklaa muotteihin. Huomioi , että loppusuklaa pysyy suklaan käyttölämpötilassa (31-32 asteessa). Napauta muottia pari kertaa kevyesti pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviäisivät. Käännä muotti esim ritilän avulla alassuin ja anna suklaan valua pois. Juuri ennenkuin suklaa on kokonaan jähmettynyt, pyyhkäise lastalla muotin yli edestakaisin. Nosta muotti viileään noin puoleksi tunniksi, jotta se kiinteytyisi ja irtoaisi hyvin muotista. Kaada jokaiseen muottiin 2/3 täytettä ja ripottele kookosta lopuksi täytteen päälle. Sulje lopulla suklaalla. Vedä lopuksi lastalla liika suklaa pois. Laita viileään noin 1h ja sitten voit varoen irrottaa konvehdit. Koristele makusi mukaan.



Ihanaa joulun odotusta kaikille!
Aihe on lukittu.
Lisää
11.12.2011 14:37 - 11.12.2011 14:37 #11719 : Lotta
Vastaus käyttäjältä Lotta aiheessa Re: Joulukuun 2011 haaste: tuplahaaste! 4.-14.12.


pehmeät minttusuklaakonvehdit. 24kpl

kuori]http://i1177.photobucket.com/albums/x342/Makrilli/008.jpg[/img]


Kaada suklaata vielä muotteihin ja vedä lastalla tai paletilla pinta siistiksi. Anna konvehtien jähmettyä rauhassa, hyvälaatuisista muoteista konvehdit irtoavat kuin itsestään, ellei konvehdit halua irrota niin pakkanen yleensä auttaa.

Täyte on pehmeää ja marianne crush-palat pysyvät mukavina sattumina valmiissa konvehdeissa


(suokaa anteeksi jättikuville, en tajua miten saisi pienennettyä)
Aihe on lukittu.
Lisää
14.12.2011 08:20 - 14.12.2011 08:20 #11770 : Manteli81
Taatelinyytit

Lehtitaikinalevyjä
Taateleita (pariin kymmeneen nyyttiin meni n. 1/4 sellaisesta puristetusta paketista)

Kanelikiisseli]

2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
5 dl maitoa/kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Sekoita keltuaiset, jauhot, sokeri ja maito teflon-kattilassa kylmänä. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää valmiiseen kiisseliin vaniljasokeri ja kaneli. Anna jäähtyä.

Pilko taatelit veitsellä palasiksi.

Kauli lehtitaikinalevyt niin, että saat leikattua sen kolmeen neliöön. Annostele n 1-2 tl kanelikiisseliä keskelle ja ripottele taatelinpaloja päälle. Sulje nyytit kulmistaan. Voitele halutessasi munalla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.



Aihe on lukittu.
Lisää
14.12.2011 15:07 - 14.12.2011 15:07 #11777 : nami-hiiri
Pienen tähtitortun uudempi ilme

Kaikki eivät pidä rusinoista ja sama on luumunkin kanssa.
Näiden kaupan lehtitaikinasta (margariinipohjainen) valmistettujen torttujen
täyte on Myllyn Paras –reseptipankin vinkistä.

Tarvitaan]
1 pkt lehtitaikinaa / Blätterteig / Pâte feuilletée (500g)





Täyte]
1 kananmuna
50 g mantelirouhetta
50 g kookoshiutaleita
1 dl sokeria

Voiteluun]
1 kananmuna

Koristeluun]
puolitettuja kirsikoita tai sokeroituja hedelmäpaloja ja mantelilastuja.

- Voitele taikinalevyistä muotoillut tähtitortut munalla.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Laita jokaisen normaali kokoisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä, pieniin 1 tl.
- Paina täytteen päälle puolikas kirsikka tai hedelmäpaloja
- Paista torttuja esilämmitetyn ( 225°C) uunin keskitasolla 10-15 min.



Vinkki: Juuri ennen tarjoilua voi vielä sihdata tomusokeria tortun pintaan.
Voit käyttää täytteeseen myös Aura –murua ja aprikoosipaloja.

Tunnelmaa Joulun odotteluun ! n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.12.2011 17:20 - 14.12.2011 17:20 #11782 : anna
Vastaus käyttäjältä anna aiheessa Re: Joulukuun 2011 haaste: tuplahaaste! 4.-14.12.
Nää on ehkä enemmän pikkujoulu-naposteltavaa tai pikkujen jälkeiseen aamuun...

