Haastehöpinät / lokakuu 2011

Lisää
02.10.2011 21:45 - 02.10.2011 21:45 #19840 : Tanja
Noniin. Eli haasteaiheäänestyksessä (kiva yhdyssana) eniten ääniä sai 'tietyllä tavalla koristeltu leivonnainen' ja mietittiin modejen kanssa mikähän olisi hyvä haasteen aihe tässä ja päädyttiin muitta mutkitta suklaakuorrutteiseen kakkuun. Joten nyt eikun sellaisia vääntämään! Muistattehan pitää kakut salassa sillä tähän osallistutaan taas nimettömänä!

p.s. miulla oli kovasti kiireitä töiden ja kakkukurssien kanssa joten pahoittelen kun sain haasteen nyt vasta esille.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 10:07 - 04.10.2011 10:07 #11007 : Pullahiiricom
Vastaus käyttäjältä Pullahiiricom aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Kivalta kuulostaa taas tuo haaste! Suklaakakun kuorruttamisessa onkin aina oma haasteensa...
Nyt olisin tarkistanut, että suklaakuorrutuksessa tai suklaakoristeissa ei saa siis olla mitään muuta kuin kermaa ja suklaata? Monestihan suklaapintoihin voi laittaa myös erinäisiä raaka-aineita (voita, glukoosia yms.) tai sitten vatkattuihin suklaakuorrutuksiin esimerkiksi valkuaisia ja voita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 12:53 - 04.10.2011 12:53 #11010 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Täytyisiköhän tuota tarkentaa hieman. Tarkoituksena on että kakut päällystetään lämpimällä suklaakuorrutuksella, ei pursotettavalla.

Laitoin nyt näin, toivottavasti tämä selventää?

Kakku voi olla vaalea tai suklainen ja sen pitää olla uunissa paistettu. Haasteena on tehdä kakulle suklaakuorrutus kermasta ja suklaasta (voi lisätä myös voita ja suklaa voi olla tummaa, maitosuklaata tai valkosuklaata). Kakku tulee kuorruttaa kokonaan suklaakuorrutuksella (ei kaulittavalla eikä pursotettavalla, vaan valuttamalla kakun päälle). Kakussa ei saa käyttää muita koristeita kuin suklaisia (ei esim. sokerimassaa tai marsipaania). Suklaiset koristeet voivat olla spritsattuja, pursotettuja tai muotilla tehtyjä.
Kakusta tulee riittää vähintään kuudelle henkilölle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 13:03 - 04.10.2011 13:03 #11011 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Voiko suklaakoristeisiin käyttää glukoosia/siirappeja tms? Silloin voi tehdä monenmuotoisia koristeita. Pääraaka-aine olisi kuitenkin suklaa. Taitaa mennä jo yli?

Saako tuohon ganacheen käyttää esim. liivatetta tms. tuotteita, joilla saa kiiltoa? Eli siis kyseessä ihan minilisä kuorrutteeseen. Vai onko ehto, että vain suklaa, kerma ja mahdollisesti voi? (ei ole tarkoitus vääntää rautalangasta, mutta niin kai nyt teen)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 13:08 - 04.10.2011 13:08 #11012 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Suklaakuorrutteen saa kyllä kiiltäväksi ilman liivatettakin. Miusta nyt mennään ihan peruspullalla siis suklaa, kerma + jos voita haluaa käyttää. Noihin koristeisiin kanssa vaan suklaata (ja kermaa + voita jos haluaa), miulla on joku villi mieliteko haastaa ihmiset tekemään suklaakakkuja joihin ei nyt muotoilla käsin mitään koristeita vaan pursotetaan tai spritsataan ne. No muoteilla jos joku ottaa suklaasta vaikka palloja ni antaa mennä. Vähän niiku uudet versiot sacherista mutta ei kuitenkaan sinnepäinkään. Ok?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 13:10 - 04.10.2011 13:10 #11013 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Kuulostaa hyvältä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 13:53 - 04.10.2011 13:53 #11014 : namia
Vastaus käyttäjältä namia aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Onko suklaakuorrutuksen paksuudella väliä? Kun sitähän voi muunnella löysästä ja valuvasta hyvinkin paksuun ja jämäkkään..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.10.2011 14:06 - 05.10.2011 14:06 #11021 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011

Onko suklaakuorrutuksen paksuudella väliä?

Kun sitähän voi muunnella löysästä ja valuvasta hyvinkin paksuun ja jämäkkään..

