- Viestejä: 2740
- Vastaanotettu kiitos 0
Jäätelön teko kotikonstein
Olen ajatellut, että sitä voisi tehdä vatkaamalla kerma vaahdoksi, lisäämällä
Turkinpippurirouheet ym, ja pakastamalla.
Onko kenelläkään kokemusta?
YouTubesta löytyi yksi helpon oloinen, mutta vähän tavaraa tuottava ohje:
http://www.youtube.com/watch?v=gCbHL0MfwG0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sitten on tietenkin nämä hiilihappojäällä ja nestetypellä tehdyt temput jotka menevät vähän molekyyligastronomian puolelle. Tässä Youtube-videossa esimerkiksi Heston Blumenthal valmistaa sorbettia kuivajäällä http://www.youtube.com/watch?v=n_hwtVVrD8U . En tietenkään missään nimessä suosittele kenellekään kuivajään tai nestemäisen typen kanssa kikkailua ellet ole täysin varma siitä mitä olet tekemässä!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja tyylejä tuntuu olevan monia?
Onkos kenelläkään mitään ihania jätskiohjeita jakaa? Itse olen erityisen perso minttusuklaa- ja kookosjäätelöön mutta en oikein tiedä miten alkaisin sellaista väsäämään.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
tuh kirjoitteli aiemmin ketjussa jossa kyseltiin Parasta jäätelöä , tällaisen reseptin]Vaniljajätskin superperinteinen ohje, Tanjalle .
-
5 dl kerma
5 dl täysmaito
2 vaniljatankoa
1/2 dl glukoosia
200 g sokeria
10-12 keltuaista
Sekoita kerma, maito, halkaistut vaniljatangot (rapsuta siemet irti) ja osa sokerista kattilassa, lämmitä seosta vähän (esim. n. 40-50 -asteiseksi) ja anna maustua kelmun alla n. puoli tuntia. Sekoita keltuaiset ja loput sokerista, älä vatkaa vaahdoksi. Kiehauta maistunut liemi, kaada munasokeriseoksen päälle, sekoita ja lämmitä seos vesihauteessa 82-84-asteiseksi, koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun seos on oikean lämpöistä, kaada seos välittömästi puhtaaseen astiaan jotta kuumeneminen loppuu. Lisää glukoosi. Peitä seos kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vielä 10-12 tuntia.
Poista vaniljatangot liemestä. Valmista jätskimassa jäätelökoneessa ja pakasta jätskiä vielä pari tuntia ennen nauttimista. Pitempi pakastus tekee jätskistä kovempaa (ja kylmempää?) syötävää.
Vaaran paikkana on tässä maitoliemen kuumennus. Jos lämpötila nousee yli 84 asteen, liemi alkaa maistua kananmunalta (älkää kysykö miksi, mutta se menee niin, testattu on). Liemi palaa myös helposti pohjaan, joten vesihaude on suoraa kuumennusta paljon turvallisempi vaihtoehto, sekin tosin vaatii jatkuvaa sekoitusta jotta lämpötila nousee tasaisesti.[/quote]
Meillä on jäätelökone ja muutaman kerran kesässä olen sillä jätskit kiepauttanut. Hauska vehje kyllä. Mutta ilmankin pärjää, vaatii vaan sekoittelua tai vatkausta usein.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
http://www.glassrecept.se/
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sitä pitää vaan sekotella noin puolen tunnin välein.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
Nämä helteet vähän laskevat tätä leipomisintoa, mutta sen sijaan on kaiken maailman kylmät syötävät, eritoten jäätelöt ovat alkaneet kiinnostamaan. Jäätelökonetta en omista, mutta käsittääkseni jädeä voi tehdä ihan "käsinkin"
Ja tyylejä tuntuu olevan monia?
Onkos kenelläkään mitään ihania jätskiohjeita jakaa? Itse olen erityisen perso minttusuklaa- ja kookosjäätelöön mutta en oikein tiedä miten alkaisin sellaista väsäämään.
Helteitä ei taida enää pahemmin olla mutta eikös me suomalaiset syödä jätskiä vuodenajasta riippumatta PALJON;
tässä hyväksi havaittu kookosjäätelön ohje]tällä ohjeella[/url] minttusuklaajäätelöä, silloin vielä ilman konetta, tuli ihan hyvää paitsi aika rakeista kun vatkasin sitä jäätelömassaa käsin enkä koneella..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Minttu-jogurttijäätelö (n. 8 dl jäätelöä)
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta jogurttia
4 rkl hedelmäsokeria
½ ruukkua tuoretta minttua (mintunlehtiä)
1 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa kuohukerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja hienonnetut mintunlehdet sekä vaniljasokeri.
2. Laita jäätelö pakastimeen. Pyri sekoittelemaan jäätelöä ½ - 1 tunnin välein.
3. Valmis jäätelö säilyy pakastimessa nelisen päivää. Peitä kannella, jotta jäätelöön ei tartu makuja.
Tarjoilin sitrussiirapin kanssa, senkin ohje löytyy blogistani .
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- tahmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 137
- Vastaanotettu kiitos 0
http://kilkatus2.blogspot.fi/2012/08/br ... betti.html
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Onko kukaan kokeillut tehdä jäätelöä kondensoidulla maidolla? Olen nähnyt muutaman reseptin blogeissa, mutta en ole vieläkään päässyt itse kokeilemaan. Kuulostaa ainakin kivalta idealta, eikä vaadi kananmunien käyttöä
Kyllä olen ja hyvin onnistuu ja maistuu hyvälle. Tässä linkki]http://redrose82.vuodatus.net/blog/3250 ... un-haaste/[/url]
Tosin hyvää ilman noita lisä mausteita mitä itse tuohon käytin eli suklaata yms.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.