Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.

Lisää
21.07.2009 13:53 - 21.07.2009 13:53 #19700 : Tanja
Onko teillä joku tietty täyte jota aina tulee käytettyä voileipäkakun teossa? Vai teettekö paljonkin eri täytteillä?

Miusta jotenkin tuntuu että voileipäkakuissa jämähtää helpommin niihin vanhoihin ja hyviksi havaittuihin resepteihin, kun taas täytekakuissa tulee enemmän kokeiltua kaikkea uutta. Ehkä johtuu myös siitä että täytekakkuja tulee tehtyä noin sata kertaa useammin kuin voileipäkakkuja. Mikä on sinällään harmi, itse ainakin tykkään myös voileipäkakuista kovasti!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2009 14:59 - 21.07.2009 14:59 #493 : muumimamma
Jos teen kalakakkua, täytteessä on yleensä savukalaa, mustapippuri-tilli-tuorejuustoa ja ranskankermaa, ah, se on niiiin hyvää

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 14:22 - 24.07.2009 14:22 #617 : Prog
Vastaus käyttäjältä Prog aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Vaihtelen

Esim. Katkarapuja ja ranskankermaa (+mausteet), laiskana hetkenä täytteeksi käy tuunattu italiansalaatti jne.

En tiedä kuinka professional olet, mutta täällä jotain perustäytteitä.

Olen joskus kokeillut allaolevaa. Itse en pitänyt, mutta vieraat kehuivat. Resepti ei ole omani, mutten muista mistä sen olen kirjoittanut ylös.

n. 40 palaa paahtoleipää / kaksi kokonaista leipää

Broileritäyte:
400-450g broilerinfileesuikaleita
1 tlk (320 g) meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) juustodippiä

Guacamoletäyte:
1/2 tlk (à 300 g) Quacamolekastiketta
2 paprikaa

Kostutus vedellä ja sitruunamehulla.

Kuorrutus:
1/2 tlk (à 300 g) Quacamolekastiketta
1 tlk (150 g) ranskankermaa

Koristeeksi:
paprikaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
oliiveja
yms.

Reunoille olen liimannut maissilastuja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.01.2010 13:35 - 07.01.2010 13:35 #2865 : tittapoo
Vastaus käyttäjältä tittapoo aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
En ole myöskään kovin usein voileipäkakkua tehnyt just sen takia että jos maku ei olekaan hyvä... Nyt tekisi mieli testata texmex-kakkua.
Yleensä oon tehnyt kinkkuvoileipäkakun, sen täytteen maku on helpommin tarkistettavissa kuin kalakakun, itse kun en syö kalaa ollenkaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.01.2010 13:44 - 07.01.2010 13:44 #2866 : Mariza
Vastaus käyttäjältä Mariza aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Tosi usein tulee tehtyä ranskankerma-tuorejuusto-kinkkuyhdistelmää, lisäksi tummaa ja vaaleaa leipää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.01.2010 19:21 - 10.01.2010 19:21 #2954 : Ellen
Vastaus käyttäjältä Ellen aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.

Olen joskus kokeillut allaolevaa. Itse en pitänyt, mutta vieraat kehuivat. Resepti ei ole omani, mutten muista mistä sen olen kirjoittanut ylös.

Vaikuttaisi olevan Pirkan texmex-voileipäkakun ohje

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2010 08:33 - 11.01.2010 08:33 #2957 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Mulla on tietyt hyvät perustäytteet, mutta vaihtelen niissä aineksia, yhdistelmiä ja tuorejuustoja kyllä paljonkin! Varsinkin kinkussa, jota useimmiten teen vaihtelen aineksia jääkaapin sisällön, sekä kasvisten hintojen ja laadun mukaan. Mitään ohjetta en voileipäkakkuihin käytä, vaan aina näppituntumalla ja maistelemalla edetään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2010 16:33 - 12.01.2010 16:33 #3002 : MintChocolate
Aika usein tulee kyllä tehtyä voileipäkakut samoilla hyväksi havaituilla ohjeilla tai hieman niitä soveltaen. Pitäis kyllä kokeilla niissäkin uusia täytteitä välillä. Vaikka kakut on sisältä samalla ohjeella tehtyjä, koristelen yleensä kakut eri tavalla. En malta tehdä montaa samannäköistä kakkua Minusta voileipäkakkujen koristelu kauniisti on haastavampaa kuin täytekakkujen, onko muut samaa mieltä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2010 16:41 - 12.01.2010 16:41 #3003 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Juu, vaativaa on tosissaan tuo koristelupuoli! Mä olin viel vuosi sitten ihan onneton noissa voileipäkakun koristeluissa. Ja nykyään taas meinaa mennä kaikki samalla hyväksi havaitulla kaavalla!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2010 20:14 - 12.01.2010 20:14 #3018 : Halipa
Vastaus käyttäjältä Halipa aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Aika pitkälti samoilla aineilla tulee tehtyä, jotain pieniä ainesosia muutellen. Koristelu ei munkaan mielestä oo helppoa, herkästi tulee täyteen tupattu kakun pinnasta...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 11:02 - 13.01.2010 11:02 #3039 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Heh, heh mä kyllä vedän pinnan ihan täyteen koristetta Mutta mun mielestä se on kaunista ja tuoreet kasvikset/hedelmät ovat herkullisen näköisiä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 12:04 - 13.01.2010 12:04 #3044 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Miusta voileipäkakuissa saa olla pinta täynnä koristetta. Niinkun Pricilla sanoi, tuoreet kasvikset on todella kauniita!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 21:37 - 13.01.2010 21:37 #3059 : Marilele
Vastaus käyttäjältä Marilele aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Samaa mieltä minäkin koristelusta! Voileipäkakut on kauniita runsaasti koristeltuina. Mua muuten aina naurattaa kun näen voikkarin päällä rullattua kinkkua, meillä koulussa kun visusti kiellettiin tekemästä "tupakkarullia" kakkujen päälle. Tulee aina mieleen kun tietty opettaja asiasta paasasi. Musta kinkkurullat voi siis olla ihan kivojakin, mutta opettajat ei tykänneet.

