Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!

Lisää
11.05.2010 15:31 - 11.05.2010 15:31 #19564 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Uunimme paistaa TODELLA epätasaisesti (toinen puoli käryää ja toinen raaka) ja kysymys kuuluukin, että missä vaiheessa paistoa kannattaa täytekakkupohja kääntää uunissa, jotta se ei lässähdä. Uuni on niin järkyttävä, että joudun yleensä paiston aikana kääntämisen takia avaamaan uunin luukkua useamman kerran ja kakkupohjat menevätkin sitten aina pieleen. Olen tehnyt täytekakut sitten kääretorttupohjista, mutta se vie enemmän aikaa ja kakuista ei saa yhtä siistejä.. Onko kellään tähän asiaan mitään vinkkiä? Taloyhtiömme ei suostu vaihtamaan uunia, koska siinä ei kuulemma ole mitään vikaa... Kumma kyllä naapureiden uunit paistavat täysin tasaisesti ilman että mikään puoli leivonnaisista kärähtää. Asia rassaa aika tavalla, kun tulee kuitenkin leivottua paljon. Edellisessä asunnossa oli toimiva uuni ja tämä nykyinen on pilannut aika monta kakkupohjaa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.05.2010 20:33 - 11.05.2010 20:33 #5896 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Voi kurjuus mikä tilanne!

Annappa sille taloyhtiön ukolle pala maistaa palanutta kakkua, katsotaan mitä sitten sanoo! Kyllähän tuommoinen uuni pitäisi ehdottomasti saada vaihdettua...

Meinasin ehdottaa että teet kakut kääretorttupohjilla, mutta oletkin sitä jo kokeillut. Millälailla teet kakut kääretorttupohjista, tai mikä niistä tekee epätasaisia?

Onko joku testannut missä vaiheessa uunin luukkua voi avata ilman että kakku lässähtää? Mie avaan yleensä vaan kerran ja sillon otan pohjan pois. Paistaako uuni siis takareunasta erilailla kuin etureunasta? Onko mahdollista että luukku vetää / ei mene kunnolla kiinni? Kyseessä on varmaankin tavallinen eikä kiertoilmauuni?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2010 05:11 - 12.05.2010 05:11 #5900 : Suklaasydän
Suklaasydän vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Meidän vuoden vanha uuni teki ihan samaa, että takaa poltti kakut ja piirakat, mutta edestä oli ihan hyvä. Soitin takuuhuoltoon, ukko tuli paikan päälle ja totesti alatermostaatin olevan rikki. No se sitten vaihdettiin ja tämä auttoikin asiaa suuremmalta osin, tosin edelleen uuni paistaa mielestäni takaata tummemmaksi. Joskaan ei niin suuressa määrin kuin ennen.

Täytyy varmaan soittaa huoltoon uudelleen, koska ei noin uusi uuni saisi paistaa epätasaisesti. Mutta vastauksena siis alkuperäiseen kysymykseen: jos taloyhtiö ei suostu ostamaan uutta uunia, niin kysy josko vaihtaisivat alatermostaatin. Ei luulisi maksavan kovin paljon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2010 05:28 - 12.05.2010 05:28 #5901 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Mulla oli toi ihan sama ongelma. Kuulostaa niin tutulle! Meillä oli kanssa uuni, joka paistoi niin epätasasesti, että etureuna oli raaka siinä vaiheessa, kun takareuna jo alko palaa. Sillä oli tuskasta tehdä mitä tahansa, mutta kakkupohja oli ehdottomasti pahin.

Mä en keksinyt tilanteeseen mitään muuta ratkaisua kuin paistaa pohjani äidin uunissa. Vanhempani kun asuvat lähellä ja pääsin sinne tekemään pohjat tai välillä äitini teki pohjan minulle valmiiksi.

Jos koitin avata uunia ja käännellä kakkua, se aina lässähti. Jos taas odotti pidempään ennen kuin käänsi, niin siitä ei enää ollut hyötyä ja se tuntui melkeinpä lässähtävän silti.

