-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset nro. 2
Pikakysymykset nro. 2
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 109
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
29.05.2011 07:56 - 29.05.2011 07:56 #9687
: serenah
Nyt äkkiä apua!!! otin kakun illalla pakastimesta ja nyt se on vielä sisältä jäässä..ei ihan umpijäässä kun tikku menee työntämällä läpi mut ehtiikö se nyt sulaa ennen 2 vai onks se jäässä ko sitä aletaan syömään? mitä mä nyt teen?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 258
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
29.05.2011 10:38 - 29.05.2011 10:38 #9690
: Nanun
Ota se pöytään jo! Ota se pöytään jo! x) Eiköhän se ehi sen verran sulamaan ja jollei ehi niin se on kesketä jäässä eli kiertäkää reunoilta pienempiä palasia. Hyvä se on!
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 109
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
29.05.2011 11:26 - 29.05.2011 11:26 #9692
: serenah
Otin sen huoneenlämpöön ja sanoin hakijallekin et ei laita enää jääkaappiin, se täs onki ko se ei ollu oma kakku vaan meni ristiäisiin "vieraille ihmisille".. ny ei auta ko toivoo et se ehti sulaa.. mä kualen jos se on jäässä
en tee enää yhtään kakkua
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 66
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
29.05.2011 14:27 - 29.05.2011 14:27 #9699
: Kuista
Hmm.. toisinaan sitä leipoo jotain reseptiä joka vaatii käyttämään kananmunasta vain keltuaisen tai valkuaisen. Olisikos kenelläkään tietoa kuinka kauan mahtaa käyttämättä jäänyt osa säilyä käyttökelpoisena? Meneeköhän ihan tunneissa pilalle
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 62
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.07.2011 15:20 - 27.07.2011 15:20 #10440
: Mariza
Mitä on maitotiiviste? Mulla on yksi suklaakirja, jossa ohjeessa Miljonäärin murotaikinaneliöt käsketään pistämään maitotiiviste + muut aineet kattilaan ja tekemään niistä kullankeltaista ainetta (mössöä?). Lueskeli netistä että se on nestemäistä, tosin kuin maitojauhe. Voiko siis maitotiivisteen korvata maidolla, samalla suhdemäärällä?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.07.2011 15:43 - 27.07.2011 15:43 #10441
: Paula
Mariza:
Kondensoitua maitoa. En usko, että voi korvata, koska maito on litkumpaa. Lukaisepa
täältä
. jossain täällä puhuttiin aiheesta enemmänkin, mutten kuollaksenikaan muista tai löydä tietoa.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 478
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.07.2011 15:47 - 27.07.2011 15:47 #10443
: aleksi
eiköhän kondensoitu maito ole kokoon keitettyä maitoa.. niin kai sitä tavallistakin vois keittää kasaan, aikaa se varmasti vie mutta niinhän kinuskikin tehdään
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.07.2011 16:30 - 27.07.2011 16:30 #10446
: Paula
eiköhän kondensoitu maito ole kokoon keitettyä maitoa.. niin kai sitä tavallistakin vois keittää kasaan, aikaa se varmasti vie mutta niinhän kinuskikin tehdään
Sitähän se on. Maitotiivistettä on makeutettuna (sweetened condensed milk) ja ei-makeutettuna (evaporated milk).
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 258
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.07.2011 18:28 - 27.07.2011 18:28 #10448
: Nanun
Hmm.. toisinaan sitä leipoo jotain reseptiä joka vaatii käyttämään kananmunasta vain keltuaisen tai valkuaisen. Olisikos kenelläkään tietoa kuinka kauan mahtaa käyttämättä jäänyt osa säilyä käyttökelpoisena? Meneeköhän ihan tunneissa pilalle
Hei joskus etsin tähän vastausta ja monessakin paikassa luki että molemmat osat olisi pakastettavia? Itse en koskaan ole jaksanut alkaa pakastelemaan vaan jos teen marenkia/pavlovaa niin teen kotikokki.netistä löytämälläni kaakaonapit nimisellä ohjeella keksejä ja jottain tahnaa mikä säilyy 1-2 vko jääkaapissa (esim lemon/lime/orange curd) ja mikä sopii vaikka leivänlevitteeksikin jollei leipomuksiin tule laitettua.
Jotkut laittaa ihan normi kastikkeen sekaan keltuaiset. Valkuaisten käyttöongelmia mulla ei yleensä olekaan kun marenkeja sitten pakkaseen tai macaronseja tai nimenomaan sitä pavlovaa ♥ ♥ On mun lemppari! Ja kuudesta munasta kun tekee niin jää toi keltuais ongelma mulle aina..