Ei ole väliä, pääasia että on levitetty valuttamalla kakun päälle. Tämähän rajaa jo pois pursotusjäykät ja kaulittavat suklaakuorrutteet.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.10.2011 09:49 - 09.10.2011 09:49 #11060 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Inspiroiduin tekemään suklaakakun. En osallistu haasteeseen, mutta voinen inspiroida muita...?



Ohje on tämä , mutta tein pohjat (4 kpl) 15 cm:n kokoisilla ympyrävuoilla, ganache tummaa suklaata ja täytteeseen ei tullut valkosuklaata. Täyte hyydytettiin Tanjalta saamallani mömmöllä. En tiedä sen suomalaista nimeä (Bavarois neutre)!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.10.2011 16:10 - 09.10.2011 16:10 #11061 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Namnam Paula! ja mömmö on ihan vaan hyydykejauhetta.

Nyt muutkin innolla tehtailemaan suklaapäällysteisiä kakkuja ja osallistumaan haasteeseen!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.10.2011 05:31 - 10.10.2011 05:31 #11065 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Mulla taitaa taas jäädä osallistumatta Mulla on juuri oman asunnon remontti ja muutto kesken. Iso osa leivontatavaroista on laatikoissa. Seuraavaan sitten, ompahan ainakin oma keittiö niin pitäisi tulla hyvää jälkeä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.10.2011 11:22 - 13.10.2011 11:22 #11081 : Manteli81
Vastaus käyttäjältä Manteli81 aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
saas nähdä josko minäkin ehtisin haasteeseen leipomaan... Mutta pari kysymystä siitä huolimatta, etten todellakaan tiedä mitä edes leipoisin! Saako suklaata värjätä? Ja saako kuorrutteen peittää kokonaan koristeilla? Eli esim jos kuorrutan ensin kakun suklaalla ja sen jälkeen lätkin pinnan täyteen suklaalastuja? Ei sillä että mua epäilyttäisi mun taito saada kuorrutetta nätisti valutettua kakun pintaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.10.2011 11:20 - 16.10.2011 11:20 #10355 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Kuorrutuksessa saa olla suklaata, kermaa ja voita. Joten ei noilla aineksilla oikein voi sitä värjätä.
Tarkoitus oli ettei kuorrutusta peitä kokonaan koristeilla mutta jos nyt välttämttä haluat tehdä suklaalastukakun niin antaa mennä. Haastehan oli kylläkin juuri siinä että nyt haastetaan teidät koristelemaan kakku sillä suklaakuorrutuksella + joitakin suklaisia yksityiskohtia!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.10.2011 19:15 - 16.10.2011 19:15 #11103 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Mahtavat kakut - voi saisipa maistaa edes muruset iltapalaksi
Odotellaanpa lisää suklaisia ihanuuksia

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.10.2011 04:21 - 19.10.2011 04:21 #11142 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Saadaanko vielä loppuryntäys aikaiseksi kisaan? Oi, ihania kakkuja on kisassa mukana!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.10.2011 18:21 - 23.10.2011 18:21 #11167 : PullaAkka
Vastaus käyttäjältä PullaAkka aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Mitenkäs näitä kakkuja äänestellään? Yksityisviestillä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.10.2011 18:27 - 23.10.2011 18:27 #11168 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
(Aktiivijäsenet voivat äänestää) Äänestys suoritetaan yksityisviestillä poikkeuksellisesti minulle emon ollessa kiireinen. Äänestysaika ma 31.10 klo 21:00 saakka.

Anna jokaiselle (ei tarvitse omalle) kakulle 1-10 pistettä.

Kommentit ovat tavalliseen tapaan tervetulleita!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.10.2011 20:05 - 31.10.2011 20:05 #11219 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Äänestys on päättynyt! Julkaisen tulokset huomenna.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 12:55 - 01.11.2011 12:55 #11222 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Onneksi olkoon Kermaruusu!

