Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Lisää
29.08.2011 18:54 - 29.08.2011 18:54 #10745 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Kääretorttua en ole saanut vieläkään onnistumaan :/ Se vaan ilmeisesti on tälle leipurille mahdoton tehtävä. Aina pohja halkeaa kun sitä yrittää rullalle kääriä, liian paksu on ja ehkä kuivakin sitten. En tiedä, oon jo luovuttanu sen suhteen

Yritin tehdä fudge-karkeista ja kermasta vatkattua ganachea. Muuten kiva, mutta mokoma otti ja juoksettui. Syyllinen on ehkä liian kuuma keittiö, tai sitten joku tekijä X, josta mulla ei ole hajuakaan...Ehdotuksia?


Toinen ongelma näyttäs olevan fudgen kanssa (eri juttu kun Tiituskalla, mutta sama juoksettumisongelma):

viime jouluna keittelin raivon partaalla joulukarkkeja, ja yksi resepti vaan oli niin vastustavainen että fudgeista ei tullut yhtään mitään. Osaisittekohan auttaa ens joulua varten näin hyvissä ajoin että mitä ihmettä tässä menee vikaan:

200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta

Rouhi maitosuklaa. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.
Lisää hunaja ja voi. Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa. Lisää joukkoon maitosuklaa- ja hasselpähkinärouhe. Vatkaa seosta pari minuuttia. Kaada vuokaan jähmettymään.
----

Mulla siinä vaiheessa kun seoksen on lämmitellyt ja lyö suklaat sekaan, massa juoksettuu, rasva erottuu ja raemössöähän siitä tulee. Eikä rasva mene takaisin massaan vaikka kuinka vatkaa. Eka kerralla luulin että rasva-kermaseos oli liian kuumaa kun en omistanu lämpömittaria, tai että vatkasin massaa liikaa, sitten ostin mittarin enkä vatkaillut ja siltikään ei onnistunut... Nämä näyttää niin ihanilta Kinuskikissan sivuilla että haluttais kovasti kokeilla mutta ennen kun saan viisaammilta neuvoja niin en enää ala kyllä rasvapuuroa keittelemään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2011 13:23 - 08.09.2011 13:23 #10801 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Kun suklaa juoksettuu rasvapuuroksi, tilanteen saa pelastettua lisäämällä mössön sekaan kuumaa kahvia suoraan keittimestä, sitten vain sekottelee rauhassa niin se rasva sekoittuu taas suklaaseen. Hieman voi jäädä pienenpieniä pehmeitä paakkuja, mutta niitä ei ainakaan snickerspiirakan kuorrutuksessa huomannut. Toki tuo siihen vähän kahvin makua, ja olenkin miettinyt toimisiko sama kuumalla vedellä.. noo, jos nyt kuitenki yrittäs jatkossa välttää juoksettumista

Kääretorttuongelman oon ratkassu tekemällä pohjan vain kahdella, max kolmella munalla, ettei tule liian paksu, ja paistoaika noin viis minuuttia, meidän uunissa ainakin tuo aika riittää kypsyttämään pohjan ja se jää riittävän pehmeäksi jottei halkeile rullattaessa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2011 14:39 - 08.09.2011 14:39 #10807 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

noo, jos nyt kuitenki yrittäs jatkossa välttää juoksettumista


Mutta miten sitä voi välttää? Mikä menee vikaan tuossa fudgereseptissä? Jää vaan nyppimään kun ei tiedä mitä tekee väärin...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2011 15:21 - 08.09.2011 15:21 #10811 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Mä tein tolla fudgereseptillä synttäreille karkkeja ja se todella juoksuttuu lopussa, mutta ei siinä ole oikein vaihtoehtoa kun kaataa suklaa lopussa kuumaan seokseen. Ei niitä saa muuten mitenkään enää sekaisin jos odottelee fudgen viilentyvän. Riuskin ottein vatkasi vaan tarpeeksi kauan niin se selkeni. Varmaan viileni sitten tasasemman lämpöiseksi ja rasva sekoittui joukkoon. Emmä muuta ideaa keksi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2011 20:37 - 08.09.2011 20:37 #10817 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
jos suklaa leikkaa ja rasva irtoaa niin sen saa takaisin kasaan vatkaamalla vaan kun hullu.. veden lisääminen tekee siitä kovaa ja hileistä.. vettähän ei saisin mennä koskaan(paitsi joskus) suklaaseen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.09.2011 10:23 - 09.09.2011 10:23 #10818 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Hmmh, no ensi kerralla pitää varmaan sitten vaan vatkata vielä hullummin.... Nyt vetelin sähkövatkaimella muutaman minuutin eikä massa näyttänyt kyllä yhtään sileämmältä. Mutta mistä se sitten johtuu että se juoksettuu? Jos kerta suurella osalla tekijöistä kaikki menee bueno ja massasta tulee sileä suorilta?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.09.2011 11:35 - 09.09.2011 11:35 #10821 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Siis ihme ettei ole muka muilla juoksuttunut. Onhan se ihan ymmärrettävää kun kuumaan massaan tunkee viileämpää suklaata. Ehkä muilla on ihan tulikuumaa se suklaakin kun kaataa? Kai jotkut suklaat kestävät kuumempaa lämmitystä? Tiedä sitten.