Toivottavasti saisit puhuttua isännöitsijälle järkeä. Koita vaikka kutsua hänet katsomaan, miten uuni paistaa, jos sitten tajuiaisi. Me onneksi saatiin uusi uuni ihan vaan pyytämällä ja nyt saa kaikkea paisteltua ihanan tasasesti!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2010 06:56 - 12.05.2010 06:56 #5902 : Lalluskainen
Lalluskainen vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Nyrkkiä pöytään ja vaadit uuninkorjaajaa tsekkaamaan uunin.
Todennäkösesti siitä on polttimet hajalla ja ainoastaan uuninkorjaaja tämän osaa todeta.
Onko hellanlevyissä jotain vikaa? Lämpeneekö vaikkapa kattilallinen vettä tooooosi hitaasti? Uskoisin.
Meillä oli nimittäin sama ongelma meidän uunissa ja uuninkorjaaja totes, että takapolttimet on hajalla.
Pari päivää meni ja saatiin uus uuni, joka on kyllä ollu ku unelma
Tsemppiä! Että saisitte uuden uunin!

Peeäs, sano sille isännöitsijälle, että sä et pysty tekemään edes laatikkoruokia, kun kaikki menee pilalle.
Kyllähän uunittomuus haittaa elämää, etenkin lapsiperheiden elämää, koska ei äideillä oo aikaa kolmea tuntia keitellä makaroneja, ku ei vesi lämpiä. Pöh

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2010 13:55 - 12.05.2010 13:55 #5905 : namia
namia vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Meiänkin uuni paistaa takaa tummemmaksi.. Mutta en ole kokenut sitä vielä häiritseväksi

Ei sitten ainakaan ollut offtopic

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2010 14:14 - 12.05.2010 14:14 #5906 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Kiitos vastauksista!

Täällä on kahteen kertaan käynyt joku korjaaja uunia katsomassa ja jotain testaamassa ja mittaamassa. Ja molemmilla kerroilla sanonut, että uuni on täysin kunnossa. Mitään ei voi korjata kun se ei ole rikki ja ei ole perusteita uudelle uunille. Sanoin viimeeksi, että en pysty paistamaan täytekakkupohjaa ja korjaaja (vanhempi mies, joka ei ymmärrä leivonnasta mitään..) sanoi, ettei näitä uuneja ole tarkoitettu erikoisjuttujen valmistamiseen!! Aaaaargh! Yritin selittää, että täytekakku ei ole mikään erikoisjuttu ja että joka uunilla pitää pystyä kakku paistamaan. Mutta kun tämä ei tuota tulosta, pitänee oikeasti paistaa vaikka pannari kääntämättä sitä ja kutsua huoltoyhtiöstä väkeä maistamaan herkullista tuotosta... Uuni tosiaan paistaa takaa ja takaa vasemmalta todella paljon ja edestä todella huonosti. Ilman kääntämistä lopputulos on siis aivan järkyttävä! Levyjen kuumenemisessa en ole huomannut mitään häikkää.

Kääretorttupohjat on kyllä nopea paistaa, mutta en yhtään tykkää siitä palojen leikkelystä oikean muotoisiksi. Ja kakun reunoista ei saa niin siistejä tällä menetelmällä, reunahan jää epätasaisemmaksi, kuin ihan oikeassa kakkupohjassa. Reunojen koristelu ja pursottaminen on hankalampaa, kun ne eivät ole aivan tasaisia ja sileitä. Ja muutenkin joudun kaikkia leipomuksia vahtimaan silmä kovana ja kääntelemään useita kertoja, että paistotulos olisi tasainen.


Niin ja ihan tavallinen uuni on kyseessä, luukku menee kiinni ihan kunnolla.


Tanja yhdisti pari perättäistä viestiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.11.2010 06:51 - 30.11.2010 06:51 #8075 : Suklaasydän
Suklaasydän vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Minkä merkkisiä uuneja teillä on?

Itselläni on Gram-merkkinen, alle 2 vuotta vanha. Alkuun uuni toimi hyvin, mutta alkoi sitten tekemään samaa kuin Nekulla eli polttamaan takaa. Takuuhuolto on vaihtanut uuniin 3 kertaa termostaatin, mutta yhä uuni temppuilee. Valitin jälleen, jolloin huolto sanoi kysyvänsä maahantuojalta, josko uuni menisi jo vaihtoon.

Arvatkaa mikä oli maahantuojan vastaus!?! "Jos termostaatti on vaihdettu jo 3 kertaa, ei uunissa ole mitään vikaa vaan se on uunin ominaisuus." WHAT? Ominaisuus? Miten uunin ominaisuus voi olla, että se polttaa leivonnaiset? Kiss my .... jotakin. Pitäisi kuulemma käyttää alhaisempaa lämpötilaa. Mutta jos paistan kakkupohjan nytkin 150 asteessa, ei kovin paljon enää voi lämpöä tiputtaa ilman että tuloksena on raaka kakku.

