Kakkujen hinnoittelua

Lisää
11.01.2010 09:44 - 11.01.2010 09:44 #2959 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Asia on vaan niin, että toiset ei osaa arvostaa käsityötä, tai ehkä arvostavat mutteivät kuitenkaan ole valmiita siitä maksamaan.
Tässä yksi esimerkki: tuttuni kysyi tekisinkö kakun syntymäpäiville 50 hengelle muotokakku. Kakku olisi ollut todella vaativa tehdä. Ilmoitin hinnaksi 100€ eli 2€ henkilö. Tuttu ilmoitti että kaupasta saa 50 hengen kakun n 50 eurolla ja päätti ostaa kakun kaupasta.
Näitä tapauksia on sattunut ja tulee vielä monta kertaa kohdalle uudelleen. En tehtaile kakkuja, teen niitä sukulaisille ja ystäville, ja jos hinta ei miellytä niin ainahan voi hakea todella kaupasta sen kakun.
Ja jos tuntemettomille tekisin kakkuja niin varmasti ottaisin niistä hyvän hinnan. Kakut ovat juuri sellaisia kun "tilaaja" toivoo eikä niitä todellakaan tehdä hutiloiden, itse ainakin näen vaivaa kakkujen eteen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2010 11:13 - 11.01.2010 11:13 #2967 : Pioni
Pioni vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Kiitos kaikille vastanneille

Mukava kuulla etten ole ainoa, joka tähän on törmännyt. Alussa tein kakut aina tarvikkeiden hinnalla tai usein jopa sen alle. Pikkuhiljaa alkoi tuntua että kannattaako tosiaan yötä myöten kuluttaa vapaa-aikansa toisten hyväksi ihan ilmaiseksi. Varmaan moni käsitöiden tekijäkin ottaa ompeluksistaan ja kudelmistaan muutakin kun pelkän tarvikkeiden hinnan, miksei sitten kakuntekijä?

Kyselin ihan mielenkiinnosta Oulun terveystarkastajalta että missä laajuudessa kakkujenteko on sallittua. Ja vastaukseksi sain että omalle perheelle sen laajemmassa merkityksessä... Mitä se sitten tarkoittaakaan... Sisarukset ja vanhemmat vai jopa enot, tädit jne...

Aika harvoin itse teen kakkuja muille, mutta kun teen pyydän mielestäni kohtuullisen, mutta kuitenkin riittävän korvauksen. Ja mukava kuulla etten ole ainoa! Joka ei halua maksaa, tekee itse taikka teettää jollakin toisella joka tekee halvemmalla!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2010 21:53 - 12.01.2010 21:53 #3021 : Isabel
Isabel vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Niin, ainahan sieltä kaupasta sen kakkunsa saa. Se on sitten eri asia että kuinka tuore se on/ onko käynyt pakkasen kautta. Saiko juuri sellaisen kakun kun halusi.. Täytekin todennäköisesti jotain sokerimössöä ja kaikki kakut prikulleen samannäköisiä. Sisällä vain sokeria ja lisäaineita.

Jotkut osaavat arvostaa käsityötä, jotkut eivät pätkän vertaa. Siksi mun mielestä ei kannata koskaan sanoa että maksakoot oman tunnon mukaan. Joltain heruu tosi nihkeästi 1e toiselta 100e.

Tosiaan, nykyään kaikki tuollaset vastaukset on niin hiton ympäripyöreitä. Mitähän tuo "omalle perheelle laajemmassa merkityksessä" oikein mahtoi tarkottaa? Muakin kiinnostais

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 10:23 - 13.01.2010 10:23 #3035 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Niin, ainahan sieltä kaupasta sen kakkunsa saa. Se on sitten eri asia että kuinka tuore se on/ onko käynyt pakkasen kautta.


