- Viestejä: 457
- Vastaanotettu kiitos 0
Keittokirjat
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjoja on siis laidasta laitaan, lemppareita on vaikea nimetä mutta kyllä parhaita on värikkäät ja paljon kuvia sisältävät kirjat. Suomalaisista tykkään kovasti Vahteran ja Nurmen opuksista ja ulkomaisista suosikkeja on Jamie Oliverin ja Tina Nordströmin kirjat.
Harvoin tulee kyllä noudatettua täysin orjallisesti mitään reseptejä, usein kirjoja tuleekin selailtua muuten vain ja inspiraatiota etsiessä. Pikkusisko joskus nauroikin mulle, että mitä teen noin monella keittokirjalla kun kuitenkin aina etsin reseptit internetistä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
On siulla kyllä aikamoinen määrä keittokirjoja! Oisko niistä kuvaa? (Miusta on ihana nähhä kuvia ihmisten kirjahyllyistä - omituisuutensa kullakin.) Jamie Oliverista mieki tykkään, kaikki sen suomennetut kirjat löytyy hyllystä. Sitten on muutamia tosi hyviä peruskeittokirjoja. Mie tykkään sellaisista keittokirjoista, joista välittyy jonkinlainen ihana tunnelma, ja joiden ruokaohjeet on toimivia. Kesäruokaa sekä Kesän ilot on semmoisia, ja kuuluu miun ehdottomiin lemppareihin. Sitten on näitä Italia-aiheisia, joista täytyy ehdottomasti mainita Culinaria Italia (paljon enemmän kuin keittokirja) sekä suomalainen pastakirja Aglio&Olio, joka on aivan loistava. Paljon tietoa pastasta, huoletonta ruoanlaittoa (tarkkoja määriä ei ilmoiteta) ja erinomaisia ohjeita. Uusimpana tulokkaana on David Roccon Dolce Vita, johon hurahdin ihan täysin. Siinä yhdistyy Italia, ihana tunnelma, ruoanlaiton rentous ja vielä ihanat kuvat. Tykkäsin sen ruokaohjelmasta, joka tuli MTV3:lta nimellä Maku vie Italiaan. Kirjaa ei oo suomennettu, mutta jos englantia ymmärtää niin ongelmia ei tule. Määrätkin on ilmoitettu ymmärrettävällä tavalla. Akateeminen veloittaa opuksesta 75 euroa, mutta mie tilasin Amazonista ja se maksoi postikuluineen n. 30 euroa
Sit miulla on muutamia perittyjä wanhoja keittokirjoja. Jokunen drinkkikirjakin löytyy. Suklaakirjoja on myös, ja niistä varmaankin ihanin on Trish Deseinen Haluan suklaata! Tex-mex-aiheisia keittokirjoja on myös muutama, samoin kuin Aku Ankka -aiheisia. Ruokatorstai on myös todella hyvä keittokirja. Siinä edetään kuukausi kerrallaan, joten siitä löytää helposti kauden raaka-aineita hyödyntäviä ohjeita.
Mie käytän keittokirjoja aika paljon inspiraationa, mutta joistain kirjoista (esim. Aglio&Olio) tulee kyllä tehtyä ruokiakin ihan ohjeen mukaan. Voisin jatkaa ikuisuuksiin, mutta jospa tässä välissä antais suunvuoron muillekin
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ruokatorstai on hankintalistan alkupäässä, samoten himoitsen sitä Aglio&Oliota. Pitääkin tuo Roccon kirja tarkastaa, se ohjelma oli kyllä hauska ja siitä sai hurjasti kivoja ideoita. Muutenkin tykkään ruokaohjelmien pohjalta tehdyistä kirjoista ja onpa mulla Frendien, Täydellisten Naisten ja Salkkareidenkin keittokirjat
Hihi nuortenkirjoista puheenollen oon myös totaalisen hurahtanut Harry Potteriin ja Twilightiakin olen alkanut lukemaan
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hannn: Ihanan näköinen keittokirjahylly! Kyllähän tuolta opuksen jos toisenkin tunnistaa Jos tykkäsit Maku vie Italiaan -ohjelmasta, niin tykkäät varmaan keittokirjastakin! Samaten Ruokatorstaita kyllä suosittelen, ja Aglio&Oliota en voi kehua tarpeeks. Frendien keittokirja miulla sensijaan on jatkuvasti lainassa kirjastosta ja tahtoisin löytää ihan oman kappaleen, ja Täydelliset naiset löytyy myös keittokirjahyllystä englanniks.
Harry Potterit on täälläkin luettu moneen kertaan, ja nyt mietin, että pitäiskö tota Twilightia kokeilla jo ihan sen vuoks, että tietää, miks niin monet on siihen innostunu.
Ja Kerttu näyttää söpöltä! nimim. Tahtoo kissan!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Meille tämmöistä iloa ei miun muistin mukaan suotu, mutta onneks on sentään köksänvihot. Ja sijaisuuksien perusteella oon huomannu, että aika monessa koulussa ne kirjat kerätään takaisin ja kierrätetään. Sellaisia kirjoja, joita ei enää käytetä, jaetaan halukkaille oppilaille.
Toisaalta miusta on hyvä, että kirjoja kierrätetään, koska maksaahan ne tietty koululle aina. Mutta ainakin noi tuoreimmat köksänkirjat on niin hyviä, että miusta ois ihanaa, jos ainakin halukkaat vois pitää sen kirjan itellään. Sieltä kuitenkin löytyy ruokaohjeiden lisäks siivousvinkkejä yms.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mulla on varmaan kaikkein käytetyin keittokirja sellanen tooosi vanha "Keitämme ja leivomme" -kirja. Tuo kirja on äitini köksänkirja ja siinä on todella toimivat perusohjeet.
