Pikakysymykset nro. 2

Lisää
04.01.2012 20:47 - 04.01.2012 20:47 #11923 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Cream of tartar käsittääkseni toimii joissakin ohjeissa sitruunan tavoin "kovettaen" tms. massaa. Esim pikeeri, marenki yms?
Aihe on lukittu.
Lisää
04.01.2012 23:01 - 04.01.2012 23:01 #11414 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Nyt olen mm. juossut 'ympäri kylää' "1 tl cream of tartarin" perässä


Millä se tulisi oikeasti korvata? Kauppiaat tarjoavat 'tartar' -kastiketta poikkeuksetta

Viinikiveä pitäisi saada apteekista, ainakin Suomesta sitä sieltä löytynee. Käsittääkseni voi korvata leivinjauheella jos ei viinikiveä löydy. Suhdetta en osaa sanoa?

muoks. Paula ehti ensin. Näköjään sillä on monta käyttötarkoitusta.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.01.2012 19:09 - 21.01.2012 19:09 #12179 : anna
anna vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Tää on vähän hölmö kysymys, mutta mihin käytetään kiertoilmauunia Sellanen ihme nököttää uudessa keittiössä, mutta enhän mä osaa sitä käyttää. Siinä on tavalliset tasa-, ala- ja ylälömmät ja sit kiertoilmaa kans kolmea sorttia. Sen verran kiertoilmaa kokeilin, että se ongelmitta paistaa kyllä 2 pakastepitsaa yhtä aikaa päälekkäisillä pelleillä
Aihe on lukittu.
Lisää
21.01.2012 19:37 - 21.01.2012 19:37 #12180 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Eihän hölmöjä kysymyksiä olekaan !

Voit paistaa useammalla pellillä yht' aikaa. Kannattaa ottaa vain huomioon, että ilmakierto lisää tehoa eli kypsennysaika on lyhyempi kuin ilman toimintoa ts. jos ohje on 220°C laita 200°C.

Samalla uunilla voi toki paistaa ilman kiertoilmatoimintoakin, se valitaan siitä samasta namiskasta (ainakin omassani), josta valitaan ylä- ja alalämpökin. Onnea paistoksiin

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 13:17 - 01.02.2012 13:17 #12311 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Aikoinaan liivatteet olivat hyvin kookkaita ja ne kummittelevat edelleen vanhoissa keittokirjoissa.
Moderni liivate mm. Dr. Oetkerin valkoinen ja punainen ovat kooltaan noin 6cm x 12cm. Kun perintökirjassa mainitaan 1 liivate, niin mitä tehdään ? En muista enää minkä kokoinen oli vanha liivate. Saako niitä edes Suomesta enää?

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 13:53 - 01.02.2012 13:53 #12313 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Mulla on vielä isän luona kaapissa liivatteita jotka on noin 2x tämän hetken normaalin kokoisista. Olisikohan tälläsestä kyse?
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 14:02 - 01.02.2012 14:02 #12314 : Pitkopulla
Pitkopulla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Osaisiko joku kertoa, onko tällä tyylillä päällystetyissä kakuissa tuo marsipaani-/sokerimassalevy ihan kakun alareunaan asti vai kääntyykö vain vähän reunoilta alas?
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 14:08 - 01.02.2012 14:08 #12315 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Kiitos, Tekila ! Kun kyseelee, niin tieto lisääntyy
Niitä ne varmaan ovat, sinisiä pakkauksia olivat vielä 10v. sitten kun muutiin maailmalle.
Kahdella 'oetkerillä' tulisi siis pärjätä !?

Eli onko uusissa kirjoissa 1 liivate nyt sitten aina niitä pieniä automaattisesti ja ohje hyytelöihin niillä mitoitettu?
Ajattelin kaiketi, että valmistaako/pakkaako joku Suomessa, vai onko kaikki Dr. O:ä.

Kääntelen parhaillaan sveitsil. mummoille suomalaisia reseptejä ...siksi kiinnostaa.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 14:12 - 01.02.2012 14:12 #12316 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Osaisiko joku kertoa, onko tällä tyylillä päällystetyissä kakuissa tuo marsipaani-/sokerimassalevy ihan kakun alareunaan asti vai kääntyykö vain vähän reunoilta alas?


Jos saisi päättää, niin laittaisin pintaan läpyskän ja pursottelisin laidat alas aloittaen hieman marsipaaniläpyskän päältä. Mutta odottele taitavampien vastauksia....

