Kesäkuuun 2011 Haaste: Makea Kääretorttu

×

Kysely: Äänestä Kesäkuun haasteen suosikkikääretorttu

Nanun Pieni sydänkohtaus ilman uunia
1 4.8%
Kismetin Kesäinen mansikka-vaniljaunelma maidottomana
5 23.8%
Kuistan Piñata colada
6 28.6%
Taikakokin Päivänkakkarapolku
1 4.8%
Vispilän Päärynäinen jäätelötorttu
2 9.5%
Vertician Kääretorttu
1 4.8%
nami-hiiren Yllätys kesän yllätysvieraalle
2 9.5%
MaxinMamin Pupun Porkkanakääretorttu (munaton, maidoton, gluteeniton)
2 9.5%
Onneli78 Ihastunut Vanilja-Valkosuklaakääretorttu
1 4.8%
Äänestäjiä yhteensä: 0
Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit osallistua tähän kyselyyn.
Lisää
29.05.2011 09:10 - 29.05.2011 09:10 #19784 : Anonymous
Nyt on tullut aika äänestää Kesäkuun haasteen suosikkikääretorttu. Äänestys tapahtuu tällä kertaa oheisella äänestyksellä. Lisäksi halukkaat voivat laittaa yv]

Kesäkuun haasteen aiheena on Makea Kääretorttu. Sen kummempia rajoituksia ei tortun maulle/ulkonäölle ole, eli luovuusvimma saa iskeä vapaasti!

Haasteeseen osallistutaan tälläkin kertaa vanhalla tyylillä eli haasteleipomus postataan omalla nimimerkillä haasteketjuun. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.6.-20.6. välisenä aikana ja postaa leipomuksesi kuvineen ja resepteineen tämän ketjun jatkoksi.
Osallistumisaika päättyy perjantaina 20.6. klo 22]Confetti[/url]!

Liitetiedosto:


Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki foorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti sekä lisätä yksi tai kaksi kuvaa leipomuksesta (isot kuvat kivoja, kuitenkin max. leveys 660 pikseliä) käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko kääretorttu, toinen kuva on vapaavalintainen esim. kääretorttupalanen tai jokin kääretortun yksityiskohta.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
BBCode-ohjeesta saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla.

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tiituskalta.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta kesäkuun haastehöpinöissä .
Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa Foorumin leivonta-aiheisista haasteista-ketjussa

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tiituska, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!

Mukavaa kisaa!:)
Aihe on lukittu.
Lisää
31.05.2011 21:00 - 31.05.2011 21:00 #9733 : Nanun
Vastaus käyttäjältä Nanun aiheessa Re: Kesäkuuun 2011 Haaste: Makea Kääretorttu
Pieni sydänkohtaus
...ilman uunia.



Pohja]http://i56.tinypic.com/2m6u1p0.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
03.06.2011 19:41 - 03.06.2011 19:41 #9829 : Kismet
Vastaus käyttäjältä Kismet aiheessa Re: Kesäkuuun 2011 Haaste: Makea Kääretorttu
Kesäinen mansikka-vaniljaunelma maidottomana




Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat (jos säilytät jääkaapissa, lämmitä lämpimässä vedessä) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi.
Paista uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä noin 8-10 minuuttia.
Kumoa valmis levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Vaniljakreemi Leivontafoorumin tutoriaalin mukaan
128 g Alpro Soya Natural maitoa
40 g sokeria
20 g keltuaista
12 g vehnäjauhoja
vaniljatanko

Ota vaniljatangosta parin sentin pätkä ja kaavi siemenet sisältä. Laita maito ja siemenet kattilaan ja ala kuumentaa. Lisää sokeri ja keltuainen jonka rakenne on rikottu, sekä vehnäjauhot siivilän läpi.
Sekoittele koko ajan ettei pala pohjaan.
Kun kuplahtaa, ota pois liedeltä ja laita jäähtymään.
Jos haluaa oikaista, voi kreemin tehdä valmiista jauheesta mutta tämä on oikeasti helppo ja nopea tehdä, ja ennenkaikkea hyvää! Jos haluaa torttuun kunnolla erottuvan vaniljan maun, kannattaa kreemi tehdä kaksinkertaisena, tästä tulee ihana vaniljanhäivähdys.

