Mustat pilkut kakkupohjassa?

Lisää
22.01.2015 16:24 - 22.01.2015 16:24 #19237 : Vähäflikka
Vähäflikka loi aiheen:
Mistä johtuu, että todella usein, ellei aina tehdessäni vaaleaa kääretorttua,(tai kakkupohjaa) pinnalle on paiston jälkeen ilmestynyt pieniä tummia läikkiä. Ei siis mitään palaneita kohtia vaan ihan pienenpieniä hippuja. Jauhot sekoitan hyvin joukkoon eikä taikinaan ole joutunut mitään ylimääräistä.

Käykö muille näin? Onko tämä jokin kemiallinen reaktio, vai korjattavissa oleva vika?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.01.2015 06:34 - 28.01.2015 06:34 #18590 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut sokerivaahdossa?
Saman olen huomannut viime aikoina. Ennen ei ole täpliä tullut, mutta nyt lähes joka kerta. Olisiko raaka-aineiden valmistus jotenkin muuttunut (esim. leivinjauheen)?

Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.01.2015 21:31 - 31.01.2015 21:31 #18606 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut sokerivaahdossa?
Sama juttu mullakin. Luulisin kyseessä olevan jonkin kemiallisen reaktion, mutten yhtään tiedä minkä. :/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.02.2015 14:17 - 02.02.2015 14:17 #18612 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut sokerivaahdossa?
.
Tämä alkoi kiinnosti, vaikkaa ensimmäisestä viestistä on kulunut aikaa! Tutkinkin kuitenkin asiaa j- oku tunti sitten - parinkin eri talon ammatikseen leipomisen kanssa työskentelevän ryhmittymän kanssa.

Kysynpä ensin kuitenkin:
Otsakkeessa on mainittu 'sokerivaahdon pilkut' , mutta kommenteissa puhutaan paiston jälkeen ilmestyneistä.
KUMPI sitä 'pilkkutautia' potee sokerivaahto vai paistettu kääretortunpohja:?:

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.02.2015 19:13 - 02.02.2015 19:13 #18613 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut sokerivaahdossa?
Luulen, että otsake ohjaa väärään, ja kyse on nimenomaan pelkästään kypsästä sokerikakusta tai kääretorttupohjasta.
Minulla ainakin viimeksi kun leivoin ihan normaalin sokerikakun (munia, sokeria, puolikarkeita vehnäjauhoja ja leivinjauhetta), kakun pintaan oli ilmestynyt pikkuisia mustia hippuja, jotka olivat siis kiinni siinä kakun pinnassa, eivät mitään ylimääräisiä sotkuja. Kiinnitin asiaan oikein huomiota ja nyt kun ilmestyi tämä ketju, onkin jännä huomata, että muutkin ovat kokeneet saman reaktion kakuissaan.
Selvennän vielä, että kakkumassa oli täysin normaalia ja täplätöntä. En nyt muista raaka-aineiden valmistajia, sillä käytän milloin mitäkin tuotetta enkä ole merkkiuskollinen. Tosin leivinjauhe on pirkan ollut nyt pidempään ja sitä se oli tuon kuvaamani kakunkin kohdalla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.02.2015 19:41 - 02.02.2015 19:41 #18614 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut sokerivaahdossa?
.
Tutkimusprojektini on osin kesken, mutta lisään tietoa sitä mukaa, kun viestejä saan.
Kääretorttu ja peruskakkupohja on simppelit aineosaltaa ja se rajaa mahdollisuuksia.
    Kotimaan esim. leipomoihin ei ole viestitty mainitusta ongelmasta, saati havaittu, vaikka leipovat päivittäin. Kysymykseni yllätti...ei siis havaintoa
    Yksi ryhmittymä tuumaili, josko leivinpaperi olisi moisen harmituksen takana.
    ---- voisi ollakin, mutta eihän kakkupohjan päälle laiteta leivinpaperia, kääretorttulevyä 'käännellään' paperilta toiselle.

Juuri nyt minulla on parikin Suomesta sly paketissa saatua Leivinpulveripurkkia, molemmat eri merkkiä, mutta ei toinen ainakaan pilkutusta harrasta - uunista tuli iltapäivällä ulos virheetön vaaleanpunainen kääretorttuun tarkoitettu pohja.

...jatkuu

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.02.2015 18:18 - 04.02.2015 18:18 #18617 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut sokerivaahdossa?
Ja tosiaan tämä pilkkuuntuminen alkoi omissa leipomuksissani viime syksynä. Kun tässä muistelin, silloin vaihtui myös leivinjauhemerkki (lähikaupan valikoima muuttui). Nuo pilkut ovat ainakin minulla havaittavissa vain paistoksen päällä (siis sokerikakku/kääretorttu) ja pilkuilla on kuin pienet hännät (kuin siittiöitä -->anteeksi tällainen kuvaus, mutta se kuvaa niitä parhaiten).

Oispa huippua, jos keittiöiden salapoliisi saisi tämän arvoituksen selvitettyä. Kiinnostava ois kuulla, mistä ilmiö johtunee.

Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.02.2015 17:02 - 05.02.2015 17:02 #18619 : Vähäflikka
Vähäflikka vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut kakkupohjassa?
Joo, todellakin pilkut tulevat vasta uunista otettaessa. Vaihdoinkin otsikon

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.02.2015 18:09 - 06.02.2015 18:09 #18623 : jennimari
jennimari vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut kakkupohjassa?
Heipähei, huomasin juuri saman ilmiön kakkupohjan tehdessäni! Kerran aiemmin, n. 1,5 vuotta sitten on käynyt samalla lailla. Olisi mukava tietää mistä johtuu..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2015 10:10 - 19.02.2015 10:10 #18641 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut kakkupohjassa?
.
Mustat pilkut paistuneessa leipomuksessa - on ratkennut !
Hiiri sai ystävällisen ja yleisselittävän kirjeen tänään. Olin kuitenkin kysellyt vain yleisesti asiasta, ilman, että kohdistin mihinkään firmaan erikoisesti.
"Kiitämme saamastamme palautteesta koskien leivinjauhetta.
Syynä leivonnaisissa näkyviin tummiin pisteisiin voi olla leivinjauheen raaka-aineena käytetty sitruunahappo.
Sitruunahapon suurempi kidekoko voi näkyä valmiissa leivonnaisissa juuri tummina pisteinä, minkä vuoksi käytämme leivinjauheen valmistukseen vain tietyn kidekoon omaavaa sitruunahappoa. Emme ole laadunvalvonnassamme havainneet poikkeamia sitruunahappoerissä, mutta on mahdollista, että raaka-aine -erässä on kuitenkin ollut vaihtelua ja mukana on ollut myös suurempia kiteitä.
Olemme pahoillamme, että ( ehkä meidän ) tuotteemme aiheutti Teille pettymyksen ja vaivannäköä."


Näin toimii hyvän asiakaspalvelun omaava, tuotteistaan vastuuntuntoinen ja asiaansa oikeasti paneutunut yritys!
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2015 10:18 - 19.02.2015 10:18 #18642 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut kakkupohjassa?
Hienoa! Mahtavaa etsiväntyötä! :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2015 14:06 - 19.02.2015 14:06 #18643 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut kakkupohjassa?

Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.02.2015 13:50 - 23.02.2015 13:50 #18653 : Vähäflikka
Vähäflikka vastasi aiheeseen: Re: Mustat pilkut kakkupohjassa?
Kiitos Nami-hiiri selvitystyöstä ja paneutumisesta asiaan!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.106 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017