Kakkujen hinnoittelua

Lisää
23.07.2009 14:14 - 23.07.2009 14:14 #19795 : Pioni
Pioni loi aiheen:
Onko ketään rohkeaa, joka uskaltaa kertoa miten hinnoittelee kakut näille tuhansille tutun tutun tutuille?

Minä olen sen verran vasta-alkaja tällä saralla, että nyt vasta törmään tähän hinnoittelun vaikeuteen.



Kommentteja ja kokemuksia toivoisin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 19:37 - 23.07.2009 19:37 #597 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mä en tehtaile kakkuja tutuille kuin hyvin, hyvin harvoin, ehkä pari kertaa vuodessa. Kotitehtailuhan ei oo ihan hirveen sallittua esim. verottajan ja elintarviketätien näkökulmasta. Joka tapauksessa sen kerran vuodessa kun jotain teen, ilmoitan aina tilaajalle "raaka-aineet maksoivat xx euroa, tilinumeroni on 1234-5678". Koska teen yleensä vaan kivoja kakkuja näille ekstrakivoille ihmisille, ei se raha oo pääasia. Yleensä kuitenkin tuppaa tilille tullut summa olemaan isompi kuin mun ilmoittama. Tälleen kaikille jää hyvä mieli, ja välillä käy niin että korvaus on isompi kuin mitä olisin koskaan kehdannut tutulta pyytää.

Jos joku päivä avaisin oman lafkan (tää on ihan äärimmäisen epätodennäköistä), hinnat olisi varmasti korkeita, jo kalliiden raaka-aineiden takia. Laadusta pitää maksaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 20:50 - 23.07.2009 20:50 #602 : Katalook
Katalook vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mä nyt en tee kakkuja kun lähinnä sukulaisille sillon tällön ja en ota yleensä kun aineiden hinnan.. Mä nautin kakkujen teosta ja teen niitä milelläni enkä halua niillä rahastaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 05:17 - 24.07.2009 05:17 #605 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Pioni, kannattaa kysellä esim. oman paikkakunnan leipomoiden ja konditorioiden hinnat, niin sitten voi muodostaa niiden hinnoista ja raaka-aineiden menekistä kultaisen keskitien
Musta kakkuja on vielä suht simppeli hinnoitella, mut mites sit kääretortut, pikkuleivät, tuulihatut, piirakat?! Noi on jo tosi vaikeita.
Kakkujen hinnoista löytyy myös netissä monta esimerkkiä, yksi esim. täältä http://www.sarinherkut.fi/5 . Mä oon monta kertaa järkyttynyt noista hinnoista Mitäs muut on mieltä, maksaako kakut noin yleensä liikaa? Mikä olisi hinta jonka suostuisitte tavallisesta mansikka-kermakakusta (4munan) maksamaan? Entä kuinka paljon kakkukuva/yksilölliset koristeet nostavat hintaa? (Noita koristeita muuten on TOSI vaikea hinnoitella)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 15:01 - 24.07.2009 15:01 #622 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Pricilla, noi sun linkkien hinnathan on halpoja. Täällä saa kunnon leivoksesta maksaa helposti 4-6 euroa. Ei kakut maksa liikaa konditorioissa. Ne maksaa niin vähän, että raaka-aineet on tosi usein ihan kakkoslaatua. Pursotuksissa käytetään jotain kasvirasvasekoitetta kerman korvikkeena, kreemi on tehty jostain jonka nimi on "konditoriamargariini", mousset tehdään valmisjauheesta ja suklaa ei oo ikinä aitoa. Kyllä laadusta voi, ja kuuluukin maksaa enemmän. E-koodeista taas... mieluummin teen ite jotain muuta. Tää on tietty taas mun mielipide, mutta en tykkää ihan hirveesti suomalaisesta konditoriakulttuurista.

Kääretortut, pikkuleivät ja muut hommat kannattaa varmaan laskuttaa ihan raaka-aineiden perusteella, plus tietty vähän tekolisää jos haluaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.07.2009 08:46 - 25.07.2009 08:46 #637 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mä teen kanssa melkein vain tutuille ja omalle väelle.Joskus on joku vähän oudompi pyytänyt kakkua tekemään.

Mä oon kuullu,että ammattikouluissa pyydetään jotain 6 euroa munalta.

Maalatut kuvat:
mua on neuvottu ottamaan niistä 10-20 euroon pelkästä kuvasta,tuntuu kyllä aika suurelta summalta,mutta meneehän niihin aikaa todella paljon,että jos tuntipalkan laskee niin...ei kovin hyvä,kun lasket vielä tarvikkeet pois siitä.

Erikoiset koristeet:
10-20 euroon niistäkin on luvattu maksaa jos joku niitä olisi tilannut jostain.Usein on vaan käynyt niin että nekin on menneet tutuille ja hinnoittelun vaikeudessa,olen antanut tutulle lahjaksi ja säästynyt näin myös lahjan hankinnalta.

