- Viestejä: 105
- Vastaanotettu kiitos 0
Roska / pikaruokaa kotona
Mikä kotitekoisista pikaruoista on suosikkinne?
Itse olen testannut kaikkia yllä mainittuja "rasvaisia" herkkuja, ja todennut niiden valmistuksen todella helpoksi ja vaivattomaksi. Kotonatehdyt Mac Donaldsit maistuvat lähestulkoon samalta kuin suoraan mäkkäriltä ostetut, ja pizzasta saa tehtyä jopa maukkaampaa kuin pizzerioissa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hampurilaisia oon myös tehny useampaan otteeseen kotona. Usein niistäkin tuppaa tulemaan vähemmän "roskaruokaisia", koska teen esim. sämpylät ja pihvit ite enkä osta kaupan valmiita hampurilaissämpylöitä.
Kebabia tekis mieli joskus kokeilla Mutta lihapiirakat kuuluu syödä Lappeenrannan torilla
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ei vaan satamassa! Ite oon joskus tehnyt lihapiirakkaa kotona, ja hyvää siitä tulikin. Hieman kuivaa, mutta muuten hyvää. Ja todella riittoisaa ja täyttävää! Nyt en ookaan pariin vuoteen tehnyt sitä, pitääkin ottaa missioks lomallaMutta lihapiirakat kuuluu syödä Lappeenrannan torilla
Ite teen pizzaa aika usein kotona, about kerran viikossa. Se on vaan niin simppeli ja nopea ruoka, että tulee useesti tehtyä. Melkein joka kerta on erilaiset täytteet, ja tykkäänkin kokeilla kaikkia eri juttuja. Viimeks sunnuntaina tein sellasta pizzaa, missä oli jauhelihaa ja pekonia! Se oli hyvää.
Hampurilaisia tehdään aina sillon tällön. Ihan tavallisia sämpylöitä ostetaan kaupasta ja niiden väliin sitten ite tehdyt pihvit. Lisäks jotain salaattia, tomaattia, joku maustemajoneesi jne...
"Makkispekkiksiäkin" tulee tehtyä aina sillon tällön Mut ne ei oo yhtään niin hyvät kuin grilliltä saatavat!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mä muistelisin että se olikin just sun blogi josta sen bongasin Kattelin millaisia blogeja leivontafoorumilaisilla on. Täytyy kyllä joku kerta kokeilla! Ne kaupan valmiit on just niin epäilyttävän oloisia että ei viitti niillä tehdäEllen, esim. miun blogista löytyy ohje todella hyvään kebablihaan.
Ite tehtynä kebabliha on kyllä miun mielestä miljoona kertaa parempaa kuin kaupasta ostetut kebablastut. Ei kebablastuja voi oikeastaan kebabiksi sanoakaan...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kutsuisin roskaruokaa mieluummin pikaruoaksi. Roskaruoasta tulee mieleen että aina kun on syönyt niin jäljelle jää vain tajuton kasa roskaa eli pakkausmateriaalit = roskaruoka. Roskaruoka sanana myös on jotenkin sellainen... no, etova. Pikaruoka kuulostaa paljon kivemmalta.
Mutta niin, vähän samalla tapaa määrittelisin kodin roska/pikaruoan kuin tuh tuossa edellä kuvaili. Eli einesjutskat jotka saa tehtyä nopeasti mutta jotka ei kuitenkaan ole ravintoarvoiltaan mitään kehuttavia (ainakaan yleensä).
Kotona tehdyt hampurilaiset ei todellakaan ole pikaruokaa, siihen menee yllättävän paljon aikaa kun vääntää ne kokonaan alusta asti itse. Mutta hyviä ovat.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Itse kuiten hain tuolla kysymälläni juurikin aivan samankaltaisten tuotteiden (esim bic mac) tekemistä kotona.
Joten ite voin vastata tehneeni lähes samanlaisia mac donaldsin hampurilaisia ilman eineksiä, ja ne olivatkin todella hyviä.
Tarkoitan siis tuolla tekemisellä sitä, että "roskaruokaa" kotona tehdessä pyritään lähes samanlaiseen lopputulokseen kuin mitä noista take away- paikoista saa ostettua.
Täysjyvähampurilaiset paksulla pihvillä, pizzat terveellisellä täytteellä ja kevyt kebab ovatkin sitten asioita erikseen..
Eli helpommin selitettynä kuvana:
Kotona tehty bic mac

Ohje]http://mestattua-teuraslihaa.blogspot.c ... otona.html[/url]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja saahan Makkosen Perheravintolastakin pyydettäessä hampparit ruisleivällä.