Tohon maitotiiviste hommeliin sitten taas jos on maitojauhetta niin kannattaa ehkä kokeilla
tämmöstä
mihin törmäsin joskus. En ole kokeillut mutta jollei ole tarvetta sitä maitotiivistettä keitellä siinä tölkissä niin vois olla ehkä toimivampi.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 62
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.07.2011 07:49 - 28.07.2011 07:49 #10455
: Mariza
Kiitos kaikille vastauksista! (:
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
30.08.2011 17:34 - 30.08.2011 17:34 #10752
: Paula
Eikö täällä tosiaan missään ole kerrottuna vielä, miten kahvikakut pakastetaan? No miten se tehdään oikein?
folioon + muovipussiin tms?
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
30.08.2011 21:53 - 30.08.2011 21:53 #10756
: Tanja
Paula3: mie tyrkkäisin muovipussissa jäähtyneenä pakkaseen.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 1
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
09.09.2011 11:37 - 09.09.2011 11:37 #10822
: Tiinuli
Heippa!
Haluaisin ostaa kondensoitua maitoa. Mistähän sitä saisi?
Tietääkö joku, myydäänkö sitä esim. Kauhajoella, Porissa tai Seinäjoella??
Kiitos jo etukäteen, Tiinuli
---
muoks. Samaa aihetta kysytty jo aiemmin edellisessä ketjussa ->
viewtopic.php?p=941#p941
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 618
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
-
-
-
09.09.2011 11:38 - 09.09.2011 11:38 #10823
: Tekila
Cittareissa on ainakin Helsingin Vuosaaressa Jenkkiosastolla. Luulis, että saa tilattua jos ei ole.
Jos et muuta keksi niin laita mulle mailia niin ostan sulle kaupasta ja postitan
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 63
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
19.09.2011 14:04 - 19.09.2011 14:04 #10916
: Emmi
Tehtiin tänään koulussa mikromarenkeja, että vatkattiin eka 1 valkuaista hetken aikaa haarukalla, ja sitten sinne sihdattiin 300-400 g tomusokeria, jonka jälkeen tuntui käteen ihan sokerimassalta, niin ajattelin että voiko pelkillä valkuaisilla ja tomusokerilla tehdä sokerimassaa vai tarviiko glukoosia ja glyseriiniäkin? Mutta ihan hyviä marenkeja tuli, pieniä paloja otettiin "taikinasta" ja sitten mikroon 40-50 sekunniksi.
ja vielä toinen kysymys glukoosisiirappi (Glucose Syrup) sama asia kuin glukoosi, jota tarvitaan juuri sen sokerimassan tekoon? eli nämä putelit käyvät?
http://www.sweetcake-shop.com/product_p/15646.htm
http://www.sweetcake-shop.com/product_p/15632.htm
kiitos jälleen kerran
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
19.09.2011 21:11 - 19.09.2011 21:11 #10918
: Tanja
Juuri noita puteleita sokerimassaan.
Glukoosilla massasta tulee mukavan pehmeää ja glyseriini pidättää kosteutta. Jos tekisi massaa pelkästä munanvalkuaisesta ja tompasta, tulee massasta silloin nopeasti kuiuvaa. Tietysti koristeiden tekoon varmasti kelpaa jos ei glukoosia tai glyseriiniä ole justiinsa saatavilla.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 111
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.10.2011 07:49 - 27.10.2011 07:49 #11179
: Suklaasydän
Help! Pitäisi tehdä ystävälle suklainen kakku (ei kuitenkaan sacheria) siten, että viimeistelen kakun sunnuntaina ja kakku tarjoillaan vasta tiistai-aamuna. Kaipaan neuvoa kakun täytteen ja kuorrutuksen suhteen, mitkä säilyvät parhaiten? Kerma kun taitaa olla pois pelistä auttamattomasti...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 34
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.10.2011 08:03 - 27.10.2011 08:03 #11180
: Nat
super pikakysymys, vastausaikaa olisi nyt vain tähän iltaan asti. Eli nyt pitäisi saada tehtyä mahdollisimman valkoinen kakkupohja. En siis tarkoita kuorrutusta kakunpäälle, vaan nimen omaan taikina itsessään pitäisi saada mahcollisimman valkoiseksi. Löytyisikö hyviä ehdotuksia? Paksuutta pohjalle ei tarvitsisi tulla juuri ollenkaan, kääretorttupohjatyyppinen ratkaisu käy enemmän kuin hyvin. Leivoksille siis tuota pohjaksi tarvitsisin...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 865
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.10.2011 08:15 - 27.10.2011 08:15 #11181
: Paula
super pikakysymys, vastausaikaa olisi nyt vain tähän iltaan asti. Eli nyt pitäisi saada tehtyä mahdollisimman valkoinen kakkupohja. En siis tarkoita kuorrutusta kakunpäälle, vaan nimen omaan taikina itsessään pitäisi saada mahcollisimman valkoiseksi. Löytyisikö hyviä ehdotuksia? Paksuutta pohjalle ei tarvitsisi tulla juuri ollenkaan, kääretorttupohjatyyppinen ratkaisu käy enemmän kuin hyvin. Leivoksille siis tuota pohjaksi tarvitsisin...
