Syyskuun 2011 haaste: kerrostäytekakku! 1.-20.9.2011

Lisää
28.08.2011 20:16 - 28.08.2011 20:16 #19829 : Paula
Syyskuun leipomishaasteen aiheena on leipoa kerrostäytekakku!

Täytekakuksi ei kelpaa keksimurupohjaiset leipomukset tai uunissa paistetut juustokakut, eikä myöskään tekokakut. Myöskään muotokakut (joissa esim. päällekkäin kahta eri kakkua saman kakun sisällä) tai erillisinä telineissä päällekkäin olevat kakut eivät ole kerroskakkuja.Täytekakusta on riitettävä vähintään 20]leivontafoorumin säännöt[/url]).

Haasteeseen osallistutaan tällä kertaa omalla nimimerkillä!

Ohessa pari foorumilta löytyvää tietopakettia avuksi]Kerroskakun kokoaminen[/url] ja
Kakkuvuokien riittävyys

Osallistut haasteeseen tässä viestiketjussa kirjoittamalla viestin, johon linkität näkyviin pyydetyt kuvat sekä reseptin jota käytit leipomiseen. Muokkaa viestiin linkitettävät kuvat sopivan kokoiseksi, 660 pikseliä leveydeltään, jotta niistä saa helposti selvää. Kuvien uppaamisesta nettiin ja liittämisestä viestiin löytyy tutoriaali, mikäli tarvitset apua osallistumisviestin tekemiseen. Voit myös tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Paula3]Huonosti tavoitettavissa 3.-10.9.[/color] Myös modet auttavat tarvittaessa).

Osallistujalla ei tarvitse olla omaa blogia tai kotisivua, sillä tarkoitus ei ole linkittää blogijuttua, vaan laittaa kuvat ja resepti osallistumisviestiin.

Liitä viestiisi yhteensä 2-3 kuvaa seuraavasti][*]kuva jossa näkyy koko kakku[/*]
[*]kuva jossa näkyy joku kakun yksityiskohta lähikuvassa[/*]
[*]vapaavalintainen kuva[/*][/list]
Kakkukisaan kelpaa tämän vuoden puolella leivottu kakku (1.1.-20.9.). Ilmoita osallistumisviestissäsi leipomispäivämäärä. Lähetä osallistumisviestisi viimeistään tiistaina 20.9. klo 22 mennessä.

21.9.-28.9. äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä.

Voittaja saa leivonta-aiheiset palkinnot sekä mainetta ja kunniaa. Palkinnot Leivontafoorumin leipomishaasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti !

Liitetiedosto:


Tämä viestiketju on vain osallistumisviesteille. Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta syyskuun leipomishaasteen keskustelutopikissa .

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Paula3 ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, esim. joku vaadituista kuvista puuttuu, voidaan hänet jättää järjestäjän päätöksestä pois haasteesta. Leivontahaasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.09.2011 17:54 - 12.09.2011 17:54 #10860 : maya
Kaksikerroksinen ristiäiskakku vaahtokarkkikuorrutteella







Tein tämän kakun siskontyttöni ristiäisiin 17.7.11. Kakussa on 3 munan (halkaisija 20cm) ja 4 munan (halkaisija 26 cm) sokerikakkupohja. Täytteenä on raparperikiisseliä, mansikoita ja valkosuklaakerma. Kakun olen päällystänyt itsetehdyllä vaahtokarkkimassalla. Massan alle levitin täytteestä ylijäänyttä valkosuklaakermaa. Vaaleanpunaiset tennarit, kirjaimet ja koristenauha on marsipaania.

