Leivän säilyttäminen

Lisää
09.01.2016 13:39 #19968 : Sinttu
Sinttu loi aiheen: Leivän säilyttäminen
Jokunen leipäaiheinen keskustelu löytyi, mutten onnistunut (haullakaan) löytämään keskustelua itse leivotun leivän säilyttämisestä.
Tuli tehtyä tässä hiljattain ensimmäinen pataleipä, jonka kuori oli ihanan rapea. Olisi ollut kiva, jos kuoren olisi saanut rapeana pysymäänkin, mutta pakastepussissahan kuori muuttuu pehmeäksi ja sitkeäksi. Paperisessa pussissa leipä taas tahtoo muuttua tappovälineeksi lyhyessä ajassa. Eikä kyllä kotosalla paperipusseja ollutkaan, sellaisia ainakaan mihin leipä mahtuisi.
Miten siis te muut leipiä leipovat säilytätte leipiänne?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2016 17:00 #19969 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Tuo on hyvä kysymys ja monasti se onkin pulma.
Leipomoiden ja markettien 'kuljetuspussit' ovat kevyesti reijällisiä, niissä pinnan rapeus säilyy ainakin pari päivää.
Niitä ilmeisesti saa hankittua yrityksistä, jotka myyvät myös leivosrasioita yms. Pitääkin tutkia...palaan, jos löydän jotain järkevää...

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2016 17:22 #19970 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Tuo on juuri se ongelma, jos haluaa kuoren pysyvän rapeana, mutta sisuksen pehmeänä. Jos leipä syödään parissa päivässä - voi säilytyksen hoitaa paperipussissa.
Itse olen päätynyt säilyttämään leivät muovipussissa, koska meillä leivän menekki on niin pientä että ehtisivät kuivua korpuiksi paperin sisällä. :D

Paperisia leipäpusseja jonkunlaisia saa ainakin Raivolan pakkaukselta. Kävin sieltä ostamassa paperipusseja joulujuttuihin.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: nami-hiiri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2016 21:26 #19974 : Sinttu
Sinttu vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Meillä myös se ongelma, että leipää ei kulu sellaisella vauhdilla, jotta sen saisi paperipussista syötyä ennen sen kuivumista. Toisaalta tosiaan muovisessa pussissa lopputulos on mikä on, joskin omasta mielestäni kuitenkin silti parempi kuin se paperipussin korppu :) Muistelen, että joskus on tullut ostettua kaupan paistopisteen leipä, joka on ollut pakattuna osin paperiseen ja osin muoviseen pussiin. Olisikohan se muoviosa ollutkin juuri sellainen kevyesti reijällinen, josta nami-hiiri mainitsi. Tässä leipä tuntui säilyvän hieman paremmin, joskin tietysti kuivui kuitenkin selvästi. Tällaisia kun jostakin saisikin. Raivolan pakkaus kuulosti kiinnostavalta, mutta ymmärsin kotisivuilta, että sijaitsee Lappeenrannassa? Hiukan tulee pussien hakemiselle matkaa täältä meiltä eteläiseltä rannikolta, mutta täytyy pitää mielessä tämäkin vaihtoehto, kiitos vinkistä!

Edelleen luen mieluusti miten asia hoidettu muilla. Ja jos vaan nami-hiiri löytää tietoa näistä tietynlaisista pusseista, ottaisin infon mielelläni vastaan :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.01.2016 00:06 - 10.01.2016 00:11 #19975 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Sellainen pieni asia tuli mieleen, että ne kauppojen paistopisteet käyttää paperipusseja, jossa on läpinäkyvä, rapiseva sellofaani ikkuna etupuolella. Sitä samaa rapisevaa mitä kukkakaupat käyttävät....en tiedä sille parempaa nimeä.
Mutta siitä on tehty myös makeispusseja (marenki, käsintehdyt konvehdit, sokeripintaiset marmelaadit)....eli se ei ainakaan 'hanki' kosteutta. Sitä aionkin kokeilla seuraavaan leipään tai sämpylään :silly:
Aiemmin mainitsema reijällisen pussin, jossa on sulkijana vedettävät pumpulilangat on sekin erilaista muovia, mutta elintarvikkeille tietty testattu.
Tällaisia kaupat käyttää täällä. Kunhan arki koittaa, niin laitan vaikka kuvat.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 10.01.2016 00:11 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.01.2016 10:11 #19976 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Leivän pehmoisena säilytys on pulmallista.
Muovipussi pitää pehmeänä, mutta sitkistää ja paperipussi taas pitää rapeana, mutta kuivattaa.
Kuten Tanjakin totesi, ainoa ratkaisu on syödä leipä nopeasti.
Jos sellainen isompi pataleipä ei mene kerralla, niin oletko miettinyt pienempien leipien tekoa? Sama säilyvyys, mutta nopeampia syödä. :D
En ole itse vielä tehnyt kertaakaan sitä pataleipää, mutta voisin kuvitella, että reseptiä olisi melko helppo tviikata vaikka puolet pienemmälle leivälle pienempään pataan.