Ihan pikkupikku välihuomautus, että pakkanen ei ole pahasta, lähes kaikki konditoriat vetää tuotteensa pakkasen kautta ja tarkoituksella. Pakastaminen ei kuitenkaan yleensä kestä kuin max viikon, yleensä vähemmän, ja toki pitkä säilytysaika huonontaa laatua tai huono suojaaminen. Ainakin meikäläiselle pakastin on elinehto, muuten ei saa nättejä kiilteitä kakkuihin tai moussekakkuihin rakennetta. Konditoria-alan mm-kisoissa Lyonissa aikaa kakun valmistamiseen oli 3 tuntia ja lähes kaikki joukkueet siinäkin ajassa pakastivat ja sulattivat uudestaan kakkunsa nestetypen avulla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 11:07 - 13.01.2010 11:07 #3040 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mun mielestäkään pakastaminen ei ole mitenkään paha juttu! Tuoreena ja hyvin suojattuna kun laitat pakkaseen, niin kyllä se sieltä uloskin tullessa on tuore ja hyvänmakuinen;) Mutta se saattaa tuottaa ongelmaa, kun monet haluavat kotonaan pakastaa ylimenevän kakun ja olettavat automaattisesti, että konditoriasta tulee vastaleivottu kakku, joka ei ole käynyt pakastimessa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2010 15:44 - 13.01.2010 15:44 #3047 : Isabel
Isabel vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Nojuu, mutta en mä miellä pakkasen läpi käynyttä tuotetta täysin tuoreeksi tai samalla tavalla ainakaan, kun sellaista joka ei ole pakkasta nähnytkään. Itse en ainakaan ollut ymmärtänyt että konditorioissa vedetään kakut pakkasen kautta, ennen kun itse sen näin ja siitä myös kuulin. Tuli vaan jotenkin sellainen fiilis että eikö tää ookaan sellainen "tänään leivottu tuote?". Eihän niissä siis niin mainostetakaan, mutta jotenkin oletin vaan.. Ja käsittääkseni aika monet olettavat etteivät kakut ole käyneet pakkasta läpi. Sillä ainakin kun itse juttelin juuri vähän aikaa sitten muutamien tuttujen kanssa, he kauhistelivat etteivät ikinä voisi tarjota pakkasen läpi käynyttä kakkua eivätkä siksi mm. osta pakastealtaasta kakkuja vaan juuri Fazerilta tai muusta vastaavasta.

Meni vähän OT:ksi, mutta siis tosiaan uskon, etteivät asiakkaat ymmärrä tai tule ajatelleeksi että kakut jopa Fazerilassa käyvät pakastuksen läpi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.01.2010 07:07 - 19.01.2010 07:07 #3213 : Suklaasydän
Suklaasydän vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Itse olen monesti pähkäillyt kakkujen hintojen kanssa. Että kuinka paljon sitä oikein kehtaa niistä pyytää. Kiva kuulla, että en ole ainut ja kiva myös kuulla, että hintani ovat aika samaa luokkaa teidän muiden kanssa.

Itse olen hinnoitellut kakkuni niin, että lasken ensin materiaalien hinnat ja siihen päälle sitten otan vähän vaivanpalkkaa. Käytännössä kakut on maksaneet 40 €/kpl. Tosin kun ainekset on siinä parinkympin luokkaa, saan omasta työstä samaiset 20 €, josta muodostuu kyllä aika halpa tuntitaksa. Koristeita tulee usein väsättyä muutama tunti ja sitten vielä se itse kakun tekeminen, täyttäminen ja koristeleminen.

Eli ei näitä kakkuja näillä hinnoilla työkseen tekisi, mutta eihän se ole tarkoituskaan. Itse ajattelen sen niin, että kakkujen teko on minulle harrastus ja uusi kakku on aina uutta harjoitusta omille taidoille. Lisäksi saan ilahduttaa kakun saajaa antamalla hänelle kakun, jota ei varmasti kaupan tiskiltä saa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.03.2010 13:05 - 01.03.2010 13:05 #4184 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tää on kyllä sellainen aihe, joka mietityttää aina kun joku pyytää kakkua. Sitten kysymys kakusta alkaa usein silleen, että haluaisin kakun halvalla, kun omalla rahalla maksan, niin ja niin isolle porukalle. Päällä vois olla jotain kivoja koristeita siitä ja siitä aiheesta... Sit alkaa keittää ja sit pitää rauhoittua. Tää on just tää, ettei ymmärretä kuinka kauan jonkun ukon tekeminen kakun päälle vie aikaa ja sit vielä kun se yks ukko ei riitä vaan siinä kakun päällä vois olla aiheeseen liittyvää muuta sälää... Toki tälleen noviisilla kuluu tuota aikaa enemmän, mutta uniikkeja kakkuja kyseessä joka tapauksessa