Kakkupohjat

3/4 munaa (huoneenlämpöisiä)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka (20cm/26cm). Ota esille kolme samankokoista lasia. Riko munat yhteen lasiin. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen lasiin yhtäpaljon peruna- ja vehnäjauhoja niin että kolmannes jauhoista on perunajauhoja. Lisää jauhoihin vielä leivinjauhe ja sekoita keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaam, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte

1 kg raparperia
4 dl sokeria
2 dl raparperien keittolientä
½ dl perunajauhoja
2 rkl vettä

300 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa

1½ l mansikoita

Leikkaa raparperit ja keitä niitä sokeriliemessä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta raparperit. Muista ottaa keitinlientä talteen 2 dl. Siirrä raparperit ja keitinliemi takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot veteen ja sekoita huolellisesti raparperien joukkoon. Kiehauta ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sulata suklaa. Sekoita suklaa huolellisesti kerman joukkoon. Leikkaa molemmat kakkupohjat kolmeksi kerroksesksi. Viipaloi mansikat ja täytä kerrokset raparperikiisselillä, mansikoilla ja valkosuklaakermalla. Kerrokset voi kostuttaa esimerkiksi raparperien keittovedellä. Täytin kakun kaksi päivää ennen tarjoilua, joten jätin kerrokset kokonaan kostuttamatta.

Kokoa kakut tässä vaiheessa vielä erikseen, sillä vaahrokarkkimassa on helpompi levittää yksittäisen kakkujen päälle.

Vaahtokarkkimassa (yhden kerroksen päälle)

300 g vaahtokarkkeja
350-500 g tomusokeria
2 rkl vettä
(pastaväriä)

Siivilöi noin 4 dl tomusokeria kulhoon. Öljyä mikron kestävä kulho ja laita vaahtokarkit ja vesi siihen. Sulata vaahtokarkkeja 30 sekunnin välein sekoittaen, kunnes massa on tasaista (yht. noin 2 min). Tässä vaiheessa massan voi värjätä elintarvikeväreillä. En värjännyt massaa, koska käytin suoraan vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja.

Kaada massa siivilöidyn tomusokerin päälle. Pyörittele ja vaivaa massaa kunnes se ei enää tartu käsiin ja kulhon reunoihin kiinni. Lisää loppu tomusokeri vaivauksen yhteydessä. Tomusokerin menekki on tapauskohtaista. Itselläni kahteen massaan kului 1½ pakettia. Varo ettei massasta tule liian kovaa ja sitkeää. Sopiva massa on pehmeä ja lähtee hieman valumaan kämmeneltä, mutta sen verran kiinteää, että kauliminen onnistuu.

Kauli massa ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimenevä osa pois. Tästä ohjeesta riittää yhden kakun kuorrutukseen, joten tein kerrostäytekakkuun kaksi annosta. Teoriassa massaa voisi tehdä kerralla suuremman määrän mutta massan vaivaaminen on helpompaa pienemmällä määrällä.

Kakun kokoaminen

Kerrostäytekakku pysyy hyvin koottuna pystyssä ilman tukiakin. Halusin kumminki pelata varman päälle, joten asetin kerrosten väliin välipohjan (halkaisija 20cm) ja työnsin alemman kakun läpi sopivan pituisiksi leikattuja pillejä.

Aihe on lukittu.
Lisää
15.09.2011 08:41 - 15.09.2011 08:41 #10888 : Ebe
Willian & Kate

Tämän kakun tein 29.4.2011 Englannin kuninkaallisten häiden kunniaksi. Kuorrutteena oli vaniljanmakuista sokerimassaa ja koristeena sokerimassakukkia. Kukkien teema oli valittu Katen toiveiden mukaan.... tai siis mitkä toiveet hänellä oli oikeassa hääkakussa Kukat ovat Englannin kansalliskukka ruusu, Skotlannin ohdake, Walesin narsissi ja Irlannin apila sekä muutamia muita onnea tuovia kukkia.



Kakkupohjat]http://i53.tinypic.com/6hrm6u.jpg[/img]

Kakku sisältä. Kakun leikkaaminen oli kukista huolimatta kohtuullisen helppoa, sillä kukat olivat kohtuullisen kokoisia ja ryhmitelty siten, että leikkaaminen onnistuu.

