Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Lisää
08.08.2012 10:29 - 08.08.2012 10:29 #14456 : MariJ
MariJ vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Pitää ensi kerralla testata tuota ilmastointilaitetta. Meillä on yläkerrassa ilmastointilaite, auttaa nukkumaan kuumina päivinä, yötyöläisinä kun nukutaan pääosin päiväaikaan. Jos sen ottaisi keittiöön koristelupäivänä puhaltamaan. Pitäisi oikeasti harjoitella ja testailla kakkuja, joita ei tarvitsisi säilyttää jääkaapissa, helpottaisi niin paljon koristelemista, vielä kun saisi niistä suomalaiseen makuun sopivia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.08.2012 11:39 - 08.08.2012 11:39 #14457 : MariJ
MariJ vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Tanja, koitin käväistä sivuillasi ja sain tällaisen varoituksen?


Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.08.2012 09:43 - 09.08.2012 09:43 #14465 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Tanja, koitin käväistä sivuillasi ja sain tällaisen varoituksen?



Oho ei oo tullu koskaan miun eteen tuota. Täytynee tutkia tuota kävijälaskuria ja vaikka poistaa se jos on haittaohjelman riski! Kiitos kun ilmotit!

Mutta niin, kokeile vaan sitä ilmastointilaitetta.

Mie oon miettiny et mitä ihmettä niitten jenkkikakkujen sisällä on kun niitä säilytetään huoneenlämmössä. Onko siellä vaan joku hillo vai mitä ihmettä. Vastaavan pystyisi tekemään ikäänkuin kuorruttaisi kahvikakun ja sinne sisälle hillokerros antamaan makua. Sokerimassan alle vaikka kuumamarenkia tarttumapinnaksi. Pitäisi kehitellä joku tosi mehevä kahvikakkuresepti jotta se maistuukin joltain. Ja että säilyisi huoneenlämmössä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.08.2012 12:52 - 09.08.2012 12:52 #14467 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Ainakin UK lehtien perusteella ne kakut on tosiaan pohjaa ja hilloa. Joku frostingi voi olla päällä mikä vähän eristää ja tuo makua enne päällystämistä. Aikamoista. Tuskin ne kakkupohjatkaan mitään sen kummosempia ole, että olisivat maukkaampia mitä meidän tekemät?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2012 12:28 - 06.09.2012 12:28 #14654 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
UKssa kakut on semmoisia tiiliskivä. Tiivitä ja kovia. Tekotapa on meidän kuivakakun tyylinen, eli sokeri ja voi vahdotetaan. Ei välttämättä kostuteta millään (ellei ole kuivahedelmäkakku joka on uitettu mis lie viinassa) ja välissä vaan voikreemiä eri makuisina. Kai semmonen sitten säilyy huoneenlämmössäkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.09.2012 12:56 - 06.09.2012 12:56 #14656 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Mä veikkaan että ne kestää ydintalvenkin...sen verran mielenkiintoisia niiden täyteideat on.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.09.2012 07:19 - 07.09.2012 07:19 #14664 : mopomutsi
mopomutsi vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Jenkkilän voikreemi tehdään Criscoon ja sehän säilyy huoneenlämmössä. Hillo + criscokreemi säilyy siis määrättömiä aikoja ja voidaan siksi kuljetella pitkiä matkoja autossa ilman huolta lämpenemisestä ja samoin laittaa esim häissä esille hyvissä ajoin ennen vastaanoton alkua...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.09.2012 12:51 - 07.09.2012 12:51 #14670 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Onko tuo Crisco sama kuin shortening?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.09.2012 18:39 - 07.09.2012 18:39 #14671 : mopomutsi
mopomutsi vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Onko tuo Crisco sama kuin shortening?


Joo, Crisco on siis tuotemerkki, jota suomestakin voi ostaa esim Ullalta. Shortening tai vegetable shortening on se mitä yleensä lukee reseptissä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2012 09:38 - 17.09.2012 09:38 #14718 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Tuorejuustosta olisi kysyttävää... tätä sattuu silloin tällöin, mutta mukava olisi tietää kikka millä välttää joka kerta. Eli tuorejuustoa kun lisää juustokakun massaan kermavaahdon ja esim. marjojen kanssa niin miten te estätte sen että tuorejuusto ei jää "paukuiksi" vaan tasaisesti sekoittuu muun täytteen kanssa? Tuorejuustoahan pitää notkistaa, itse yleensä vatkaimella sitä hieman pehmennän mutta kuitenkin aina välissä en saa sitä tasaisesti sekoitettua muun täytteen kans. Kertokaa vinkkejä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2012 09:46 - 17.09.2012 09:46 #14719 : Redrose82
Redrose82 vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Tuorejuustosta olisi kysyttävää... tätä sattuu silloin tällöin, mutta mukava olisi tietää kikka millä välttää joka kerta. Eli tuorejuustoa kun lisää juustokakun massaan kermavaahdon ja esim. marjojen kanssa niin miten te estätte sen että tuorejuusto ei jää "paukuiksi" vaan tasaisesti sekoittuu muun täytteen kanssa? Tuorejuustoahan pitää notkistaa, itse yleensä vatkaimella sitä hieman pehmennän mutta kuitenkin aina välissä en saa sitä tasaisesti sekoitettua muun täytteen kans. Kertokaa vinkkejä.