Tein tuossa viime viikolla pari kakkua ja esim. kahdeksan munan Puuha Pete kakusta otin hintaa 40 euroa. Välissä mansikkahilloa, kermarahkaseosta ja pakastemansikoita (kakun toivoja toi itse mansikat)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.03.2010 18:07 - 01.03.2010 18:07 #4197 : Isabel
Isabel vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Kävin kattomassa tuon Puuha Peten ja musta aika vähän pyysit.

Mun mielestä mun pitäis jo etukäteen aina ajatella, paljon yksi koriste maksaa ja paljon pelkkä kakku.. Sitten hinnat olis siinä ja piste. Mutta rupean aina itse miettimään sitä yhteishintaa ja alan kauhistua jaja.. Mutta sitten jos katon toisten kakkuja ja kuulen just tollasia hintoja, niin oon ihan ihmeissäni, miten joku on pyytänyt niin vähän.. Vaikka toisaalta itse pyydän vielä vähemmän Pitäisi olla niin että aina kun tekee kakun, pistää kuvan tänne ja muut leivontafoorumin jäsenet kertoo paljon pitää pyytää ja sitten pyytää sen mukaan Haha. Tai jokaisella pitäis olla joku joka määrittää ne hinnat kakuille

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 06:50 - 03.03.2010 06:50 #4246 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Juuh hyvä idea

Noh tarkoitus oli pyytää enemmän, mutta en sit ilennyt! Nyt eräs tuttava pyysi kahta kakkua yht 50 hengelle. Olisin tehnyt mustikka kermarahkatäytteet, marsipaanipäällyset ja personoidut koristeet. Pyysin 50 euroa per kakku. Sanoi, että ei tilaa, koska tuleekin niin kalliiksi. Ei ollut osannut ajatella, että hintaa tulis niin paljon. Ja en siis tuomitse ajatusta, ja ymmärrän täysin ettei halua maksaa niin paljon. Varsinkin, kun kakut eivät oikeastaan olisi menneet henkilökohtaiseen tarkoitukseen jne...

mutta asian pointti oli se, että ihmiset ei tiedä kuinka kallis kakku lopulta on ja kuinka kauan tällaiseen personoituun kakkuun menee aikaa! Ihmiset mieltää, että kakussa on sisällä mansikkahillo ja kerma ja päällä kerma, eihän voi maksaa kovin paljon....no joo mutta hinnoittelu on pirun vaikeeta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 10:26 - 03.03.2010 10:26 #4253 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Itse tein kyllä ihan hintalistan, johon listasin peruskakut henkilömäärittäin ja päällystetyt kakut (marsipaani-/massa-) erikseen. Lisäksi hinnoittelin koristeet erikseen arvioidun työmäärän suhteen. Lasken siitä sitten sen lopullisen hinnan.

50 euroa on kyllä aika minimihinta personoidulle kakulle. Kylläpä ihmiset ovat nihkeitä maksamaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 11:04 - 03.03.2010 11:04 #4254 : Sirkku
Sirkku vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tuli muuten tästä mieleen, että ihmiset ei välttämättä tajua, miten paljon aikaa menee leipomiseen tai ruoanlaittoon sekä sen suunnitteluun. Tarjottiin yhtä ruoanlaittokeikkaa, johon ois kuulunu 25 hengen juhlaruokien suunnittelu, tarvikkeiden hankinta, ruoanvalmistus, esillepano, tarjoilu ja jälkipyykki. Homma ois siis pitäny hoitaa yksin. Palkkaa ois saanu 100 euroa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 12:03 - 03.03.2010 12:03 #4257 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