Aihe on lukittu.
Lisää
15.09.2011 15:16 - 15.09.2011 15:16 #10891 : Anonymous
Mustikka-vadelmatäytekerroskakku (30-35 hengelle)

Tämä kerroskakku on leivottu poikani nimijuhlaan 5.3.2011. Halusin kokeilla kerma/rahkapäällysteisen kerroskakun tekoa, sillä en sellaista ollut aiemmin tehnyt. Kakun koristeet ovat sokerimassaa ja sokerihelmiä. Värjäyksiin on käytetty pasta - ja tomuvärejä. Kakusta olisi kannattanut jättää pois alustana käytetty kakkupaperi, tai korvata se jollakin kestävämmällä vaihtoehdolla.

http://i632.photobucket.com/albums/uu41/Tiituska/nimiistyskri.jpg?t=1316099258



Ainekset

Pohjat]
(4 (20cm ympyrävuoka) ja 8 munan (26 cm ympyrävuoka) sokerikakkupohjat.)

Voitele ja korppujauhota vuoat.
Ota kolme samankokoista lasia. riko yhteen lasiin pienemmän pohjan kananmunat, toiseen saman verran sokeria ja kolmanteen vehnä- ja perunajauhoseos, suhteella 50/50. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Sekoita varoen siivilän läpi mukaan jauhoseos. Paista pohjaa uunissa alatasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Toista samat vaiheet isomman pohjan kohdalla.

Kostutus]

Tätä kakkua en kostuttanut marjatäytteen vuoksi millään. Lisäksi kakku sai tekeytyä seuraavaan päivään asti, jolloin kostuttamattomuus oli kannattavaa.

Täytteet]

3 prk rahkaa
6 dl vispikermaa
1,5 dl vanilliinisokeria
500g mustikoita
500g vadelmia

Pienempään kakkuun vatkaa 2dl kermaa ja sekoita siihen purkki rahkaa. Sekoita mukaan vanilliinisokeria 0,5dl. Jaa seos kahteen kulhoon. Mustikkakerrosta varten sekoita toisen kerma-rahkan sekaan 200g mustikoita. Vadelmakerroksen seokseen sekoita 200g vadelmaa.

Isompaan kakkuun vatkaa 4 dl kermaa ja sekoita siihen 2 prk rahkaa. Lisää sekaan vanilliinisokeria 1dl. Mustikkakerrokseen sekoitin 300g mustikkaa, vadelmakerrokseen 300g vadelmia.

Kokoa kakut aloittaen isommasta. Käytä kakun kokoamisen apuna ympyrävuoan reunaa. Kokoa pieni kakku suoraan isomman päälle, käyttäen apuna ympyrävuoan reunaa. Näin kakut on helpompi päällystää ja koristella, ja siirtelyn vahingot saa eliminoitua. En laittanut kakkujen väliin mitään alustoja.

Päällinen ja pursotukset]

N. 5dl kermaa ja 500g rahkaa. Tästä määrästä tuli reilusti ja pursotustenkin jälkeen jäi tavaraa yli. Päällystä kakku värjäämättömällä kerman ja rahkan seokselle. Pursotuksia varten värjää yli jäänyt seos vaaleansinisellä pastavärillä. Pursota koristeet tähtityllalla.

http://i632.photobucket.com/albums/uu41/Tiituska/nimiiskoristeet.jpg?t=1316099228
Aihe on lukittu.
Lisää
18.09.2011 12:25 - 18.09.2011 12:25 #10899 : Pioni
Tämän kakkusen tein jo keväällä ammattiinvalmistumistaan juhlivalle merkonomille. Aihe kakkuun löytyi juhlijan innostuksesta lehmiin. Tein kakkuun gluteenittomat kakut 23 ja 17 cm vuokiin. Täytteeksi laitoin valkosuklaatäytettä ja mansikkahilloa ja -survosta. Päällä vaahtokarkkimassaa ja sitä samaa myös suurin osa koristeista.




Pohjat]http://3.bp.blogspot.com/-Ijc6kYSvAt4/TYoj35QzKaI/AAAAAAAACG0/4G4del7RFlQ/s400/lehm%25C3%25A42.JPG[/img]

Aihe on lukittu.
Lisää
19.09.2011 16:39 - 19.09.2011 16:39 #10920 : Nanun
My first Tupperware party!


