Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.

Lisää
03.06.2010 18:49 - 03.06.2010 18:49 #6095 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.

Kerran tuli tilattua juhliin voileipäkakkua leipomosta ja sen pettymyksen jälkeen olen tehnyt itse. Lohikakku piti sisällään toisessa välissä munavoita ja toisessa jotain tonnikalatahnaa, lohta oli muutama ruusuke kakun päällä...
Tykkään laittaa reilusti täytteitä ja reilusti koristeita kakun päälle.

Uh, kuulostaa siltä että on vaan mahdollisimman halvalla kyhätty kakku kasaan ja päällisen lohirullien turvin sitten hinnoiteltu lohikakuksi. Möh.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.06.2010 11:39 - 04.06.2010 11:39 #6105 : suvikeiju
Vastaus käyttäjältä suvikeiju aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Jep jep. Ja samainen leipomo kerran kaverin juhliin oli sekoittanut kakut niin että kinkkukakussa oli kalakoristelut ja kalakakun päällä kinkkua Onneks kala-allerginen kaveri huomasi asian ennenkuin maistoi.... No ne kakut olikin sitten lopulta olleet ilmaiset...

Mut jännä miten jossain ammattilainen kehtaa tehdä niin. Itsellä ainakin on kynnys antaa mitään kehnoa/huonosti tehtyä/epäonnistunutta toisille, kotona kyllä menee kaikki lässähtäneet ja levinneetkin kunhan maku on kohdallaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.06.2010 11:25 - 08.06.2010 11:25 #6136 : jaanahoo
Vastaus käyttäjältä jaanahoo aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Voileipäkakkuhinkin kyllä kokeilen erilaisia täytteitä ja teen sekä kala- että lihakakkua. Nyt on kokeilulistalla myös kasvisversio. Oon kerran saanut ja sekin oli todella hyvää...
Voileipäkakussa minun mielestä on tärkeintä se että se on tarpeeksi kostea!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.06.2010 12:50 - 09.06.2010 12:50 #6147 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Joskus tuli tehtyä aika useinkin voileipäkakkuja, mutta nykyisin harvemmin.. Usein sitä jämähtää samaan kaavaan: savukinkkua, paprikaa, punasipulia, sinappia, kurkkusalaattia, mausteita ja sitten tuorejuustoa (naturellia tai vaikkapa ruohosipuli). Päälle sitten sulatejuustosta tai tuorejuustosta ja margariinista kuorrute, ja koristeita runsaasti Viime viikolla kokeilin kuorrutteeseen lisäksi jalapeno-juusto-kastiketta, ja piristi ihan mukavasti makua. Mietin tässä että oonko edes koskaan tehny kala- tai kasviskakkuja, mutta on niitä jokunen tullu tehtyä, en kyllä vaan muista enää että mitä niihin oon laittanu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.10.2010 11:05 - 12.10.2010 11:05 #7554 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Voileipäkakku
Jos viimeinkin saisin aikaiseksi tehdä ensimmäisen voileipäkakun. Olenhan sitä pohtinut jo muutaman vuoden. Hyvä syy olisi tulevat kastejuhlat. Toiveena lihavoileipäkakku (ihan perus ilman mitään erikoisuuksia).

Olisko antaa vinkkejä yleensäkin voileipäkakun:
  • tekoon
  • kokoamiseen
  • kostuttamiseen (eroaako makean kakun kostuttamisesta tms.)
  • reseptejä/täyteideoita
  • malleja

Kiitos!


Siirsin tän kuitenkin aikaisemman voileipäketjun alle kun tässä ketjussa on jo useita reseptiehdotuksia, joskin suurpiirteellisiä.. no eniveis, jatketaan. t. Tanja[/size]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.10.2010 12:41 - 13.10.2010 12:41 #7559 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Näin siinä käy, kun etsii sanan perusmuodolla, onko aiheesta jo keskusteltu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.10.2010 13:59 - 13.10.2010 13:59 #7562 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Voileipäkakun kostutuksen määrä riippuu paljolti käytettävästä leivästä! Oman kokemukseni mukaan kotitekoista leipää saa kostuttaa melko runsaalla kädellä (varsinkin reunat!) kun taas esimerkiksi paahtoleivästä tulee ihan kamalaa mössöä, jos nestettä hulahtaa liikaa.
Minä kokoan voikkarit aina edellesenä päivä irtopohjavuokaa tai reunavuokaan. Sitten jääkaappiin kelmutettuna tekeytymään ja paino päälle, niin tulee tasainen pinta.
Sitten juhlapäivänä tuorejuustoseos ja koristeet päälle. Lihakakkuun meillä laitetaan useimmiten toiseen väliin kinkkua ja toiseen metukkaa. Lisäksi myös esim. suolakurkkua, paprikaa tai tuorekurkkua keventämään makua. Soosin teen aina tuorejuustopohjaisena, koska mielestäni majoneesi maistuu kamalalta Tuorejuustoa keventämäänhän voi esim. kermaviiliä tai ranskankermaa.

