Kakkujen hinnoittelua

Lisää
17.03.2012 09:42 - 17.03.2012 09:42 #12848 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mä tein itselleni Excelin johon voin laittaa kaikki raaka-aineet ja niiden kilohinnat. Sitten ohjeen mukaan määrittänyt määrät. Huomasin, että 3 euroa munalta on aika toimiva peruskakun hinnoittelumalli. Sain vaan itselleni perusteltua, että miten hinta muodostuu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.03.2012 09:52 - 30.03.2012 09:52 #12974 : serenah
serenah vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tekila: 3e munalta on tosi vähän! Vai tarkotitko henkeä kohden 3e?

Toi munahinnottelu töppää taas mulla ainakin tohon pohjaan kun teen sienikakkuja. Eli 24cm vuokaan teen 4 munan pohjan kun sokerikakkupohjassa taas tulee 7 munaa..

Testi: tilataan kakku/t 40hlölle. Onko hinta sama jos tekee 2x20hlön kakkua tai 1kpl 40hlön kakun?
Jos tehdään 2x20hlö kakut kermapursotuksin muutamalla kukalla, onko 100e liikaa? 2,50e/hlö..

Tuntuu et mitä isommalle henkilömäärälle kakkuja tilataan niin se hinta tuntuu tilaajasta isolta, mutta jos sama tilaaja tilaa kakun vaikka 20hlölle ni 50e siitä ei ole paha.. se on kai sama mitä sillä rahalla saa mutta kun aletaan menemään 100e tietämille ni kallista on

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.03.2012 14:43 - 30.03.2012 14:43 #12975 : Bodil
Bodil vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Itse hinnoittelen 3 e/hlö, ja mun asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen hintaan...Jos tulee joku isompi koriste, esim. tossut niin veloitan ylimääräinen 5 e...

Jotkut asiakkaat ovat jopa sanoneet että mun kakut ovat alihintaisia...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.04.2012 08:05 - 02.04.2012 08:05 #13045 : Ebe
Ebe vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Kakkujen hinnoittelu on tosi hankalaa ja varsinkin täällä, missä monet emännät ovat taitavia leipojia ja ovat tottuneet järjestämään itse kemunsa. Siksi koristeita kysellään enemmän kuin itse kakkuja. Koristeista olen ottanut 5-20 e kpl riippuen vaatimustasosta ja määrästä esim. kukat, 8 munan kakusta olen pyytänyt koristeluineen 40 e (oli täyte mikä vain) ja tutuilta 30 e. Kalliimmat kakut ovat olleet isoja levykakkuja, joista olen pyytänyt 50-60 e. Pipareita on mennyt vähän eri hintaisina. Sellofaaniin pakatut esim. hääkakut ovat 2,50 e kpl (pusseista tulee kuluja) ja piparikoreja olen koosta riippuen myynnyt 20-40 e/kori pakkauksineen (pipareiden määrä vaihtelee 30-80 kpl). Ei noista paljon itselle jää, mutta ei sitä oikein kehtaa enempääkään pyytää. Varsinkin kun en itse tykkää noista koristelluista pipareista yhtään (siis syödä niitä, tekeminen on kivaa). Tuntuu hassulta, että oikeasti joku haluaa niistä maksaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.04.2012 09:57 - 02.04.2012 09:57 #13051 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Ihan of topicina Eben viestiin. Olen samaa miettinyt! Kuka niitä syö! Ne on nättejä, varsinkin sun rustaamat mutta ei niistä voi oikeasti pitää kun lapset sen sokerimäärän takia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.04.2012 11:48 - 02.04.2012 11:48 #13063 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Kakkujen hinnoittelu on tosi hankalaa ja varsinkin täällä, missä monet emännät ovat taitavia leipojia ja ovat tottuneet järjestämään itse kemunsa. Siksi koristeita kysellään enemmän kuin itse kakkuja....... Tuntuu hassulta, että oikeasti joku haluaa niistä maksaa


Ymmärrän täysin Eben kirjoittaman, mutta haluaisin vain esimerkkinä kertoa seuraavaa]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img] ) perheen tutulta vanhalta Kauppaneuvokselta. Tarjoukseen liitin tietenkin alennuksen hänelle. Ja siitäkös tuo setä riemastui - jos tyttö myyt jotain, niin kaikille aina sama hinta, oli tuttu tai tuntematon ! Mutta huomatti, että tutuille voi tietenkin antaa jonkun pienen yllärin tilauksen mukaan
Toinen huomautus oli, että harrastus ja työ ovat kaksi eri asiaa. Työntekemisesti tulee viivan alle aina jäädä jotain. Harrastus veloittaa aina kukkaroasi !