Minä en ole hetkeen tehnyt voileipäkakkua, mutta kinkkutäytteen kaveriksi oon monesti tehnyt munatäytteen. Keitettyä kananmunaa hienonnettuna, raejuustoa, tuorejuustoa, ranskankermaa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.03.2010 13:47 - 01.03.2010 13:47 #4188 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Minä teen kinkkukakun aina samalla tavalla kun se on vaan niiiin hyvää. Ekaan väliin maksamakkaraa ja suolakurkkua. Toiseen väliinlaitan italian salaattia ja kolmanteen väliin maustamatonta tuorejuustoa, majoneesia ja palvikinkkua. Päälle mie kans toivon aina paljon kaikkea raikasta.

Voisin elää voileipäkakulla. NAM!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 18:40 - 03.03.2010 18:40 #4269 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Heh, täällä toinen, joka voisi elää voileipäkakulla....
Kakut teen kyllä aikalailla mututuntumalla, maistelen ja lisäilen ilman sen kummempia ohjeita. Majoneesia en tykkää käyttää, sen maku ällöttää ja ulkonäöltäänkin se muuttuu inhottavan "lasimaiseksi" jos joutuu huomiseen seisomaan. Toki aina yritän tehdä samana päivänä, mutta aina ei aikataulu tilaajan kanssa kohtaa.. Koristelussa mun silmä tykkää joko hyvin runsaasta tai hyvin minimalistisesta..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2010 16:48 - 07.03.2010 16:48 #4317 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Vaihtelen täytteitä mieltymyksen mukaan ja jos esim.syntäreille teen otan tietty vieraat huomioon jos on jotain muuta kuin laktoositonta, jonka teen automaattisesti. Majoneesista en myöskään tykkää yhtään. Pelkkää kasvis vaihtoehtoa en ol koskaan tehnyt, pitäisi ihan kokeilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.03.2010 11:05 - 23.03.2010 11:05 #4636 : tonttoli
Vastaus käyttäjältä tonttoli aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Voilepäkakkujen kanssa olen kyllä ollut laiska. Tulee aina tehtyä samalla suht helpolla ohjeella, joka on muokkautunut maukkaaksi ja paljon sitä on kehuttukin. Niitä tulee tehtyä sen verran harvemmin, ettei sitten tule muunlaisia kokeiltua. Pitäisi kai jonain päivänä tehdä ihan vain kotiin jotain erimakuista, niin saisi tuntumaa siihenkin.

Mikäköhän lie syynä siihen, etteivät opettajat tykänneet rullatusta kinkusta..?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2010 17:00 - 24.03.2010 17:00 #4681 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Noh, itse asiassa voileipäkakkua en ole IKINÄ tehnyt Mutta serkkuni valmistujaisissa oli jotain todella hyvää kinkku-kasviskakkua, niin sitä kokeilen varmaankin, kun saan toimerruttua ja sen voikkarikakun pyöräytettyä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2010 12:42 - 26.03.2010 12:42 #4719 : Niina
Vastaus käyttäjältä Niina aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Itse olen ainakin jämähtänyt kahteen vakkariin. Eli kinkkukakkuun tulee kinkkutäyte (kinkkua, majoneesia, sinappi ja suolakurkkua), italiansalaattia ja kananmunavoi. Ja lohikakkuun tulee lohitäyte (savukalaa ja majoneesia) punajuurisalaatti, ja munavoi.

