Suolaiset piirakat kevyemmin?

Lisää
03.01.2010 12:34 - 03.01.2010 12:34 #19429 : safkaseireeni
safkaseireeni loi aiheen:
Masentavia nuo perussuperrasvaiset suolaisen piirakan pohjat, onneksi vaihtoehtoja on. Oiskos vinkkejä vähän innovatiivisempiin pohjaohjeisiin?

Itse olen käyttänyt hyvällä menestyksellä Fanny & Anna Bergenströmin keittokirjan "Rakkautta, oliiveja ja timjamia" pohjaohjetta.

Suolaisen piirakan pohja
4 dl vehnäjauhoja
100g raejuustoa
1 keskikokoinen kananmuna
3/4 dl öljyä

Sekoita aineet keskenään niin, että lisäät öljyn viimeisenä. Taikinan voi joko painella vuokaan (taikina on aika elastista verrattuna peruspiirakkataikinaan eli vaatii hivenen enemmän kärsivällisyyttä) tai kaulia ja nostaa vuokaan.Täytettä valitessa kannattaa huomioida, että hyvin vesipitoisista aineksista tehty piirakka tarvitsee enemmän vetäytymisaikaa.

Parit kuvat erilaisista täytteistä tolla pohjalla: http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/ ... pohja.html

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 16:07 - 03.01.2010 16:07 #2828 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
tosta sais musta jo paljon rasvattomamman kun jättais öljyn suosiolla kokonaan pois tai antais olla jonkun lusikallisen vaan.. tilalle niin paljon vettä että on leivottavaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.01.2010 19:30 - 03.01.2010 19:30 #2829 : safkaseireeni
safkaseireeni vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?

tosta sais musta jo paljon rasvattomamman kun jättais öljyn suosiolla kokonaan pois tai antais olla jonkun lusikallisen vaan.. tilalle niin paljon vettä että on leivottavaa


Totta, olen itsekin välillä vähentänyt sitä tuostakin määrästä. Ilman öljyä toisaalta itse tekninen leivontasuoritus on hankalampi ja mureudessa häviää. Puoli desiä öljyä (tai alle) koko piirakassa on aika vähän per palanen, ja rutkasti vähemmän kuin perusvoijauhotaikinassa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.01.2010 14:49 - 14.01.2010 14:49 #3065 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Tykkään myös peruna(muusi)pohjaisista taikinoista, niissäkään ei useimmiten ole rasvaa paljoa. Tosin hiilarikammoisillehan se ei sovi..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.01.2010 09:59 - 15.01.2010 09:59 #3084 : safkaseireeni
safkaseireeni vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?

Tykkään myös peruna(muusi)pohjaisista taikinoista, niissäkään ei useimmiten ole rasvaa paljoa. Tosin hiilarikammoisillehan se ei sovi..


Ei taida oikein mikään suolainen piirakka alakarppaajia miellyttää

Pitäisi itsekin hyödyntää enemmän perunamuusin mahdollisuuksia suolaisissa leivonnaisissa. Meillä vain syödään niin harvoin perunaa, kun tämä emäntä inhoaa sitä perunateatteriosuutta...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.01.2010 12:30 - 15.01.2010 12:30 #3086 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?


Ei taida oikein mikään suolainen piirakka alakarppaajia miellyttää


Kyllä mun metukkapiirakka varmaan alakarppaajallekin kelpaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.01.2010 20:12 - 22.01.2010 20:12 #3374 : Marilele
Marilele vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Mie katoin eilen Livin ruokaohjelmaa Hyvä kokki, paha kokki (tai jotain sinne päin). Siinä tehtiin piirakkapohja tummasta riisistä ja kanamunasta. Ellen nyt ihan väärin muista niin suhde oli 5dl keitettyä riisiä ja 2 kananmunaa. Näytti herkulliselta, pitänee joskus kokeilla!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2011 08:00 - 12.02.2011 08:00 #8633 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Mä teen yleensä sellaisen pehmeän pizzataikinan pohjaksi. Toimii hyvin ja on paljon parempaa kuin ne rasvalötköpötköpohjat .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2011 20:27 - 12.02.2011 20:27 #8660 : esssi
esssi vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
mä oon tehny perus ohjeella jossa on öljyä kyllä 1 dl, mutta pohja on maukas ruishiutaleitten ansiosta:
3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruishiutaleita
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
1 dl öljyä

Joskus, laitan kuivat aineet samoin, mutta yksi purkki kermaviiliä ja pari rkl öljyä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2011 13:08 - 28.03.2011 13:08 #9186 : safkaseireeni
safkaseireeni vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?

mä oon tehny perus ohjeella jossa on öljyä kyllä 1 dl, mutta pohja on maukas ruishiutaleitten ansiosta]

Ruispohja kuulostaa erinomaiselta, sopii varmaan hienosti esim. lohitäytteen kaveriksi!

Kokeilin viime leipomiskerralla muunnella tuota ekassa viestissä postaamaani ohjetta siten, että raejuuston sijasta laitoin kikhernesurvosta. Toimi hyvin erityisesti intialaismausteisen kasvispiiraan kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2011 12:28 - 29.03.2011 12:28 #9209 : Rottinkiweileri
Rottinkiweileri vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Tässä "karppi" ystävällinen ohje. Toimii piirakassakin.

