Kaakaojauhe - Dutch processed vai Natural?

Lisää
30.12.2010 08:17 - 30.12.2010 08:17 #19698 : Suklaasydän
Suklaasydän loi aiheen:
Ulkomaisilla leivontasivustoilla törmää usein kahteen erilaiseen kaakaojauheeseen, Dutch processed ja Natural.

Dutch processed on Coenraad Johannes van Houtenin kehittämä kaakao, jossa kaakaota on alkalisoitu eli siitä on vähennetty happamuutta, saatu maku pehmeämmäksi ja väri tummemmaksi. Esimerkkinä nimenomainen Van Houten-kaakao sekä Droste, Lindt, Valrhona, Poulain ja Pernigotti.

Natural on puolestaan kitkerämpää ja vaaleampaa. Merkkeinä mm. Hershey's, Ghirardelli ja Scharffen Berger.

Suomalaisissa resepteissä ei kuitenkaan erotella näitä kahta, korkeintaan mainitaan, että pitää käyttää tummaa kaakaota eikä Oboyn kaakaojuomajauhetta. Tietääkö joku, mistä tuota Natural-kaakaota voisi Suomesta ostaa? Vai voiko mistään?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2010 14:15 - 30.12.2010 14:15 #8258 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Kaakaojauhe - Dutch processed vai Natural?
taitaa toi dutch olla se peruseurooppalainen ja siksi sitä ei edes erotella koskaan ohjeissa.. ja kitkeräähän sekin sellasenaan on.. osta valrhonaa se on parasta

kaakaojauheet tehdään yleensä huonommista kaakaolaaduista(forestaro) ja siksi ne käsitellään noin, hyvät pavut ei ole niin kitkeriä ja niitä välttämättä.. samasta syystä hyvät suklaat maistuu muultakin kun siltä "suklaiselta", hedelmiltä, marjoilta sun muilta.
paras tapa varmaan löytää käsittelemätöntä on ostaa jotain terveyskaupasn raakakaakaojauhetta mutta niissä on taas keskitytty pelkästään olemaan terveellisiä ja luomua ja unohdettu maku kokonaan. tollaset hyvät kaakaot voi olla sitte myös niin kalliita ettei niillä oikeen kestä leipoa jos määrät on isompia kun 40 grammaa..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2011 17:29 - 02.01.2011 17:29 #8274 : Suklaasydän
Suklaasydän vastasi aiheeseen: Re: Kaakaojauhe - Dutch processed vai Natural?
Arvelinkin, että erottelu Dutchin ja Naturalin välillä saattaisi olla joku jenkkijuttu. Mietin vaan, että paljonkohan sillä on lopputuloksessa eroa, jos käyttää Dutchia reseptissä, johon pitäisi käyttää Naturalia. Kiinnostaisi myös nähdä, tuottaako Natural todella punaisemman värin leivokseen, kun taikinaan lisätään happoa, esim. sitruunamehua.

Esimerkkinä tämä resepti: http://www.joyofbaking.com/ChocolateCake.html .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2011 20:58 - 02.01.2011 20:58 #8275 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Kaakaojauhe - Dutch processed vai Natural?
monessa paikkaan lukee ettei niitä saa vaihtaa noin vaan.. maku nyt on kai ihan eri. natural on paljon happamamtaa, jos soodalla nostetaan niin leivonnaiset toimii eritavalla, alkaa nousemaan jo ennen paistoa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.066 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017