Itse suosittelisin tätä pisteytystapaa jatkossakin, niin kaikki osallistujat saavat palautetta pisteiden muodossa. (kunhan ei syötä 0 pistettä taulukkoon, vaan jättää ruudun tyhjäksi, jos osallistuja ei saa joltain pisteitä, jolloin 0 pistettä ei vaikuta keskiarvoon )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 13:22 - 01.11.2011 13:22 #11223 : Onneli78
Vastaus käyttäjältä Onneli78 aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Onnea Kermaruusu hienosta suorituksesta! (Arvasinpas tekijän, hih olikin nyt ainoa jonka tekijän tunnistin)
Ja kiitos omista kommenteistani! Sen verran puolustaudun, että en tehnyt värien suhteen mitään sääntöjenvastaista! Itsekin kauhistuin ensin, kun olin jo tehnyt kakun ja sitten näin Tanjan vastauksen tässä ketjussa värienkäytöstä. Kysyin asiasta henk. koht Tanjalta ja se värikäyttökielto koski VAIN kuorrutusta! Eli koristeluun sai käyttää värejä. Onneksi, koska muutenhan en olisi voinut edes osallistua!
Ihania kakkuja oli haasteessa mukana!!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 13:23 - 01.11.2011 13:23 #11224 : Manteli81
Vastaus käyttäjältä Manteli81 aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Nam! Ihan makeannälkä tässä iskee kun noita kaikkien kommentteja lukee!

Olisin muuten voinut lyödä vaikka vetoa että mosaiikkinen taideteos on Eben, sillä taustalla näkyvä kori on blogista melkoisen monesta kuvasta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 15:37 - 01.11.2011 15:37 #11226 : Kermaruusu
Vastaus käyttäjältä Kermaruusu aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Kiitos!! Ja kiitos kaikille kommentin jättäneille. Hyvin tasaväkisestihän tässä kilpailussa mentiin, ei isoja piste-eroja. Tämä pisteytystapa on kyllä hyvä, kannatan jatkossa samaa tapaa. Suklaakukkakoristetta en ollut koskaan aiemmin tehnyt, joten siitä ei ollut erikseen ohjetta koska tehdessä vasta pohdin miten kannattaa tehdä. Ehkä siitä voisi joskus laittaa blogiini ohjeen. Mistä kummasta joku kommentoija oli arvannut että tämä voisi olla minun tekemä, kiva olisi kuulla?! Niin harvoin olen näihin foorumin kilpailuihin osallistunut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 16:28 - 01.11.2011 16:28 #11227 : Ebe
Vastaus käyttäjältä Ebe aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Onneksi olkoon Kermaruusulle! Kakku olikin upean tyylikäs kokonaisuus

Kiitos myös omalle kakulle tulleista kommenteista. Tuo kuvaaminen on kyllä aika hankalaa, varsinkin suklaakakun killtämisen vuoksi. Pelkäsinkin, että liian selvästi näkyy kuka tämän kakun on tehnyt, kun samoissa paikoissa on ennenkin kakut kuvattu Minulla oli kuva myös ilman päällyskoristeita, mutta se vaikutti liian yksinkertaiselta. Siksi tuli lisättyä suklaakierteet. Nyt voin paljastaa, että pudotin vahingossa kierteet liian aikaisin ja kasa hajosi. Tarkoitus oli tehdä sellainen tyylikäs viuhka kakun reunaan. Yritin vielä siirtää kierteitä, mutta eihän se onnistu suklaapinnan päältä. Siis mitä ei voi poistaa, sitä pitää lisätä ja siksi moinen kasa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 17:47 - 01.11.2011 17:47 #11228 : Onneli78
Vastaus käyttäjältä Onneli78 aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Kermaruusu, se kommentti, jossa oli vahva arvaus tekijästä, kondiittorista ja siis juuri sinusta oli minun Ensin muistin, että olin sinun blogissasi nähnyt joskus termin "aprikoteeraus". Menin huvikseni katsomaan suklaakakkujasi ja sitten löysin yhden kakun, jonka pohjan ohje oli melkein sanasta sanaan kappalejakoineen sama kuin haasteessa. Ja lisäksi oli tuo upea, taitava kädenjälki niin olin aika vakuuttunut. Taidan joskus kokeilla kakkuohjettasi, on sen verran herkullisen oloinen!!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2011 17:57 - 01.11.2011 17:57 #11229 : MaxinMami
Vastaus käyttäjältä MaxinMami aiheessa Re: Haastehöpinät / lokakuu 2011
Onnea Kermaruusulle täältäkin Voittajakakku oli todella muotovalio -ja muutkin kakut herkullisen näköisiä!!

Itsellä oli kanssa eka kerta suklaakuorrutteen kanssa -ja valokuvauksessa salaman kanssa oli ongelmaa ja vain pari kuvakulmaa onnistui ilman epäselvää salamanvalkoista kohtaa -eli siis ei ole kuvaus meikäläisellä hanskassa!

Mukava haaste -musta on kiva, että saan ottaa osaa silloin tällöin näillä amatööri "kaikettomilla" versioilla. Saa haastaa itsensä keittiössä Eli tekemisen riemua!!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.294 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017