Näin lasten kanssa ei kauheasti tule mitään gourmet-ruokaa väännettyä, kun eihän noi ipanat sellasta syö, eikä miulla ois aikaakaan semmosiin, kun kuitenkin kaksi lämmintä ateriaa on päivässä loihdittava
Muutama muukin kirja hyllystä löytyy ja sitten pari kasviskeittokirjaa, sekä kevytkeittokirja.
Netti on mullakin reseptipankki ykkönen
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mikä mahtaa olla keittokirjasuosikkisi?
Mie olen keräillyt keittokirjoja, lehtien esitteitä, leipomisoppaita yms. jo nelisen vuotta. Kaikenkaikkiaan keittokirjoja on kertynyt noin kolme jätesäkillistä ja noita lehdistä leikeltyjä reseptejä, esitteitä yms yksi pahvilaatikollinen. Varsinaista suosikkia miulla ei keittokirjojen saralla ole, mutta erityisen hyödyllisiksi kirjoiksi ovat osottautuneet ainakin: Euroopan mestarikokkien keittiössä, Kondiittorin käsikirja ja Fransmannin parhaat.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Jos teen kaalilaatikkoa, teen sen niinkun itse haluan. Saatan ehkä katsella eri reseptejä netistä ja todeta että jotkut laittaa siirappia siihen ja toiset ei ja olen sitten itse laittamatta. Mausteet, raaka-aineet ja määrät vetäsen ihan hatusta.
En oikeasti osaa käyttää ruoanlaittoon keittokirjaa. Mä en edes ymmärrä, miten jotkut tarvitsevat keittokirjaa tavalliseen ruoanlaittoon. Eri asia sitten, jos tekee jotain leivoksia tms. Kyllä minäkin niihin kirjoja tai reseptejä tarvitsen, joskin harvoin silloinkaan teen ohjeen mukaisesti..
Tarkoitus ei siis todellakaan ollut mollata ketään, jos joku ymmärtää asian niin !! Olen vaan aina tykännyt mielettömästi ruoanlaitosta ja tehnyt ruokaa moooonta vuotta jo, vaikka ikää ei ole ihan hirmuisesti vieläkään. En myöskään tarkoita tällä sitä että minulla ei olisi opittavaa ruoanlaitosta - päinvastoin. Mutta ruoanlaitto on kyllä yks mun vahvuuksista!
edit.
Jos joskus tulee tehtyä jotain superhyvää ruokaa, jossa on paljon erilaisia mausteita ym. erikoista, saatan kirjoittaa aineet ylös. Mutta tätäkin sattuu harvoin..
Ja tietenkin jos selailee joitain keittokirjoja, saattaa tulla jotain mieleen, mitä haluaisi syödä
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mie sain joululahjaks Mummo Ankan unelmaherkut -kirjan ja poikaystävä sai salaattireseptejä. Synttärinä se vei miut antikvariaattiin hamuamaan mitä vain halusin (!), ja sieltä löytyi sitten mm. iso Meksikolainen keittiö -kirja. Meksikolaisen mukaan, mutta muokattuna, tehtiin burritoja, jonne hävis kätevästi loput joulukalkkunasta.
Joululomalla löytyi kirjakaupasta Bergenströmien Rakkautta, oliiveja ja timjamia, alessa jopa. Se vaikuttaa myös ihanalta kirjalta. Himoitsen myös samojen tekijöiden uusinta, Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla -kirjaa. Huuto.netistä huusin lomalla ison Italia-aiheisen keittokirjan, joka nyt pitäis vielä noutaa.
Lopuksi voidaan miettiä, miten nää kaikki mahtuu meidän täyteen kirjahyllyyn...
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Suklaasydän
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 111
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjoista en tosin ole montaa reseptiä kokeillut, jotenkin en muista selata niitä, kun ryhdyn jotain leipomaan/kokkaamaan. Enemmän selailen netistä ohjeita ja kokeilen niitä. Pari kansiota onkin täynnä erilaisia tulostettuja ohjeita erinäisiltä nettisivuilta. Jos teen jotain ruokaa ensimmäistä kertaa, katson ohjeesta ainesten määriä, mutta kun samaa ruokaa on jo tehnyt pari kertaa, teen sen mutu-tuntumalla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Kokkirouva
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 21
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Toinen hyvä opus on Le Gordon Bleu - keittotaidon akatemia.
Muitakin kirjoja löytyy vaikka kuinka, mutta nuo ovat hyviä "kaiken kattavia" teoksia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Joku alesta ostettu ranskalaisen keittiön keittokirja on todella hyvä! Siinä on ohjeiden lisäksi ohjeet raaka-aineiden käsittelyyn ja varoitukset, että tää ei kestä yhtään ylikypsentämistä tai muuttuu kumiksi jne.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- muumimamma
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 40
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Itse olen aikamoinen leivontakirjafriikki, ja muutamia hyviä keittokirjojakin olen siinä ohessa löytänyt. Suosikkini ja monena päivänä myös pelastukseni on ollut ihana Härkäpapua sarvista, suomalainen kasvisruokakirja jonka resepteissä painottuvat ihanasti kotimaiset raaka-aineet kuten juurekset, hamppu jne. Tämän kirjan inkiväärillä maustettua porkkanasosekeittoa olen tehnyt melkein viikottain varmaan puolen vuoden ajan... Niin hyvää!
Toinen keittokirja josta olen tykännyt ihan kympillä on Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville, josta olenkin löytänyt toistaiseksi herkullisimman vegehampparipihvin reseptin! Inspiroivia reseptejä ja kausituotteet kunniaan!
Tällä hetkellä odotan innolla että saisin käsiini Chocochili-blogin kirjoittajan Elina Innasen uuden Vegaanin keittiössä -kirjan... Oi nam!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.