Kakut:
Aikaa kuluu ja rahaa tarvikkeisiin.Kun sä teet mousset yms. itse,on se ihan eri asia kun konditorioiden valmismössöt.
Eli oon pitäny jokseenkin tuota 6 euroa munalta ja jos jotain muuta erikoista kakussa,hintaa pitää miettiä uudelleen.Maksaahan kaupassakin ne konditorioiden kakut maltaita vaikka ne tehdään liukuhihnatyönä.Ja maistuuu aina samalta,vai mitä?

-Silti tulee mietittyä joka kerta tuota kakkujen hintaa,onko se kuitenkin liian vähän,kun miettii että ei niitä valmistu ihan tuosta noin vain.Munkin tilanteessa,kun teen niitä yleensä iltamyöhään yöunien varjolla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.07.2009 06:11 - 26.07.2009 06:11 #642 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Tuh, musta noi esmes hinnat oli kalliit, (näin niiku omaa hinnoittelua verraten ). Ja kun vielä on kyse opiskelijan töistä, niin kuinkahan hinnat sitten pompsahtaa kun on tekijä valmis kondiittori?!
Niin ja mä en oikeestaan ajatellut konditoria kakkujen hintoja vaan niinkun tilaustyönä tehtyjen, yksilöllisten kakkujen hintaa! Konditoria kakut on halpoja ja huonoja munkin mielestä Tietty siihen verrattuna kotitekoisten kakkujen kuuluukin olla hintavampia, mutta valitettavan usein törmää siihen, että ihmiset eivät raaski monen tunnin työstä maksaa, vaan valitsevat sen pahanmakuisen liukuhihnatuotteen

Miiuska mä käytin alussa myös tuota ammattikoulun hinnastoa apuna. Jostain netistä löytyy enemmänkin niitä hintoja esim. kääretortun tai pipareiden. Nyt tosin kun on tullut tehtyä aina vaan enemmän kakkuja kalliista aineksista, niin eihän tuo 6€/muna riitä alkuunkaan! Jos kaksi erilaista moussea laittaa kakkuun, niin johan tulee aineksillekin hintaa.

Mun mielestä 10-15€ kuvasta on aika sopiva hinta, koska aikaahan siihen menee.

Alussa mä tein myös vaan raaka-ainesten hinnoilla, mutta nykyään tilauksia on sen verran paljon, että laskuttaminenkin on muuttunut. Pakko saada edes jotain korvausta menetetyistä yöunista (Joo-o yötöiksi menee täälläkin, eikä univelkaa saa ikinä kuitattua noiden pikku-neitien takia!)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.07.2009 09:31 - 26.07.2009 09:31 #643 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
vaikka kotona leivonkin niin en ole tosiaan sitä mieltä että kondiksien jutut on huonoja.. yleensä aina kotona tehty on vain heikko kopio oikea ammattilaisen tekemästä.. kondiksien kakuthan on myös halpoja koska ne tekee linja maisesti, yhden prinsessa kakun tekoon menee lähes saman verran aikaa kun kahden kymmenen. kotona taas sen yhden kanssa menee nyhrätessä.

jos tekisin jollekin maksusta kakun niin pummaisin kunnolla rahaa, aineet ja lisää päälle. alle viiteenkympiin ei mitään, varsinkin jos joutuu miettimään työtä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.07.2009 21:12 - 26.07.2009 21:12 #655 : Katalook
Katalook vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Menee nyt vissiin ot:ksi, mutta just eilen oli töissä yhden konditorian kakkua ja se oli kyllä tosi teollisen makuista... Oon kyllä syöny hyvääkin konditorian kakkua mm. serkkuni häissä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.07.2009 05:39 - 27.07.2009 05:39 #657 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Varmaan kakkujen maku riippuu aika paljon konditoriastakin ja tietysti myös henkilökohtaisesta mausta! Jotkuthan ihan oikeesti tykkää teollisista mauista
Moni tuttu esim. on yhden tietyn paikan kakkuja kehunut maasta taivaisiin. Itse kun pääsin kakkua ystäväni häissä maistamaan, niin ei kyllä kovin kummoista ollut (kumman rasvaisen makuista ja jäi ihan kiinni kitalakeen)! Kotona tehty on mun mielestä kyllä sata kertaa parempaa kun suurin osa konditoriakakuista. Mutta maku-asioista ei voi kiistellä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.07.2009 10:54 - 28.07.2009 10:54 #668 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
normiruokakaupoista saatavat kakut on kyllä tosi kamalia ja todella kalliita vielä siihen kamaluutensa nähden.. olen muuten kaksistaan syönyt joskus 20 hengen Ehon isänpäiväkakun. en tarvitse enää koskaan teollisia kakkuja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.07.2009 20:39 - 29.07.2009 20:39 #695 : Rouva V
Rouva V vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mul on tuon Cakefix.fi sivuilla hinnastoa... sen verta oon ny näit kakkuja räpeltäny ja yötä päivää sais räpeltää (saamatta siltikään tuntimäärään riittävää korvausta), et alle 50 en kakkua enää tee... 3€/pala ja muotokakussa 4€/pala ja munastahan söi sen 3 ihmistä ja täytettä sit riittävän miehekäs määrä...
Toiset ihmettelee ja järkyttyy hinnasta ja toiset taas kysyy millä mä oikeen elän =)
Sitte kun harrastus muuntautuu työksi ja syö koko vapaa-ajankin, ni pakko se on osata hinnotella... ees vähä...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.07.2009 06:37 - 30.07.2009 06:37 #704 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Rouva Vee, nää "harrastelijahinnat" onkin mun mielestä ihan erikseen mitä työkseen tekevillä Mulla ei vielä kakut joka vapaahetkeä täytä, niin on semmonen joustavampi hinnoittelu, mut sitten jos tästä joku päivä leipätyö tulee, niin eihän sitä mitenkään voi pelkkää hyväntekeväisyyttä harjoittaa! Varsinkin kun on monta suuta ruokittavana:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.07.2009 16:58 - 30.07.2009 16:58 #708 : Rouva V
Rouva V vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mä noudatin harrastelijahinnastoa viel kaks kuukautta sitte... hintoja laiton vaan sen takia, että itte painin tuon ongelman kanssa koko se puoltoista vuotta, jollon tein yöt läpeensä kakkuja ynnä koristeita... perhe-elämän ehkä hivenen kärsiessä ja kukkaron kaventuessa !!!
Muistakaa ihmiset hyvät edes hiukan arvostaa omaa aikaanne, työtänne ja taitojanne... teette te yhteistyötä verottajan kanssa tai ette... sanon ma

