Pikakysymykset nro 3.

Lisää
25.12.2012 19:50 - 25.12.2012 19:50 #19201 : Anonymous
Hei!
Olen todella innokas leipuri, ja kysyisin kirjoista.
Mun mielestä ehottomasti paras leipomiskirja on sellainen kun "maailman parhaat kakut"', muistaakseni gummerus..
Haluisin lisää just sen tyyppisiä kirjoja, paljon kaikkia kivoja vinkkejä ja ohjeita, kaikkea mukavaa lisätietoa reseptin vieressä, ihanan selkeä, mutta silti sellanen jossa kestää kauan kun selailee koko kirjan - siis täydellinen!
Tietäiseittekö mitään sen tyyppisiä kirjoja?
Inhoon tuollaisia "resepti-kuva, resepti-kuva..." tyyppisiä kirjoja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.12.2012 23:37 - 26.12.2012 23:37 #15666 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Suklaakarkkien pakastaminen
Tein kahdenlaisia suklaapalleroita lahjaksi, ohjeessa lukee että voi pakastaa mutta mites kun ne pitäisi koristella nomparelleilla/hasselpähkinärouheella, koristelenko ennen vai jälkeen pakastamisen?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.12.2012 10:11 - 27.12.2012 10:11 #15672 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Suklaakarkkien pakastaminen
Voit koristella nomparelleilla ja pakastaa sen jälkeen. Pakkanen ei tee nomparellille sen suurempaa hallaa. Ongelmana on lähinnä jos koriste olisi sokerimassaa / marsipaania, nämä tuppaavat ottavan itseensä kun sulavat

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.12.2012 13:38 - 27.12.2012 13:38 #15676 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Suklaakarkkien pakastaminen

Tein kahdenlaisia suklaapalleroita lahjaksi, ohjeessa lukee että voi pakastaa mutta mites kun ne pitäisi koristella nomparelleilla/hasselpähkinärouheella, koristelenko ennen vai jälkeen pakastamisen?


Mistä löysit pakastusta sietävien suklaamakeisten reseptin ? Kiinnostaa

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.12.2012 06:16 - 28.12.2012 06:16 #15681 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Suklaakarkkien pakastaminen
Todentotta suklaahan ottaa vähän pakkasesta itseensä, eli olisikohan nomparelleilla tarkoitus "piilottaa" suklaaseen tulevat halkeamat?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.01.2013 20:12 - 05.01.2013 20:12 #15703 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Suklaakarkkien pakastaminen
Kyseessä onkin varmasti sellaiset kokonaan rouheella peitettävät pallerot.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.01.2013 20:24 - 05.01.2013 20:24 #15704 : Paula
Hauskaa, kun lukiessani otsikon mieleeni tuli juurikin tuo mainitsemasi kakkukirja. Le Cordon Bleu - Keittotaidon akatemia on ammattilaistenkin suosittelemani kokkaus/tekniikkakirja. Omistan kummatkin edellä mainitut ja voin lämpimästi suositella niitä. Myös leivontaan löytyy varmastikin oivallinen teos: Le Cordon Bleu - Keittotaidon alatemia Jälkiruoat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.01.2013 20:27 - 05.01.2013 20:27 #15705 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Suklaakarkkien pakastaminen
.....rouheet ei kyllä suojaa suklaata jäätymiseltä, mutta estää toki ulkonäön mahdolliset haitat.
Suklaata en pakastaisi koskaan - pakon edessä pitäisin muutamat päivät kenties jääkaapissa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.01.2013 13:54 - 06.01.2013 13:54 #15709 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Suklaakarkkien pakastaminen
Asia alkoi kiinnostamaan, joulun jälkeen kun kaappi notkuu suklaasta, eikä auta vaikka syö joka päivä
Mistään kirjasta en löytänyt kehoitusta pakastaa suklaata, ei kaupan, eikä omatekoisia. Tämän tyyppisiä ajatuksia löytyi sitäkin enemmän:

"Suklaata voi säilyttää väärin monella tavalla. Yleinen virhe on suklaan säilyttäminen jääkaapissa.
Ensinnäkin se muuttuu kovaksi, ja sen täytyy antaa pehmetä aikansa huoneenlämmössä ennen nauttimista.
Jos suklaan syö kylmänä, se ei kirjaimellisesti sula suussa tai maistu kunnolla. Se muuttuu ensin rouheeksi,
ja alkaa vasta sitten pehmetä...."