Aurinkokuivattu tomaatti-juustosarvet

Taikinan tein suurinpiirtein tällä kinuskikissan ohjeella (tein vain 6 croissanttia, joihin meni vähän alle puolet taikinasta. Loput taikinasta heitin pakkaseen)]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_lol.gif[/img] Taikinan lopusta olis tietysti voinut muotoilla vaikka mitä koristuksia.

Paistoin 200 asteessa noin 10 minsaa.

Poikkileikkauskuva]https://lh4.googleusercontent.com/-DLzOeg3jH-g/TujY5NUbWZI/AAAAAAAAARg/JeZWjdV9eQU/s528/kroissantit2.jpg[/img]

Toim. huom.
Taikina oli hyvää ja huomattavasti parempaa kuin kaupan taikina. Paremmuus käytettyyn aikaan nähden ei kuitenkaan niin suuri ole, että isompia määriä viitsisin käsin kaulita. Pieneen juhlatilaisuuteen voisin pienehkön määrän taikinaa toisenkin kerran tehdä torttuihin, pasteijoihin jne., mutta ihan vaan joulutorttuja varten ei kannata vaivautua. Mä en kaulitsemisesta niin paljon tykkää, että viitsisin ihan arkisiin leivonnaisiin paria tuntia kaulita ja pyörittää taikinaa pakastimen kautta.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.12.2011 17:43 - 14.12.2011 17:43 #11786 : Piipak
Korvenkätköistä kataja-karpalo suklaapatukka
Liitetiedosto:


Valmista täytteet
vihreätäyte
Kiehauta 1 dl kermaa, 8 kpl murskattuja katajanmarjoja ja puolikas vanilijatanko halkaistuna ja 1 rkl hunajaa, anna jäähtyä. Lämmitä seos uudelleen siivilöi ja kaada se 100 g ruohittua valkosuklaata ja 1 rkl voita anna seoksen sulaa rauhassa lisää väri ja sekoita tasaiseksi
. Laita pursotinpussiin.
punainentäyte
Kiehauta 1 dl kermaa, puolikas vanilijatanko halkaistuna ja 1 rkl hunajaa ja anna jäähtyä. Lämmitä seos uudelleen ja siivilöi ja kaada se 100 g ruohittua valkosuklaata, 1 rkl voita sekä 2 rkl kuivattuja karpaloita, anna sulaa rauhassa, lisää väri ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita pursotinpussiin
Nämä täytteet riittävät noin 4 x 7 patukkaa.

Liitetiedosto:


Kiillota muotti kangasliinalla. Temperoi 150 g tummaa suklaata ja täytä muotti hiukan alla puolen välin, kopauta kuplat pois.. Pursota varovasti täytettä palan keskelle. Täytä muotit lopulla suklaalla ja laita kylmään , kopauta patukat irti muotista.
Liitetiedosto:
Aihe on lukittu.
Lisää
16.12.2011 14:59 - 16.12.2011 14:59 #11824 : Bodil
Vastaus käyttäjältä Bodil aiheessa Re: Joulukuun 2011 haaste: tuplahaaste! 4.-18.12.
Hasselpähkinä-Tryffelit

Tekee n. 20 kpl

125 g Maitosuklaa
50 g Voita
2 rkl Kuohukermaa
50 g Hasselpähkinärouhe

n. 200 g Tumma suklaa
Muutama kokonaisia hasselpähkinöitä
n. 50 g valkosuklaa

Ohje:
Paloittele suklaa. Mittaa kermaa ja voita kattilaan ja kuumenna kunnes voi on sulannut. Ota kattila pois liedestä ja lisää suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulannut. Lisää pähkinärouhe ja sekoita hyvin.
Anna massan jäähtyä hyvin.


Pyöritä massasta palloja ja laita jääkaappiin kovenemaan.


Sulata tumma suklaan joko vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa pallot suklaan käyttäen hammastikun tai haarukan apuvälineenä. Paina koristeeksi kiinni puolikas hasselpähkinä.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Laita pieneen pussin (esim. Minigrip mini) ja leikkaa pieni kulma pois ja pursota muutama viiva tryffeleiden päälle. Säilytä kylmässä.

Aihe on lukittu.
Lisää
17.12.2011 22:26 - 17.12.2011 22:26 #11830 : Nat
Vastaus käyttäjältä Nat aiheessa Re: Joulukuun 2011 haaste: tuplahaaste! 4.-18.12.
Joulukäärö lehtitaikinasta



1 pkt isoa lehtitaikina levyä

200g mantelimassaa

100g kuivattuja, sokeroituja appelsiinin paloja

kanelia

kananmunaa

tomusokeria


Sulata lehtitaikina ja kaulitse se n 1-2mm paksuiseksi levyksi. Raasta taikinan päälle mantelimassa karkeaksi raasteeksi, levitä tasaisesti. Levitä tämän jälkeen päälle appelsiinin palat, ripota vielä aavistus kanelia päällimmäiseksi.