Koristeluista löytyy monenmoista kuvaa blogistani;) http://pricilla.vuodatus.net

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2010 21:38 - 03.11.2010 21:38 #7832 : Nanun
Vastaus käyttäjältä Nanun aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Kalakakkua en ole vielä saanut kokeilla ja kinkkukakkuun en koskaan löytänyt reseptiä netin ihmeellisestä maailmasta, joten se tuli kehiteltyä itse ja sitä on tosiaan vaikea muuttaa muuksi, kun sen kerran on hyväksi hionut. Kinkkusuikaleita käytän aina, koska niissä kuitenkin on vähän rakennetta, leikkaan suikaleet vain vähän kuutiommaksi ja kun se on halpaa, sitä voi olla runsaasti täytteessä. Ensimmäinen täyte on maustekurkkua, kinkkua, majoneesia ja kermaviiliä ja toinen täyte tuorejuustoa, raejuustoa, kaltattua ja siemenet poistettua tomaattia kuutioituna ja valutettuna, basilikaa, mustapippuria ja suolaa. Itse käytän yleensä valmiita vuokaleipiä, mitä saa kyllä kostuttaa aika huolella ja vieläkin enemmän sieltä reunoilta, mutta käytän sitä samaa silikonista "pullasuti" kostutus tyyliä kun täytekakuissakin. Kostutus on paras kasvisliemikuutiolla tehdystä kasvisliemestä.

Tykkään reiluista koristuksista päällä, mutta en niinkään sivuilla. Tulee jotenkin jo liian täyden näköinen. Mielipide kysymys sekin. Ja tämäkin riippuu ihan millaisesta kakusta on kyse. Koskee siis vaan perinteisiä suorakaiteisia/neliön mallisia. Blogia kun ei vielä ole niin voisin koittaa laittaa tuohon profiilikuvaan tuon sydänvoikkukakun. Siihen käytetty siis paahtoleipiä pohjina (ei taidakaan kuvaa saada ennen kuin lasketaan rekisteröidyksi käyttäjäksi?).

Hylana teen aina, koska tuo maitovika on se yleisin ja helpoin hoitaa, eikä ole nykyisin enää edes hintaeroa vähälaktoosisissa. Koristelu"laatikostani" koitan päästä ulos, mutta kuten moni jo todennut, niin varsinkin kiireen edessä sitä tekee vanhalla hyväksi havaitulla tavalla! Onneksi tuossa tavassani koristella, esim tomaattiruusujen väriä on helppo vaihdella ja erilaisilla yrteillä saa helposti pientä muutosta ulkonäköön, samoin kuin pursotuksilla. Päällisen teen nykyisin tuorejuustolla, mihin laitan suolaa, tai koristukseksi basilikasilppua ja mustapippuria ja jos majoneesia jäi yli niin sekin saattaa eksyä joukkoon. Eli vähän mututuntumalla se loppujen lopuksi menee.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2010 21:53 - 09.12.2010 21:53 #8148 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Jonkin verran tullut tehtyä voileipäkakkuja, aina kyllä samoilla täytteillä. Tuosta kranttujen huipusta miehestäni tietää mikä uppoaa kaikkiin...
Kinkkukakkuun laitan tuorejuustoa naturelli ja yx maustettu esim ruohosipuli, kermaviiliä, creme fraiche, palvikinkkua ja hieman suolaa ja pippuria. Kostutus lihaliemellä. Päälle tuorejuusto ja kermaviili seos, sekä runsaasti tuoreita vihanneksia ja kinkkua.
Lohikakkuun sitten täyte muuten sama paitsi kinkku >> savu lohi, kostutus kala- tai kasvisliemi ja päälle lohta.
Helppo sitten sanoa vihanneksia välttäville poikamiehillekki että kaikki kasvikset on mitä näät Muutenki ollut tosi suosittu, ja myös lapset tykkää!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.12.2010 17:16 - 20.12.2010 17:16 #8238 : mare78
Vastaus käyttäjältä mare78 aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Harmi kun teillä on ollut huonoja kokemuksia leipomoiden voileipäkakuista! Valitettavasti olen itse huomannut saman..Paitsi tampereen linkosuon voileipäkakut on hyviä.. !!!
Voileipäkakuissa on kalliit raaka-aineet ja siksi niissä yritetään vähän "pluffata"mikä on tietenkin väärin.


