Missä säilytät Fariinisokerin?

Lisää
11.09.2014 14:58 - 11.09.2014 14:58 #19211 : VaniljaVilla
VaniljaVilla loi aiheen:
Tässä taas kun omena-kaurapaistosta varten kaivan fariinisokeripussista sokeria, mietin jälleen sitä iänikuista kysymystä; Millainen olisi helpoin tapa säilyttää fariinisokeri?

Yleinen ongelma on tunnetusti fariinisokerin kovettuminen, jos se odottelee avattuna kaapissa seuraavaa käyttöä kauankin.
Toinen ongelma on itselläni ainakin se, kun pussi sotkeutuu ja tahmaantuu. Joka kerralla on yhtä inhottavaa kaivaa sokeria pussista, kun sen jälkeen sormet ja lusikan varsi ovat ihan tahmaiset...

Miten te säilytätte fariinisokerin?
Pliis, vinkkejä helpompaan tulevaisuuteen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2014 18:29 - 11.09.2014 18:29 #18212 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
.
Tavallisessa muovisessa jauhopurkissa , MUTTA viime matkallani törmäsin 'nalleen', joka huolehtii fariinisokerin pehmeänä pysymisestä .

Tuote on ehkä puolen sentin paksuinen, halkaisijalta tulitikun mittainen keraaminen pyöreä lätkä. Kanadalainen valmistaja väittää sen pitävän noin 3 kk ruskean sokerin pehmeänä....eikä ainoastaan sokeria, vaan myös kuivat hedelmät, marshmallown, pikkuleivät ja kakut!
Hiiren testaus on nyt vielä kesken, laitoin lätkän sokeripurkkiin noin 1 kk sitten.


koko 1:1, erilaisin kuvioin.....erikseen on sitten vielä valkoinen sämpylän lämpimänä pitävä läpyskä. Se sitten ensi kerralla tuliaiseksi hiirenkoloon.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2014 03:53 - 12.09.2014 03:53 #18213 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Pitikö tuo keraaminen läpyskä ensin uittaa vedessä, että kostuisi ja vapauttaisi sitten siellä purkissa sokeriin sopivasti kosteutta, vai sellaisenaanko se laitettiin vaan sinne sokerin sekaan?
Hauska ajatus kyllä, jos vain toimii.
Jos satut muistamaan, niin tule kertomaan tähän ketjuun sitten parin kuukauden kuluttua käyttökokemuksistasi. Uteloittaa tietää, miten siinä lopulta kävi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2014 05:27 - 12.09.2014 05:27 #18217 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
...juuri noin 15 min läpyskää uitetaan vedessä, kerätäkseen voimia tehtäväänsä, sitten kuivataan ja laitetaan sokerin kanssa purkkiin !....kun sokeri alkaa kovettua toimenpide uusitaan....läpyskä pestään kevyesti, uitetaan kuivataan ja taas kuulemma toimii

Kerron kyllä mielipiteeni.
Tässä vielä valmistajan sivulle linkki: www.jbkpottery.com

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2014 05:33 - 12.09.2014 05:33 #18218 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Luulen, että se voisi toimiakin kivasti. Pystyisiköhän siihen valjastamaan minkä tahansa sopivan hygieenisen (eli ei käytettyä kukkaruukun sirpaletta) lasittamattoman keramiikan palasen? Tuo nallekiekko on söpö kyllä, mutta niiden saaminen tänne suomenmaalle voi taas olla ongelmallista.
Tietystikin, jos savi taipuu käsissä, sellaisen voisi muovata itsekin vaikka kansanopiston kurssilla. :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2014 07:52 - 12.09.2014 07:52 #18220 : VaniljaVilla
VaniljaVilla vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Eli onko sulla Nami-hiiri se sokeri ihan irrallaan siinä purkissa vai pussissa?
(Jep, typerä kysymys )

Toi nallehan kuulostaa kivalta!
Ja tosiaan sitä voisi hyödyntää vaahtokarkkien säilytykseen, kun nekin meinaa ehtiä kuivahtaa ennen seuraavaa käyttöä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2014 12:03 - 12.09.2014 12:03 #18229 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Minä tyhjennän sokerin tällaiseen purkkiin ja sokerin päälle asetan kolme palasokeria. Palasokeri myös ehkäisee fariinisokerin kovettumista. Pitäisi toimia myös siellä sokerin omassa pussissa, jos pussin saa suljettua mahdollisimman tiiviisti pussinsulkijalla tms.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2014 13:20 - 12.09.2014 13:20 #18230 : VaniljaVilla
VaniljaVilla vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Toi onkin just passelin kokoinen purnukka.
Täytyy testata