Kääri levy tiiviiksi rullaksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kierrä käärmeen tapaan spiraalille. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunissa 200 astetta, 30-35 minuuttia. Ripottele uunistaoton jälkeen pinnalle tomusokeria sekä kanelia. Tarjoile lämpimänä vaikkapa kahvin tai jouluisen glögin kera.


Aihe on lukittu.
Lisää
18.12.2011 13:24 - 18.12.2011 13:24 #11834 : PullaAkka
Luumuinen lehtitaikinakakku ja karamellisoidut omenat



3 levyä Pirkka lehtitaikinaa
1 pötkö marsipaania

****

2,5-3 dl kermaa
1prk maitorahkaa
½ sitruunan mehu
1 prk luumumarmeladia
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä

****
3 omenaa kuorittuna, viipaloituna
3 rkl margariinia tai voita
2 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
rusinoita maun mukaan

***
paahdettuja mantelilastuja

Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli kukin levy noin tuplamittaan, kuten kuvassa. Ota marsipaania noin pingispallon kokoinen pala ja kauli se myös ohueksi.

Nosta taikinalevyn toisen päähään marsipaani ja taita toinen puoli päälle. Kauli uudelleen ohueksi. Tee sama kaikille levyille. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja pistele marsipaanilla täytetyt taikinalevyt kauttaaltaan haarukalla. Paista 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin keltainen. Anna jäähtyä.

Valmista luumurahkatäyte. Laita kolme liivatelehteä likoamaan oheen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja luumumarmeladi. Lisää sitruunamehu ja makeuta kermaseos oman makusi mukaan sopivaksi. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Jos vaahto on kovin löysää, anna sen seistä jääkaapissa, kunnes se ei ole enää valuvaa.

Kokoa kakku. Laita vadille ensin pohjaksi yksi taikinalevy ja sen päälle puolet rahkaseoksesta. Toista ja laita vielä kolmas taikinalevy kanneksi. Anna asettua jääkaapissa yön ylitse.

Siisti veitsellä hyytyneen kakun reunat. Paahda mantelit uunin ylätasolla kuumassa lämmössä hetki, että saavat kauniin värin. Ripottele kakun päälle tomusokeria ja paahdetut mantelit.
Sulata voi paistinpannulla, lisää ohuet omenaviipaleet sekä rusinoita sekä sokeri. Karamellisoi hedelmät keskikuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ovat pehmeitä.



Tarjoile kylmä jouluinen lehtitaikinakakku karamellisoitujen lämpimien omenoiden ja rusinoiden kanssa.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.12.2011 13:18 - 21.12.2011 13:18 #1109 : Tekila
Lehtitaikina haasteen voittaja]

9. Luumuinen lehtitaikinakakku ja karamelisoidut omenat
- Erittäin hauska idea, miten tehdään lehtitaikinasta jouluista aivan uudella tavalla! Tätä täytyy testata, kun kyllästyy tähtitorttuihin!
- Luumu ja omena sopiva makupari, mietitty tarkkaan ja nähty vaivaa ajatuksen toteutukseen, kaunis annos lautasella, minun mielestä ihan kympin -juttu !
- Minulle aivan uusi tuttavuus ja tosi mielenkiintoinen vaihtoehto täytekakulle
Ihania, jouluisia makuja!
- Ai että, tämä kruunaa kyllä joulupöydän! Ehdottomasti tätä pala minulle!

Tästä oli raati täysin yksimielinen, Onnea PullaAkka! Palkinnoksi tulee Leivontafoorumin oma paketti!

Konvehtikisan voitti]

1. Kookoskonvehdit
- Hyvä ohjeistus. Konvehdit näyttävät itsetehdyiltä joka tuo lisäarvoa saajalle! Varmasti nähty vaivaa!
- Sydämet – kauniita, kookos luo erilaisuutta ja houkuttaa maistamaan, soveltuu jälkiruokakonvehdiksikin täytteen koostumuksen vuoksi.
- Kaunis päältä ja maukas sisältä, nam!
- Kauniita ovat, mutta kookos ei oikein kuulu jouluun mielestäni? Makuasioita nämä kai.


