Kuvasäännöt haastetehtävissä

Lisää
01.12.2014 12:07 - 01.12.2014 12:07 #19230 : Henna73
Välillä mietiskelen, kun haastetehtävissä on säännöissä annettu kuville rajaukset: montako/mitä kuvassa tulee näkyä. Siltikin haasteisiin tulee osallistumisia, joissa ei kuvat ole sääntöjen mukaiset: kuvia ei ole oikea määrä; kuvissa ei ole asioita, mitkä pitäisi (esim. kuva koko leipomuksesta) jne. En ole sitä mieltä, että nuo osallistumiset olisivat yhtään vähempiarvoisia. Kaikki osallistumiset on tärkeitä. Mutta ei ole aina reilua, jos toiset noudattavat sääntöjä ja toisilla on omat säännöt. Voisiko tähän asiaan keksiä jotain muutosta vai tarvitseeko? Ja kuuluko tämä asia ollenkaan tälle palstalle ?

En halua nipottaa, mutta kai olen sellainen sääntöjen mukaan toimiva höppönä

Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.12.2014 17:55 - 01.12.2014 17:55 #18478 : Petra
Vastaus käyttäjältä Petra aiheessa Re: Kuvasäännöt haastetehtävissä
Tunnustan: minä olen useimmiten juuri se jolla kuvasääntö menee päin mäntyä. Tästä huolimatta olen tismalleen samaa mieltä sinun kanssasi. Huomaan mokani yleensä liian myöhään. Siinä sitten pitää vain pohtia että jättääkö osallistumisen kokonaan väliin vai osallistuuko vajavaisilla kuvilla. Joskus on mennyt leipominen ja postaaminen niin viime tippaan, että lisäkuvien ottamiselle ei ole jäänyt aikaa. Liian pikaisesti luetut ohjeet on myös valitettavan yleisiä minulla. Jos ohjeessa lukee 2-3 kuvaa, voin muistaa kuvia otettaessa että 1-2 kuvaa, jolloin otan kuvia vain yhdestä näkökulmasta, jolloin niistä ei postaamisajankohtana saa millään ilveellä enää kahta erilaista kuvaa...

En tällä yritä puolustella kuvien uupumista, olen tietoinen huonoista toimintatavoistani ja pahoillani siitä. Lähtökohtaisesti olen ehdottomasti sitä mieltä että sääntöjä tulee noudattaa. Teenkin näin etukäteen jo uudenvuoden lupauksen: ensi vuonna KAIKKI haastepostaukseni täyttävät kaikki ehdot. Jos mokaan, heittäkää vain ulos kisasta, en pahastu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.12.2014 21:16 - 01.12.2014 21:16 #18480 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Kuvasäännöt haastetehtävissä
.
Olette molemmat nami-hiiren mielestä aivan oikealla asialla liikkeellä.
Säännöt kuvista yms. vaihtelevat mielekkyyden vuoksi ja niitä tulisi tietenkin noudattaa. Haasteiden ohjeistus tulisi siis lukea mahdollisimman huolellisesti, eikä ainakaan olettaa mitään aiempien haasteiden ohjeiden mukaan. (Leipomuksille pyydetty lyhyt ytimekäs nimi on yksi kompastus monasti....sillä seurauksella, että tulee useita samankaltaisia ja aiheuttavat arvosteltaessa pulmaa ja sekaannusta.....)

Koska allekirjoittanut on ollut vastuuhenkilönä melko useasti tänä vuonna (monesta eri syystä, joista päälimmäinen on se, että voin järjestää helpoiten haasteiden tarvitseman/vaatiman ajan omasta työaikataulustani) , niin voin todeta seuraavaa.......osallistujamäärät ovat olleet ihan hävettävän pieniä, joten kuva-asiassa mm. on katsottu harkitusti läpisormien.

n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.12.2014 21:49 - 01.12.2014 21:49 #18482 : puukilainen
Vastaus käyttäjältä puukilainen aiheessa Re: Kuvasäännöt haastetehtävissä
Inhimillisiä erehdyksiä sattuu ihan kaikille meistä. Eikä kukaan varmaan tarkoituksella haasteissa jätä sääntöjä noudattamatta. Voihan se ollakin, että kuva jää vahingossa ottamatta ja sen huomaa vasta, kun haasteosallistumista on kirjoittamassa.
Voi kuitenkin olla epäreilua toisten haasteisiin osallistuneiden kannalta, jos mukaan hyväksytään järjestään sellaisia osallistumisia, jotka eivät joko täytä kaikkia asetettuja vaatimuksia (kappalemäärät, kuvien sisältö ja lukumäärä, annettu budjetti noin esimerkiksi) tai vaikka osallistuvat haasteeseen annetun aikaraamin ulkopuolella. Säännöt on kuitenkin haasteisiin kirjattu selkeästi ja niiden mukaan pitäisi kaikkien mennä reiluuden nimissä.

Haasteiden tarkoitus ei kuitenkaan ole vääntää hampaat irvessä ja otsa rypyssä jokaisesta pikkuasiasta. Hauskanpito ja hyvä meininki on se olennaisin, mutta minusta reiluus on kakkosena listalla. Kyse on kuitenkin kisasta, jossa voittaja(t) hyötyy materiaalisesti saamalla noita sponsoripalkintoja. Silloin tarkkuudellekin on sijaa ja syytä paljon enemmän kuin jos kisattaisiin vain hyvästä mielestä.

