Pikakysymykset nro. 2

Lisää
21.10.2012 15:09 - 21.10.2012 15:09 #15056 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Peltikakkujen kuljetus

Kysyisin neuvoa viisaamilta


Eli tammikuussa pitänee kuljettaa peltikakkuja n. 80km. Millä niitä voisi autossa kuljettaa? Onko joku löytänyt peltikakulle kakkukupua? Minä en löydä mistään...

Hmm, millainen on peltikakku?

Piti ihan googlata. Eli tarkoittanet kilokakkua, levykakkua? Osta muovinen sängynaluslaatikko ja kuljeta siinä.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.11.2012 18:24 - 06.11.2012 18:24 #15211 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Valmis suklaakerma
Onkohan kukaan käyttänyt Valion valmista vaahtoutuvaa suklaakermaa kakun reunapursotuksissa? Saako siitä niin "kovaa" että pysyy hyvänä? Ja voisin tietty tehdä itse oikeasta suklaasta, mutta nyt haluaisi päästä helpolla.
Kiitos, jos joku tietää ja vastaa ko tuotteesta tai vastaavasta.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.11.2012 20:10 - 06.11.2012 20:10 #15213 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Itse ehkä tekisin kaakaojauheesta ja kermasta pursotettavan niin olisi parempi mahdollisuus saada oikeanlaista. En ole koskaan suklaakermaa käyttänyt, mutta se vaahtoutuva vanilja jää ainakin semmoseks ilmavaksi vaahdoksi mikä ei pysy muodossa.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.11.2012 14:30 - 08.11.2012 14:30 #15216 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Mie uskon kyllä että suklaakerma käyttäytyy vispikerman tavoin. Eli hyvä pursottaa. Ainakin se mansikkakerma toimi hyvin pursotuksissa.

Jos kokeilet niin kerro ihmeessä miten kävi, ja erityisesti maku olisi kiva tietää.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.11.2012 18:50 - 08.11.2012 18:50 #15219 : Redrose82
Redrose82 vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Suklaakerman mausta en itse tykännyt niinkään kun oli niin laimea :/ mielummin maustan kermavaahdon sulalla suklaalla niin maistuu PALJON paremmalta ja se suklaa jämäköittää kermaa hyvin myös =)
Aihe on lukittu.
Lisää
08.11.2012 20:11 - 08.11.2012 20:11 #15222 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Kiva kuulla kokemuksia! Aitoa suklaata kermassa ei kyllä korvaa mikään.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.12.2012 12:22 - 12.12.2012 12:22 #15550 : jensku
jensku vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Onko kukaan pakastanut Valion maustettuja rahkoja suoraan purkissa? Mä sain kummitädiltä noita rahkoja, mutta kun en nyt niistä millään ehtisi leipoa, kuitenkin esim. juustokakkuihin niitä olisi kiva kokeilla. Kyllähän rahkaa voi pakastaa, mutta vaikuuttako se miten rakenteeseen, entä makuun, pystyykö niitä vielä pakastuksen jälkeenkin käyttämään just esim. juustokakuissa tai vaikka tuulihattujen täytteissä? Noista menee kohta päivämäärät, eikä ne tuolla jääkaapissa muutenkaan enää kauaa pysyis ku iskä käy ne sieltä popsimassa :O Niin, ja kunka kauan maitorahkoja voisi pitää pakkasessa, eihän nekään siellä ikuisuuksia säily?
Aihe on lukittu.
Lisää
12.12.2012 13:11 - 12.12.2012 13:11 #15552 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Tätä tuli kokeiltua Pääsiäisen aikoihin. Itse en suosi pakastamista edes niitä sietäville tuotteille. Mutta silloin rahka sai jäistä viileyttä 2-3 vuorokautta.
Ja käytin ne rahkatorttuun ja todellakin tuulihattuihin (lemppareitani ) , MUTTA sekoitin tuoretta silloin sulanneen joukkoon - maku meni täydestä.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.12.2012 14:42 - 12.12.2012 14:42 #15554 : jensku
jensku vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
kiitos, nami-hiiri, nopeasta vastauksesta . Laiton nyt rahkat pakkaseen, mutta pelkäämpä, että nuo siellä joutuvat olemaan joulun, ehkä jopa uuden vuoden yli, mutta katsotan sitten, mitä niistä voisi tehdä... juuri mietinkin, ettei rahkan pakasuksessa mahdollisesti tullutta maku/rakennemuutosta niin huomaisi, jos sitä käyttäisi vaikka vaahdotettuun kerman ja maustamattoman maitorahkan kaverina tuulihatuissa tai täytekakun välissä.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.03.2013 13:02 - 06.03.2013 13:02 #16030 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Onko jollain tietoa mistä saisi maissisiirappia. Googlailtu on ja stockalla ja benforssilla käyty. Kummassakaan ei ole. Oko täsmävinkkejä esim missä etnisessä kaupassa olisi? Niitä kun on paljon.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.03.2013 16:39 - 06.03.2013 16:39 #16032 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
^jatkoa tuohon
Laitoin viesti yhteen etniseen kauppaankin, mitä Paula3 oli maininnut, että siellä voisi olla. Eipä ole
Aihe on lukittu.
Lisää
13.03.2013 23:07 - 13.03.2013 23:07 #16072 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Hmm, mihin käyttäisit maissisiirappia?
Aihe on lukittu.
Lisää
14.03.2013 09:26 - 14.03.2013 09:26 #16081 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Pomadan tekemiseen. Löysin maissisiirappia Tammiston Cittarista ja Benforssilta tuli viestiä, että kevään aikana tulee taas heidänkin valikoimaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.03.2013 11:01 - 16.03.2013 11:01 #16097 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Ja taas oon apua vailla! Mistä löydän KitKat suklaata? Ei oo enää normi kaupoissa, ainakaan niissä parissa missä kävin. En tahtoisi maksaa Behnfors lisää, joten jotain vinkkejä mistä saisin?
Aihe on lukittu.
Lisää
16.03.2013 20:45 - 16.03.2013 20:45 #16101 : Redrose82
Redrose82 vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Ja taas oon apua vailla! Mistä löydän KitKat suklaata? Ei oo enää normi kaupoissa, ainakaan niissä parissa missä kävin. En tahtoisi maksaa Behnfors lisää, joten jotain vinkkejä mistä saisin?