Loppupeleissä ainoa mikä mäkkärissä on kovin epäterveellistä, on runsas rasvan käyttö. Ranskalaiset, friteeratut kanapihvit tai nugetit ja muu uppopaistettu kama oikein imee itseensä rasvaa. Samoin majoneesi, mitä Hesellä tungetaan kymmenen litraa yhden hampparin väliin, mäkkärissä tää on kustannussyiden takia paljon vähäisempää. Jo pelkkä ranskalaisten paisto uunissa rasvakeittimen sijaan saa ne paljon terveellisemmiksi. Vaikka kai kaikki nyt muistaa myös sen et kasviöljy on ns. tervettä rasvaa ja ihmisen pitää ruokavalioonsa saada erilaisia rasvoja, jopa ihan huomattavat määrät päivittäin.
Mutta oikeesti roskaruokaa taitaa tosiaan olla Tanjan mainitsemat einekset lukemattomine e-koodeineen ja muine lisäaineineen.
</offtopic>
Itse olen hirmu laiska mitään tekemään itse, mutta vois kyllä joskus tehdäkin. Tosin itse tehdessä usein pika on ruoasta kaukana
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mielestäni omatekoinen pizza on myös sen takia parempi kuin pizzeriasta, kun on enemmän täytettä eikä sinne tänne vähän jotain heitelty.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Täällä löytyy miun ohje jonkinnäköiseen kotzoneen:
http://mestattua-teuraslihaa.blogspot.c ... 2Bkotzonet )
makujahan pystyy kotzoneissa vaihtelemaan oikeastaan mielen mukaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Rottinkiweileri
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hamppareita tehdään meillä myös, kotitekoisiin sämpylöihin. Ovat ennemminin sellaisia Snacky-tyypisiä, kuin mäkkäritavaraa. Paistettu kananmuna täytyy hampparista löytyä!
Hodareitakin tehdään joskus, ne tosin valmiisiin sämpylöihin. Väliin pitkiä säilykenakkeja, curryketsuppia, sipulisalaattia jne.
Ei nuo itse tehtyinä niin kovin roskaruokaa ole
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Meidän yltiöherkut on fisupurilaiset (eli ihan kalapuikkoburgereita), hampurilaiset, friteeratut pakasteranut ja tänään kokeillaan tehdä itse nugetteja. Sooseja harvemmin aletaan itse tekemään kun budjetti meillä kuitenkin on pieni ruoanlaitossa, siksi nuo pakasteranut varsinkin on ihan käteviä kun niitä halvalla saapi isoja paketteja .Vihanneksiin tosin panostetaan monesti, kurkkua, salaattia, tomaattia ja sipulia meiltä löytyypi aina.
Pizzaa nyt en itsetehtynä tosiaan kovin roskaksi kutsu, pannupizzaa tulee tehtyä aina kun vaan jaksaapi ja ehtiipi .
Kebabbia muuten kannattaa tosiaan myös tehdä ihan itse, tuota Insanityn ohjetta olen itse pari kertaa valmistanut kotioloissa miesväelle mutta itsekin eksyin sitä maistelemaan ja oi että oli kyllä hyvää. Falafeleja suosittelen myös tekemään kebab-annoksien kanssa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- tahmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 137
- Vastaanotettu kiitos 0
Lihapiirakkaa en ole itse tehnyt, mutta äitini sitä joskus meille teki pakakseen ja jätti ohjeen. Pitäisikin joskus koittaa tehdä, se oli aika hyvää Kebabista ei pidä muutenkaan kamalasti, joten sitä tuskin tulee koskaan tehtyä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mikäli kananugetit lasketaan pika-/roskaruoaksi, niitä tulee toisinaan tehtyä myös Kananfileetä palasiksi, uitetaan kananmunassa ja leivitetään jauhoilla, joihin on sekotettu mausteita. Pannulla paistaen reilussa öljyssä rapeiksi. Oikeasti miljoona kertaa parempia kuin kaupan nugetit, eivätkä edes työläitä tehdä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- tahmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 137
- Vastaanotettu kiitos 0
Kananfileetä palasiksi, uitetaan kananmunassa ja leivitetään jauhoilla, joihin on sekotettu mausteita. Pannulla paistaen reilussa öljyssä rapeiksi. Oikeasti miljoona kertaa parempia kuin kaupan nugetit, eivätkä edes työläitä tehdä
Mikäli kananugetit lasketaan pika-/roskaruoaksi, niitä tulee toisinaan tehtyä myös
Näitäpä täytyykin testata joskus

Kaupan kananugetit ei meillä oikein uppoa, mutta itse tehdyt voisi maistua lapsillekin (mulle maistuisi taatusti!)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.