50 euroa on kyllä aika minimihinta personoidulle kakulle. Kylläpä ihmiset ovat nihkeitä maksamaan

Tääkin on niin kakspiippusta. Miusta tuo 50e on "harrastelijakakusta" ihan ok hinta joka pitäis maksaa mukisematta. Noille "mukisijoille" voisi näyttää esimerkkiä vastaavanlaisesta konditorian kakusta, veikkaanpa että hinta on lähempänä 100 euroa kuin 50 euroa.

Tarjottiin yhtä ruoanlaittokeikkaa, johon ois kuulunu 25 hengen juhlaruokien suunnittelu, tarvikkeiden hankinta, ruoanvalmistus, esillepano, tarjoilu ja jälkipyykki. Homma ois siis pitäny hoitaa yksin. Palkkaa ois saanu 100 euroa

Eh, just. Tää on niin hyvä esimerkki! En usko että ihan kymmenessä tunnissa ois saanu tuota hommaa kasaan, jos ois aatellu että tuntipalkka olis vaikka sen 10e.
Suunnitteluihin menis varmasti muutama tunti, ja sit niiden ruokien valmisteluihin toiset muutama tunti, esillepanoon tunnista kahteen, tarjoilut jotka kestää yleensä muutaman tunnin ja tiskit ja muut jälkien korjaukset muutama tunti. Joku 300e ois miusta jo kohtuullisempi palkka työajasta mikä noihin kaikkiin menee.

Huuh.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.03.2010 21:56 - 06.03.2010 21:56 #4308 : Tige
Tige vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Miten ihmeessä juustokakut hinnoitellaan? Minulta kyseltiin tänään juustokakkutilausta, mutta en osannut vielä sanoa juuta enkä jaata, kun en tosiaan noista hinnoista mitään näin aloittelijana vielä tiedä. Tämä nyt ei varsinaisesti enää liity aiheeseen, mutta montako kakkua kannattaa tehdä, kun 50hlö:lle pitäisi riittää?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.03.2010 22:00 - 06.03.2010 22:00 #4310 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Miten ihmeessä juustokakut hinnoitellaan?

Meinaatko juustokakulla siis liivatteilla (tms) hyydytettyä vai uunissa paistettavaa juustokakkua?

Tämä nyt ei varsinaisesti enää liity aiheeseen, mutta montako kakkua kannattaa tehdä, kun 50hlö]
Jos "tavallisia" täytekakkuja niin mie ehkä tekisin 2 x 8 munan kakkua. Tai 8 ja 9 munien kakut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.03.2010 22:11 - 06.03.2010 22:11 #4311 : Tige
Tige vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tanja: Ymmärsin, että liivatteilla hyydytettävä olisi kyseessä.
Ja tosiaan 50hlö:lle pitäisi tehdä juustokakku(ja). Yhden jättikokoisen tekeminen tuskin onnistuu kovin helpolla

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2010 08:47 - 07.03.2010 08:47 #4314 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Tanja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]

Sitten varmaan vaikka pari kakkua jollain 26-senttisellä reunavuoalla. Tai vaihtoehtoisesti kolme pienempää?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2010 22:29 - 07.03.2010 22:29 #4328 : TaikinaTaivas
TaikinaTaivas vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Kun katsoo vuokaa ja jaka sitä osiin niin minusta tuommosesta 25-26 cm läpimittaisesta vuoasta tulee n. 16-20 palaa elikkä kyllä mie tekisin isojakin kakkuja kolme kappaletta tai kaksi isoa ja yksi pieni. Minusta hyydyke/juustokakkuja tulee leikattua isompia paloja mitä täytekakkua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.03.2010 08:00 - 08.03.2010 08:00 #4331 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Minäkin tekisin kolme 24-26cm vuokaan tehtyä kakkua. Jossain leipomossa muistan nähneeni juustokakkujen hinnaksi oli 30€, mutta taisi olla jonnin verran pienempi kakku kyseessä.
Kannattaa laskea kakkujen ainekset ensin yhteen ja sitten miettiä tekopalkkiota. Jos noihin tulee esim. kaksi kerrosta eri makua, suklaata tai vaikka dominoita pohjaan, niin kertyyhän noille aineksillekin hintaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.03.2010 19:39 - 08.03.2010 19:39 #4345 : Tige
Tige vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Kiitos ohjeista Tarkempia vaatimuksia kakkujen suhteen en ole vielä saanut, ehkäpä se hintakin siitä kehkeytyy kunhan tiedän tarkemmin mitä tarvitsen niitä varten.