Lidl:stä löytyy ainakin pieniä patukoita pussissa =)
Aihe on lukittu.
Lisää
17.03.2013 07:46 - 17.03.2013 07:46 #16114 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Tarviin niitä isompia. Kuulemma nykyään löytyy Tokman/Tarjoustalo tms. vastaavista paikoista. Pitää vähän sumplia miten korvaan
Aihe on lukittu.
Lisää
24.03.2013 12:20 - 24.03.2013 12:20 #16177 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Kestääkö sellainen vahapintainen koottava pahviboxi uunia? Se on samanlainen kuin leipomoissa yms.
Aihe on lukittu.
Lisää
25.03.2013 10:50 - 25.03.2013 10:50 #16183 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Tarviin niitä isompia. Kuulemma nykyään löytyy Tokman/Tarjoustalo tms. vastaavista paikoista. Pitää vähän sumplia miten korvaan


Hiiri on kyllä pihalla Suomen tarjonnasta, mutta ensinnä ryntäisin Kioskeihin - eikö Kit-Kat ole niiden tuotteita.
Postittaa voisin kyllä täältäkin, vaan silloin tarvitaan aikaa hieman, ehkä viikko

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
25.03.2013 10:54 - 25.03.2013 10:54 #16184 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Kestääkö sellainen vahapintainen koottava pahviboxi uunia? Se on samanlainen kuin leipomoissa yms.


Olisin kyllä sitä mieltä, että 'EI' kestä. Ne koottavat rasiat ovat eri matskua, kuin esimerkiksi vahapintaiset kakkuformut/vuoat yms.
Pakkauksissa on varmasti maininta, jos kestää

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
25.03.2013 11:30 - 25.03.2013 11:30 #16185 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Kestääkö sellainen vahapintainen koottava pahviboxi uunia? Se on samanlainen kuin leipomoissa yms.


