Pikakysymykset nro 3.

Lisää
05.02.2014 12:33 - 05.02.2014 12:33 #17537 : muumimamma
muumimamma vastasi aiheeseen: Re: Näin Leipoo Anni Helena -vihkon ohje hukassa!
Täältä löytyy

Suklaaleivokset

200 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl rouhittua hasselpähkinää
1 dl vahvaa kahvia

Väliin 1 tölkki aprikooseja

Kuorrutus:
25 g voita
1/4 dl kahvia
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan jne. eli perusmurotaikina , jos tarvit tarkemman teko-ohjeen, laita viestiä
t. Kirsti

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.02.2014 09:53 - 07.02.2014 09:53 #17545 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Labiilit sämpylät
Missä vika kun sämpylät lässähtävät uunissa? Eli uuniin laitettaessa ovat muhkeita mutta uunissa tulevat pannukakuiksi.

Yritän saada aikaan todella kuohkeita sämpylöitä, joissa on isoja "kuplia" sisällä.

Tässä työvaiheet:
1) Teen vellin, jossa puolet jauhoista ja hiiva. Annan sen kohota noin kaksinkertaiseksi.
2) Lisään loput jauhot ja annan kohota noin kaksinkertaiseksi
3) Vaivaan ja leivon sämpylät
4) Anna kohota pellillä muhkeiksi
5) Laitan uuniin

Lopputulos on se että sämpylät kohoavat hyvin, mutta kovasta kolahduksesta lässähtävät (esim kun laittaa pellin uuniin) tai sitten viimeistään uunissa noin 10 minuutin kohdalla.

Nyt tarvitaan vinkkejä miten saadaan sämpylään niitä isoja onkoloita aikaiseksi onnistuneesti. Onnistun kyllä tekemään ihan ok kuohkeita sämpylöitä, mutta se ei nyt vaan riitä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.02.2014 13:41 - 08.02.2014 13:41 #17554 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Labiilit sämpylät
Tähän pitäisi kyllä saada tarkka resepti ja nostatusaika, -lämpötila ja paistoaika ja -lämpötila...?

Ekana tulee mieleen että on kohotettu liian nopeasti (liian lämpimässä?) tai sitten liikaa eli liian kauan? Huono sitko (liian vähän vaivausta) voi myös saada lässähdyksen aikaiseksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.02.2014 09:58 - 14.02.2014 09:58 #17617 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Marsipaani ja kerma
Pikaisia apuja kaivataan!!!
Kakku pitäisi kuorruttaa tänään iltapäivällä, kaveri hakee sen huomisiin juhliinsa illalla. Olin ajatellut laittaa marsipaanista päällisen ( voikreemi alla) ja pursottaa kermaa reunoille... MUTTA... miten tuo marsipaani kestää kerman huomiseen? meneekö kauhean näköiseksi?
Yleensä koristan kakut vasta juhlapäivänä ja silloin ei ole näitä ongelmia... Onko jollain kokemusta tämmöisestä???

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.04.2014 14:29 - 13.04.2014 14:29 #17809 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Re: Marsipaani ja kerma
Itellä on ollu ongelmia kosteuden kanssa vastaavassa tilanteessa ja jouduin tekemään juhlapäivänä uuden päällisen. Mutta mulla saatto olla kosteuden aiheuttajana (tai kerääjänä) kupu kakun päällä.

Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.04.2014 14:47 - 14.04.2014 14:47 #17814 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Kermakakku ja sokerimassakoristeet
Moikka!
Voiko sokerimassasta tehtyjä kukkia laittaa normaalin kermakakun päälle? Sulaako?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.04.2014 06:54 - 17.04.2014 06:54 #17815 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Kermakakku ja sokerimassakoristeet
....
Vastaus tulee hieman viiveellä.....
Itse olen laittanut koristeet juuri ennen tarjoilua pieniin kakkuihin eli en säilyttänyt kakkua niiden kanssa jääkaapissa, niin hyvin kestivät tarjoiluun kulutetun ajan.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.07.2014 20:09 - 10.07.2014 20:09 #18097 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Kermakakun säilyvyys
Nyt olisi neuvojen tarve:

Voiko täytekakkua päällystää kermalla (laktoosittomalla) 1½ vrk:tta ennen kakun tarjoilua? Meneekö kerma pahaksi, kun joutuu olemaan jääkaapissa yli vuorokauden kakun päällä? Toki laittaisin kakun tiiviiseen kakkukupuun tai pahviseen kakkukupuun, jottei ottaisi mitään ei -toivottuja makuja jääkaapista.
Täytteeksi tulee mansikkamousse, jossa todennäköisesti kermaa ja ranskankermaa tai tuorejuustoa.

