Pikakysymykset nro 3.

Lisää
27.06.2013 22:25 - 27.06.2013 22:25 #16748 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: orvokki aromi hukassa
Hyvä tietää, nami-hiiri!

Höh, miksei täällä ole tuollaisia orvokkiöljyjä...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.06.2013 22:26 - 27.06.2013 22:26 #16749 : Tanja

Kiitokset nami-hiirelle. Mie en tällä härvelillä osaa linkittää]
Ihan vaan copypasteat sen osoiterivin tähän niin foorumisofta muuttaa sen automaattisesti linkiksi, kunhan http:// on edessä.



/ot

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.07.2013 16:50 - 02.07.2013 16:50 #16774 : Pricilla
Okei Tanja, ehkä mä ens kerralla selviän tuosta itsekkin:D

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.07.2013 17:42 - 17.07.2013 17:42 #16821 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Kerman vispaus
Yritin vispata kermaa käsin metallisella vispilällä. Käytin Lidlin vispikermaa (rasvaa 35 %). Ensin kerma alkoi saostua, sitten se muuttui raejuustomaisiksi klimpeiksi ja erilliseksi heraksi. Miksi epäonnistuin?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2013 21:55 - 18.07.2013 21:55 #16823 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Kerman vispaus
Vika on todennäköisesti Lidlin kermassa. Siinä tuntuu olevan useimmin tollaisia ongelmia kun monissa muissa kermoissa. Tai sitten kylmäketju on katkennut matkalla tehtaalta kotiin ja kerma on huonontunut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2013 06:54 - 22.07.2013 06:54 #16836 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kerman vispaus
Ei se vika Lidlessä ole....yleisesti sanoisin, että ulkomaiset kermat valmistetaan meijereissä erilailla.......lehmätkin on erivärisiä ( yksivärisiä tai raidallisia ), kuin Suomessa

Kokemusta on kerman huonosta vaahtoutumisesta yli 10v. Keski-Euroopassa kai siksi käytetäänkin paljon valmista spraykermaa. Se ei kauan pysy kuohkeana vaan 'sulaa' ja latistuu pilaten koristelun. Kotivispaajat laittavat kerman sekaan pulveria, jonka pitäisi auttaa ja nopeuttaa tanakan kermavaahdon syntymistä. Mutta kattia kanssa......ja ehkä vain kuvittelen maunkin muuttuvan . On suorastaan lottovoitto, jos onnistuu ilman rahkan tai tuorejuuston apua ! Vispilöissä tuskin on vika.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2013 20:16 - 03.08.2013 20:16 #16888 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Valkuaisvaahto erikseen?
No vihdoin sain aikaiseksi tehdä tuota kysymääni sacheria niin, että vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi, enkä lainkaan erillistä valkuaisvaahtoa. Simsalabim, taikinasta tuli kuohkeampaa näin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.09.2013 10:50 - 07.09.2013 10:50 #17044 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa evaporated milk or cream
Sain kanadalaiselta tuttavaltani reseptin bataattivuokaan, siihen tulee
2 lbs. Yams
3 eggs, beaten
¼ cup melted butter
2/3 cup evaporated milk or cream