Suositus säilytykseen oli +12°C ja +18°C välimaastossa.
Myös jääkaapista varoiteltiin, sillä herkkä suklaa ottaa itseensä ns. jääkaapin hajun. Tästä syystä esim. paperiteollisuus testaa hajuttomat paperinsa lopuksi vielä suklaalla, sillä mahdollinen piilohaju tarttuu ja tuntuu suklaan maussa jo muutamankin päivän saati viikon jälkeen.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.03.2013 18:49 - 23.03.2013 18:49 #16175 : Anonymous
Olen lainannut kirjastosta ulkomaalaisia kakkukirjoja. Kannattaa käydä katsomassa oman kirjaston tarjonta. Itse otan joskus kopiotakin jostain hyvistä vinkeistä ideoista ja joskus olen jopa ostanut ko. kirjan esim huutonetistä tms jos olen oikein kovin innostunut sen vinkeistä.

muoks. painovirheet pois

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.04.2013 17:49 - 07.04.2013 17:49 #16310 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Leivontaohjeiden kaksinkertaistaminen
Hei! Onko totta, että kaksin- tai kolmikertaistettaessa esim. kakkupohjareseptiä, täytyy suhteessa lisätä leivinjauheen määrää ja ehkä munienkin määrää? Eli jos ohjeessa 3 munaa ja vaikka 1 tl leivinjauhetta, niin kolminkertaistettaessa laitetaankin esim 10 munaa ja 5 tl leivinjauhetta?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.04.2013 11:01 - 09.04.2013 11:01 #16297 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Leivontaohjeiden kaksinkertaistaminen
Grammamääräisiä ohjeita olisi kaikista helpoin muunnella. Mutta jos alkuperäisessä ohjeessa on 3 munaa ja 1tl leivinjauhetta, tulee kolminkertaiseen silloin 9 munaa ja 3tl leivinjauhetta. Siis ihan yksinkertaisella kertolaskulla selviää, ei mitään kommervenkkejä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.04.2013 22:30 - 09.04.2013 22:30 #16339 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Valkuaisvaahto erikseen?
Täällä kun on tietäviä ja joskus mokanneitakin, niin onko joku tehnyt joskus esim. Sacherin niin, ettei olekaan tehnyt erillistä valkuaisvaahtoa, vaan vatkannut munat ja sokerit kerralla? Mua on aina mietityttänyt, kun käyttämäni sacherreseptin taikina on tosi kovaa ennen valkuaisvaahdon lisäämistä ja vaahto ei siihen ihan vain kääntelemällä sekoitu, vaan sitä täytyy s-e-k-o-i-t-t-a-a, että teenkö vain asian vaikeasti? En viitsis kokeilla ja tuhlata hyvää suklaata tiiliskiven tekemiseen, jos jätän osan hommasta tekemättä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.04.2013 04:40 - 10.04.2013 04:40 #16340 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Valkuaisvaahto erikseen?
Heippa!

Mä olen sellaisessa sacherkakkupohja reseptissä missä munanvalkuaiset sekoitetaan lopuksi sekoittanut noin desin verran valkuaisvaahoa ihan vatkaten taikinaan. Sen jälkeen on ollut helpompi käännellä loput taikinaan.

