Pikakysymykset

Lisää
09.11.2009 17:03 - 09.11.2009 17:03 #2170 : Sanja
Sanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Mullakin oli tossa taannoin ongelmia Flora vispin kanssa. Millään ei vaahdottunu ja sitten lisäsin vähän enemmän vaniljakreemijauhetta...Ei tullu pursotuspussista ulos enää sen jälkee!
Mä käytän tota aina pursotuksiin, muuten käytän ihan oikeeta kermaa. Nyt on taas toiminu kyllä ihan hyvin viime aikona.
Aihe on lukittu.
Lisää
07.12.2009 18:55 - 07.12.2009 18:55 #2580 : Sanja
Sanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Pika-apua kaipaisin nyt!

Teen ensi lauantaiksi pari kakkua hautajaisiin ja alunperin ideana oli tehdä perus kermakakku ja pursottaa päälle muutama kermaruusu. Nyt iski paniikki, että menee kuitenkin turhan monimutkaiseksi lauantaiaamuna kiireessä pursotella ruusuja. Pitäisi olla vähintään neljässä pursotuspussissa kermaa ja värjäillä kermoja yms...Kiireessä menee vielä pieleenkin ne ruusut! Joten aloin väsäämään nyt joulutähtiä (niitä kukkia) marsipaanista. Ehtiiköhän ne kuivua lauantaihin mennessä? Nyt on siis maanantai ja tänään on tarkoitus saada ne valmiiksi. Ajattelin, että ne olisivat kauniita näin joulun alla.

Toinen kysymys kukkien asettelusta. Menen siis itsekin noihin hautajaisiin, joten mulla on tilaisuus asetella kukat vasta ennen tilaisuutta. Kestääkö marsipaanista tehdyt koristeet kauan sulamatta kerman päällä? Mietin vain, kun mennään ensin viemään kakut sinne muistotilaisuuden pitopaikkaan, josta jatketaan kirkolle. Kannattaako ne kukat laittaa vasta just ennen tarjoilua vai voiskohan ne laittaa jo ennen siunaamista jolloin ne olisivat noin 1-2h kakun päällä. Ajattelin siihen päälliskermaan lisätä vähän sulatettua valkosuklaata, jolloin tulee vähän "vahvempi" se päällinen, mutta reunoilla tietysti on ihan perus Flora vispiä pelkältään.

Saikohan tästä nyt mitään selkoa! Toivottavasti joku vastailee!
Aihe on lukittu.
Lisää
07.12.2009 22:06 - 07.12.2009 22:06 #2586 : TaikinaTaivas
TaikinaTaivas vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Pika-apua kaipaisin nyt!

Teen ensi lauantaiksi pari kakkua hautajaisiin ja alunperin ideana oli tehdä perus kermakakku ja pursottaa päälle muutama kermaruusu. Nyt iski paniikki, että menee kuitenkin turhan monimutkaiseksi lauantaiaamuna kiireessä pursotella ruusuja. Pitäisi olla vähintään neljässä pursotuspussissa kermaa ja värjäillä kermoja yms...Kiireessä menee vielä pieleenkin ne ruusut! Joten aloin väsäämään nyt joulutähtiä (niitä kukkia) marsipaanista. Ehtiiköhän ne kuivua lauantaihin mennessä? Nyt on siis maanantai ja tänään on tarkoitus saada ne valmiiksi. Ajattelin, että ne olisivat kauniita näin joulun alla.

Toinen kysymys kukkien asettelusta. Menen siis itsekin noihin hautajaisiin, joten mulla on tilaisuus asetella kukat vasta ennen tilaisuutta. Kestääkö marsipaanista tehdyt koristeet kauan sulamatta kerman päällä? Mietin vain, kun mennään ensin viemään kakut sinne muistotilaisuuden pitopaikkaan, josta jatketaan kirkolle. Kannattaako ne kukat laittaa vasta just ennen tarjoilua vai voiskohan ne laittaa jo ennen siunaamista jolloin ne olisivat noin 1-2h kakun päällä. Ajattelin siihen päälliskermaan lisätä vähän sulatettua valkosuklaata, jolloin tulee vähän "vahvempi" se päällinen, mutta reunoilla tietysti on ihan perus Flora vispiä pelkältään.

Saikohan tästä nyt mitään selkoa! Toivottavasti joku vastailee!