Otin kymmenen huutomerkkiä poies. t. Tanja[/size]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2011 07:58 - 12.02.2011 07:58 #8631 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Mä teen yleensä aina sen saman, koska se vaan on niin hyvää. Eli tuorejuustoa, kermavaahtoa ja siihen mausteita, erilaisia kasviksia/hedelmiä pilkottuna/raasteena ( esim. porkkana, paprika, omena... ). Sitten sekaan vielä kinkkua tai kalaa, riippuen tekeekö minkämakuisen kakun.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.04.2011 09:18 - 12.04.2011 09:18 #9375 : Esme
Vastaus käyttäjältä Esme aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Mä oon tehnyt liha-,kala- sekä kasvisvoileipäkakkuja.Itse tykkään eniten lihavoikkareista.
Kasvisvoikkarin tein ekaa kertaa pojan ristiäisiin ja kovasti siitä tykättiin.Täytteenä oli tuorejuustoa,kermaa,kurkkusalaattia,omenaa,sipulia ja paprikaa.Myös "lihansyöjät" tykkäsivät, kun oli kuulemma niin raikas tuo kakku.

Kaikki aina sanoo et voileipäkakut on hirmu isotöisiä. Oon yrittänyt sanoo että ne on paljon helpompia tehdä kuin esimerkiksi täytekakut, mut ei kukaan oikein usko.
No itse ainakin tykkään voikkareita väsätä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.04.2011 06:38 - 23.04.2011 06:38 #9465 : Kookos
Vastaus käyttäjältä Kookos aiheessa Voileipäkakun säilyvyys
Kuinka paljon aiemmin voi voileipäkakun tehdä? Ajatuksena tehdä joko savulohi tai Pullahiiren blogissa ollut kreikkalainen. Pakastin on täynnä täytekakkuja, eli sinne ei mahdu ja juhlat perjantaina työpäivän jälkeen, eli haluaisin mahdollisimman vähän tekemistä juhlapäivälle jättää (tosin voin kyllä työajallakin jotain tehdä )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.04.2011 10:14 - 27.04.2011 10:14 #9482 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Voileipäkakun säilyvyys

Kuinka paljon aiemmin voi voileipäkakun tehdä? Ajatuksena tehdä joko savulohi tai Pullahiiren blogissa ollut kreikkalainen. Pakastin on täynnä täytekakkuja, eli sinne ei mahdu ja juhlat perjantaina työpäivän jälkeen, eli haluaisin mahdollisimman vähän tekemistä juhlapäivälle jättää (tosin voin kyllä työajallakin jotain tehdä

)

Mie sanoisin että voit ihan hyvin täyttää pari-kolmekin päivää etukäteen ja sitten vaan edellisenä päivänä koristella sen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.04.2011 10:36 - 27.04.2011 10:36 #9483 : Kookos
Vastaus käyttäjältä Kookos aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Kiitos, Tanja Pitääkin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.04.2011 22:58 - 27.04.2011 22:58 #9487 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Täytyy vielä tarkentaa että niitä kakun jämiä ei sitten passaa montaa päivää enää säilyttää. Ja taas vastaavasti jos kakun täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä, voi sitä säilyttää tarjoilun jälkeen pidempään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.04.2011 19:04 - 29.04.2011 19:04 #9493 : Pullahiiricom

Täytyy vielä tarkentaa että niitä kakun jämiä ei sitten passaa montaa päivää enää säilyttää. Ja taas vastaavasti jos kakun täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä, voi sitä säilyttää tarjoilun jälkeen pidempään.