Voisko kananmunista käyttää
hopekakun
tapaan vain valkuaiset? Niitä tarvitsisi varmaan enemmän kuin ohjeen kananmunamäärä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 2890
-
Vastaanotettu kiitos 10
-
-
-
-
-
27.10.2011 10:53 - 27.10.2011 10:53 #11185
: Tanja
Help! Pitäisi tehdä ystävälle suklainen kakku (ei kuitenkaan sacheria) siten, että viimeistelen kakun sunnuntaina ja kakku tarjoillaan vasta tiistai-aamuna. Kaipaan neuvoa kakun täytteen ja kuorrutuksen suhteen, mitkä säilyvät parhaiten? Kerma kun taitaa olla pois pelistä auttamattomasti...
Jos kakku säilytetään koko ajan kylmässä niin ihan hyvin voit käyttää kermaa kun täytät kakun vasta silloin sunnuntaina.
Kunhan jämiä ei sitten säästellä kovin montaa päivää enää...
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 54
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.10.2011 15:29 - 27.10.2011 15:29 #11186
: purppurahelmi
Ja suklaakakkuhan on parhaimmillaan, kun saa vetäytyä päivän kaksi
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 111
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.10.2011 15:44 - 27.10.2011 15:44 #11187
: Suklaasydän
Jos kakku säilytetään koko ajan kylmässä niin ihan hyvin voit käyttää kermaa kun täytät kakun vasta silloin sunnuntaina.
Kunhan jämiä ei sitten säästellä kovin montaa päivää enää...
Ongelma onkin nimenomaan siinä, että kakku kuljetetaan ensin Turusta Helsinkiin ja Helsingissäkin vielä työpaikalta kotiin, joten säilytyslämpötila ei ole vakio koko aikaa. Täytyy ehkä vaan ympäröidä kakku kylmäkalleilla ja toivoa parasta.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 258
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
27.10.2011 18:46 - 27.10.2011 18:46 #11189
: Nanun
super pikakysymys, vastausaikaa olisi nyt vain tähän iltaan asti. Eli nyt pitäisi saada tehtyä mahdollisimman valkoinen kakkupohja. En siis tarkoita kuorrutusta kakunpäälle, vaan nimen omaan taikina itsessään pitäisi saada mahcollisimman valkoiseksi. Löytyisikö hyviä ehdotuksia? Paksuutta pohjalle ei tarvitsisi tulla juuri ollenkaan, kääretorttupohjatyyppinen ratkaisu käy enemmän kuin hyvin. Leivoksille siis tuota pohjaksi tarvitsisin...
Ei leivoksille sitten kävisi marenkikakkupohja? Olisi ainakin ihan supervalkoinen ja jollei halua että pohja kostuu niin kuorruttaa sen esim valkosuklaalla ennen täytteen päälle laittoa.. Tai jos haluaa nimenomaan kakkupohjaa niin onnistuisiko ihan peruskakkupohja mihin tosiaan käyttää vain valkuaisia ja jauhoina perunajauhoja? Tulisi ainakin kaiken logiikan mukaan melkosen vaalia..
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 1337
-
Vastaanotettu kiitos 7
-
-
-
-
-
-
27.10.2011 20:30 - 27.10.2011 20:30 #11190
: nami-hiiri
Moni on värjäillyt kakkukerroksia ja kääretorttuja, kuten hiirikin. Niissä on käytetty elintarvikevärejä, hiiri värisokeria. MUTTA kai valkoista elintarvikeväriäkin on !? Huomenna on kaupat auki
Itse kyllä kallistuisin ylempänä olevaan neuvoon - marenkipohjaan!
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Vähemmän
Lisää
-
Viestejä: 80
-
Vastaanotettu kiitos 0
-
-
28.10.2011 13:33 - 28.10.2011 13:33 #11195
: Pullahiiricom
Tämä vastaus meni kyllä nyt yliajalle, mutta ensi kertaa varten Enkelikakun/Enkelin kakun (eli Angel food cake) massa on lähes valkoista, koska kakussa ei käytetä munista kuin valkuaiset. Hieman siis sama ajatus kuin marengissakin. Googlaamalla löydät monia reseptejä!
Aihe on lukittu.
-
Keskustelu
-
Keskustelua leivonnasta
-
Yleistä leivonnasta
-
Pikakysymykset nro. 2
Sivu luotiin ajassa: 0.344 sekuntia