Osaako kukaan sanoa, mistä voisin löytää tuota viimeistä ainesosaa? Kiitos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2013 14:33 - 08.09.2013 14:33 #17048 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: evaporated milk or cream
Evaporated milk on maitotiivistettä. Eli kondensoitua maitoa. Löytyypi isoista marketeista ja etnisistä ruokakaupoista yleensä säilykehyllystä. Sitä löytyy makeutettuna ja makeuttamattomana, eli kannattaa olla siinä tarkkana kumpaa reseptiin tulee.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2013 06:53 - 11.09.2013 06:53 #17058 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: evaporated milk or cream
Ja meillä sitä löytyy ihan pikkuisesta K-marketista. Silmät auki.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.10.2013 18:46 - 30.10.2013 18:46 #17194 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Kookoshiutaleiden värjäys
Ajattelin värjätä kookoshiutaleita pastavärillä, mahtaako onnistua ja miten?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2013 15:07 - 04.11.2013 15:07 #17203 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Kookoshiutaleiden värjäys
.
Miksi et käyttäisi nestemäistä elintarvikeväriä ! Määrästä riippuen vain muutama tippa. Väri pysyy kuivuttuaan eikä tahraa. - Lisään linkin jos löydän suht nopeasti, ei siis ihan varmuudella. Ei löytynyt postaus jota etsin, mutta ympärillä olevista kirjoista ...jokaisessa oli käytetty nestemäistä väriä tipottain riippuen halutusta väristä. Siitä on ne omat kokemuksenikin. Pienet määrät kuivattelin sitten laakealla lautasella kuivaksi ja laitoin lasipurkkiin loput mitä en tarvinnut.

Kookoshiutaleita ei pidä kauhean kauan säilytellä, ei naturel, eikä värjättyjä.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.11.2013 11:32 - 08.11.2013 11:32 #17224 : Anonymous
Heips!

Löytyisiköhän keneltäkään ikivanhaa Näin Leipoo Anni Helena -leivontavihkoa. Olen tehnyt vuosia mokkapalani tämän kirjasen aprikoosi (tai ehkä appelsiini, en enää muista) -mokka -leivosohjetta muunnellen. Ohjeessa oli pohjakerros, väliin tuleva aprikoositäyte, päällikerros ja mokkakuorrute. Lainasin kirjaa naapurille ja sille tielle se jäikin. Osaako kukaan kertoa tuota ohjetta? Netistä kun ei vaan löydy yhtä maukasta ohjetta tilalle!

Kiitos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.11.2013 18:24 - 16.11.2013 18:24 #17241 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Ruiskeksiresepti
Saisinkohan tältä palstalta apua?

Tämän vuoden puolella todennäköisesti joko Kotivinkissä tai Kotiliedessä ilmestyi makeiden ruiskeksien resepti. Lehti on nyt mennyt hukkaan, enkä millään löydä reseptiä googlettamalla. Nämä olivat enemmän makeita, eivät niinkään viinin ja juuston kanssa tarjottavia ruiskeksejä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.11.2013 14:50 - 18.11.2013 14:50 #17245 : Tanja
Heippa karamelli!

Voihan naapuri minkä meni tekemään, hävitti herkkuvihkosesi!

En ole kuullutkaan tuollaisesta reseptistä, mutta googlella löytyi ainakin yksi blogi jossa on kyseisestä vihkosta reseptejä, ehkä blogin kirjoittajalla olisi vihko vielä tallella?
Tuosta postauksesta bongasin vihkosen: http://henkireikia.blogspot.fi/2012/11/ ... lotte.html

Toivottavasti tästä oli apua

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.11.2013 12:58 - 21.11.2013 12:58 #17248 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Kookoshiutaleiden värjäys
Mä oon värjännyt kookoshiutaleet jauhemaisilla väreillä. Tuo toimii loistavasti ja on helpoin tapa, jos hempeät pastelliset sävyt kelpaavat. Pieneen minigrippi pussiin kookoshiutaleita ja perään pieni määrä jauhemaista väriä. Sitten ravistus ja valmista:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2013 11:34 - 29.11.2013 11:34 #17266 : markkuu
Vastaus käyttäjältä markkuu aiheessa Reseptilehti
Nopea kaksiosainen kyssäri, siksi laitoin tänne palstalle: onko kukaan tehnyt omaa digilehteä? Eli kuinka sen helpoiten laittaisi kasaan ja julkaisisi netissä?

Ja toinen osa, miten julkaista ihan fyysisenä lehtenä? Molemmissa tulee teknines osaaminen vähän vastaan Idea on siis auttaa siskoa julkaisemaan oma reseptikirja(lehti) ja luultavasti ensin netissä ja sitten ihan painettuna.

