Korkea proteiininen jauho leivän leivontaan

Lisää
02.01.2013 19:59 - 02.01.2013 19:59 #19088 : Pippurinen
Pippurinen loi aiheen:
Ulkomaalaisista leivontakirjoista on tullut luettua että leivän leivonnassa pitäisi käyttää jauhoa jossa on proteiini pitoisuus 11-13 prosenttia.

Onko kenelläkään tietoa mikä kotimaisista jauhoista on tälläinen korkea proteiininen ja parasta leivän leivonnassa? Merkkiäkin saa suositella mutta lähinnä olen sekaisin että onko puolikarkea vai erikoisvehnäjauho vai hiivaleipäjauho parasta.

Ajatuksena olis näin vuonna 2013 parantaa leivän leivontataitoja ja ihan tämmöinen perusjuttu olisi varmasti hyvä selvittää ensin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2013 12:50 - 03.01.2013 12:50 #15694 : Petra
Petra vastasi aiheeseen: Re: Korkea proteiininen jauho leivän leivontaan
Vehnäjauhojen normaali proteiinipitoisuus on n. 12%, eli osuu ihan tuohon haarukkaan.

Leivän leivontaan sopii paremmin puolikarkea kuin erikoisvehnäjauho. Hiivaleipäjauho taas on hiukan puolikarkeaa kuitupitoisempaa, molemmat ovat kuitenkin mainioita leivän leipomiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2013 14:18 - 03.01.2013 14:18 #15696 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Korkea proteiininen jauho leivän leivontaan
Kiitos avusta Petra.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.04.2013 15:06 - 16.04.2013 15:06 #16364 : Sokerihelmi
Sokerihelmi vastasi aiheeseen: Re: Korkea proteiininen jauho leivän leivontaan
Soijajauholla saa leipään helposti proteiinipitoisuutta lisättyä, ja sen makukaan ei tule juurikaan läpi. Jo pari desia leipä- tai sämpylätaikinaan toimii.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.070 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017