Vihanneskoriste / Garnish

.
KURKKURUUSU /by nami-hiiri
 
- voileipäkakkujen, voileipien koristeiksi, lautasille silmän iloksi...
Keittiön työtasolla on liian laihasta ja hieman käyrästä kurkusta syntynyt ruusuja. Paksumpi, suora ja ohut kuorinen lajike olisi antanut kauniimmat lopputulokset.Leikkaa pestystä kurkusta 10 ohutta siivua ja aseta ne leikkuulaudan päälle hieman päälletysten suoraan jonoon.Rullaa 'jono' napakaksi kääröksi .........ja leikkaa keskeltä kahtia kuvan mukaisesti. 

 
 

Aseta käärön puoliskot lautaselle pystyyn , tue kädellä ja muotoile hieman syntyneitä ’kukkia’…..
Ryhmäasettelussa kahtialeikkauksella voi ennakkoon suunnitella ja leikata puoliskot hieman eri kohdista.Valkoinen retiisi on oivallista materiaalia……rullataan napakasti kurkun tavoin.Ohuita siivuja voi sekoitella keskenään…..Ruusutarha ! (Tomaatti esittäytyy seuraavaksi, puuttuu muutama kuva.)

Made by nami-hiiri apunaan "Garnieren & Verzieren leicht gemacht" /2010
.

Vihanneskoriste / garnish

PURJON PÄTKÄSTÄ RUUSUKE

Harjoittelijana nami-hiiri
kirjasta: "Garnieren & Verzieren leicht gemacht" /Georg Hartung sivu 42-43.


° voileipäkakun viereen, tarjottimelle....1. Valitse mieluiten alaosastaan suora purjo, kuori päällimmäinen kerros pois  ja lyhennä vaikkapa 15 cm:n mittaan,  tasaa pohjaa aavistus, jotta pysyy tukematta pystyssä. Tee neljä viiltoa, kaksi aina vastakkain, mutta ei mahdottoman syvää, ettei varsi hajoa neljään osaan.2. Aloita kääntämällä jonkun lohkon ulommainen ’varren liuska’ sen itsensä ja varren väliin 'lenkiksi', seuraava samoin kuvan osoittamaan tapaa.
3. Tasapainon vuoksi jatka vastakkaisen lohkon varsiliuskojen 'lenkittämistä'.....4. ...ja siirry kolmanteen lohkoon ja sitten neljänteen.. Välillä ne pyrkivät ojentautumaan, mutta ole hellä ja kärsivällinen taivuttaessasi ne takaisin.

5.- 6. Tämän varren pätkän paksuudessa oli neljä lenkkiä suuntaansa tarpeeksi. Katkaise loppu varresta varovasti terävällä veitsellä hieman ylimpien taitosten alapuolelta kuvan mukaan.7. Lehtiä purjoruusukkeelle voi leikellä 2-3 mm paksuisesta kurkun kuoresta muoteilla ja samoin porrkkana kiekoista kukkia.
Muutamalla eri paksuisen purjon pätkällä saa hauskan ryhmän esim. voileipäkakun tai tarjottimelle suolaisen tarjottavien viereen.

Harjoittelijana nami-hiiri
kirjasta: "Garnieren & Verzieren leicht gemacht" /Georg Hartung sivu 42-43.
.