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 14:14 - 01.02.2012 14:14 #12317 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Kyllä mä veikkaan, että se 12x6 cm on se normaali koko, kun ötkerin jauhetussa paketissa lukee, että 1tl on 1,5 liivatetta tms. Eli eiköhän se ole lähes yhtä tarkka koko kun grammat, millit ja kumppanit
Aihe on lukittu.
Lisää
02.02.2012 05:52 - 02.02.2012 05:52 #12330 : Pitkopulla
Pitkopulla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Eli onko uusissa kirjoissa 1 liivate nyt sitten aina niitä pieniä automaattisesti ja ohje hyytelöihin niillä mitoitettu? Ajattelin kaiketi, että valmistaako/pakkaako joku Suomessa, vai onko kaikki Dr. O]

Juu, kyllä 1 liivate tarkoittaa sitä pientä liivatelevyä

Ja itse olen käyttänyt Meiran liivatteita, eli niitä ainakin tuon Ötkerin lisäksi on saatavilla.

Jos saisi päättää, niin laittaisin pintaan läpyskän ja pursottelisin laidat alas aloittaen hieman marsipaaniläpyskän päältä.


Näin olen aiemmin aina tehnyt, mutta nyt kiinnostaisi nimenomaan tuollainen malli, jossa pursotukset alkaa hieman alempaa kun haluaisin pinnasta saada mahdollisimman "avaran"

Aihe on lukittu.
Lisää
02.02.2012 06:49 - 02.02.2012 06:49 #12331 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Hm-mm kakun pinta hieman kupoli, kuten prinsessakakku tai entäpä pienellä tyllalla ensin marsipaanin reunaan kapea pursotus, niin ettei paljon pienennä ja sitten alas isommalla, jos kermaa pitää olla paksusti.....

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
02.02.2012 18:27 - 02.02.2012 18:27 #12363 : Kakuttaako
Kakuttaako vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Osaisiko joku kertoa, onko tällä tyylillä päällystetyissä kakuissa tuo marsipaani-/sokerimassalevy ihan kakun alareunaan asti vai kääntyykö vain vähän reunoilta alas?


Itse olen kääntänyt joitakin senttejä levyn tuonne reunoille ja sitten kermat hiukan levyn reunan päälle. Blogissani on useampiakin kakkuja, joihin olen tuota tyyliä käyttänyt, jää niin mukavan tilavaksi tuo päällinen:)
Aihe on lukittu.
Lisää
02.02.2012 21:42 - 02.02.2012 21:42 #12369 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Osaisiko joku kertoa, onko tällä tyylillä päällystetyissä kakuissa tuo marsipaani-/sokerimassalevy ihan kakun alareunaan asti vai kääntyykö vain vähän reunoilta alas?


Itse olen kääntänyt joitakin senttejä levyn tuonne reunoille ja sitten kermat hiukan levyn reunan päälle. Blogissani on useampiakin kakkuja, joihin olen tuota tyyliä käyttänyt, jää niin mukavan tilavaksi tuo päällinen]
Siitä vaan kokeilemaan, juuri noin, ei se massa ihan heti siihen sula vaikka vasta seuraavana päivänä tarjoaisi... Silti minimoisin massan määrän joka jää kerman alle.

Aihe on lukittu.
Lisää
03.02.2012 05:51 - 03.02.2012 05:51 #12376 : Pitkopulla
Pitkopulla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Siitä vaan kokeilemaan, juuri noin, ei se massa ihan heti siihen sula vaikka vasta seuraavana päivänä tarjoaisi... Silti minimoisin massan määrän joka jää kerman alle.


Juuri näin olin asian pohtinutkin, kiva, että sain vahvistuksen suunnitelmilleni! Kiitos vastauksista myös teille Kakuttaako ja nami-hiiri!
Aihe on lukittu.
Lisää
05.02.2012 15:52 - 05.02.2012 15:52 #12424 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Minä käytän tukun liivatteita, joita myydään sellasessa sinisessä paketissa ja nuo ovat tosiaan kaksi kertaa pidempiä, kuin mainitut oetkerin liivatteet. Noita suurempia liivatteita laitan puolet vähemmän, kuin normaalikokoisia ja hyvin ovat kakut hyytyneet:)
Aihe on lukittu.
Lisää
05.02.2012 16:02 - 05.02.2012 16:02 #12425 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Kiitos, Pricilla!
Nyt sitten pitää vain tarkkaileman kirjan painatusvuotta tai minkä maan reseptillä leipoo.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.02.2012 19:04 - 05.02.2012 19:04 #12438 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Minä käytän tukun liivatteita, joita myydään sellasessa sinisessä paketissa ja nuo ovat tosiaan kaksi kertaa pidempiä, kuin mainitut oetkerin liivatteet. Noita suurempia liivatteita laitan puolet vähemmän, kuin normaalikokoisia ja hyvin ovat kakut hyytyneet]
Miekii käytän tukusta ostamiani mutta ovat kapeampia kuin kaupan liivatteet mutta melkein tuplasti pidempiä. Lasken siten että "pitkät" liivatteet ovat 1,5 kertaa isompia kuin mitä normaalit. Näin olen pärjännyt. Vaikkakin paketti väittää että 1 liivate per 1 desi nestettä eli sama joka kai lukee kaikissa "pienempilehtisissä" liivatepaketeissa...

Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 01:39 - 20.02.2012 01:39 #12628 : Vaahtera
Vaahtera vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Google ei kerro vastausta, niin kokeillaan leivontafoorumia. Montakohan tl on 1pss kuivahiivaa (11-12g)??
Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 06:18 - 20.02.2012 06:18 #12630 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Veikkaan 1 - 1,5 tl Ihan vain perstuntumalla kun käytin kuivahiivaa viikonloppuna.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 17:53 - 20.02.2012 17:53 #12632 : Kermaruusu
Kermaruusu vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Minä käytän tukun liivatteita, joita myydään sellasessa sinisessä paketissa ja nuo ovat tosiaan kaksi kertaa pidempiä, kuin mainitut oetkerin liivatteet. Noita suurempia liivatteita laitan puolet vähemmän, kuin normaalikokoisia ja hyvin ovat kakut hyytyneet]
Miekii käytän tukusta ostamiani mutta ovat kapeampia kuin kaupan liivatteet mutta melkein tuplasti pidempiä. Lasken siten että "pitkät" liivatteet ovat 1,5 kertaa isompia kuin mitä normaalit. Näin olen pärjännyt. Vaikkakin paketti väittää että 1 liivate per 1 desi nestettä eli sama joka kai lukee kaikissa "pienempilehtisissä" liivatepaketeissa...


Tanja, oletko hyydyttänyt myös esim pintakiilteen pienemmällä liivatemäärällä kuin 1dl + 1 iso liivatelehti? Minun kakuissa se ei ainakaan ole hyytynyt vaan olen aina laittanut tuon 1dl+1 iso liivate.

Aihe on lukittu.
Lisää
23.02.2012 19:11 - 23.02.2012 19:11 #12656 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2

Minä käytän tukun liivatteita, joita myydään sellasessa sinisessä paketissa ja nuo ovat tosiaan kaksi kertaa pidempiä, kuin mainitut oetkerin liivatteet. Noita suurempia liivatteita laitan puolet vähemmän, kuin normaalikokoisia ja hyvin ovat kakut hyytyneet]
Miekii käytän tukusta ostamiani mutta ovat kapeampia kuin kaupan liivatteet mutta melkein tuplasti pidempiä. Lasken siten että "pitkät" liivatteet ovat 1,5 kertaa isompia kuin mitä normaalit. Näin olen pärjännyt. Vaikkakin paketti väittää että 1 liivate per 1 desi nestettä eli sama joka kai lukee kaikissa "pienempilehtisissä" liivatepaketeissa...


Tanja, oletko hyydyttänyt myös esim pintakiilteen pienemmällä liivatemäärällä kuin 1dl + 1 iso liivatelehti? Minun kakuissa se ei ainakaan ole hyytynyt vaan olen aina laittanut tuon 1dl+1 iso liivate.

Pintakiilteen myös oon näin tehnyt, eli ööh esim. 3dl nestettä ja 2 isoa liivatetta. Minkä merkkisiä nuo siun liivatteet on?

Aihe on lukittu.
Lisää
27.02.2012 14:39 - 27.02.2012 14:39 #12686 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Tää on nyt varmaan ölömö kysymys, mutta. Voiko valmista tuorehiivalla nostatettua pizzataikinaa pakastaa? Olen kyllä ollut näkevinään, että pizzerioissa ottavat taikinapalloja pakkasesta...
Aihe on lukittu.
Lisää
27.02.2012 14:58 - 27.02.2012 14:58 #12688 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Ainakin meidän ravintolassa on pizzapullat Fazerin pakasteita. Otetaan aina muutama sulamaan ja kun täysin sulaneita ne esipaistetaan pizzapohjiksi. Kysymykseen ei siis aivan vastausta tullut, mutta eiköhän se hiiva heräile sieltä kunhan tuote on oikean lämpöistä taas?
Aihe on lukittu.
Lisää
27.02.2012 15:30 - 27.02.2012 15:30 #12692 : Sirkku
Sirkku vastasi aiheeseen: Re: Pikakysymykset nro. 2
Juu, voi pizzataikinaa pakastaa. Mie oon joskus pizzaa tehdessä tehny vähän isomman pohjataikinan, josta oon sit ylimääräiset pakastanu sopivina köntteinä. Sieltä sit vaan ottaa sulamaan sellaisen köntin ja hyvin toimii
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.144 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017