Voihan sitä yrittää antaa sen massan hetken viilentyä kattilassa, kuitenkaan niin ettei se ehdi kovettua.
Lämmittää suklaata mahdollisimman kuumaksi ja toivoo ettei se leikkaa itsessään kiinni.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.09.2011 14:04 - 09.09.2011 14:04 #10824 : safkaseireeni
safkaseireeni vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

jos suklaa leikkaa ja rasva irtoaa niin sen saa takaisin kasaan vatkaamalla vaan kun hullu.. veden lisääminen tekee siitä kovaa ja hileistä.. vettähän ei saisin mennä koskaan(paitsi joskus) suklaaseen


Sama juttu leivonnaisiin lisättävän liköörin tms alkoholin kanssa, herkästi kovettaa suklaan jos joutuu sen kanssa tekemisiin. Yhdessä Gordon ramsayn ohjeessa suorastaan käskettiin lisätä likööri sulatettuun suklaaseen mikä johti suklaan kovettumiseen ihme köntsäksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 16:28 - 19.06.2012 16:28 #14024 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Olisin tehnyt yhteen tilauskakkuun pursotuskerman Flora Vispistä. Käytän yleensä oikeaa kermaa, mitä nyt joskus tuota on tullut laitettua kakkuihin. Vastaan tuli ongelma: Vispi ei vatkaantunut. Ei millään. En tiedä missä oli vika, tein kaiken kuten ennenkin, oikean kerman kanssa. Kulhossa ei ollut vettä ja otin purkit suoraan jääkaapista, päiväystä oli pitkälle. Eihän siitä mitään tullut, läksin sitten kauppaan ostamaan oikeaa kermaa ja sillä sitten tein tilauskakun.

Jääkaappiin jäi vielä pari purkkia Flora Vispiä, jotka ajattelin käyttää myöhemmin vain kotikäyttöön, kun sellainen tulisi eteen. Kun sitten ne myöhemmin vispasin, sama ilmiö. Mistä tämä johtuu? Ennen olen kyllä saanut Flora Vispinkin vispaantumaan kunnolla, kermankaan kanssa ei ole koskaan ollut vastaavaa ongelmaa.

Onko joillain samoja kokemuksia? En jaksanut lukea koko ketjua läpi joten pahoittelen jos tästä on jo puhuttu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 16:39 - 19.06.2012 16:39 #14025 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Veikkaan vain, että oli huono erä. Joskus käy niinkin. Tuskin siellä päin missä vatkasit oli hellettä? Sekin aika hyvin romuttaa kermanvatkausprojektit...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 18:55 - 19.06.2012 18:55 #14027 : Sandrina
Sandrina vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Olisin tehnyt yhteen tilauskakkuun pursotuskerman Flora Vispistä. Käytän yleensä oikeaa kermaa, mitä nyt joskus tuota on tullut laitettua kakkuihin. Vastaan tuli ongelma]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]

Miulle kävi samalla tavalla pari viikkoa sitten. Vispit tuli kaupasta kotiin kylmälaukussa, eivät seisseet hetkeäkään pöydällä. Välineet kunnossa täälläkin ja tein kaiken ihan samoin kuin aiemminkin (sekä vispillä että oikealla kermalla), mutta lopputulos oli ehkä hieman paksumpaa kuin suoraan purkista - mihinkään täytteeseen saati pursottamiseen tuota ei olisi voinut kuvitellakaan. Vispi pyöri yleiskoneessa loppujenlopuksi lähemmäs 15 minuuttia, eikä muuttunut miksikään Hellettä tuolloin ei ollut eikä Vispi oman kokemukseni mukaan edes hirveästi ota nokkiinsa helteestä verrattuna kermaan.

Piti laittaa Unileverille palautettakin, mutta unohdin Samaa erää on kyllä vielä pari purkkia jääkaapissa, täytyy katsoa josko joku päivä kokeilisi uudemman kerran. Mikäli käyttäytyy samalla tavalla, palautetta lähtee varmasti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 19:20 - 19.06.2012 19:20 #14028 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Tästähän on ollut monissa blogeissa ja täällä foorumillakin nurinaa että flora vispi on ollut kuraa. Itsekin sen joskus todennut enkä kyllä enää osta moista tavaraa ikinä.
Unilever vastannut yleensä syyksi kylmäketjun katkeamisen. Jota en kyllä hevillä usko että monessa kaupassa olisi sattunut samaan aikaan juuri flora vispille se katkos. ;(

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 20:12 - 19.06.2012 20:12 #14031 : Sandrina
Sandrina vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Tästähän on ollut monissa blogeissa ja täällä foorumillakin nurinaa että flora vispi on ollut kuraa. Itsekin sen joskus todennut enkä kyllä enää osta moista tavaraa ikinä.