Täyte
2 prk GoGreen vispiä
0,5 - 1 l tuoreita, kotimaisia mansikoita
vaniljakreemi

Vatkaa GoGreen vispit napakaksi vaahdoksi. Ota vajaa puolet vaahdosta erilleen tortun päälle laitettavaksi.
Sekoita loppuihin vaniljakreemi sekä pilkotut mansikat -mansikoita voi laittaa maun mukaan, mutta niitä kannattaa ostaa ainakin sen litran verran kun loput menee suoraan suuhun

Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja rullaa levy leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

Kauli päälle marsipaani tai vaniljan/vaahtokarkin makuinen kuorrute.
Levitä tortun päälle ohut kerros kermaa tarttumapinnaksi ja kuorruta valitsemallasi kuorrutteella.
Koristele, ja nauti!

Aihe on lukittu.
Lisää
05.06.2011 12:37 - 05.06.2011 12:37 #9843 : Kuista
Vastaus käyttäjältä Kuista aiheessa Re: Kesäkuuun 2011 Haaste: Makea Kääretorttu


Piñata colada

Pohja]
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1/3 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
15 g jauhettuja manteleita

Kostutus]
½ dl ananasmehua
2 tl rommiaromia

Täyte]
1 ½ dl Flora vispiä
1 dl kookosmaitoa
140 g ananaspaloja
1 rkl maissitärkkelystä
2 ½ rkl tomusokeria

Koristelu]
hieman täytettä
valkosuklaahippusia
1 ½ dl Flora vispiä
1 rkl sokeria
tummaa suklaata raastettuna
ananaslohkoja

Vispaa kananmunat sekä sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi vaahtoon. Jauha mantelit jauheeksi ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 6 - 8 minuuttia (paistoin 6 min.). Kumoa suoraan uunista tullut pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti ohuesta pohjasta.

Sekoita 2 tl rommiaromia sekä ½ dl säilykeananasmehua keskenään ja kostuta pohja mehulla pullasudilla. Aseta toinen leivinpaperi tiiviisti pohjan päälle ja jätä hetkeksi maustumaan.

Valmista sillä aikaa täyte. Vispaa Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kookosmaito. Siivilöi täytteeseen maissitärkkelys sekä tomusokeri. Sekoita hyvin. Ota vähän täytettä pursotuspussiin koristelua varten. Levitä loppu täyte pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle ananaspalat.

Rullaa pohja leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vispaa koristelua varten Flora vispi ja mausta se sokerilla. Pursota täytettä rullan päälle ja ripottele valkosuklaahippusia. Pursota pinnalle kermaa. Leikkaa ananasrenkaista ananaslohkoja ja painele niitä talouspaperilla, jotta ne eivät valuttaisi mehua kerman päälle. Raasta tummaa suklaata raasteeksi ja kasta siinä lohkojen reuna. Asettele lohkot kerman päälle.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.06.2011 05:13 - 06.06.2011 05:13 #9851 : TaikaKokki
Liitetiedosto:


Päivänkakkarapolku

Pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_cool.gif[/img]

Liitetiedosto:
Aihe on lukittu.
Lisää
12.06.2011 17:32 - 12.06.2011 17:32 #9865 : Vispilä
PÄÄRYNÄINEN JÄÄTELÖKÄÄRETORTTU



Taikina]http://i54.tinypic.com/eg2yxf.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
15.06.2011 14:56 - 15.06.2011 14:56 #9876 : Verticia
http://lakrou.kuvat.fi/kuvat/Leipomukset/kt.jpg/full
Pohja]http://lakrou.kuvat.fi/kuvat/Leipomukset/kt2.jpg/full[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
16.06.2011 20:36 - 16.06.2011 20:36 #9877 : nami-hiiri
Yllätys kesän yllätysvieraalle !