Pohja]http://i54.tinypic.com/102krbo.jpg[/img]

Kuorrutus ja koristelu]http://i54.tinypic.com/a5i79l.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
19.09.2011 17:54 - 19.09.2011 17:54 #10921 : SuklaaSammakko
Syntymäpäiväkakku 30-vuotiaille ystävyksille



Tämä kakku on ensimmäinen kolmekerroksinen kerroskakku, jonka olen tehnyt. Kakku on tehty 17.9. vietetyille upeiden naisten tupla-kolmekymppisille. Kakun päälle sankarit olivat hankkineet 3 ja 0 -kynttilät, jotka laitettiin paikoilleen juhlissa.

Porrastus on hiukan liian pieni, vuokien kokoerot ovat vain 4 cm. Tarkoitus oli leikata kahta ylintä kakkua hiukan pienemmiksi, mutta muistin tämän vasta kuorrutettuani kakut, joten näillä mentiin. Käytin 24 cm, 20 cm ja 15 cm vuokia. Kauniimpi porrastus olisi tullut esimerkiksi 24 cm, 18 cm ja 12 cm vuoilla.
Kakut kätkevät sisälleen yhteensä 9 munan sokerikakkutaikinan ja mansikkamoussea. Kostutus vaniljamaidolla ja valmiin karkkimassan alla sokerikreemi.


Ainekset

Pohjat]
6+3 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Laita munat lämpiämään lämpimään veteen. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuokien reunat ja halutessasi jauhota kevyesti vehnäjauhoilla. Leikkaa vuokien pohjalle leivinpaperipyörylät.

Punnitse käyttämäsi kulho. Riko munat kulhoon ja punnitse uudestaan, jotta saat selville munien painon. Lisää munien joukkoon sokeria 70 % munien painosta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Punnitse jauhoja 70 % munien painosta. Siivilöi jauhot pienissä erissä muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa kakkuvuokiin (jaa 6 munan massa suurimpaan ja pienimpään vuokaan, 3 munan massa keskimmäiseen vuokaan). Laita vuoat uuniin alimmalle tasolle ja pudota lämpötila 160 asteeseen. Paista 20-35 minuuttia (kokeile tarvittaessa kypsyys tikulla). Anna pohjien jäähtyä ja leikkaa kukin kolmeen osaan.

Kostutus]
n. 4 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte]
5 dl kermaa
200 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
600 g mansikkasosetta
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
9 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja mansikkasose. Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-mansikkaseokseen. Nostele joukkoon kermavaahto.

Vuoraa kakkuvuoat kelmulla ja kostuta ja täytä kakut vuokiin. Laita kevyt paino kakkujen päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa sitten suurin kakku tarjoilualustalle ja pienemmät kakkupahvien päälle. Kakkupahvit voit leikata etukäteen sopivan kokoisiksi kakkujen alle.

Sokerikreemi
250 g voita tai margariinia (käytin oivariinia)
500 g tomusokeria (käytin 300 g mansikkatomusokeria ja 200 g tavallista)
2½ rkl vettä

Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki.

Kuorruta kakut yksitellen kreemillä.

Vaniljanmakuista valkoista karkkimassaa n. 1 kg.

Kirkasta karkkimassan valkoisuutta valkoisella pastavärillä. Kauli massa ohueksi ja siirrä se kuviointimaton päälle. Kaulitse kuvio massaan ja siirrä massa kuviointimaton avulla kakun päälle. Tasoita ja leikkaa ylimääräiset pois. Kuorruta jokainen kakku erikseen. Suihkauta halutessasi helmiäissuihketta kakkuihin.

Koska kakun piti kestää kuljetus röykkyisellä mökkitiellä, painoin alimpaan kakkuun muutaman sopivan mittaiseksi leikatun juomapillin tukemaan ylempien kakkujen painoa. Nosta sitten suurta lastaa apuna käyttäen pienemmät kakut suurimman päälle.

Koristele kakut mielesi mukaan.


Aihe on lukittu.
Lisää
20.09.2011 18:59 - 20.09.2011 18:59 #10924 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Ruusuköynnöskerroskakku 70 hengelle


Tämä kerroskakku meni kesäisiin häihin 16.7.2011. Morsiamen toiveena oli köynnöskirjailu kuten hääpuvussa ja lisäksi punaisia ruusuja "sopivasti". Kakusta riitti reilusti 70 hengelle.

Pohjat]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img] Ruusut sokerimassan ja marsipaanin seosta, lehdet sokerimassaa.