Unilever vastannut yleensä syyksi kylmäketjun katkeamisen. Jota en kyllä hevillä usko että monessa kaupassa olisi sattunut samaan aikaan juuri flora vispille se katkos. ;(

Joskus lueskelinkin tuota ketjua. Nää miun tämänkertaiset purkit eivät vaan tainneet olla samanlaisia kuin tuolloin, tämä tavara oli siis ihan normaalia siihen asti kun alkoi vispaamaan. Tai yritti alkaa vispaamaan (Tosin jotenkin sellainen fiilis, että jos ja kun sitä palautetta joutuu laittamaan, syyttävät kylmäketjua Tuntuu olevan helppo syntipukki kaikessa salaatista juustoon...).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 21:02 - 19.06.2012 21:02 #14033 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Tästähän on ollut monissa blogeissa ja täällä foorumillakin nurinaa että flora vispi on ollut kuraa. Itsekin sen joskus todennut enkä kyllä enää osta moista tavaraa ikinä.


Unilever vastannut yleensä syyksi kylmäketjun katkeamisen. Jota en kyllä hevillä usko että monessa kaupassa olisi sattunut samaan aikaan juuri flora vispille se katkos. ;(

Joskus lueskelinkin tuota ketjua. Nää miun tämänkertaiset purkit eivät vaan tainneet olla samanlaisia kuin tuolloin, tämä tavara oli siis ihan normaalia siihen asti kun alkoi vispaamaan. Tai yritti alkaa vispaamaan (Tosin jotenkin sellainen fiilis, että jos ja kun sitä palautetta joutuu laittamaan, syyttävät kylmäketjua Tuntuu olevan helppo syntipukki kaikessa salaatista juustoon...).

Miusta olis reilua että ottaisivat edes tosissaan ne valitukset. Ei ihmiset huvikseen valita vaan useasti on jopa katastroofin partaalla kun tilauskakkuun menevät mukakermat eivät vatkaudukaan.

Suosikaamme siis oikeita kermoja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.06.2012 06:42 - 20.06.2012 06:42 #14036 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Ihan nyt pakko kommentoida tähän, ettei kaikki aidot kermatkaan autuaaksi tee Mulla on käynyt toistuvasti niin, että toistuvasti satakuntalaisen valmistajan vispikerma on ollut ihan susitavaraa. Se on juoksettunut jo 3 kertaa. Enää en osta. Varsinkaan kun ko. firma ei reagoi palautteeseen mitenkään...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.06.2012 07:21 - 20.06.2012 07:21 #14038 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Hoh, no jopas!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.06.2012 15:04 - 20.06.2012 15:04 #14040 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Mulla on huonoja kokemuksia ollut aika tasan, joten ei oo mieltymyksiä niin tullut. Nyt oon käyttänyt pääsääntöisesti Arlan Vispikermaa litran purkeissa, sen verran edullista tukussa on

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.06.2012 19:34 - 24.06.2012 19:34 #14073 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Veikkaan vain, että oli huono erä. Joskus käy niinkin. Tuskin siellä päin missä vatkasit oli hellettä? Sekin aika hyvin romuttaa kermanvatkausprojektit...


Niin kai se on, kun tosiaan aikaisemmilla kerroilla on vatkaus onnistunut hyvin, mutta nyt samalla kerralla ostetut mutta eri kerroilla vatkattuna tulos ei ollut hääppönen. Ei ollut hellettä täälläpäin tuolloin...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2012 07:18 - 29.06.2012 07:18 #14115 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Tein eilen mansikka muffineja ja ne epäonistui ihan kokonaan. taikina pursusi yli vuoasta, ei kohonut sillen normaalisti vaan todellakin levisi lättynä yli vuokien.

Tässä resepti, idea on perinteinen vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi lisää muut ainekset. Heti aluksi tuntui että menee pieneel koska en saanut tuota voi ja sokeri määrää vaahdottumaan millään. Vatkasin vaikka kuinka kauan käsivatkaimella ja siitä mitään tullut. Minusta voin määrä on reseptissä aika pieni, voisiko johtua siitä? vai missä voisi olla vika. kun lisäsin loput aineksiet niin jatkoin vatkaamista käsivatkaimella, hitaimmalla teholla. Oliskohan pitääny vatkata käsin?