Teen itse monesti rapsakkakuorisen leivän kanssa niin, että laitan leivän leikkuupinta leikkuulautaa vasten pystyyn (hidastaa leikkuupinnan kuivumista) ja peitän koko höskän astiapyyhkeellä. Kuivuu näinkin tehdessä, mutta ei aivan niin nopeasti kuin paperipussissa.

Muovipussileipään saa rapsakkuuden paahtamalla sen paahtimessa ja paperipussileipään saa tuoreutta kostuttamalla siivuja varovasti vedellä ja sitten paahtamalla ne paahtimessa. En siis hanan alle leipää laittaisi, vaan pirskottaisin vaikka käden avulla hanasta leivän pintaan vähän vettä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2016 08:25 #19988 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Kuten muutkin jo totesivat, niin eipä taida ratkaisua olla ongelmaan. :huh:

Itse toimin niin, että säästän kaupan paistopisteen pussit, jos jotain sieltä ostan ja laitan itseleivotun leivän niihin. Pidän leipää siinä 1- 1,5 päivää ja sen jälkeen siirrän muovipussiin, ettei kuivuisi liikaa. Näin leipä pysyy muovipussissakin rapeana ehkä vielä yhden päivän.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2016 18:56 - 21.01.2016 09:53 #19997 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
....tuolla ylempänä 'puukilainen' mainitsi astia-/leivinliinan ja siihenhän perustuu kääretortun rullaaminen...pyyhe pitää täyttämättömän levyn sopivan kosteana ja sitä voi ees-taas rullata, miettiessään täytettä.



Tässä on se leipäkaupan toisenlainen pussi, jossa on tosi pieniä reikiä. Pussi on hieman rapisevaa muovia. Leipä hengittää, mutta ei kostu. Näkkärin pysyy rapeana. - Pientä fiilistelyä on tuo huomenna 13. tammikuuta joulutarvikelaatiikkoon joutuva 'Angel Hair -led', jotta ne reiät näkyvät :silly:

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 21.01.2016 09:53 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2016 16:07 #19999 : Sinttu
Sinttu vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Kiitos jälleen vastauksista ja näkökulmista!

Täytynee lähteä kaupan paistopisteelle ostoksille, ihan vaan jotta saisi pussin testattavaksi :lol: Tässä on nyt jo joitain ajatuksia lähteä miettimään hommaa eteenpäin.

Puukilainen: Pienempi leipä tietysti olisi jonkinlainen jos ei ihan ratkaisu, niin ainakin helpotus tähän ongelmaan :) Itseltäni ei harmikseni löydy pienempää pataa. Olen nyt ihan ekoja kertoja päässyt pataleipiä testaamaankin vasta joulun jälkeen, kun pukki kantoi (selkä vääränä, raukka) lahjaksi valurautapadan. Pitänee jossakin vaiheessa katsella josko löytyisi kaupoilta sopiva pata, joka olisi kooltaan vähän pienempi. Nyt kun on päässyt kiinni pataleipien maailmaan!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.01.2016 09:55 - 21.01.2016 09:57 #20023 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
.


Postiluukusta tuli tällainen vastaus yhden tiedustelun tiimoilta:
Hengittävä puuvilla, vuorattu elintarvikemuovilla, pestävä, koko 43x 34cm.......Pitää leivän tuoreena, mutta entä rapeus, sitä testataan.
Sen verran ehdin katsoa, näitä löytyy erilaisia myös Suomesta.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 21.01.2016 09:57 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.01.2016 14:57 #20029 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Tuohan saattaisi toimia! Mielenkiintoinen ainakin sisustajan näkökulmasta :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2016 04:46 #20041 : Leivontanurkka
Leivontanurkka vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Hieman kapeampia, mutta ihan hyvän kokoisia paperisia pusseja missä on edessä " ikkunaa" , saa ainakin Confetista. Eikä maksa kuin 0,10€ / kpl. Olen monesti ostanut näitä Vantaan puolelta ainakin. Niihin on mukava pakata myös tuoreet pullat tai munkit kyläviemisiksi

Heidi / Leivontanurkka

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.02.2016 13:48 #20067 : Sinttu
Sinttu vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Onpas mielenkiintoinen tuo kankainen pussi! En ola itse tällaisia nähnytkään ennen :) Täytyy katsella, josko jostain tulisi vastaan nyt kun osaa etsiä.
Confetista voisi kanssa käydä pusseja katsomassa ja kokeilla miten niillä menee. Nyt olen tehnyt itse leipien kanssa siten, että olen jättänyt leivän noin vuorokaudeksi tai vajaaksi leivinliinaan käärittynä huoneenlämpöön ja siirtänyt siitä muoviseen pussiin. Mutta tosiaan, seuraavaksi voisi kokeilla niitä Confetin pusseja ja jos vaan löytyisi tuollainen kankainen, niin sitten sitä.
Kiitän jälleen vastauksista :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2016 08:09 #20113 : MiaMarika
MiaMarika vastasi aiheeseen: Leivän säilyttäminen
Ihana tuo kankainen pussi Nami-hiirellä! Tahtoisin tuollaisen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.095 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017