Maidoton ja gluteeniton sekä liivatteeton kakku

Lisää
13.04.2017 06:39 #20700 : Nasu
Heipsan!

Minun pitäisi tehdä kuvailemani kakku. Toiveena mansikkaa ja "kermaa".
Ajattelin tehdä tuosta jo hieman tutuksi tulleesta Alpro Soya- kermasta vaahdon ja laittaa sitä ja tuoreita mansikoita väliin. Ja tietysti vähän kotitekoista mansikkahilloa.
Mutta: olen ennen vähän jähmettänyt tuota kermavaahtoa liivatteella, että ei niin tursuaisi kakun välistä. Nyt liivate on poissuljettu vaihtoehto.

Onko jollain kokemusta, kannattaako tuo kakku täyttää edeltävänä päivänä? Jähmettyykö vaahto yhtään seisoessa? Vai lötkistyykö vain?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.04.2017 15:45 #20702 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Maidoton ja gluteeniton sekä liivatteeton kakku
Täytekakku olisi pääsääntöisesti aina hyvä täyttää edellisenä päivänä, näin kakku saa vetäytyä ja maut tasaantua ollessaan yön yli jääkaapissa. Mutta tuon soijakerman kanssa en osaakaan sanoa, miten se käyttäytyy (ei ole kokemusta). Pikaisella googlauksella löysin Kamomillan Konditorian sivuilta vinkin soijavispin jämäköittämiseen agar agarin avulla: http://www.kamomillankonditoria.com/2013/01/jamakka-soijavispi.html
Ohje vaikuttaa helppotekoiselta ja noin tehtynä vaahto kestänee todennäköisemmin paremmin kakun välissä. :)

Jos sinulla on mahdollisuutta käydä tukussa, niin suosittelen Sure Whip -nimistä kermankorviketta. Loistava vegaaninen kermankorvike pursotuksiin ja täytteisiin.

Tule toki sitten kertomaan, miten sait kakun onnistumaan! :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.04.2017 17:39 #20704 : Nasu
Vastaus käyttäjältä Nasu aiheessa Maidoton ja gluteeniton sekä liivatteeton kakku
Hei!
Kiitos tuosta agar agar- vinkistä! Täytyypä muistaa kun tulee taas vastaava kohdalle :)
Periaatteessa voisi joskus raahautua tukkuunkin, mutta en oo vielä koskaan jaksanut sinne asti... Onko tuo Sure Whip- kermankorvike isoissa purkeissa?

Täytin kakun kotitekoisella mansikkahillolla, tuoreilla mansikoilla sekä soijakermavaahdolla, jonka jämäköitin pienellä määrällä tofuttia (eli sitä 'maidotonta tuorejuustoa'.

Hyvin oli kuulemma kakku uponnut allergiseen juhlakansaan :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.145 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017