Kaikki vinkit tervetulleita!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2013 12:59 - 29.11.2013 12:59 #17267 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Reseptilehti
Hei markkuu ja tervetuloa foorumille!

PDF-tiedostoina tuollaiset julkaisut olisi käsittääkseni hyvä tehdä. Mainio idea tuollainen reseptilehti!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2013 15:18 - 29.11.2013 15:18 #17268 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Reseptilehti
http://issuu.com/

Toi näyttä aika simppeliltä ja vissiin aika helppo saada ammatttimaista jälkeä. Ja peruspaketti on ilmanen. Ei kyllä ole henk koht kokemusta eli en mene vannomaan. Enkä tiedä miten sen painatus sitten. Kai se jostain painotalosta kannattais kysyä paljon muutaman kappaleen hinta oli, yleensä mitä enemmän tilaa niin hinta laskee nopeasti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2013 15:22 - 29.11.2013 15:22 #17269 : markkuu
Vastaus käyttäjältä markkuu aiheessa Re: Reseptilehti
Kiitos! Kai se joo pdf:nä kannattais, mutta millä ohjelmalla jne, sitä vähän tässä pähkäilen. Paras olis jos sen vois kerran tehdä ja lkaista netissä ja printattuna samalla vaivalla, mutta en tiedä onko se mahdollista Ja kun budjetti on aika pieni...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2013 15:30 - 29.11.2013 15:30 #17270 : markkuu
Vastaus käyttäjältä markkuu aiheessa Re: Ruiskeksiresepti
Googlettamalla ruiskeksi noitahan löytyy useampikin. Eikö niistä mikää ole se mitä haet?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.11.2013 23:25 - 29.11.2013 23:25 #17271 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Ruiskeksiresepti
.
Rukiiset pikkuleivät:
http://www.hs.fi/ruoka/a1349757233678
Ja toinen resepti]http://puskakokki.blogspot.ca/2009/02/r ... eivat.html[/url]

Tämäkin on hyvää joskaan ei makea, soveltuu juustojen seuraksi]http://halutaan.fi/ranskalainen/ranskalainen-ruiskeksi/[/url]

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.12.2013 13:23 - 02.12.2013 13:23 #17280 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Reseptilehti
Paulalla taisi olla kokemusta pdf-muuttelusta? Jos sattuisi tämän ketjun lukemaan. Mutta siis käsittääkseni ihan perus-wordilla voi kirjoittaa ja sitten vaan muuntaa pdf:ksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.01.2014 09:19 - 22.01.2014 09:19 #17489 : kotikokeilija
Vastaus käyttäjältä kotikokeilija aiheessa Re: Kookoshiutaleiden värjäys
Kiitos vinkistä!! Ihanaa, kun täältä saa uusia vinkkejä leivontaan! Itse rakastan mokkapalojen tekoa ja niiden koristelu erilaisin nonparellein on mukavaa puuhaa, mutta ovat inhottavan tuntuisia pureskella. Pidän kookoksen mausta muutenkin paljon, mutta mokkapaloista tulee niin tylsiä, kun kookoslastut ovat aina valkoisia. Tällä vinkillä saan niistä erilaisia. Mahtavaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.01.2014 11:42 - 22.01.2014 11:42 #17491 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Kookoshiutaleiden värjäys
.
Kerrothan sitten 'kotikokeilija' tuloksistasi/kokemuksistasi!

...myöhemmin olen päätynyt itsekin tomuväreihin, myös kimalteleviin, ei tarvitse kuivatella. (Jostain syystä aikoinaan kokeilemani tomuvärimerkit ei vain toimineet toivomallani tavalla.)

Nyt on parhaillaan meneillään raesokerin värjäyskokeilut tomuvärein .
(Värjätty) kookoshiutale on mielestäni silti kaunein - esim. kakun reunassa tai pienempien leipomusten päällä !

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.261 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017