Eihän se kivalta tunnu, jos se onkin oma osallistuminen, joka hylätään haasteesta pois puutteiden tai väärinymmärryksen vuoksi. Kisojen tulisi kuitenkin olla reiluja kaikkia osallistujia kohtaan, eikä ketään saisi suosia toisten ohitse järjestävän tahon toimesta, mitä puutteellisten tai sääntöjä rikkovien osallistumisten mukaanhyväksyntä vähän on. Ja näitä haasteita on kuitenkin kuukausittain, joten jos ei yhdellä kerralla pääse tai ehdi mukaan, niin seuraava koitos ei ole kaukana.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.12.2014 22:01 - 01.12.2014 22:01 #18483 : puukilainen
Vastaus käyttäjältä puukilainen aiheessa Re: Kuvasäännöt haastetehtävissä
Jos kuvien lukumäärän ja sisällön puutteellisuudet eivät ole niin merkittävä juttu (mikä minustakaan ei ole se suurin synti), voisi olla hyvä mainita tämä haasteiden toimeksiannoissa jollain sanamuodolla. Kuitenkin niin, että kaikki ovat perillä siitä, mitkä ovat niitä "oikeita" sääntöjä, joita on ehdottomasti pakko noudattaa ja mitkä enemmän suuntaviivoja, joissa on pelivaraa hädän iskiessä.

Minusta haasteen asettaneilla tahoilla saa olla oikeus muuttaa sääntöjä kisan edetessä, jos siihen katsotaan olevan tarve (kuten vaikka se, että kisassa on muutoin liian vähän osallistujia), mutta siitä pitäisi minusta aina mainita selvästi ja vaikka ilmoittaa heti muutoksen astuessa voimaan, että sääntöihin tehtiin se ja se muutos, koska kävi niin ja niin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.12.2014 01:12 - 02.12.2014 01:12 #18484 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Kuvasäännöt haastetehtävissä
.
Kiitos 'puukilainen' ! Sinäkin olet ihan oikeassa.

Lf teamin tarkoitus on myös antaa ohjeet yksinkertaisesti ja mahdollisimman selkeästi, esille nouseviin kysymyksiin on mahdollisuus paneutua 'höpinöissä'.
Esimerkkinä marraskuu-14 .....montako olisi jäänyt jäljelle jos puutteelliset olisi hylätty?
Siitä lähdetään, että kaikille samat säännöt tai ei ollenkaa. MUTTA joskus leipojaa saattaa kohdata suuri suru, sietämätöntä kipua tai jotain muuta.......
Saamamme kaikki palaute kirjataan kiitollisena 'parannuksia, toiveita' -listalle!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2014 17:09 - 09.12.2014 17:09 #7 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Kuvasäännöt haastetehtävissä
Tämä on hyvä keskustelunaihe. Koitan sanoa muutaman ajatuksen täältä kiireen keskeltä...

Joskus foorumin alkuaikoina oli hieman "vääntöä" siitä, että noudatimme haasteissa sääntöjä melko pilkuntarkasti. Sen jälkeen olemme hieman katsoneet "läpi sormien" kaikenlaisia "säännönkiertoja" ja "unohduksia". Pääpaino siinä, että mahdollisimman moni kehtaisi osallistua ja toisaalta, ettei rankattaisi pois pelkästään puuttuvan kuvan tms. takia (kun osallistujamäärät ovat kuitenkin melko pieniä).

Monasti on myös ajateltu siten, että äänestäjät saavat äänillään kuitenkin loppupeleissä päättää, hyväksyvätkö mukaan myös ne, jotka eivät ole sääntöjä tarkkaan noudattaneet. Useasti onkin jossain kommentoinnissa ollut mainintaa siitä, että ei mennyt ihan sääntöjen mukaan ja pisteet jätetty sen takia antamatta. Toisaalta taas välillä on pisteytetty siitä huolimatta.

Tässä ei taida olla sellaista kultaista keskitietä. Haasteohjeistus kun on pitkähkö, niin jokaisen pitäisi vaan tarkkaan lukea kaikki speksit läpi. On myös yritetty selkeyttää haasteohjeistuksia, mutta aina löytyy joku joka lukee väärin / ymmärtää väärin / unohtaa / ei huomaa / jne. Se on tietysti hassua niitä kohtaan, jotka kerrasta toiseen osaavat tehdä postaukset ohjeiden mukaisesti, kun "vähemmälläkin" hyväksytään mukaan.

Kun toiseen suuntaan kumartaa niin toiseen pyllistää. Näinhän se menee.

Voi olla, että ohjeistus on rönsyillyt ajan saatossa. Monessa haasteessa kun käytetään pohjana aina edellisen kuun haastetopikkia, joten sinne tulee vain helposti lisättyä/muutettua oleellisimmat kohdat. Voisin koittaa kirjoittaa jonkin uuden ja selkeän pohjan, katsotaan mitä saan joululomalla aikaiseksi.

Kaikki kehitysideat ja muut ovat enemmän kuin tervetulleita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.158 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017