Mitä mieltä olette? Otanko liian ison riskin, jos lupaan tehdä juhliin kermakakut näin ajoissa?

t.Feetu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.07.2014 12:12 - 14.07.2014 12:12 #18102 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kermakakun säilyvyys
Vastaus taitaa tulla myöhässä, mutta tuleepahan kuitenkin. Itse laitan kermat kakun päälle vasta tarjoilupäivänä, kokemusta tosin vain rääppiäiskakuista : seuraavana päivänä tahtoo jämäkakun maku olla hyvä, mutta kermavaahto usein hiukan kärsineen näköistä. Mitä jos laittaisit rahkaa kerman joukkoon tai suklaakuorrutuksen tai hiukka vanhanaikaisen hedelmä/marjakiilteen? Marsipaanikin säilyy.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2014 04:58 - 21.07.2014 04:58 #18107 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kermakakun säilyvyys
Hei,

Kiitos vastauksestasi. Ei ole vielä lainkaan myöhässä vastauksesi =)

Samaa mietin itsekin... Toive on valkoiset kakut yhdellä ruusulla, joten taidan tehdä niin, että laitan kakun päälle valmiiksi sokerimassan ja saa juhlien järjestäjä itse pursottaa reunat kermalla. Ei ainakaan kerma ole pilalla reilun vuorokauden jälkeen.

Mutta onko jollakin vielä tietoa, onko esim. konditorioiden kakuissa (joita kaupassa myydään) normaali kerma, joka on laitettu kakkuun jo päiviä aikaisemmin?

t.Feetu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.08.2014 20:06 - 05.08.2014 20:06 #15626 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kermakakun säilyvyys

Hei,

Kiitos vastauksestasi. Ei ole vielä lainkaan myöhässä vastauksesi =)

Samaa mietin itsekin... Toive on valkoiset kakut yhdellä ruusulla, joten taidan tehdä niin, että laitan kakun päälle valmiiksi sokerimassan ja saa juhlien järjestäjä itse pursottaa reunat kermalla. Ei ainakaan kerma ole pilalla reilun vuorokauden jälkeen.

Mutta onko jollakin vielä tietoa, onko esim. konditorioiden kakuissa (joita kaupassa myydään) normaali kerma, joka on laitettu kakkuun jo päiviä aikaisemmin?

t.Feetu

Heippa Feetu!
Konditoriat käyttävät useasti "kermakkeita" eli kermankorvikkeita kakuissa joita myydään kaupoissa pitkähköllä myyntiajalla. Lyhyen myyntiajan kakut joita voi ostaa suoraan konditoriasta ovat varmemmin aidolla vispikermalla tehtyjä.
Ainakin tällainen käsitys miulla on.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.07.2015 17:39 - 02.07.2015 17:39 #18873 : LateLeipuri
LateLeipuri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro 3.
Hei! Sain purkillisen hollantilaista sokerijuurikassiirappia/hilloa(?). Mitähän siitä voisi tehdä / mihinhän sitä voisi käytää?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.07.2015 14:44 - 03.07.2015 14:44 #18874 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro 3.
.
Hieman hataraa tietoa, kun en nyt muista mistä julkaisusta luin pula-ajan tuotteista mm. porkkana- ja sokerijuurikassiirapista. Kaikki eivät ole hävinneet vuosien saatossa, vaan monissa maissa pidetään tuotteet 'hengissä' valmistamalla vanhojen reseptien mukaan polvesta polveen……kehittelemällä niistä uusia tms.
Molemmat, niin porkkana, kuin sokerijuurikas - kuuluvat pula-aikaan, jolloin kaikkea kehiteltiin kotikeittiöissä.

- Sattumalta tein itse tänään sveitsiläisestä seljankukkasiirapista kiisselipiirasta. Tätä siirappia/mehua en ole suomalaisena tuotteena tavannut koskaan. - Siirappien paksuudesta riippuen (valmistus keittämällä ja sen myötä siirapin haluttu paksuus) niitä voi käyttää, vaikka paahtoleivän/pannukakun päällä sellaisenaan, tehdä marmelaatia, kiisseliä…….

Tartaletin resepti oli Maku-lehdessä.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.092 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017