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.04.2012 19:18 - 02.04.2012 19:18 #13068 : Ebe
Ebe vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Harrastus tämä kakkuilu onkin, vielä taidetaan olla miinuksen puolella Sen verran on noita tarvikkeita tullut haalittua. Niin... ja se tutuille edullisemmin myynti johtuu useimmiten siitä, että heille ei kakkua tarvitse pakata kakkulaatikoihin vaan he antavat omat kakkukuvut. Usein saan myös tarvittavat marjat ja jopa omatekemät hillot heiltä, muille pitää joko käyttää omia tai ostaa kaupasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.04.2012 20:02 - 05.04.2012 20:02 #13123 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tässä linkissä on hyviä huomioon otettavia asioita kakkuharrastajillekin, vaikka kirjoitus onkin liiketoimintanäkökulmasta.

http://www.cakeboss.com/PricingGuideline.aspx

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2012 12:33 - 07.05.2012 12:33 #13445 : serenah
serenah vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Katoin ton edellisen linkin ja siellä oli noita mitotuksia. Esim wiltonin mukaan riittävyys 10" vuoka eli 25cm, kaksi kerroksinen 38 henkeä? voiks toi pitää paikkaansa? tossa toisessakin missä isommat palat ni riittäis 30hlölle ton kokonen.. Mä oon tehny 26cm vuuassa 20-25 hlölle kakun.. mun kakut on kyllä vähän reiluja mutta onko ne noin reiluja vai onko noi jenkkilän mitotukset vähän eri luokkaa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.05.2012 23:07 - 24.05.2012 23:07 #13730 : Miia
Miia vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
No jaa, kyllä toi Wilton voi pitää paikkansa. Mä teen 25 cm vuokaan 6-8 munan kakun. Jos nyt vaikka ajatellaan 8 munan kakkua ja perussääntöä, että yhdestä munasta riittää kolmelle syöjälle, niin siitä tulisi 24 hengen kakku.

Wiltonin kaavassa oli kaksikerroksinen kakku eli 24 x2 = 48 henkeä. Kerroskakussa tosin se toinen kerros on aina pienempi kuin alin kerros, eli silloin se 38 kuulostaa ihan käyvältä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2012 17:38 - 29.05.2012 17:38 #13761 : Kati
Kati vastasi aiheeseen: Macaronien (ja muittenkin tuotteitten) hinnoittelusta
Pikkasen raavituttaa päätä, kun pitäis saada sopiva hinta laskettua macaroneille Kyllähän ne tarpeet nopeesti laskee, mutta eihän se riitä. Pitäis sille työllekin saada jotain eikä tuo sähkökään puussa kasva. 300kpl on lähdössä uuden ylioppilaan juhliin
Mitä hintaa te ootte pitäneet? Aika kirjavaa hinnoittelua näkyy kahviloissa olevan... (eivätkä ees maistu yhtä hyvälle kuin omatekemät )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.05.2012 16:51 - 30.05.2012 16:51 #13782 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
En ole macaronien kanssa puuhaillut mutta sanoisin että on ihan reilua pyytää vaikka 50-60 senttiä kipaleelta.
Onko muilla macaronien myyntikokemuksia?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.06.2012 06:03 - 10.06.2012 06:03 #13940 : Kati
Kati vastasi aiheeseen: Re: Foorumilaisten miitti? vol. 2
Tein tialuksesta marsipaanipäällysteisen kakun ja pyysin tarvikkeiden hinnan ja 20€ tekopalkkaa. Siitä olisi tullut noin 35€, mutta tilaaja maksoi 50€ Kyllähän se hyvältä tuntui, kun kakusta tuli mieleinen. Varsinkin, kun en todellakaan ole mikään kakkumaakari Kakku on siis 6 munan ja täytteenä limecurdia, mansikkahilloa ja kermarahkaa.

http://i122.photobucket.com/albums/o242 ... pertti.jpg

Kakun alareunassa on vielä tekstiä, mutta sitä ei tullut kuvattua...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2012 21:18 - 19.06.2012 21:18 #14035 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Kati, ainahan se mieltä piristää jos saa vaikka edes muutaman ylimääräisen euron vaivanpalkkaa.
Mainio tuo mikrofoni!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2012 11:45 - 18.07.2012 11:45 #14303 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Täällä yksi jauhopeukalo myös ihmettelemässä hinnoittelua, tosin kylämarkkinoiden myyntipöytään. Ihan kuivakakkuja ja pikkuleipiä montaa sorttia. Mitä piimäkakustakin pyytäisi? (Olisiko 1,5 litran vuoka?) Vaakaakaan ei tältä kokilta löydy.
Helppohan se on raaka-aineiden hinnat laskea, mutta mikähän kuulostaisi kohtuulliselta myyntihinnalta noille?
Monella nettisivulla mitä kotileipomoiden hintoja katsellut, tahtoo olla kilohinnat. Montakohan herrasväenleipää menee kiloon?
Ja sekin vielä että suuren osan leipomuksista teen kotona ja vien ne autolla lähes 200 kilometrin päähän myytäväksi
Toisaalta siellä nyt käydään joka tapauksessa, oli markkinoita tai ei, pääsee tytär mummulaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.07.2012 06:06 - 21.07.2012 06:06 #14328 : mopomutsi
mopomutsi vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

En ole macaronien kanssa puuhaillut mutta sanoisin että on ihan reilua pyytää vaikka 50-60 senttiä kipaleelta.
Onko muilla macaronien myyntikokemuksia?