Mie kuivatan yleensä marsipaanikoristeita aika kauan, jotta kestävät sit hyvin siinä kerman päällä. Minä ottaisin varman päälle ja laittaisin koristeet kakkuun just ennen tarjoilua.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.12.2009 12:32 - 08.12.2009 12:32 #2589 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Kyllä ne ehtii kuivua, ainakin mulla on. Mä olen laittanut pari päivää "vanhoja" koristeitakin ja hyvin on kestäny. Kyllähän niiden pitäisi se 1-2h hyvinkin kestää siinä päällä, mutta onpahan varman päälle, jos vasta ennen tarjoilua laitat.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.12.2009 15:19 - 08.12.2009 15:19 #2597 : TaikinaTaivas
TaikinaTaivas vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Kyllä ne ehtii kuivua, ainakin mulla on. Mä olen laittanut pari päivää "vanhoja" koristeitakin ja hyvin on kestäny. Kyllähän niiden pitäisi se 1-2h hyvinkin kestää siinä päällä, mutta onpahan varman päälle, jos vasta ennen tarjoilua laitat.


Mie tein lauantaina koristeita ja tänään lykkäsin kakun päälle, tunnissa jo alkoivat värjätä kermaa ... punaisia pikkukukkia, pari isoa ruusua ja iso amaryllis.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.12.2009 16:07 - 08.12.2009 16:07 #2599 : Sanja
Sanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Ok! Kävin hypistelemässä vähän noita kukkia ja eiköhän ne lauantaiksi sen verran kuiva, että kasassa pysyvät. Mutta ehkä mä tosiaan laitan ne vasta just ennen tarjoilua niin ei tarvitse ainakaan miettiä haudalla, että onko kukat ihan lörähtäneet..
Aihe on lukittu.
Lisää
08.12.2009 19:41 - 08.12.2009 19:41 #2603 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Mä olen tekemässä sunnuntaiksi ristiäiskakkua ja meinasin täyttää sen perjantaina, laittaa pakkaseen ja lauantaina kuljettaa autossa 240 km ennen kuin pääsee jääkaappiin. Eli sulaa varmaan matkalla juurikin sopivasti jääkaappivalmiiksi, niin su aamulla saan sen koristella, vai mitä luulette?

Mutta se mitä haluaisin kysyä on kreemin käyttö. Kakun päälle tulee vauvan kuvasta tehty kakkukuva, joten ajattelin alle laittaa sokerikreemin. Kannattaako kreemi laittaa ennen vai jälkeen pakastuksen?
Aihe on lukittu.
Lisää
09.12.2009 14:44 - 09.12.2009 14:44 #2607 : TaikinaTaivas
TaikinaTaivas vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Mä olen tekemässä sunnuntaiksi ristiäiskakkua ja meinasin täyttää sen perjantaina, laittaa pakkaseen ja lauantaina kuljettaa autossa 240 km ennen kuin pääsee jääkaappiin. Eli sulaa varmaan matkalla juurikin sopivasti jääkaappivalmiiksi, niin su aamulla saan sen koristella, vai mitä luulette?

Mutta se mitä haluaisin kysyä on kreemin käyttö. Kakun päälle tulee vauvan kuvasta tehty kakkukuva, joten ajattelin alle laittaa sokerikreemin. Kannattaako kreemi laittaa ennen vai jälkeen pakastuksen?


Pakastaminen kuulostaa ihan hyvältä. Mie olen kylläkin kuljettanut valmista kakkuakin kakkukuvussa n. 200 km ... laitoin kuvun alle ja päälle kylmäkalleja ja kakku oli ihan kylmä päätepisteessä. Eikös sulla olis mahdollista täyttää sitä kakkua määränpäässä elikkä perjantaina leivot pohjan, lauantaina täyttäisit kakkun ja sunnuntaina koristelet.

