- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Kokkauspalsta
- tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)
tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)
Seuraava resepti on peräisin Hellapoliisin sivuilta, pienin muunnoksin.
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 dl kevytmaitoa
- 1 vaniljatanko
- 3 keltuaista
- 3/4 dl sokeria
- tummaa ruokosokeria
Halkaise vaniljatangot ja kapsuta siemenet irti.
Laita kattilaan kerma, maito ja vaniljatangon siemenet ja tanko. Kiehauta.
Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita valkuaiset säilöön myöhempää käyttöä varten, tee niistä vaikka marenkeja.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Ota vaniljatanko pois kattilasta ja kaada kermamaito keltuaisvaahtoon, sekoita.
Jaa seos neljään pikkuvuokaan (tai yhteen isoon)
Päällystä vuoat kaksinkertaisella foliolla. Itselläni loppui folio juuri "mukavasti" kesken, joten laitoin ensin kerroksen voipaperia ja sen päälle vielä foliota.
Laita vuoat (vuoka) vesihauteeseen, johon olet jo kuumentanut veden kiehuvaksi. Kuvassa esimerkkinä lasagnevuoka jossa kiehautettu vesi jossa pikkuvuoat vesihauteessa.
Kypsennä vesihauteessa uunin alatasolla, 120 asteessa n. 50 minuuttia.
Sokeria vaille valmis.
Ripottele vanukkaan pinnalle ruokosokeria. Laita uunin ylätasolle (tai grillivastus päälle) pariksi minuutiksi kunnes sokeri paahtuu, tai käytä pientä kaasupoltinta jos sellainen keittiöstä löytyy.
Tein paahtovanukkaalle vielä kastikkeen raikkaista pakastevadelmista.
- 1 dl pakastevadelmia
- 0,25 dl vettä
- 0,25 dl sokeria
Kiehauta kattilassa vadelmat, vesi ja sokeri. Sekoita 1 tl maissitärkkelystä 0,25 desiin vettä ja kaada kattilaan samalla sekoittaen, anna kuplahtaa. Lisää vielä 1 tl sitruunamehua.
Ja eikun herkuttelemaan!
Tästä reseptistä tuli mielestäni melko äkkimakea vanukas. Täytynee ensi kerralla hieman muunnella reseptiä, ja ehkä lisätä yksi keltuainen. Joka tapauksessa mielenkiintoinen kokeilu ja teen takuulla uudestaankin!
Jos joku on kokeillut muunlaista paahtovanukasreseptiä ja todennut sen hyväksi, saa siitä ilmoittaa!
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Maistoin vanukasta myös sellaisenaan ja oli kyllä todella makeaa tavaraa. Itse olen tottunut syömään tuota herkkua ainakin kahviloissa ja muissa jonkun marjahillokkeen kanssa.Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !
Olisiko siulla vinkata joku ei-niin-makea resepti?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
http://www.valio.fi/reseptit/creme-brulee/
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Pullahiiricom
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 80
- Vastaanotettu kiitos 0
Itse olen tottunut syömään tuota herkkua ainakin kahviloissa ja muissa jonkun marjahillokkeen kanssa.Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !
Eihän nyt ole mennyt paahtovanukas eli creme brulee ja panna cotta sekaisin? Panna cotta tarjoillaan hillokkeen tai marjojen kanssa useimmiten, mitta creme brulee tarjoillaan mielestäni vain tuollaisena tuon rapean sokerikuoren kanssa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !
- annoksille pitää saada lisää hintaa. Top ravintolatkin kyllä laittavat suuren lautasen koristeeksi marjakimaran tai pienen kipon hilloketta, sillä kaikki eivät läheskään tiedä, että ko. herkku 'tulisi' nauttia sellaisenaan.
Pullahiiri näin]
Crème Brûlee tarjoillaan todella ilman lisukkeita, MUTTA tiedättehän kahvilat/ravintolat
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Heh, eli tainnut mennä ravintolassa bruleet ja cotat sekaisin. Oli vadelmahillokemössökkää meinaan bruleen kanssa tarjolla.Itse olen tottunut syömään tuota herkkua ainakin kahviloissa ja muissa jonkun marjahillokkeen kanssa.Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !
Eihän nyt ole mennyt paahtovanukas eli creme brulee ja panna cotta sekaisin? Panna cotta tarjoillaan hillokkeen tai marjojen kanssa useimmiten, mitta creme brulee tarjoillaan mielestäni vain tuollaisena tuon rapean sokerikuoren kanssa.
Eli brulee tarjotaan yleensä ilman mitään, ok.
p.s. kiitos nami-hiiri, toki lisäävät hintaa kastikkeilla!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Kokkauspalsta
- tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)