Kun luin Tanjan aikaisemman viestin, niin tuli juuri sama mieleen. Kuitenkin yleensä juhlista passaa jäämään ylikin tarjoiltavia, niin tulisi niissä huomioida juuri tuo täyttö/leipomispäivä. Ja jos vieraille tekee, niin mielestäni on oikein myös heille kertoa tuo tekopäivä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.05.2011 17:39 - 26.05.2011 17:39 #9670 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Teen voileipäkakkuja itse jonkin verran.Mut huomattavasti vähemmän kuin täytekakkuja.Teen nyt viikonloppuna pari voileipäkakkua pitkästä aikaa.Ja ne tulee olemaan kalatäytteisiä.Olen kyllä huomannut sen,että voileipäkakkujen kohdalla jumahtaa vanhoihin ja tuttuihin ohjeisiin,koska ne tuntuu turvalliselta.Kakkujen kohdalla jostain syystä lähtee rohkeammin kokeilemaan uusia ideoita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2011 06:22 - 01.06.2011 06:22 #9741 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Itse teen enää harvoin perinteisiä kala- ja lihavoikkareita. Meidän perheen ykkösuosikiksi on noussut alkujaan Pirkasta löytynyt ja myöhemmin Kakku Helmen Pian fiksaama TexMex-voileipäkakku. Sellaisen teen taas tänäkin viikonloppuna tyttären valmistujaisiin. Tämä kakku on siitä "ihmeellinen", että maistuu erinomaisesti myös pienille lapsille. Toinen suosikkini on kreikkalainen voileipäkakku. Viikonlopun juhliin aion kokeilla uutta tuttavuutta Italialaista voileipäkakkua. Sen ohjeen löysin Kotiliedestä nro.9/11.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.07.2011 16:14 - 11.07.2011 16:14 #10151 : Mirka
Vastaus käyttäjältä Mirka aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Mä oon vasta pari kertaa tehny voileipäkakkua, kinkkuversiota kun en itse ole kalan ystävä.. Tuota texmex-kakkua olen jossain kylässä maistanut ja se on kyllä hyvää- vois kokeilla itsekkin tehdä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.07.2011 05:23 - 12.07.2011 05:23 #10162 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Onko joku testannut sitä sushi voileipäkakkua. Resepti oli jossain kesäkuun tms. makulehdessä. Itsellä on resepti kyllä tallessa, mutta ei vielä ole oikea testausajankohta tullut vastaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.07.2011 07:08 - 14.07.2011 07:08 #10260 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.

Tässä tää sushikakun repsu, jos jotain kiinnostaa

Kuvaa vielä kakusta:
http://omppula.net/leivonta/sushikuva.jpg

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.01.2012 22:00 - 01.01.2012 22:00 #11897 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Mulla on perus ohjeet kinkku ja kalakakkuun.
Kinkkukakku on oma suosikki varsinkin jos saa itse
tehdystä leivästä tehdä kakun! Se on vaan ihan hirrrrmu hyvää =)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.04.2012 19:51 - 22.04.2012 19:51 #13326 : Redrose82
Vastaus käyttäjältä Redrose82 aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Itse joskus töissä tuli tehtyä majoneesipohjaisia täytteitä mutta en ole pitkiin aikoihin tehnyt. Äitini taas joka meil tekee tosi hyviä voileipäkakkuja laittaa täytteeseen ruohosipuli creme bonjouria, creme fraishea ja kermaviilillä löysentää, ja tietty keittokinkkua hienonnettuna tai säilyke lohta. Maku on niin hyvä että vie kielen mennessään ja samoja aineita käyttää kuorrutukseenkin. Tosin kaikilla on se oma makunsa (kuten veljeni tykkää erilaisesista voileipäkakuista).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.05.2012 11:57 - 04.05.2012 11:57 #13497 : MaxinMami
Vastaus käyttäjältä MaxinMami aiheessa Voileipäkakun koristelu
Minulle tuottaa päänvaivaa voileipäkakku -tai pikemminkin sen koristelu hääkuosiin. Eli pitäisi tehdä pienen seurueen hääkakku-voileipäkakkuna Tuolla fooruminhaasteissa tein jokunen kuukausi sitten valkoisen voikkarikakun, johon pursottelin tuorejuustoa... Mutta mitä sen lisäksi?

Mietin ja pyörittelin kurkkuviipaleita, meloneja ym., jos saisi tehtyä "joutsenta" muistuttavan (joutsenethan elävät koko elämänsä yhdessä).. mutta ei...Punaisia paprikasydämiä ?

Olisiko jollain ideaa? Tai onko joku tehnyt vastaavaa? Makeisiin kakkuihin voisin tehdä hääparin marsipaanista, mutta se ei oikein nyt onnistu...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.267 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017