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.09.2014 19:24 - 20.09.2014 19:24 #18265 : Vähäflikka
Vähäflikka vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Mulla on säilynyt ihan hyvänä vaikka en vaihda fariinisokeria mihinkään erityiseen purkkiin. Käytön jälkeen vain rullaan pussinsuun kiinni ja pistän pitkän teippipalan ympärille. Jos nyt kuitenki käy niin että sokeri pääsee hieman kuivahtamaan, kaadan pussiin pienen tilkan vettä ja seuraavana päivänä sokeri on taas pehmeää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.09.2014 19:48 - 20.09.2014 19:48 #18267 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?

Eli onko sulla Nami-hiiri se sokeri ihan irrallaan siinä purkissa vai pussissa?
(Jep, typerä kysymys

) Toi nallehan kuulostaa kivalta!
Ja tosiaan sitä voisi hyödyntää vaahtokarkkien säilytykseen, kun nekin meinaa ehtiä kuivahtaa ennen seuraavaa käyttöä.


Fariinisokeri on sly -kavereilta saatu DanSukkerin pieni pussi ...kaadoin sokerin tiiviskantiseen muovipurkkiin ja nalle vahtimaan....
Heitin pussin pois, mutta eikös niissä lue nykyään, että pehmeää Fariinisokeria..... jostain muistan (mainos ehkä?) lukeneeni.
Kun taannoin leivoskelin koirakaverin kotona Torontossa, niin vastaava paikallinen sokerituote koveni hyvin nopeasti. Siksi toin pari nallea mukana.

Sokeripala -kikka on toimiva.
Veden lisäys hieman mietityttää.....
Tuo nalle lähitarkastelussa ei ole ihan samaa kuin kukkapurkit,se ei ole niin huokoinen, arvelen, että jotenkin käsitelty tai erilainen saven koostumus. Pitää tutkiakin asia seuraavan kerran.
.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.09.2014 15:26 - 21.09.2014 15:26 #18270 : Petra
Petra vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Tuota vesikikkaa olen käyttänyt itsekin, mutta eipä se yleensä paljoa auta kun vasta leipoessa huomaa että sokeri on ihan kivikovaa. Veden lisäyksen jälkeen pitää odottaa ainakin seuraavaan päivään että sokeri pehmenee ja mielestäni kaiken pitäisi tapahtua nyt ja heti. Kärsimättömyyksissäni sitten tulee heitettyä sitä vettä pussiin paljon enemmän kuin pitikään. Pitänee vain muistaa sulkea pussi paljon paremmin jatkossa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2014 04:59 - 04.10.2014 04:59 #18311 : aarinko
aarinko vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Mää säilytän ihan vaan minigrip pussissa, puristan ilmat pois ja suljen ja ei kovetu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2014 12:54 - 04.10.2014 12:54 #18315 : VaniljaVilla
VaniljaVilla vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Ihan tälleen vastauksena omaan kysymykseeni, olen löytänyt ratkaisun!

Eli tietääkö kukaan niitä Tupperwaren rasioita, jotka myydään kolmen rasian sarjoissa. Ilmatiiviit rasiat kolmessa eri koossa. Ei vissiin oo kuvastotavaraa, mutta esim, jouluna ja pääsiäisenä ajankohtaisessa kuosissa myydään sesonkitavarana.

Sellaiset otin käyttöön ja yllätyin positiivisesti. Fariinisokeri pysyy siinä notkeana; ei kuivu, eikä sotke. Keskikokoseen kaadoin minivaahtokarkkeja ja ihan hyvin on ainakin tähän asti säilyneet. Isossa säilytän sokerimassat, jotka nekin säilyy kuivumatta, vaikka paketti on auki.