Onnea Mare78! Palkinnoksi lähtee Confetin paketti!

_______________________________________________________________________________
Muut osallistujat ja heille kommentteja]

2. Pehmeät minttusuklaakonvehdit
-Näitä voisi laittaa Fazerin rasiaan, ulkonäöltä varmasti olisi vaikea sanoa mitkä ovat herkullisesti itse tehtyjä! -Marianne + pätkis yhdistelmä on omaan makuuni täydellinen!
-Kauniita konvehteja! Täytteet ihania ja takuuvarmoja, joskin ehkä vähän yllätyksettömiä.
-Minttusuklaata, nam! Kaunis kiilto ja täyte oikein houkuttelee makunystyröitä.

3. Taatelinyytit
- Maukkaan näköiset nyytit! Olisin ehkä itse laittanut koristeeksi sulatettua suklaata tms, tuomaan vielä lisää joulun tunnetta! Hauska idea käyttää taateleita, iänikuisen luumuhillon korvikkeena!
- Taatelinyytti mukava vaihtoehto luumulle, kanelikiisseli uusi tuttavuus, olisi tarvittu hieman jämäkämpi nipistys nyyttien sulkemiseen.
- Kiva vaihtelu luumulle! Kanelikiisseli kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja hyvältä

- Kiva uusi idea!

4.Pienen tähtitortun uudempi ilme
- Ihanan kirjavia tähtitorttuja, Tuo kivasti joulun muita makuja esille.
- Tervetullut vaihtelu tavis tähtitortulle Veikeän näköisiä koristeltuna!
- Kivoja joulujuttuja laitettu torttuihin, oikeasti torttuun mielletään aina luumumarmeladi mutta nämä ovat oiva vaihtoehto sille! Kivaa.

5. Aurinkokuivattutomaatti juustosarvet
- Hauska idea ja varmasti hyvä napostelu joulukinkun seuraksi! Bonusta itse tehdystä taikinasta!
- Voitaikinan valmistuksesta plussaa silti, vaikka haaste oli lehtitaikinasta, makoisa lopputulos!
- Tässä on nähty taikinan eteen vaivaa! Papukaijamerkki siitä, vaikka kyseessä onkin voi- ei lehtitaikina. Hyvänkuuloinen täyte.
- Kuva ei varmasti anna oikeutta herkulle, parempaa kuvan laatua siis toivoisin kun kyseessä on kuitenkin nettiosallistuminen. Mutta resepti vaikuttaa kovin herkulliselta!

6. Korvenkätköistä kataja-karpalo suklaapatukka
- Erittäin hyvän näköisiä ja maukkaita! Tahtoisin olla maistamassa näitä suklaapalasia!
- Jouluiset, ei niin tunnetut maut! Katajanmarjoja tahtoisin itse testata ja tämän innoittamana taidan uskaltaakkin
- Patukka mahtava idea – saa kerralla enemmän – ja varovasti taittelemalla hienoja konvehteja, kaksivärisyys täytteissä kivaa, lahjaksi hyvin soveltuva erivärisiin tinapapereihin käärittynä.
- Vau! Ihania, hiukan erikoisempia makuja. Varmasti toimivat hyvin Pistänpä korvan taakse muistiin, josko kokeilisin.
- Uh, mielenkiintoinen tuo katajanmarjatäyte! En tiedä uskaltaisinko maistaa! Hyvännäköisiä patukoita!

7. Hasselpähkinä tryffelit
- Ihanan näköisiä naposteltavia. Nätti ulkonäkö, erittäin houkuttelevia.
- Hyvä ja helppo resepti. Onnistuu varmasti myös vähän aloittelevammaltakin suklaataiteilijalta
- Nam, kiva että saatiin vähän helpompiakin suklaaherkkuja tähän mukaan, nämä vaikuttavat oikein herkullisilta!

8. Joulukäärö lehtitaikinasta
- Idea on hyvä, mutta ulkonäkö vähän poispäin työntävä. Pinnalle kuivattuja hedelmiä tai sulatettua suklaata, niin ulkonäkökin olisi jouluinen!
- Tämä herkku kuulostaa melko tuhdilta, huh! Mutta makean ystävälle toimii varmasti Ulkonäön viimeistelyyn olisin kaivannut jotakin piristettä, esim. sokeroituja appelsiineja pintaan. Ne olisivat tuoneet asetteluun mukavasti eloa.
- Mielenkiintoinen idea! Mitenhän kypsyy sisältä kun on noin paksu käärö? Tätä haluaisin joka tapauksessa maistaa!
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.329 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017