Tuoreella aprikoosilla (marjoilla tai hedelmillä) ja hedelmärahkalla täytetty raikas kääretorttu valmistuu hetkessä, kesän lämpimään, aurinkoiseen päivään tai auringonlaskuun.



Peruskääretorttupohja vehnäjauhoilla

4 kananmunaa
1 dl oranssia sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (4 min.), sekoita varovasti käännellen jauhot joukkoon.
2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
3. Paista esilämmitetyssä uunissa 225°C noin 7-10 min.
(Kisan pieni kääretorttu on vain kahden munan ja paistettu 7 min.)
4. Kumoa paistunut pohja puhtaalle (tai sokeroidulle) leivinpaperille.
5. Anna hieman jäähtyä ja levitä hedelmärahkaa ohuelti koko pohjalle, mutta aprikoosinpaloja vain muutaman
sentin raita, josta muodostuu tortun keskusta.



Koristele torttu hieman ennen tarjoilua.
‚Mökkiretken’ pikakoristelu syntyy esimerkiksi kaakaojauheella ( tai tomusokerilla) haarukan piikkien avulla.
Dr. Oetkerin vohvelikukat(= peruna-, riisi- ja maissitärkkelystä, ei väriaineita, kasvisöljyä) kestävät hellettä ja säilyvät hyvin ‚hätävarana’ kuivassa paikassa. Lisäksi joku pieni 'yrttitarhan' maustelehti, sitruunamelissa tai piparminttu.

Yksinkertaista, mutta hyvää!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.06.2011 19:00 - 18.06.2011 19:00 #9882 : MaxinMami
Liitetiedosto:


Kääretorttupohja]

2dl soijamaitoa
1rkl no egg-jauhetta
2dl sokeria
1tl aitoa vaniljaa
2dl virtasalmen viljatuotteen vaaleita leipäjauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1/2tl pomeranssinkuorta
2rkl öljyä
1tl omenaviinietikkaa
2dl uusia porkkanoita mahdollisimman hienona raasteena

Kuorrute ja täyte]
150g maidotonta margariinia (esim. sininen keiju)
3dl tomusokeria
1tl aitoa vaniljaa
1.5dl mantelirouhetta
2tl soijamaitoa

Aloita pohjasta. Laita uuni lämpiämään 225asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta yhteen ja raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Lisää porkkanaraasteen joukkoon öljy ja omenaviinietikka. Laita soijamaito ja no egg-jauhe yhteen ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes saat aikaan kuohkeaa seosta. Lisää sokeri ja vatkaa hetki. Lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste mahdollisimman vähällä mutta huolellisella sekoituksella joukkoon. Levitä seos tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista n.8min, reunat eivät saa tummua ettei kääretorttu kuivu.

Kippaa valmis torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä ja valmista täyte/kuorrute.

Vatkaa margariini kuohkeaksi ja lisää muut ainekset sekoittaen. Laita reilu puolet kääretortun sisään ja rullaa levy normaalin kääretortun tapaan. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Lopuksi levitä loput kuorrutteesta päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Tarjoile jääkaappikylmänä -näin yhdistyy kääretorttu ja porkkanakakku kauden makeista uusista porkkanoista!

Liitetiedosto:
Aihe on lukittu.
Lisää
19.06.2011 21:12 - 19.06.2011 21:12 #9883 : Onneli78


IHASTUNUT VANILJA-VALKOSUKLAAKÄÄRETORTTU

Vaniljatahna, vanilla curd (voi tehdä vaikka edellisenä päivänä)
3 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 ½ dl kevytkermaa
2 vaniljatankoa
50 g suolatonta voita

Kuutioi voi. Halkaise vaniljatangot ja kaavi veitsellä niiden siemenet. Laita kattilaan vähän vettä, kiehauta se ja laske lieden lämpötila keskilämmölle. Vatkaa kevyesti keltuaiset kuumennusta kestävässä kulhossa ja aseta kulho kattilan päälle (kerroskattila käy hyvin). Lisää sekaan sokeri, kevytkerma, vaniljatangot sekä niiden siemenet. Keitä seosta keskilämmöllä samalla koko ajan sekoittaen 15-17 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut. Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita huoneenlämpöiset voikuutiot yksitellen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään suljetussa rasiassa pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
1/2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohratärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 225 °C]Vanilja-valkosuklaatäyte[/u]
1 ½ dl vispikermaa
½ rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
100 g vaniljatuorejuustoa
50 g valkosuklaata

Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Pehmitä vähän tuorejuustoa kulhossa ja sekoita se suklaasulan kanssa. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja mausta se vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla. Kääntele vaahto suklaatuorejuuston sekaan.
Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle ensin vaniljatahna ja sen päälle vanilja-valkosuklaatäyte. Laita levy hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte vähän jähmettyy. Kääri levy leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi. Kääri rulla leivinpaperiin ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Koristelu
kaakaotomusokeria
1 dl vispikermaa
vaaleanpunaista pastaväriä
20-30 g valkosuklaata

Sulata osa valkosuklaasta, värjää vaaleanpunaisella pastavärillä ja pursota pieniä sydämiä. Pilko loppu valkosuklaa. Sihtaa kääretortun päälle kaakaotomusokeria. Vaahdota kerma ja värjää se vaaleanpunaisella pastavärillä. Paina hennosti piparimuotilla sydänkuviot pintaan ja pursota sydämet kermalla. Pursota sydämien väliin kermaa tarttumapinnaksi ja ripottele päälle suklaarouhetta ja –sydämiä. Pursota kermaa vielä kääretortun pitkiin alalaitoihin.

Aihe on lukittu.
Lisää
30.06.2011 19:30 - 30.06.2011 19:30 #9994 : Anonymous
Kesäkuun haasteen äänestysaika on päättynyt. Haasteen voittajaksi selvisi nro 3 eli Kuistan Piñata colada. Tässäpä kommentteja, joita voittajakääretorttu kirvoitti]Ohje oli juuri sellainen, että WAU-tuota pitää kokeilla

Tätä maistaisin ensimmäisenä. Hyvät maut yhdistyvät. Olisi täydellinen, jos Floora vispi olisi vispikermaa.

Tätä on pakko päästä kokeilemaan!![/i]

Yleinen kommentti]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]

Ja tässäpä vielä osallistujanumeron mukaan järjestyksessä muiden taideteosten saamat kommentit]1. Nanun pieni sydänkohtaus ilman uunia:[/b]

Uudenlainen tapa tehdä kääretorttu- hyydykekakku rullalla Varmasti herkullinen..[/i]

2. Kismetin Kesäinen mansikka-vaniljaunelma maidottomana]

Suloinen, kesäinen koristelu.

4. Taikakokin Päivänkakkarapolku]

Raikas maultaan ja raikkaan kaunis ulkonäöltään.

5. Vispilän Päärynäinen jäätelötorttu]

Hauska idea

Aivan ihana idea pursottaa kaunis kuvio -
se ei muuta koristetta kaipaakkaan!

Ihana jäde, sopii varmasti kesään!
[/i]

6.Vertician Kääretorttu

Perinteinen

7. nami-hiiren Yllätys kesän yllätysvieraalle]

varmasti superhyvän makuinen. Tätä tekisi mieli maistelle.

Hempeän herkkä ja kaunis!

Tasainen eikä repeillyt mistään


Täydellisen kaunis kääretortturulla.

Näppärä ja näytävä koristeluidea. Oranssi sokeri tuo kivasti väriä.[/i]

8. MaxinMamin Pupun Porkkanakääretorttu (munaton, maidoton, gluteeniton)]

Söpöt puput

Ihana idea ottaa perinteinen porkkana leivos ja tehdä samaan tapaan kääris!
Tätä on pakko testata joskus!


Varmasti kokeilemisen arvoinen. Hauska koristelu![/i]

9. Onneli78 Ihastunut Vanilja-Valkosuklaakääretorttu]

Kaunis. Täytteet vaikuttavat ehkä hieman liiankin makealta minun makuun
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.209 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017