Mä olen hinnoitellut macaronit 8kpl/4€ eli just 50snt kappale.

Noi herrasväen pikkuleivät on muuten aika haasteellinen hinnoteltava. Tein just 200kpl häihin ja ne meni kakkujen sivussa 30€ hintaan. Tossa oli taikinaa 4kg, valmiina en punninnut. Jos olisi tilattu pelkkänä, niin en olisi alle 50€ hinnoitellut. Todella vaikea hinnoiteltava

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2012 10:19 - 17.09.2012 10:19 #14721 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
MInultakin on ystävät alkaneet pyytämään kakkuja ja hinnoittelu on todellakin vaikeaa. Toinen tilasi sokerimassalla kuorrutetun johon meni massaa hurjamäärä ja toinen kermakakun, ei niitä oikein voi hinnoitella samalla tapaa koska ainekset on jo niin erihintaiset. En kyllä keksi millään mitään järkevää kaavaa, ellei sitten ole jokin ainekset+ tekopalkka (riippuen kakun vaikeudesta).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.10.2012 07:29 - 18.10.2012 07:29 #15013 : Niinan
Niinan vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Onpa kyllä mukava kuulla, että en paini tämän ongelman kanssa yksin. Minullekin on kamalan vaikea hinnoitella kakkuja sukulaisille ja hyville ystäville. Ehkä se tuntuu enemmän siltä, että itsestä ne hinnat on kamalan suuria, mutta jos ottaa vertailupohjaksi leipomot, niin aika edullisia ne loppujen lopuksi on. Mutta yleensä meen ihan sillä, että ainekset + tekopalkka. Tosin näillä minun tekopalkoilla ei kyllä työtuntien määrää ajatella... Mutta ajattelen asiaa myös siltä kantilta, että teen tätä harrastuksena ja harjoituksen vuoksi.

Tulipa muuten viime kuussa tehtyä lohivoileipäkakku ja oikein järkytyin itse siitä ainesten hinnasta, sillä pelkästään ne maksoivat ihan älyttömästi. Mutta oli kuulemma hyvänmakuinen kakku.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2013 11:40 - 19.02.2013 11:40 #15928 : serenah
serenah vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

No jaa, kyllä toi Wilton voi pitää paikkansa. Mä teen 25 cm vuokaan 6-8 munan kakun. Jos nyt vaikka ajatellaan 8 munan kakkua ja perussääntöä, että yhdestä munasta riittää kolmelle syöjälle, niin siitä tulisi 24 hengen kakku.

Wiltonin kaavassa oli kaksikerroksinen kakku eli 24 x2 = 48 henkeä. Kerroskakussa tosin se toinen kerros on aina pienempi kuin alin kerros, eli silloin se 38 kuulostaa ihan käyvältä.


Niin siis eikö toi esimerkki tarkota 2 täytekerrosta eikä kerroskakkua.. siinä siis lukee 2 layered 10" pan
http://www.wilton.com/wedding/wedding-c ... e-data.cfm

Eli silloin normi kakku 25cm vuuassa ois ton 38hlöä..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2013 12:16 - 19.02.2013 12:16 #15932 : Miia
Miia vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Niin, kerros ja kerros. Itse olen mieltänyt tuon kerroskakuksi, mutta voihan se kerros tarkoittaa jotain muutakin. Jotenkin jenkkiläisistä leivontaohjelmista on vaan jäänyt takaraivoon se fiilis, että tuota termiä käytetään nimenomaan kerroskakuista.

Mutta suotan olla väärässäkin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.05.2013 13:00 - 04.05.2013 13:00 #16452 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Kakkuja tutulle - hinnoista
Kuulostaako halvalta/kalliilta jos pyytää isosta voileipäkakusta 90 €, 8 munan kermakakusta 50 €, 4 munan marsipaanikakusta (aiheena angry birds) 35 € ja 4 munan sokerikakkupohjasta 5 €? Elikkäs yhteensä 180 €. Tilaaja on itse ostanut tukusta suurimman osan käytetyistä raaka-aineista.

Itse laskeskelin, että voileipäkakulle hintaa tulisi 2 €/hlö, samoin kermakakulle ja marsipaanikakulle n. 3 €/hlö.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2013 18:11 - 07.05.2013 18:11 #16478 : wadelmatassu
wadelmatassu vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
^
meneekö noista vielä verot?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2013 15:06 - 12.05.2013 15:06 #16502 : fadeout
fadeout vastasi aiheeseen: Hinta kakuille
Olen laittamassa toiminimeä, jotta voin tehdä kakkuja tilauksesta.
Noh, ongelmana on nyt hinta. Miten hinnoittele kakkunne?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2013 15:10 - 12.05.2013 15:10 #16504 : fadeout
fadeout vastasi aiheeseen: Re: Hinta kakuille
Siis en ole mikään kondiittori vaan tälläinen itse kantapään kautta oppinut kakun tekijä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.05.2013 06:56 - 15.05.2013 06:56 #16518 : fadeout
fadeout vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Täältä ketjusta löytyikin jo apua

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.243 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017