Kakkujen täytteenä mansikkamoussea sekä tummasuklaakermaa. Kostutus peruskostutusvedellä (10% sokerivesi, esim. 100g sokeria + 1000g vettä kiehautetaan -> jäähdytetään).

Mansikkamousse][*]vispikermaa 500g[/*]
[*]maustamatonta tuorejuustoa 150g[/*]
[*]rahkaa 150g[/*]
[*]tuoreita mansikoita viipaloituna 500g[/*][/list]

Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja rahka, sekoita. Lisää lopuksi mansikansiivut ja kääntele varovasti massaan.

Suklaakerma:
  • vispikermaa 780g
  • sokeria 100g
  • tummaa suklaata 380g

Vaahdota kerma ja sokeri. Sulata suklaa ja sekoita kermavaahtoon.

Sokerimassan alla marenkivoikreemiä:

1 osa valkuaista
2 osaa sokeria
3 osaa suolatonta voita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuumavesihauteessa käsin kunnes sokeri on liuennut. Jatka vatkaamista sähköpelillä kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lisää paloiteltu huoneenlämpöinen voi ja vatkaa niin kauan kunnes massa on sileää ja kiiltävää.

Kakkujen väleissä on kerroskakkututoriaalin mukaiset tuet ja välipohjat. Tukina grillitikkuja ja välipohjina muovisesta elintarviketabletista leikatut pyörylät.

Kakut tulee ensin pohjata ja päällystää marsipaanilla, köynnösspritsaukset tein myös ennen kokoamista. Sen jälkeen kokoaminen mielellään juhlapaikalla. Pikeerispritsaus kakkujen saumassa viimeistelee olemuksen. Lopuksi ruusut ja lehdet kiinnitetään pikeerillä paikoilleen.






Huh, ehdinpäs mukaan minuuttia vaille klo 22! [/size]
Aihe on lukittu.
Lisää
28.09.2011 18:43 - 28.09.2011 18:43 #10965 : Paula
Haaste oli erittäin tasainen! Voittajaksi selviytyi tällä kertaa Tanja! Onneksi olkoon!! Ja kiitos pisteyttäjille ja kommenttien antajille!



Yleinen kommentti]

Olipas paljon mansikkaa ja suklaata!


Äänestyksestä annettua palautetta]

Ihana äänestystapa vaikkakin aika vaativa, mutta luultavasti huomattavasti tasa-arvoisempi ja varmistaa sen ettei pelkällä ulkonäöllä arvostella vaan että ihmisten ihan oikeasti pitää lukea huolella kilpailijoiden kirjoituksetkin.


Suluissa olevat pisteet ovat seuraavasti: (ulkonäkö/maku/kokonaispisteet)

Tanja (9,70/8,70/18,40) sai seuraavanlaiset kommentit:
  • Kaunis koristelu, ei mitään liikaa. Tumman suklaan ja mansikoiden liitto toimii. Erinomainen häihin. Voittajaksi minun äänestyksessä tuli Tanjan kakku suklaan mitalla.
  • Todella kaunis ja tyylikäs kakku. Värit ovat upeat Lisäksi maut ovat ihanat klassikot, nam! Päällinen kuulostaa tosi makealta, mutta näyttäisi siltä, että täytteet eivät sitä ole jolloin maut tasaantuu.
  • Kauniit ruusut ja spritsaukset. Mietityttää, pysyykö kakku tukevasti pystyssä myös leikatessa, kun on koottu toiseen reunaan.
  • Upea luomus! Ihanat noi ruusut ja spritsaukset..
  • Upea, tyylikäs ja huoliteltu. Kauniit pikeeraukset. Suklaakermaa vaalean pohjan kanssa... Tämä tietty maku kysymys, mutta minä kaipaan tumman suklaan kanssa tummaa pohjaa...
  • ...olisi oikeasti 10-/10+ Miinus viimeisessä kakussa on vain ”leikin vuoksi”. Jostain kumman syystä punainen ei ole mieliväreihini lukeutuva. Kakku on kyllä aivan mahtavan upeasti tehty! Vastaavasti maun uskon olevan kaikista parhaimman, kun makustelin reseptejä !
  • Paras mielestäni on kakku nro]
  • Häkellyttävän kaunis kakku!! Nuo pienet ruusunnuput joukossa ovat aivan ihania! Pidän erityisesti myös pikeerikoristelusta! Täytekin on mieleeni. Täydet pisteet sai tämä kakku minulta.
  • Täydellinen kakku. Tyylikäs ja varmasti hyvän makuinen. Upeat ruusut ja sileän virheettömästi kuorrutetut kakut.
Muutkin saivat paljon kommentteja]

