Prinsessakakku

Kuvat ja ohjeet lainattu luvalla Paha Kakku-blogista.

 

Prinsessakakku on pohjoismainen klassikkoleivonnainen. Moderni prinsessakakku on helppotekoinen ja näyttävä leivonnainen, joka sopii jokaiseen juhlaan.

 

Prinsessakakkuun tarvitset:

-Sokerikakkupohjan
-10% sokerivettä kostutukseen
-Vadelmahilloa
-Diplomaattikreemiä (kermavaahtoa, johon on sekoitettu vaniljakreemiä)
-Marsipaania

 

 

 

Leivo kakkupohja täyttämistä edeltävänä päivänä, kelmuta se ja anna olla kylmässä yön yli.

Leikkaa yön yli levänneestä kakkupohjasta hattu pois, eli siisti sen laelle mahdollisesti muodostunut kumpu pois niin, että kakkupohja on tasainen. '
Leikkaa sitten kakkupohja kolmeen osaan.

 

 

Ota päällimmäisin kakkulevy ja leikkaa sen keskeltä muotilla ympyrä pois. Laita molemmat palat talteen.

 

 

 

Sitten kasaa kakku.

Kostuta pohjimmainen kakkulevy kevyesti sokerivedellä. Levitä kakkulevylle vadelmahilloa ja sen jälkeen hyvä kerros diplomaattikreemiä (toiselta nimeltään vaniljakerma).
Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta, hillota ja levitä päälle diplomaattikreemiä.

Sitten aseta päälle päällimmäisestä kakkulevystä leikattu isompi rengas. Kostuta se ja levitä sille hilloa. Täytä keskelle jäänyt kolo diplomaattikreemillä ja aseta päälle kakkuympyrä. Painele kakkuympyän reunoja alaspäin hieman luodaksesi kumpumaista muotoa. Kostuta ja hillota myös tämä viimeinen kakkupalanen. 

Kauho kakun päälle kasa diplomaattikreemiä ja muotoile se paletin avulla kakun päälle ja kylkiin niin, että kakku on kauniin puolipallon muotoinen. Pyörivä kakkualusta on tässä oiva apu.

Lopuksi kauli marsipaani noin 3mm paksuuteen ja päällystä kakku sillä.

Perinteisesti prinsessakakun koristeena käytetään marsipaanista valmistettuja ruusuja, mutta modernin prinsessakakun voi kukin koristella valitsemallaan tyylillä.

Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

 

 

 

Kirjoittanut: Puukilainen

. . .

 

Kuvat ja ohjeet lainattu luvalla Paha Kakku-blogista.