Jostain kuulin että tuorejuuston pitäisi antaa "lämmetä" huoneenlämmössä vähän aikaa niin pehmenis ja olisi helpompi sekoittaa/ei jäisi paakkuja. Joskus itse sekoitan sulatetut liivatteet tuorejuustoon jotta se "kuumaneste" pehmentäisi ja olisi helpompi saada tasaiseksi kermavaahdon yms sekaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2012 11:33 - 17.09.2012 11:33 #14722 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Jostain kuulin että tuorejuuston pitäisi antaa "lämmetä" huoneenlämmössä vähän aikaa niin pehmenis ja olisi helpompi sekoittaa/ei jäisi paakkuja. Joskus itse sekoitan sulatetut liivatteet tuorejuustoon jotta se "kuumaneste" pehmentäisi ja olisi helpompi saada tasaiseksi kermavaahdon yms sekaan


No niin, tuohan kuulostaa hyvinkin jälkeen käyvältä. Olishan se pitänyt itekkin tajuta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2012 12:16 - 17.09.2012 12:16 #14723 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Joskus käytän juustoa nopsaan mikrossa, mutta aina (oli juusto kylmää tai lämmintä) vatkaan juuston ensin ihan koneella sileäksi ja kuohkeaksi ja alan sinne lisäämään aineita. Ensin mahdollinen ranskankerma yms, sokerit ja pyreet, sitten liivate ja viimeisenä kermavaahto.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2012 13:56 - 17.09.2012 13:56 #14724 : Redrose82
Redrose82 vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Joskus käytän juustoa nopsaan mikrossa, mutta aina (oli juusto kylmää tai lämmintä) vatkaan juuston ensin ihan koneella sileäksi ja kuohkeaksi ja alan sinne lisäämään aineita. Ensin mahdollinen ranskankerma yms, sokerit ja pyreet, sitten liivate ja viimeisenä kermavaahto.


Itsekkin viimeisenä laitan kermavaahdon. Sokerin monesti kyllä laitan kerman sekaan ennen vaahdotusta mutta lisää lisään jos tarvii niin valmiiseen seokseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.09.2012 08:53 - 21.09.2012 08:53 #14752 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Mie notkistan juuston parilla lusikallisella kermavaahtoa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2012 09:33 - 09.12.2012 09:33 #15514 : Redrose82
Redrose82 vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Ekan kerran aloin tekeen paholaisen kakkua (kuivakakku) ja kun olin laittanut kakut (tein pieniä) uuniin huomasin että unohdin taikinasta sokerin no ei kun kakut pois uunista ja taikina pois vuoista ja uuden taikinan tekoon juuri tulivat uunista ja kyllä ovat kohonneet tosi paljon eli taikinasta olisi riittänyt paljon useampaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.12.2012 16:23 - 12.12.2012 16:23 #15555 : unelmaaleipomass
unelmaaleipomass vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Olin tekemässä vaniljakastiketta, ohjeeseen tuli kuohukermaa, maitoa, munia, perunajauhoja ja vaniljaa. Laitoin kaikki kattilaan kuumenemaan ja sekoitin samalla. Kun seos oli juuri valmiin näköistä, niin yhtäkkiä koko kiisseli leikkasi. Kiisseli eroittui paakuiksi ja se taisi olla kerma joka juoksettui myös täysin, sillä jotain kirkasta rasvaa erottui todella paljon. Se lensi sitten roskikseen. Mitä lie tapahtu?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.12.2012 17:52 - 15.12.2012 17:52 #15569 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju

Olin tekemässä vaniljakastiketta, ohjeeseen tuli kuohukermaa, maitoa, munia, perunajauhoja ja vaniljaa. Laitoin kaikki kattilaan kuumenemaan ja sekoitin samalla....


Vilkaisin varmuudeksi parit reseptit, joita käyttelen. Molemmissa mainitaan, että maito ja muut ainekset laitetaan kylmänä kattilaan ja sekoitetaan, niin että munan rakenne menee hyvin rikki - tätä olen noudattanut orjallisesti - sitten sitä kuumennusta sekoitellen... Voisiko selitys olla näin yksinkertainen

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.12.2012 16:37 - 16.12.2012 16:37 #15587 : unelmaaleipomass
unelmaaleipomass vastasi aiheeseen: Re: Epäonnistumisten jälkipuintiketju
Täytyypi seuraavalla kerralla sekoittaa sitten ainekset hyvin ennen kuumennusta ja katsoa mitä tapahtuu kiitos neuvosta!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.122 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017