Valkuaisvaahdon lisääminen massaan

Lisää
17.05.2014 07:25 - 17.05.2014 07:25 #19192 : Jauhopeukalo
Jauhopeukalo loi aiheen:
Elikkäs tämä on ollut muutaman kerran ongelmana, että kuinka voin lisätä kovan valkuaisvaahdon muun taikinan sekaan niin, ettei valkuaisvaahto lösähtäisi? Onko siihen olemassa jotain konstia?

Eilen tein Hopeakakkua, jossa lisäsin valkuaisvaahdon taikinan sekaan ja en tiedä tuliko taikinasta oikean näköistä, koska siitä erotti missä oli valkuaista ja missä muuta taikinaa, mutten uskaltanut enempää sekottaa, koska se valkuainen menetti "muotonsa".

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.05.2014 11:03 - 27.05.2014 11:03 #17959 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Muokkasin otsikkoasi koska itselle ainakin tuli heti mieleen hiivataikina tai muu vastaava.

Nakkaa reseptillä niin tuumitaan?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.05.2014 16:29 - 27.05.2014 16:29 #17960 : Jauhopeukalo
Jauhopeukalo vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Otsikko onkin nyt parempi ja paremmin ymmärrettävissä

Tässä ohje jolla tein:
HOPEAKAKKU
Vuoka 1½ l
Kookoshiutaleita vuoan vuoraamiseen

150g voi/margariini
2,5dl sokeria
1-2tl vaniljasokeria
(½ sitruunan kuorta raastettuna)
2,5dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa tai maitoa
4 valkuaista

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla (ja sitruunankuorella). Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan, lisää myös maito tai kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 50min 175°C

Sillon kun tein tätä niin se kohosi uunissa hyvin ja kypsyikin, mutta kun otin pois uunista niin koko kakku lösähti ja jäi loppujenlopuksi vuokaan kiinni, en saanut muuten irti kun palasina ja kastelin liinan kylmällä vedellä ja sivelin sitä vuoan päällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2014 07:54 - 29.05.2014 07:54 #17984 : Petra
Petra vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Vatkaan nykyisin valkuaisvaahdon vähän löysemmäksi, jotta se sekoittuisi paremmin. Ennen vatkasin niin kovaksi, ettei se sekoittunut taikinaan ilman lässähtämistä. En tiedä onko se ihan oikeaoppinen ratkaisu, mutta on osoittautunut toimivaksi keinoksi itselläni.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2014 13:46 - 29.05.2014 13:46 #17986 : Jauhopeukalo
Jauhopeukalo vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Petra, täytyykin kokeilla ensikerralla noin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.05.2014 17:56 - 30.05.2014 17:56 #17991 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Jos kakku lössähtää uunista oton jälkeen, on se luultavasti joko raaka tai ns "ylivatkattu". Kokeilitko kypsyyttä tikulla? Tai irtosiko kakku vuoan reunoista (ilmeisesti ei)?

Tuo valkuaisvaahtovinkki jonka Petra antoi, voisi myös toimia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.05.2014 07:32 - 31.05.2014 07:32 #17992 : Jauhopeukalo
Jauhopeukalo vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Kokeilin tikulla ja sen piti olla kypsä, mutta se ei irronnut vuoasta suosiolla mutta kun sitä sitten leikkasi niin kyllä se vaikutti olevan kypsä...

En sitten tiedä mikä meni väärin mutta jos sitä ensikerralla paremmalla onnella

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2014 19:25 - 01.06.2014 19:25 #17994 : NeitiHiiva
NeitiHiiva vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Muistithan lisätä valkuaisvaahdon massaan varovasti nostelleen esim. nuolijalla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2014 11:55 - 02.06.2014 11:55 #17999 : Jauhopeukalo
Jauhopeukalo vastasi aiheeseen: Re: Valkuaisvaahdon lisääminen massaan
Joo siis varovasti koitin nostella nuolijalla, mutta olisiko mahdollista että vaahto oli liian kovaa ja siksi se menetti muotosa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.086 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017