Olisin kyllä sitä mieltä, että 'EI' kestä. Ne koottavat rasiat ovat eri matskua, kuin esimerkiksi vahapintaiset kakkuformut/vuoat yms.
Pakkauksissa on varmasti maininta, jos kestää

Ongelma piilee siinä, että tilasin pakkaukset Tanjan suosittelemasta paikasta (En nyt millään muista mikä yritys) ja pahvithan tulivat irrallisina. Mitään pakkausta ei ole. Ehkä sitten paistan mämmini varmuuden vuoksi jossain muissa astioissa. Kiitos "Ei":stä.
Aihe on lukittu.
Lisää
25.03.2013 12:04 - 25.03.2013 12:04 #16187 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

...Ongelma piilee siinä, että tilasin pakkaukset Tanjan suosittelemasta paikasta (En nyt millään muista mikä yritys) ja pahvithan tulivat irrallisina. Mitään pakkausta ei ole. Ehkä sitten paistan mämmini varmuuden vuoksi jossain muissa astioissa.

Kiitos "Ei":stä.


Aina voit kokeilla laittaa sen koottavan koottuna hetkeksi uuniin - en lennä kyllä puhdistamaan .
Nyt kun sanoit Mämmi, niin jos ei ole sellainen tukeva pahvirasia - vertaa Fazer/Saarioinen - en laittaisi kokeeksikaan uuniin.
Käytä ostetut leivos-/kakkurasioina.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.03.2013 20:34 - 26.03.2013 20:34 #16188 : PatrikSelin
PatrikSelin vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Itse olen yrittänyt ottaa jonkinlaista tolkkua näistä jauhoista - kun olen kysellyt saako leipäjauhoja Suomesta, jolloin vastauksena on aina hiivaleipä- tai sämpyläjauhot. Leipäjauhoissa on korkeampi proteiinipitoisuus - enemmän gluteenia = parempi rakenne. Kuitenkin hiivaleipä- ja sämpyläjauhopakkauksissa lukee aina "parempi maku", eli onko "parempi maku" sama asia kuin suurempi proteiinipitoisuus?
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2013 05:38 - 27.03.2013 05:38 #16189 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Ilman että tarkistaisin asiaa mistään (eikö muuten proteiini lue jauhopaketin kyljessä? ) on viimeaikoina ollut kaksi eri lehtijuttua leiväntekijöistä jotka raahaavat jauhonsa muista maista sen takia ettei täältä saa oikean proteiinipitoista jauhoa. Eli veikkaan, että parempi maku ei viittaa siihen, ainakaan siinä määrin mitä suuremmat leiväntekijät haluavat.

Lähituotteena olevat jauhot varmaan ovat lähellä, mutta lehtiartikkeleissa viitattiin että nämä maksavat ihan kauheita summia kilolta jo ihan heillekkin ettei se kannata.

Hesarissa ja Leivotaan lehdessä oli jutut!
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2013 06:49 - 27.03.2013 06:49 #16190 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Ja oma pikainen kyssäri.

Miten baileyksen säilyvyys? Omilla sivuilla sanotaan, että säilyy jopa pari vuotta avattuna huoneenlämmössä tai jääkaapissa, kunhan on tasalämpöisessä.

Muut keskustelupalstat on täys "ehdottomasti jääkaapissa" "2vk" vastauksia.

Miten on? Onko kokemuksia?
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2013 09:20 - 27.03.2013 09:20 #16192 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Ihan pikaisesti pitää sanoa sen verran että ite käytän lähimyllyn jauhoja ja ovat tuplasti kalliimpia vrt. kaupan jauhot, mutta niissä on parempi sitko! Eli protskuja löytyy enemmin, sen kyllä huomaa jo väristäkin, ovat paljon tummempia kuin kaupan jauhot. Suosittelen.

Baileys on miun herkkua ja on tuolla ollut yksi pullo jääkaapissa avattuna varmaan puolisen vuotta eikä ainakaan maku ole miksikään mennyt ja ihan huoletta olen sitä naatiskellut ja käyttänyt leivonnassa. Harvoin kyllä noin pitkää yksi pullo säilyy
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.155 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017