Mie oon kerran käyttänyt valmista kakkukuvaa ja olen käsittänyt et sen alle olis hyvä laittaa kerma ja kakun päällinenkin pitäis kostuttaa hyvin jotta kuvaa saa reilusti kosteutta (näin neuvoo ainakin Terhi Confetin ohjevideossa).
Aihe on lukittu.
Lisää
10.12.2009 18:07 - 10.12.2009 18:07 #2618 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Samaa mieltä olen kuin edellinenkin. Mutta teet sitten kreemin tai kkermavaahdon kuvan alle, niin päällystäisin vasta silloin juhlapäivänä. Kyllähän se hyvin säilyy päällystettynäkin pakkasesssa, mutta päällinen ottaa aivan sairaan herkästi makua!
Aihe on lukittu.
Lisää
18.12.2009 17:24 - 18.12.2009 17:24 #2733 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Mulla on ideat loppu. Pitäisi löytää joku kiva/helppo/nopea tapa koristella jouluinen hyydykekakku, jonka päällä on kiille. En halua laittaa sokerimassa/marsipaani tai pastillaasikoristeita, koska pelkään että ne sulaa ennenkuin kakku päätyy määränpäähänsä. Eli: Millä koristelisit jouluisen hyydykekakun, jossa on kiille?
Aihe on lukittu.
Lisää
18.12.2009 17:39 - 18.12.2009 17:39 #2734 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Mulla on ideat loppu. Pitäisi löytää joku kiva/helppo/nopea tapa koristella jouluinen hyydykekakku, jonka päällä on kiille. En halua laittaa sokerimassa/marsipaani tai pastillaasikoristeita, koska pelkään että ne sulaa ennenkuin kakku päätyy määränpäähänsä. Eli]

Tee suklaakoristeita! Ja jos maut sallii, niin koristeeksi voi laittaa myös vaikka kaneli- tai vaniljatankoja (käytetyt sopii mainiosti) tai kuivahedelmiä...

Aihe on lukittu.
Lisää
18.12.2009 19:07 - 18.12.2009 19:07 #2736 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Suklaakoristeet on kyl hyvä idea Kanelitankoja oon käyttäny aiemmin, ja en ihan niille lämpiä enää, mut ne on kyl helpot ja tyylikkäät koristeet
Aihe on lukittu.
Lisää
26.12.2009 17:42 - 26.12.2009 17:42 #2782 : Mariza
Mariza vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Jos tekee lakritsikinuskia Kick-karkeista, voiko ne pahimmassa tapauksessa jämähtää teflonkattilan pohjaan?
Aihe on lukittu.
Lisää
27.12.2009 18:56 - 27.12.2009 18:56 #2786 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Jos tekee lakritsikinuskia Kick-karkeista, voiko ne pahimmassa tapauksessa jämähtää teflonkattilan pohjaan?

Voi jos poltat pohjaan mössön. Kannattaa kiehuttaa hiljakseen ja sekoitella koko ajan niin ei pitäisi olla hätää.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.01.2010 19:02 - 01.01.2010 19:02 #2820 : Prog
Prog vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Apua, kiire!!

Mitä hittoa ostan alkosta tryffeleiden mausteeksi?? Ei mitään voimakasta, mutta kun en tiedä mitään esim. rommeista yms!
Aihe on lukittu.
Lisää
01.01.2010 19:44 - 01.01.2010 19:44 #2821 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Hei!

Onko mausteen oltava rommia? Käviskö esim. Bayley's tai joku muu vastaava? Itse olen tehnyt rommitryffeleitä rommiaromilla, ja hyviä tuli
Aihe on lukittu.
Lisää
01.01.2010 20:10 - 01.01.2010 20:10 #2822 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Apua, kiire!!

Mitä hittoa ostan alkosta tryffeleiden mausteeksi?? Ei mitään voimakasta, mutta kun en tiedä mitään esim. rommeista yms!

jotain brandya, kahluaa, cointreauta tai muuta likööriä?
Aihe on lukittu.
Lisää
02.01.2010 21:43 - 02.01.2010 21:43 #2826 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
ite tein joulu tryfeleitä rommirusinoilla.. eli liotin rusinoita rommissa paripäivää ja pienen sitte rusinoita vähän ja osan rommista lisäkin myös rusinoiden kanssa kermaan.

rommi aromia ei kannata käyttää, se on karseaa, maistuu imelälle eikä yhtään rommille. Oikeat viinat irrottaa muutenkin makuja paremin muista aineista.
Aihe on lukittu.
Lisää
07.01.2010 13:55 - 07.01.2010 13:55 #2869 : Mariza
Mariza vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Tein tuon kick-lakritsikinuskin ihan ohjeen mukaan, mittasin aineet tarkasti jne. Keitin sopivalla lämpötilalla ja tarkan ajan mukaan. Silti kinuski jäi veteläksi ja levisi suoraan maahan. Mikä meni pieleen?