Monen puhelinsoiton jälkeen sain vihdoin Tanskasta tiedon, että Gram hyvittää uunin hinnan liikkeeseen, josta uunin ostimme ja voimme mennä hakemaan uuden. Kysymys kuuluukin, uskallanko vaihtaa sen uuteen Grammiin, vai alkaako sama rumba uudestaan? Onko teillä suositella jotain hyvää merkkiä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.11.2010 14:43 - 30.11.2010 14:43 #8077 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Meillä on ollut nyt muutaman vuoden rosenlewin monitoimiuuni ja itse olen siitä kovasti tykännyt. Pikkuisen epätasaista meilläkin on paistossa, mutta ei kuitenkaan niin pahasti, että taaimmaiset ihan palaisivat.
Gram :ia en enää itse osta. Huonoja kokemuksia meillä on tuon merkkisistä kylmälaitteista, mutta ko. uuneista en tiedä mitään!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.11.2010 15:15 - 30.11.2010 15:15 #8079 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Täällä on sama ongelma. 175 asteessa paistan ja aikalailla oikeaan etureunaan jätän kakun. Vartin paiston jälkeen on melko turvallista avata luukku, mutta yleensä pitkitän 20 minuuttiin vaikka kuinka tummalta alkaisi näyttämään, käännän kakun ja laitan leivinpaperin päälle ja kun se yleensä on 35-40 minsaa uunissa niin toinen puoli pääsee aika tasoihin rusketuksen kanssa leivinpaperin reunan alta. Kyllä hyvin tarvii tuntea huono uuni että sillä jotain saa aikaan! x)
Mutta muffinsseja en oikein sitten saa kauneiksi.. Tai saisin jos melkein vasemmasta alareunasta oikeaan yläreunaan laittaisi tasan yhden rivin muffareita, kun siinä on sellainen "raja" millä paistaa tasaisehkosti, rajan toisella puolella tulee tosi kaunis väri ja sieltä vasemman takanurkan puolelta enemmän nousseet ja edessä ei juuri nousta ja se mitä noustaan niin toiseen suuntaan ja sitten tarviikin jo ottaa pois ettei takana olevat pala ja etummaiset uudestaan uuniin ja sitten on jo vahinko käynyt eikä jaksa enää nousta eli lyttänöitä mille tulee sitten väri ja mitkä on todennäkösesti vähän kuiviakin jo. PLaaaah! Mutta joo. Kakkupohjat handlaan jo!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.11.2010 16:42 - 30.11.2010 16:42 #8081 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!

Arvatkaa mikä oli maahantuojan vastaus!?! "Jos termostaatti on vaihdettu jo 3 kertaa, ei uunissa ole mitään vikaa vaan se on uunin ominaisuus." WHAT? Ominaisuus? Miten uunin ominaisuus voi olla, että se polttaa leivonnaiset? Kiss my .... jotakin. Pitäisi kuulemma käyttää alhaisempaa lämpötilaa. Mutta jos paistan kakkupohjan nytkin 150 asteessa, ei kovin paljon enää voi lämpöä tiputtaa ilman että tuloksena on raaka kakku.

Tai saisin jos melkein vasemmasta alareunasta oikeaan yläreunaan laittaisi tasan yhden rivin muffareita, kun siinä on sellainen "raja" millä paistaa tasaisehkosti, rajan toisella puolella tulee tosi kaunis väri ja sieltä vasemman takanurkan puolelta enemmän nousseet ja edessä ei juuri nousta ja se mitä noustaan niin toiseen suuntaan ja sitten tarviikin jo ottaa pois ettei takana olevat pala ja etummaiset uudestaan uuniin ja sitten on jo vahinko käynyt eikä jaksa enää nousta eli lyttänöitä mille tulee sitten väri ja mitkä on todennäkösesti vähän kuiviakin jo. PLaaaah! Mutta joo. Kakkupohjat handlaan jo!


Voi jestas mitä kikkailua! Otan osaa ja olen hengessä mukana!
nimim. ei hajuakaan miten meiän äiteen vanha uuni paistaa, kun sillä joudun seuraavan kakun tekemään...
(Nämä viestithän vois melkein kopsata tonne ärrinmurrin-avautumisketjuun... )[/size]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.12.2010 13:48 - 03.12.2010 13:48 #8092 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Apua! Epätasaisesti paistava uuni ja kakkupohja!
Joo ärrinmurrin ketjuun kyllä tuo minun kommentti näyttäisi sopivan, vaikken sitä ihan niin pärisemällä kirjoittanut kun nyt uudelleen luettuna se kuulostaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.101 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017