Omenaviipalekoristeet

Hedelmistä voi tehdä monenlaisia kauniita koristeita kakkujen ja leivosten päälle. Ylläolevassa kuvassa tekijä innostui ehkä hieman liikaa. ;-D (kirjoitti Tanja itse)

Tässä eräs yksinkertainen ohje jolla saa helposti näyttäviä koristeita omenasta.

Omenoita valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota omenoiden tuoreuteen, eivätkä ne saisi olla pehmeitä. Myöskään omenan kuori ei saisi rypistyä jos omenaa hieman puristaa kädessä. Kannattaa myös valita omena jonka kuori on värikäs, esim. vaaleista omenista ei saa niin näyttäviä koristeita.

Omenaan käytettävä veitsi kannattaa olla terävä ja sahalaitainen, tässä esimerkissä käytän isoa leipäveistä. Ota omenasta veitsellä sopivan kokoinen viipale, mitä leveämpi ja syvempi, sitä useamman "kerroksen" voi viipaleesta leikata.

Tee viipaleeseen kaksi viiltoa niin että saat leikattua viipaleesta samanmuotoisen "pikkuviipaleen".

Viilloista pitää tehdä niin syvät että viipale irtoaa nätisti.

Toista sama kuin edellä, jälleen varoen ja niin että viipaleet irtoavat toisistaan.

Tee vielä pieni viipale. Viipaleiden määrä riippuu alkuperäisen omenasta leikatun viipaleen koosta, tässä esimerkissä viipaleita on yhteensä 4.

Näyttävyyden lisäämiseksi viipaleita voi vielä työntää erilleen toisistaan.

Tässä vielä viipaleet sivusta.

Ja kaikki viipaleet erikseen.

Omenaa käytettäessä koristeluissa on hyvä muistaa että omena tummuu nopeasti, siis kuorettomat osat. Kannattaakin heti koristeiden viipaloimisen jälkeen kastaa koristeet esim. kuumassa hyytelösokerissa (pakkauksen ohjeen mukaan tehdyssä "kiilteessä"), tai sutia omenoille ohut kerros kuumaa kiillettä. Näin koristeet voivat jäädä odottamaan hetkeksi sivuun, esim. kunnes kakun lopullinen sommittelu on valmis.

Ohjetta voi soveltaa myös esim. kurkulla:

 

 

Ohje ja kuvat lainattu luvalla Ahonlaita-blogista.