Pakko suositella loistavaa leipäkirjaa

Lisää
20.07.2010 16:41 - 20.07.2010 16:41 #19606 : safkaseireeni
safkaseireeni loi aiheen:
Suosittelen lämpimästi]

Löysin tämän kirjan kaveripariskunnan suosituksesta: he tarjosivat kotonaan kirjan ohjeen perusteella tehtyjä kauniita, hauskanmuotoisia ja koostumukseltaan suorastaan täydellisiä leipiä. Iski suorastaan kateus: minäkin haluan oppia, varsinkin kun muistelin omia surullisen usein päin seiniä menneitä leivänleivontakokeilujani.

Kirjan parasta antia eivät ole erikoisemmat reseptit, vaan selkeästi esitetyt perustaikinaohjeet ja erityisesti selostukset perustekniikoista. Jo ensimmäiset luvut selvensivät, missä itselläni on tainnut aiemmin mennä pieleen. Monien keittokirjojen ohjeissa käsketään vain "vaivata taikina" tai "lisätä hiiva" muttei selitetä, miten se oikein tapahtuu. Esimerkkinä kirjan annista voi mainita sen, että tekijä neuvoo tekniikan jolla taikinaa vaivatessa työtasoa ei tarvitse eikä kannata jauhottaa, jottei valmiiseen leipään päätyisi liikaa jauhoja. Pinnan ja värienkin aikaansaamiseen kirja antaa hyviä neuvoja. Kustantajan pyynnöstä tekijä on testannut ohjeet myös suomalaisilla jauhoilla ja hienosäätänyt reseptit meikäläisiin aineksiin sopiviksi. Kokeilin tänään fougasse-nimisen leivän tekoa ja se onnistui aika pilkulleen, kun seurasi selkeitä ohjeita.

Kirjaa saa tällä hetkellä halpaketju Kirjapörssin myymälöistä vaikka kustantajan mukaan onkin muualta loppuunmyyty, hinta muistaakseni 14 euron luokkaa. Suosittelen lämpimästi, nousi valtaisi into kokata koko kirja läpi samantien... Lisätietoa:
http://www.moreenikustannus.fi/Products.asp?document_id=250&cat_id=250

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.07.2010 19:05 - 20.07.2010 19:05 #6766 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Pakko suositella loistavaa leipäkirjaa
onhan tuo ihan hyvä peruskirja mutta vähän liiankin yksinkertaistettuja noi ohjeet.. kirjassahan on lopulta kai 4 ohjetta ja pienenpieniä variaatioita.. ja tossa on myös jotain ihan ihme juttuja niiku hiivan murustus jauhoihin, sinne se murustuu kun vaivaa.

ja semolina on suomenkielisessä suomennettu mannasuurimoiksi.. ne on eri viljaa, toisaalta sillä ei taida olla mitään väliä mutta silti jos on kerran suomalaislla jauhoilla testattu.

ja mulla on tosiaan se sekä englanniksi että suomeksi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2012 14:11 - 22.07.2012 14:11 #14341 : RuusuMatami
RuusuMatami vastasi aiheeseen: Re: Pakko suositella loistavaa leipäkirjaa
Voisko ihmiset suositella muitakin hyviä leipäkirjoja täällä? Kiinnostaisi nyt tämän onnistuneen ruisleipäkokeilun jälkeen tehdä kotosalla muitakin leipiä, kun ei tuo kotisähköuuni tunnu olevankaan mitenkään este sille.

Lapsuudenkodissa paistettiin leivät aina leivinuunissa niin jotenkin siihen ajatukseen tottunut.

Muutamia kertoja olen kirjakaupassa selaillut leivän juurilla kirjaa ja se vaikuttaisi ihan pätevältä. Pitäis saada vielä aikaiseksi ostettua se.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.09.2012 18:52 - 03.09.2012 18:52 #14639 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Pakko suositella loistavaa leipäkirjaa
Oma suosikkini leipäkirjoista on Jan Hedhin Mestarileipurin leipäkirja. Siitä olen leiponut aika paljon ja aina tullut hyvää leipää Hiljattain hankin myös aloituksen kirjan sekä Helene Johanssonin Leipä-kirjan. Näistä en ole vielä oikein ehtinyt leipomaan, että olisin muodostanut mielipidettä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.10.2012 10:06 - 15.10.2012 10:06 #14965 : Kokkirouva
Kokkirouva vastasi aiheeseen: Re: Pakko suositella loistavaa leipäkirjaa
Oma suosikki Helenen Leipä -kirja, siitä on tullut paljon leivottua. Hedh:n kirjasta olen tutustunut oikeastaan vain juurien tekemiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.075 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017