Lisäksi jos jollakulla olisi heittää linkkiä vähän erikoismpaan muffinssitäytteeseen, on melkein kaikki mahdottomatkin kokeiltu
Aihe on lukittu.
Lisää
07.01.2010 14:01 - 07.01.2010 14:01 #2871 : tittapoo
tittapoo vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Kysymystä sokerimassasta!!!
Olen tekemässä ensi viikonlopuksi tytölleni heppakakkua, johon päälle tulee 2 heppaa ja ajattelin ne päällystää sokerimassalla. MUTTA! tuleeko hepoista kovat koppurat vai pehmeneekö massa ollessaan? Pitääkö hepat ensin päällystää kermalla vai millä? En oo tehny aiemmin ku ruusuja ja muutaman hahmon sokerimassasta ja ne kuivettuivat aika nopsaan koviksi...
Aihe on lukittu.
Lisää
07.01.2010 14:17 - 07.01.2010 14:17 #2872 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Mariza, mun mielestä kinuskille keitto-aikaa on ihan mahdoton sanoa, koska esim. liesissä ja lämpötiloissa on niin suuria eroja! Suosittelisin, että kun keität kinuskia, teet pari kertaa keittämisen aikana testin kylmään veteen, jotta näet jähmettyykö tippa!

Ja tittapoo, kyllä se sokerimassa notkeana pysyy kakun päällä. Kakun päälle kannattaa sivellä ohut kermavaahto/ marmeladi kerros tarttumapinnaksi tai sitten jos haluaa estää sokerimassan liiallisen kostumisen, niin sitten esmes. marenkivoikreemi, josta Tanja onkin tehnyt foorumille kattavan tutoriaalin.
Aihe on lukittu.
Lisää
07.01.2010 14:20 - 07.01.2010 14:20 #2873 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset

Tein tuon kick-lakritsikinuskin ihan ohjeen mukaan, mittasin aineet tarkasti jne. Keitin sopivalla lämpötilalla ja tarkan ajan mukaan. Silti kinuski jäi veteläksi ja levisi suoraan maahan. Mikä meni pieleen?


Minkälaisella ohjeella teit?

]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_question.gif[/img]
Olen tekemässä ensi viikonlopuksi tytölleni heppakakkua, johon päälle tulee 2 heppaa ja ajattelin ne päällystää sokerimassalla. MUTTA! tuleeko hepoista kovat koppurat vai pehmeneekö massa ollessaan? Pitääkö hepat ensin päällystää kermalla vai millä? En oo tehny aiemmin ku ruusuja ja muutaman hahmon sokerimassasta ja ne kuivettuivat aika nopsaan koviksi...


Kakut kannattaa päällystää rasvapohjaisella kreemillä ennen sokerimassalla päällystämistä. Massa ei kovetu koppuraksi kakun päällä ollessaan, vaan kakun kosteus pitää massan leikattavana. Kreemi estää liian kosteuden imeytymästä sokerimassaan, ilman kreemiä sokerimassa saattaa "valua" kakun päältä pois vetistyttyään liikaa.

Jos kakun päällystää kermavaahdolla kuten Pricilla ehdotti, saattaa sokerimassalle käydä hassusti kuten edellä mainitsin. Tietysti jos kakku on tarkoitus laittaa tarjolle heti kuorruttamisen jälkeen, riittää kermavaahtokin tarttumapinnaksi massan alle. Marmeladin kosteussulkuominaisuuksista en menisi vannomaan, mutta saattaisi se ajaa asian kermavaahtoa paremmin. Kannatan kuitenkin rasvapohjaisen kreemin käyttöä.

Kurkkaa myös foorumilta tutoriaali kakun päälystämisestä marsipaanilla .
Aihe on lukittu.
Lisää
08.01.2010 12:07 - 08.01.2010 12:07 #2895 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Mä käytän useimmiten omissa kakuissa marsipaanin alla kermavaahtoa tai marmeladia, mutta tosiaan nuo kakut menevät suoraan pöytään! Säilyttelyä eivät kyllä kestä, niin kuin Tanja edellä mainitsikin
Aihe on lukittu.
Lisää
08.01.2010 14:24 - 08.01.2010 14:24 #2897 : tittapoo
tittapoo vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Juu no tää kakku mikä on tekeillä ni on säilyttävä ainaki seuraavaan päivään... siis osa menee kaverisynttäreillä perjantaina ja osa lauantaina suvulle... taidanpa kokeilla sitä kreemiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.01.2010 16:37 - 11.01.2010 16:37 #2970 : Mariza
Mariza vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset
Tanja, tein tämän ohjeen mukaan. Itseasiassa huomasin nyt kun uudestaan tein, että keittelin seosta about 5-9 min, eikä muutosta.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.155 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017