Ja vielä kysyisin leivonnaisista. Minun pitäisi tehdä mokkapaloja 200kpl. Minulla ei ole minkäänlaista ammattia, joten onko hurja pyytää koristelemattomista mokkapaloista 0,60e/kpl? Ja koristelluista 1e/kpl?
200ee/200kpl koristeltuja oli tilaajien mielestä liikaa, joten siksi kyselen..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.03.2010 08:53 - 09.03.2010 08:53 #4351 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Sulla onkin vaikeita hinnoiteltavia! Minä varmaan lähtisin mokkapaloja hinnoittelemaan pelleittäin, kun tosiaan yksittäishinnalla tulee aika kalliiksi nuo. Laske noissakin aines kulukit pelleittäin ja +tekopalkka/pelti Joissain leipomoissa ja ammattikouluissa käytetään myös kilohintoja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 19:37 - 31.03.2010 19:37 #4833 : kakkukatri
kakkukatri vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mä olen kakut hinnotellut ihan vaikeusasteen ja raaka-aineiden mukaan. Mitään yksoikosta hintaa ei mulla kakuille ole. Hinnat on olleet 25e-120e. Raaka-aineiden hinnalla tai jopa ilmaiseksi teen ihan lähimmille (siskot yms.)
Liian halvalla en tee koska olen tarkka raaka-aineista ja pitäähän sitä omaa työtänsä arvostaa.
Jotkut ovat sanoneet ei kiitos sen jälkeen kun hinnan ovat kuulleet, vaikkakin suurin osa ymmärtää hinnan kun tarkemmin kerron mistä se koostuu. Mutta silti kakkuja saisi tehdä enempi kun kerkiää ja joudun itsekin kakkutilauksista jatkuvasti kieltäytymään, joten uskon että hinnat on kohdillaan, vielä kun osa tilaajista on maksanut enemmänkin kuin pyydän. Luulen että monet eivät ymmärrä miten paljon työtä jossain erikoisemmassa kakussa voi olla,varsinkaan jos ei itse edes leivo niin ei välttämättä ole käsitystä kuinka monta tuntia saa uppoamaan kakun ja koristeiden tekoon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2010 14:00 - 03.04.2010 14:00 #4896 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tämähän olikin mielenkiintoinen pino
Itsellänikin kun tuottaa aina ongelmaa tuo hinnoittelu. Mie olen yleensä pyytänyt 15-20 hlö:n kakusta 40-45 euroa, riippuen koristelusta jne. Enemmänkin tosiaan vois pyytää....

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.04.2010 18:54 - 04.04.2010 18:54 #4928 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Minä olen ihan harrastelija en muuta väitä, mutta mitäpä sanotte tästä kakusta..

http://www.aijaa.com/v.php?i=1636145.jpg

toivottavasti linkki toimii.

Löytyi naimisiin.info sivuilta tällainen kakku, joka on ammattilaisfirman tekemän ja maksanut 80 euroa.
Että eiköhän olla ylpeitä omista kakuistamme

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.04.2010 19:46 - 04.04.2010 19:46 #4933 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tuo Sirpan linkissä oleva kuva ei latautunut miulla kuin puoliksi, mutta ei ole kyllä hajuakaan kakun koosta, melko erikoiselta näyttää kuitenkin jo puolikkaan kuvan perusteella.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.169 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017