1. Maya (7,00/8,60/15,60):
  • Yksinkertaisesti [paras kakku] siitä syystä että, tässä on hieman erilaisempi täyte. Suklaat ja mansikat on niin nähty, tässä on hyödynnetty loistavaa kotimaista raaka-ainetta, raparperia.
    Ja raparperin sekä valkosuklaan litto on täydellinen.
  • Täytteessä käytetty raparperia, mikä tuo kivaa sävyä. Puuttuiko tarkoituksella toiset nauhat?
  • Maukkaan kuuloiset täytteet Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti! Minun makuuni kakku tosin vaikuttaa liian makealta, valkosuklaan ja vaahtokarkin takia. Kaunis päältä. Kakkupohjaan ei tarvitsisi laittaa leivinjauhetta, kohoaa ilmankin
  • Kaunis ja hempeä ristiäiskakku, täyte herkullisen kuuloinen. Nauhat toisessakin kengässä olisivat viimeistelleet kakun.
  • Ihanat tennarit, mutten kyllä millään usko että nuo nauhat on marsipaania? Ihana näyttävä ja silti yksinkertainen koristelu!
  • Miksi vain toisessa tennarissa on nauhat? olisi huolitellumpi jos ne olisi molemmissa? Koristelu muuten minun silmääni sopivan yksinkertainen. Kuulostaa ihanan raikkaalle ja kesäiselle. Vaahtokarkkimassan määrä kuulostaa hurjalle. Tuolla massamäärällä luulisi kuorruttavan monen monta kakkua. ]
  • Suloinen kakku. Kenkäpari kruunaa kakun. Todella herkullinen täyte!!
  • Soma, vaaleanpunainen kakku. Toisesta kengästä puuttuu nauha. Täyte vaikuttaa maistuvalta, toivottavasti ei liian makeaa kuorrutteen kera, vaikka raparperissa on kyllä kirpeyttä.
2. Ebe (9,75/7,88/17,63):
  • Kaunis kakku, todella. Maut varmat, ei yllätyksiä.
  • Kaunis kakku, kasaamisessa on ollut paljon tekemistä! Ohrakas tuo mukavaa vaihtelua pohjaan. Helposti toteutettava täyte, ehkä hieman tylsähkö yksinään.
  • Kukat aivan aidon näköisiä, taattua Ebe-laatua. Pikeerispritsaukset ovat myös upeat.
  • Ihana makuyhdistelmä! ♥ Ja aivan mahtavat noi koristelut!
  • Silmää hivelevän kauniita kukkia! Upea valkoinen luomus, mutta minun makuuni ehkä liian koristeltu. Arvioisin että perushyvää kakkua. Maistuu varmasti kaikille!
  • Mahtava, kaunis kakku. Kukat ovat täydellisiä ja muutenkin kakun koristelu on taidokkaiden käsien tulosta! Vaikka kakku onkin tyylikäs, jään silti kaipaamaan edes pientä, hentoa väriä jossain kohtaa. Onneksi kakun sisältä löytyy väriä.
3. Tiituska (5,00/7,00/12,00):
  • Ei mitään yllättävää. Koristeen väri vähän...
  • Vierastan kullanväristä vauvakoristetta, ihonvärinen sopisi mielestäni paremmin kakkuun. Hiukan myös täyte pilkistää kermakuorrutuksen välistä. Vanilliinisokerin huima määrä täytteessä mietityttää. Mustikka ja vadelma toimivat kuitenkin aina hyvin yhteen.
  • Värit ei sovi yhteen ollenkaan mielestäni, vaikka vauva itsessään on ihana. Ja perus täyte missä reilusti tuoreita marjoja kuulostaa niin namilta.
  • Onkohan kermavaahdon määrässä pyritty säästämään? Täytteet ja pohja kuultaa läpi. Kermavaahto lienee ylivatkautunut. Pronssiveistoksen näköinen vauva-koriste ihan kiva idea. Rahkan määrä aika hurja, ei maistune kaikille. Marjoja mukavasti.