Toinen resepti sacherkakkupohjaan, mitä käytän jossa ei munia sen suuremmin käännellä on tämä: http://www.tekila.fi/sacherkakkupohja/ Tämä on uusi lempparipohjani! Pirun hyvää vaikkei käytetäkkään oikeeta suklaata.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.04.2013 17:03 - 19.04.2013 17:03 #16379 : MariJ
Vastaus käyttäjältä MariJ aiheessa Re: Valkuaisvaahto erikseen?
Jätä valkuaisvaahto hieman löysemmäksi niin sekoittuu paremmin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2013 18:55 - 12.05.2013 18:55 #16506 : Sokerihelmi
Vastaus käyttäjältä Sokerihelmi aiheessa Re: Leivontaohjeiden kaksinkertaistaminen
Ohjeiden monistaminen tai vastaavasti pienentäminen ei aina ole ihan 1+1. Useimmiten nostatusaineiden määrän kanssa tulee ongelmia, liika sooda maistuu läpi eikä esim. kaksinkertainen kakkupohja tarvitse välttämättä ihan kokonaan sitä tuplamäärää leivinjauhetta. Toisinaan voi olla toisinkinpäin, että esim. hiivaa täytyykin lisätä enemmän jotta taikina jaksaa nousta. Yleisesti ottaen pienten määrien tuplaaminen on ongelmatonta, mutta jos kyseessä on jokin isompi taikina tai massa, tai yhden kappaleen ohjetta lähdetään vaikka kahdeksankertaistamaan niin on jo vähän eri juttu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2013 17:39 - 01.06.2013 17:39 #16643 : Anonymous
Mummoni teki aina ihania pikkuleipiä, joita en ole nähnyt 35 vuoteen missään. Niissä oli vähän voitaikinan tapainen pohja, joita 2 päällekkäin ja välissä vaniljavoikreemin tapaista, olivat neliön muotoisia. Tunnistaako kukaan leivonnaista? Olisi ihana saada resepti, olivat suussasulavia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2013 16:40 - 19.06.2013 16:40 #16717 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa orvokki aromi hukassa
Minä isosiskoni kanssa selailin Macarones kirjaa. Siellä vastaan tuli todella hyvän kuuloisia Valkosuklaa Orvokki Macaroneseja. Ongelmaksi kumminkin muodostui että niisä tarvitaan Orvokki Aromia. No me selasimme Googlea ja etsimme sitä mutta emme löytäneet. Jos joku tietäisi mistä sitä saa niin olisi mukava tietää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2013 22:26 - 19.06.2013 22:26 #16719 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: orvokki aromi hukassa
Millainen resepti on, tuleeko aromia täytteeseen?

Tällaisen löysin pikaisella haulla, sivun alalaidassa on ohje orvokkisiirapille, voisikohan sitä käyttää reseptiisi?

http://www.lastenpuutarha.fi/harrasta/k ... aet-kukat/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.06.2013 09:07 - 20.06.2013 09:07 #16721 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: orvokki aromi hukassa
Sitä tulee täytteeseen ja se voi toimia mikä siinä linkissä oli. Ja kiitos jos se sopii siihen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2013 02:20 - 23.06.2013 02:20 #16731 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: orvokki aromi hukassa
.
...ihan en ole samaa mieltä, vaikka siirappi saattaa hyvinkin toimia täytteessä.
Italiasta Ranskaan kulkeutuneet Macaron -kakkuset ja niissä käytetty orvokkiaromi on oljyä (vertaa karvasmanteliöljy, ruusuöljy tms., jota tippa pari riittää). KIrja, josta mahdollisesti löytyisi tarkempaa tietoa, on kotikolossa, hiiri ei ennen heinäkuun loppuosaa.

Ranskalaiset koristavat kakkujaan kuivatuilla orvokeilla, sokeroiduilla orvokeilla, maustavat pastillinsa orvokkiöljyllä, käyttävät kaikkia näitä vaihtelevasti jälkiruoissa jne......kallistuisin orvokkiöljyyn

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2013 09:11 - 23.06.2013 09:11 #16733 : Pricilla
Kuulostaa ranskalaisilta vohveleilta:) voiskohan olla? Ohjekin minulta löytynee, mutta tähän hätään en ehdi etsimään, kun ei ole mitään muistikuvaa mistä vihosta löytyy:O

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2013 09:15 - 23.06.2013 09:15 #16734 : Pricilla
Ihan pikaisella googlaamisella löysin hyvin samankaltaisen reseptin kuin itselläni, makuja maalta -blogista. Käypä kurkkaamassa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2013 12:07 - 23.06.2013 12:07 #16735 : nami-hiiri

Ihan pikaisella googlaamisella löysin hyvin samankaltaisen reseptin kuin itselläni, makuja maalta -blogista. Käypä kurkkaamassa!


..... http://makunautintojamaalta.blogspot.ca ... aihin.html

..... http://www.valio.fi/reseptit/ranskalaiset-vohvelit/

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.06.2013 15:04 - 24.06.2013 15:04 #16740 : Pricilla
Kiitokset nami-hiirelle. Mie en tällä härvelillä osaa linkittää:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.252 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017