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=196

Juustoleipäset

2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta

Sotke kaikki ainekset sekaisin, tee neljä kekoa uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita. Eikä muuten mene kuin hetki, että ovat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2011 07:24 - 01.06.2011 07:24 #9744 : maya
maya vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Kyllä piirakka pohjassa tulee olla rasvaa, koska elimitökin sitä tarvitsee. Vaaleat jauhot ovat ne jotka tekevät piirakkapohjasta epäterveellisen. Itse lisään aina ruisjauhoja, korvaan voin margariinilla, ranskankerman jogurtilla ja taputtelen pohjan mahdollisimman ohueksi.

Ruispiirakkapohja

100 g margariinia
1½ dl ruisjauhoja
1½-2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2011 07:34 - 01.06.2011 07:34 #9745 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Olen samaanmieltä, kyllä pohjassa pitää olla rasvaa. Itsekin korvaan voin melkeinpä aina margariinilla ja siinä ne mun kevennykset sitten onkin. Mielestäni oli leivonnainen sitten mikä tahansa yksi tärkeimmistä asioista on maku. Kyllä leivoinsen myös pitää maistua hyvältä. Siksi käytän huoletta esim. ranskankermaa ja kierrän kaukaa kaikki light-tuotteet. En usko niihin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2011 08:08 - 02.06.2011 08:08 #9782 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
mutta onko margariini sen kevyempää? margariini voi olla täysrasvaa.. voi ei ole koskaan, siinä on vettä. öljy on aina kaikkein raskainta.

voi antaa niin paljon makua pohjaan että sitä voi musta vähentää muttei ottaa kokonaan pois.. margariini maistu pahimmillaan joltain bensalta. ruisjauhokaan ei taida olla juuri kevyempää, siinä on vaan enemmän terveellisiä juttuja, kuituja sun muuta mutta yhtä läskiksi siitä tulee. piirakassa se pohja on muutenkin aika pieni osa.

paras tapa varmaan tehdä pohjasta kevyempi mutta silti maukas ja rapea on laskea voin määrää mutta käyttää pakaste kylmää jauhoa ja jäistä vettä, niillä tulee rapeus.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2011 13:44 - 02.06.2011 13:44 #9800 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?

...mutta yhtä läskiksi siitä tulee.

Heh.

paras tapa varmaan tehdä pohjasta kevyempi mutta silti maukas ja rapea on laskea voin määrää mutta käyttää pakaste kylmää jauhoa ja jäistä vettä, niillä tulee rapeus.

tai tekee ohuemman pohjan. Musta tuntuu, että itsekin tulee paistettua joskus ihan turhan paksuja piirakkapohjia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2011 05:42 - 03.06.2011 05:42 #9814 : Kuista
Kuista vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?

tai tekee ohuemman pohjan.

Haaa.. hyvä idea Miten sitä ei itse koskaan tule ajatelleeksi näin helppoja vaihtoehtoja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2011 20:16 - 03.06.2011 20:16 #9832 : maya
maya vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Niin totta, kaikesta lihoo, jos syö liikaan.

Ruisjauhoissa on muuten energiaa lähes kolmannes vähemmän, kuin vehnäjauhoissa ja täyttää paremmin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2011 21:06 - 03.06.2011 21:06 #9834 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
ruisjauhon energia 320 ja vehnän 350 kilokaloria.. eli aika saman tekevää tollasessa tuotteessa jonka tosiaan saa kevyemmäksi kaulaamalla pohjan ohuemmaksi. täyttävyyshän ei liity siihen mitenkään onko joku kevyempää vai ei.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.06.2011 06:01 - 04.06.2011 06:01 #9836 : maya
maya vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Oho, totta. taisin katsoa 1dl energia sisältöä enkä grammamäärää. Tosta täyttävyydestähän minulla ei ole tutkittua tietoa, mutta omasta mielestäni esim. ruisleipä täyttää paremmin kuin ranskanleipä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.03.2012 19:08 - 13.03.2012 19:08 #12801 : Katjuzqa
Katjuzqa vastasi aiheeseen: Re: Suolaiset piirakat kevyemmin?
Pohjassa voi säästää tosiaan hieman rasvan määrässä, mutta täytteen suhteen pitää olla jonkin verran tarkkana. Olen joskus käyttänyt täytteeseen ruokakerman sijaan ihan vain maitoa ja en kyllä tykänny. Tuli nopeasti jotenkin vetinen maku. Ajattelinpa sitten, että parempi tehdä kunnon versio ja syödä vaikka vähemmän. Juustosta voi vähän nipistää maun kärsimättä, terveellisyyden kannalta suolan määräkin tulee helposti huimaksi.

Yksi kevyempi vaihtoehto on tehdä esimerkiksi pikkupiirakoita sämpylätaikinaan tai pieniä pasteijoita johonkin leipätaikinaan. Ihan perinteiset kinkku-juustosarvet maistuu ü

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.112 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017