Ilmatiiviys vissiinkin vaikuttaa asiaan jonkin verran...
Kannattaa seurailla, jos joku sattuu pitämään tupperkutsuja josko esim. jouluna tulisivat taas myyntiin. Yleensä ollut ihan hauskoja kuvioita niissä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2014 14:08 - 07.10.2014 14:08 #18323 : NeitiLeipuri
NeitiLeipuri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Ihan minigrip-pussissa säilytän, ja tavallaan puristan ja painelen (:D) ilmat pois pussista. Näin on ainakin minulla säilynyt kuukausia pehmeänä.

Stop hating and start baking

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2014 14:19 - 07.10.2014 14:19 #18330 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
Ihan mielenkiinnosta ja muistin virkistämiseksi - olisiko kellään aikaa katsoa fariinisokerin pussinkyljestä, onko siellä nykyisin maininta: säilyy (omassa pussissaan) pehmeänä!
Vai onko se muuten ilmaistu, että säilyy pehmeänä.

Jostain olen saanut tämän päähäni ja paikallisissa puisseissa, eikä naapurimaiden pakkauksissa niin ei lue

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2014 16:17 - 07.10.2014 16:17 #18336 : NeitiLeipuri
NeitiLeipuri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?

Ihan mielenkiinnosta ja muistin virkistämiseksi - olisiko kellään aikaa katsoa fariinisokerin pussinkyljestä, onko siellä nykyisin maininta]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_eek.gif[/img]


Siinä lukee että Sulje pussi huolellisesti kovettumisen estämiseksi. Kovettunut fariinisokeri pehmenee parissa vuorokaudessa, kun pussiin lisätään n. 1 tl vettä ½ kg fariinisokeria kohti.


Stop hating and start baking

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2014 16:48 - 07.10.2014 16:48 #18340 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?
.
Kiitoksella!
Pitää etsiä sitten se mainos tai jotain.....tuosta veden lisäämisestä en kuitenkaan tykkää. Onneksi on se nalle -apuri. Matkustan taas kohta ja varman en ehdi käyttää purkkia tyhjäksi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°
Tässä lisää yksinkertaisia toimivia konsteja, jotka löysin saksalaisesta lehdestä]

° Siirrä sokeri pussistaan ilmatiiviiseen rasiaan ja heitä joukkoon pala appelsiinikuorta.
Kuori kerää kosteuden rasian sisältä ja sokeri pysyy pehmeänä. Lisäksi kuori raikastaa jo kuivahtaneen sokerin muutamassa tunnissa.

° Jos fariinisokerisi on jo ehtinyt kovettua, voit laittaa sokerin kanssa samaan tiiviiseen pussiin omenaviipaleen tai palan leipää. Muutaman tunnin päästä sokeri on pehmennyt.

° Mikäli tarvitset sokeria pehmeänä heti, laita se kulhossa mikroon ja aseta kulhon viereen lasillinen vettä.
Mikron kosteus auttaa pehmentämään sokerin parissa minuutissa.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.10.2014 16:38 - 08.10.2014 16:38 #18342 : NeitiLeipuri
NeitiLeipuri vastasi aiheeseen: Re: Missä säilytät Fariinisokerin?

.
Kiitoksella!
Pitää etsiä sitten se mainos tai jotain.....tuosta veden lisäämisestä en kuitenkaan tykkää. Onneksi on se nalle -apuri. Matkustan taas kohta ja varman en ehdi käyttää purkkia tyhjäksi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°
Tässä lisää yksinkertaisia toimivia konsteja, jotka löysin saksalaisesta lehdestä]

° Siirrä sokeri pussistaan ilmatiiviiseen rasiaan ja heitä joukkoon pala appelsiinikuorta.
Kuori kerää kosteuden rasian sisältä ja sokeri pysyy pehmeänä. Lisäksi kuori raikastaa jo kuivahtaneen sokerin muutamassa tunnissa.

° Jos fariinisokerisi on jo ehtinyt kovettua, voit laittaa sokerin kanssa samaan tiiviiseen pussiin omenaviipaleen tai palan leipää. Muutaman tunnin päästä sokeri on pehmennyt.

° Mikäli tarvitset sokeria pehmeänä heti, laita se kulhossa mikroon ja aseta kulhon viereen lasillinen vettä.
Mikron kosteus auttaa pehmentämään sokerin parissa minuutissa.
.


Mielenkiintoisia vinkkejä, varsinkin tuo ensimmäinen. Täytyykin kokeilla.

Stop hating and start baking

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.111 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017