Nyt olen blogeista bongannut tex mex kakun ja kreikkalaisen voikkarin ohjeet ja niitä aion kyllä kokeilla seuraavaksi!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.04.2010 22:59 - 05.04.2010 22:59 #4971 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Niin paljoa en ole tehnyt kuin makeaa puolta mutta pidän voikkareiden tekemisestä,mukavaa vaihtelua.
Koristelu puoli taitaa täälläkin on enemmän runsas kuin minimaalinen.
Toimin aina periaatteella että väliin aina jotain lihaa plus joku kasvis,viimeksi tein hirvenliha+paprika ja kinkku+maustekurkku,meni niin hyvin kaupaksi jotta teen toistekkin riistapuolta,laitetaan poro seuraavaksi kokeiluun.
Muutamia juttuja kierrän kaukaa: Valmis kinkkusuikale ym pizza suikale pusseja. Haluan jotta täytteessä on jotain purtavaakin joten en ikinä sullo kaikkea monitoimikoneeseen ja jauha mössöksi..pilkon pienen pientä silppua kaikesta,enemmän työtä mutta mukavempi suu tuntuma.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 06:28 - 20.04.2010 06:28 #5402 : Sitruunamarenki
Kyllähän nuo mun tekemät voikkarikakut on sillä samalla ohjeella tehtyjä, pieniä muutoksia voi joskus tulla, jos vaihtaa jonkin raaka-aineen. Mutta yleisesti, täytteissä löytyy niin kinkkua/kalaa kuin myös kasvista ja majoneesia en sinne sisälle laita. Enkä silppua täytteitä vaan pilkon itse, mutta kinkun ostan kyllä valmiina suikalepussina, viimeks just meinasin ostaa kinkkua palana, mut oli kilohinnaltaan triplakalliimpaa, joten en raaskinut (ja kun kyseessä oli kakut 60 hengelle, niin hintaa olis kertyny aikalailla).
Yhdessä konditoriossa tehtiin kaikki voileipäkakut niin että kermavaahto ja majoneesi sekaisin ja siihen joukkoon sitten kinkkusuikaletta ja pippuria tai kalakakkuun säilykelohta ja pippuria. Kinkkukakussa lisäksi valmista kurkkusalaattia yhteen väliin...
Mua jotenki jäi nuo kakut kaivelemaan, enkä niistä kyllä tykännyt. Siks yritän aina tehdä vähän "monipuolisempia" vaikka sitten kyllä jo pelkkä tarvikkeiden hinta nousee melkoisen paljon.
Koristelussa käytin kauan "selvää sääntöä", että kakkua pitää olla helppo leikata. No, nyt se sääntö on kyllä jääny ja koristelen mielen mukaan, aika paljon enemmän laitan koristeita kuin ennen.
Mut tosi on, että kyllä voileipäkakun koristelu on paljon vaikeampaa, kun täytekakun

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2010 09:24 - 20.04.2010 09:24 #5408 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Mä oon myös huomannut, että tosi monessa paikassa voikkareiden sisään tyrkätään vaan kaupan valmista tavaraa. Just esim. kurkku- tai kurpitsapikkelssiä, italiansalaattia... sitten kun pohjana on vielä majoneesi niin voi yöks!
Itse tykkään että voileipäkakuissa on sisälläkin tuoreita kasviksia ja hedelmiä ja ehdottomasti tuorejuustoa, ranskankermaa tai smetanaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2010 11:18 - 19.05.2010 11:18 #5996 : Migu84
Vastaus käyttäjältä Migu84 aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.

Mä oon myös huomannut, että tosi monessa paikassa voikkareiden sisään tyrkätään vaan kaupan valmista tavaraa. Just esim. kurkku- tai kurpitsapikkelssiä, italiansalaattia... sitten kun pohjana on vielä majoneesi niin voi yöks!
Itse tykkään että voileipäkakuissa on sisälläkin tuoreita kasviksia ja hedelmiä ja ehdottomasti tuorejuustoa, ranskankermaa tai smetanaa



Tuo on se halvin tapa tehdä voikkari, sisko kertoi, kun hänen lapsuuden kaverin lapsen juhlissa oli juuri sellaista voikkaria missä oli italiansalattia välissä, ei ollut kuulemma pystynyt syömään ja oli ottanut ison palan sitä.

Itse teen kaikenlaista voikkaria, tykkään kokeilla erinlaisilla täytteillä. TexMex voikkari on lemppari, itse säveltänyt sisällön (ei pirkan ohje)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2010 11:46 - 03.06.2010 11:46 #6075 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Itse olen vasta kerran tehnyt voileipäkakkua elämäni aikana, mutta sen täytteet (kinkku-tuorejuusto-maustekurkku-ranskankerma ja paprika-meetvursti-tuorejuusto-ranskankerma) olivat niin hyvät että varmasti jatkossakin käytän Koristelusta vielä, että minä ainakin tykkään, että koko kakun päällinen on runsaasti kasviksilla ym. koristeltu. On nätin näköinen ja saa osan siitä päivän puolesta kilosta siinä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2010 18:46 - 03.06.2010 18:46 #6094 : suvikeiju
Vastaus käyttäjältä suvikeiju aiheessa Re: Voileipäkakuista ja niiden täytteistä.
Kerran tuli tilattua juhliin voileipäkakkua leipomosta ja sen pettymyksen jälkeen olen tehnyt itse. Lohikakku piti sisällään toisessa välissä munavoita ja toisessa jotain tonnikalatahnaa, lohta oli muutama ruusuke kakun päällä...
Tykkään laittaa reilusti täytteitä ja reilusti koristeita kakun päälle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.266 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017