tutoriaali - konditoria-alan sanastoa (fi-en)

Lisää
08.09.2013 19:57 - 08.09.2013 19:57 #17050 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - konditoria-alan sanastoa (fi-en)

Mitäköhän cremer mahtaa tarkoittaa? mä jostakin ymmärsin, että voisi olla joku kermankorvike, mutta onkohan se? mistäköhän sitä mahtaa saada, onko joku käyttänyt?


....olisi varmaan hyvä kopioida se 'hankalan' sanan koko lause, jotta tiedetään missä yhteydessä se esiintyy .
Eri maissa on omat leivontaan liittyvät vakiintuneet sanansa resepteissä. - Niiltä on aikoinaan ehkä loppuneet sanat kesken , kun monella sanalla on useita aivan erilaisia merkityksiä.

Kyselit sanasta cremer - arvelen sinun tarkoittaneen crémer -sanaa tarkkeella (= é lausutaa ee ). Sama sana voi esiintyä samaa tarkoittaen nykyään jo ilman tarkettakin (= '), joskin vielä epävirallisesti.

crémer le beurre = jonkinmoinen voin vaahdottaja, jota ammatti-ihmiset käyttävät Ranskassa ja Italiassa. Se varmaan helpottaa suurien määrien vaahdottamista. - Ennen voi vaahdotettiin kotikeittiöissä ihan manuaalisesti, nykyään sähkövatkaimella/yleiskoneilla.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2013 20:41 - 08.09.2013 20:41 #17051 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - konditoria-alan sanastoa (fi-en)
Meidän äitillä on kaapissa creamer-nimistä kuivakermaa, mitä laitetaan kahviin, siis sellaista jauhetta.. Se kun ei itse maitoa käytä niin on maitokahvin juojille varalta, oikea maito tai kerma kun menee nopeasti pahaksi
Ettei ole tuollaisesta kyse?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2013 21:16 - 08.09.2013 21:16 #17053 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - konditoria-alan sanastoa (fi-en)
.
...ehkäpä sana onkin juuri Taikataikinan mainitsema 'creamer' -jauhe.
Ehkä sveitsiläinen NESTLÉ Liquid Coffee Creamer , jota myös löytyy vaniljalla maustettuna jauheena.
( Leivonnassa en ole kokeillut kumpaakaan.)

Nykykerma/maito kyllä säilyy säilymistään - siksi hiirenkoloon ostellaankin vain pieniä pakkauksia - ei tarvitse säilytellä pitkään !

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.070 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017