  • Varmasti raikkaan makuinen kakku! Vauvakoristeen värin olisin varmaan itse värjännyt jollain ihonvärisellä, mutta toisaalta, ovathan ne vauvat aika kultaisia.
  • Ainut ei kaulittavalla päällysteellä kuorrutettu kakku ja siten haastava tehdä. Siitä papukaijamerkki! Massattomuus tuo lisää herkullisuutta kakkuun. Vauva on jotenkin yksinäisen oloinen kakun päällä ilman alustaa tai muuta vastaavaa.
4. Pioni (9,75/7,13/16,88):
  • Pohja kiva gluteeniton, täyte varmaa peruskamaa. Kakun ulkonäkö kaunis ja taitavasti tehty.
  • Tosi kaunis ja lystikkään näköinen kakku Hyvä perustäyte. Maku kuulostaa tosi makealta valkosuklaan ja vaahtokarkin vuoksi.
  • Aivan upea kakku hauskalla lehmäteemalla. Koristeet on tehty huikealla ammattitaidolla. Valkosuklaa ja mansikka ovat ihana yhdistelmä täytteessä.
  • En ymmärrä liivatteiden käyttöä varsinkaan noissa määrin jos täyte koostuu muutenkin runsaasta suklaan ja tuorejuuston määrästä.
  • Hauska ja taidokas kakku!
  • Hauska ja pirteä kakku. Hahmot on tehty huolellisesti ja siististi. Saa hyvälle tuulelle. Täyte vaikuttaa hyvin kakkuun sopivalta.
5. Nanun (5,88/6,88/12,75):
  • Hauska idea kakussa Reunuksien siistimiseen voisi vielä enemmän keskittyä, nyt ne ovat keskeneräisen oloiset. Kakkupohjaan ei tarvitsisi laittaa leivinjauhetta, kohoaa ilmankin Mielenkiintoinen valinta täytteessä: Kerma ja floravanilla. Olisiko esim. kerma ja suklaa riittänyt, pääseekö flora vanillan maku esiin? Mutta kaikenkaikkiaan kuitenkin ihania makuja täytteessä, nam!
  • Hauska kakku tupper-kutsuille. Kakun muoto on mukava poikkeus perinteisestä.
  • Minusta tummasuklainen täyte kaipaa suklaisen pohjan.
  • Kivan värinen kakku ja neliömuoto tuo vaihtelua. Hauskaa, että päällimmäinen kakku on sommiteltu eri suuntaan kuin alempi kakku.
  • Erilainen kerroskakku. Väritys on samoin kivan erilainen. Tulee mieleen tyynyt. Täyte suklaan kera on aina menestys.
6. SuklaaSammakko (8,50/7,38/15,88):
  • Kaunis kakku. Täytteessä kiva lisä creme fraichesta, tätä voisi kokeilla.
  • Kakkupohjaan ei tarvitsisi laittaa leivinjauhetta, kohoaa ilmankin Täytteessä on aika monta osaa. Mietin etenkin, että olisiko ilman creme fraicheakin tullut hyvä täyte? Mansikka on aina hyvää Kiva, ettei täyte ole yltiömakea. koska päällinen on noin makeaa. Ulkonäöllisesti todella tyylikäs ja naisellinen kakku, vau!
  • Ihanat värit, ihana kokonaisuus, mutta nauhat on vähän liikaa..
  • Yksinkertaisen kaunis. Perushyvää kakkua.
  • Tyylikäs kakku nätteine kuvioineen. Minua ei ollenkaan häiritse kakkujen pieni kokoero.
  • Haastava kolmikerroksinen kakku vielä joutuen kestämään kuljetusta. Raikas väritys. Täyte vaikuttaa hieman raskaalle vielä kun kuorrutteen alle tuli kreemi.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.204 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017