Leivontablogit esittelyssä - Ruokaunelmia

Ruokaunelmia -blogia pyörittävä Henna on osallistunut aktiivisesti foorumin haasteisiin ja on nyt vuorossa foorumilaisten blogiesittelysarjassa.

Blogi löytyy osoitteesta http://ruokaunelmia.blogspot.fi/ blogi on ollut aktiivinen vuodesta 2011.

Kuka olet ja mistä lähti innostus bloggaamiseen?

Olen reilu 40 v. ope lapista ja innostus bloggaamiseen tuli Italian reissun jälkitunnelmissa 2011. Olen seuraillut useita ruoka- ja leivontablogeja kauan ja Italian reissulla italialainen ruoka sai minut niin innostumaan, että halusin jakaa nämä ruokahetket muidenkin kanssa. Ja koska olen pienestä asti rakastanut sekä ruuanlaittoa että leivontaa, päätin jatkaa blogia omien tuotosten jakamisella.

Kuinka sinusta tuli - on tullut hyvän makuisten leipomusten "silmänruokaleipuri"?

Tykkään kokeilla uusia reseptejä, mutta haluan tuoda niihin yleensä myös jotain omaa. Harrastan myös pienessä määrin valokuvausta, joten haluan myös kuvata tuotokset. Haluan, että leipomukset hyvän maun lisäksi myös näyttävät hyvältä.

Missä Ruokaunelmia-blogissa mennään nykyään?

Blogin postaustahti on ollut tänä vuonna kovin hidas. Reseptit ja kuvat ovat kyllä olemassa, mutta aikaa postausten tekemiseen ei ole juuri ollut, vaikka halua olisikin. Mutta eiköhän tämä tästä, sillä opinnot työn ohessa on saatu valmiiksi ja todistus tulee kohta postissa. Ja onneksi Leivontafoorumin haasteet aktivoittaa.

Mistä ammennat ihanat, makuhermoja herättelevät ideasi?

Kokeilujen kautta löytää jotain uutta. Aina eivät kokeilut onnistu, mutta sekin on oppimista. Ja netin ihmeellinen maailma on täynnä ideoita ja virikkeitä.

Mitä puuhaat keittiössäsi mieluiten tai mitä leivot mieluiten?

Mieleisintä puuhaa keittiössä on hyvästä ruuasta ja leivonnaisista nauttiminen J. Ja mieleisintä leivontaa mahtavat olla piirakat (sekä suolaiset että makeat). Toisaalta nautin kyllä juhlatarjoilujenkin tekemisestä. Joskus olenkin haaveillut oman kahvilan perustamisesta.

Jos jauhot eivät riitä, mitä teet?

Käytän silloin toisia jauhoja, sillä kotoa löytyy aina jotain muita jauhoja, jos tietyt jauhot loppuvat. Siitä alkaakin se luovuuden ihana maailma, joka välillä antaa ihanan lopputuloksen ja toisinaan päättyy katastrofiin.

Mikä olisi unelmiesi leipomus, jota et ole vielä tehnyt?

Aika rohkeasti lähden kokeilemaan kaikkea, mikä kiinnostaa. Kunnon kohokasta en ole saanut aikaan (kerran kokeilin), joten vastaus on kai kohokas.

Onko keittiösi täynnä leivontatarvikkeita? Mikä on seuraava hankinta?

Leivontavälineitä on enemmän kuin tulee käytettyä, mutta luovun osasta kirppiksellä aina säännöllisin väliajoin (niin mahtuu taas uutta kaappiin). Mitään uutta tiettyä hankintaa ei ole mielessä tällä hetkellä, sillä yleensä hankin tarvikkeet heräteostoksina, en harkiten.

Kun leivot, onko keittiön ovi lukossa? Onko muun perheen viisainta pysytellä loitommalla?

Keittiöstäni löytyy oivallinen apukokki, joka auttaa teknisissä suoritteissa esim. vatkaa. Näin leivonta on sujuvampaa ja siivousapu lähellä, sillä leivonnassa on mielestäni ikävintä jälkien korjaus.

Mikä on lempileivonnaisesi, jonka nautit kahvilassa?

Hilla-, vadelma- tai mansikkakorileivos espresson kera

Mikä on mielestäsi onnistuneen leivonnaisen salaisuus?

Ripaus innostusta, iloa ja innovaatiota leivontaan, niin tuloksen täytyy olla hyvä.

Onko blogissasi jokin erityisosio, josta haluaisit mainita?

Olen sekä leivonnassa että ruuanlaitossa mielestäni monipuolinen, joten reseptejä on blogissa vähän sieltä ja vähän täältä.

 

 

Henann löytää Leivontafoorumilta nimimerkillä Henna73.