Strawberry cupcakes
Makes 12
Recipe adapted from Martha Stewart

•75 grams butter, softened
•230 g sugar
•1 large egg
•1/2 tsp vanilla powder
•150 g flour
•1 tsp baking powder
•85 ml milk
•120 g fresh strawberries, rinsed, hulled and chopped

linkki reseptiin http://call-me-cupcake.blogspot.fi/2011/06/strawberry-cupcakes-with-strawberry.html

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2012 07:22 - 29.06.2012 07:22 #14116 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Kuulostaa kyllä aika hassun eriarvoisilta voin ja sokerin määrä. Veikkaan kanssa, että sen takia ei toiminut. Tosin noita kommenttejakin selatessa, kehuttiin vaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2012 07:32 - 29.06.2012 07:32 #14117 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Sitä minäkin ihmettelin kun kukaan muu ei ollut törmännyt samaan, siksi aloin miettimään että olisko vika ollut muualla. Kokeilen tänään toisella ohjeella mansikoiden kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.07.2012 14:29 - 09.07.2012 14:29 #14245 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Hoh, erikoista. Käytitkö huoneenlämpöistä voita? Tai mitä jos ohje tarkoittaakin tomusokeria?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.07.2012 06:32 - 28.07.2012 06:32 #14378 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Kyllä käytin huoneenlämpöistä voita. Ja tavallista sokeria. Oliskohan tomusokerilla tullut erillaista?

Tein uuden satsin hieman erillä reseptillä, eri sokeri/ voi suhde ja onnistuivat hyvin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.08.2012 10:44 - 04.08.2012 10:44 #14421 : MariJ
MariJ vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Voi vietävä miten harmittaa 2 viikon jättiurakka takana, työkaverin hääkakku, ja typeränä, typeränä menin sitten viimehetkellä sössimään koko työn.

Alkuperäinen suunnitelma oli 3 kerroksinen valkoinen hääkakku ja koristeina violetteja orkideoita ja liljoja. Tein jättimäisen työn kukkien kanssa, 2 viikkoa jokainen liikenevä ylimääräinen hetki askartelin niitä ja olin niin riemuissani, kun kukista tuli todella kauniita. Suunnitelma oli asetella kukat laskeutumaan päältä alaspäin kakku kaartaen. Noh, aamulla kun otin kakun jääkaapista ja aloin asettelemaan kukkia, niin tässä kosteassa ja kuumassa ilmassa alkoi kakun pinta samantien hikoilla todella voimakkaasti. Paniikissa mietin, että nythän siitä tulee aivan kamalan näköinen, kauniit kukat eivät näytä miltään, kun kakku kukkien alla on niin rivon näköinen. Fiksuna sitten ajattelin, että asettelen kukat hieman väljemmin, jolloin ne peittävät isomman pinta-alan kakusta, ei näy niinpaljon rumaa pintaa paljaana. Kun sain kakun valmiiksi olin aikas tyytyväinen, huomio ei tosiaan kiinnittynyt siihen pohjaan. MUTTA kun aloin käymään läpi kuvia kakusta niin kuvia katsellessa tajusin, miten kamalan näköinen siitä tuli, kukat näyttävät täysin irrallisilta, sinne tänne lätkityiltä ja koko kakku ihan tyhmältä.

Harmittaa ja ottaa päähän, olin niin riemuissani kukista ja kakusta piti tulla niin kaunis ja tyhmänä onnistuin sitten pilaamaan sen. Voisko joku keksiä jonkun superpatentin, millä kakun pinnan saisi hikoilemattomaksi. Joka kesä ainakin kerran joutuu tappelemaan tuon kosteuden kanssa, pitäisi oikeasti vain suosiolla alkaa näillä ilmoilla tekemaan jenkkityylisiä kakkuja, joita ei tarvitse säilyttää jääkaapissa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.08.2012 23:42 - 07.08.2012 23:42 #14452 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
MariJ, voi kurja!

Mie oon kanssa kerran joutunu kiinnittämään hikoilevien kakkujen päälle ruusuja, mutta pitäydyin suunnitelmassa. Lopputulema oli sellainen että kakku näytti kuin siinä olisi ollut päällä helmiäistä. Joten ihan ok. Ja kyllä vieraat sen ymmärtää että kakku hikoilee joka tapauksessa, viimeistään tarjoilupöydässä.

Miulla ei oo tuohon hikoilemattomuuteen muuta vinkkiä kuin ilmastointilaite. Meillä on sellaisia 2kpl ja erittäin kullan arvoisia, suosittelen lämpimästi! Maksaa hieman (taitaa edullisimmat olla alkaen 300e) mutta auttaa sekä nukkumaan että leipomaan! Kukkia vaan täytyy muistaa kastella vähän useammin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.244 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017