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 11:45 - 03.08.2009 11:45 #749 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Vaikeeta on tämä hinnoittelu... Juuri tässä pähkäilen että paljonko uskallan pyytää tekopalkkaa (raaka-aineet maksetaan erikseen) hääkakuista n. 100 henegelle? Kakut on hääparin toiveesta mansikkakermakakkuja, mutta täytteiksi tulee kuitenkin mousseja joten aikaa tulee kulumaan... Paljonko itse pyytäisit tekopalkaa tällaisesta urakasta? Ja he ovat tosiaan hyviä ystäviäni, joten siksikin ei tahdo raaskia pyytää kovin paljoa mutta kun kerran erikseen pyysivät minua tekemään kakut, aion jonkin verran ottaa tekopalkkaakin noista kakuista.

Toissa viikolla tein toiselle ystäväpariskunnalle sokerimassasta Viivi ja Wagner-kakunkoristeen. Tekopalkkaa pyysin 20 e. Tiedän, että tunteihin nähden halvalla meni, joten jos jatkossa minua pyydetään tekemään kakunkoristeita, otan vähän enemmän.

Ehkä tuohon hinnoitteluun saa vähän tuntumaa, kun viikon päästä saan aloittaa leipuri-kondiittorin opinnot

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 15:48 - 03.08.2009 15:48 #757 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
muistan joskus jokun sanoneen että pyydä tunti palkkaa niin paljon kun kehtaat ja kerro se kahdella

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 17:06 - 03.08.2009 17:06 #758 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Ehkä tuohon hinnoitteluun saa vähän tuntumaa, kun viikon päästä saan aloittaa leipuri-kondiittorin opinnot


Varotan sitten, että mistään ei saa niin halvalla kuin amisten omista myymälöistä. Eli älä ainakaan niihin hintoihin vertaa . Tosin riippuen amiksesta voit ehkä tehdä niitä tilauksiasi koulutöinä. Ainakin meidän koulussa oli kuitenkin niin että kaveritilauksia tehdessä ei itse saanut vetää välistä tekopalkkaa tai mitään, vaan kaverit kävi lunastamassa omat kakkunsa koulun myymälästä normaalina tilauksena. Toisaalta koulussa olisit joka tapauksessa ja käytät koulun raaka-aineita, joten se oman tuoton menetys ei haittaa.

(vinkkinä että välillä noilla omilla tilauksilla voi välttää jotain tylsiä hommia koulussa, jos osaa pelata oikein )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 17:46 - 03.08.2009 17:46 #760 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
mä taas varoitan ettei välttämätä pääse yhtäkään tämmöstä marssipaanipursotuskliterihässäkkäkakkua mitä blogit on täynnä tekemään kertaakaan koulussa.. en ite ainakana päässyt.. onneksi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 19:51 - 03.08.2009 19:51 #764 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

mä taas varoitan ettei välttämätä pääse yhtäkään tämmöstä marssipaanipursotuskliterihässäkkäkakkua mitä blogit on täynnä tekemään kertaakaan koulussa.. en ite ainakana päässyt.. onneksi


Alussa varmaan tehdään hiivaleipää ja pullaa niin paljon että tulee korvista ulos, ja sitte ehkä puolivälin jälkeen enemmän konditoriahommia (riippuu koulusta). Ja riippuu myös koulusta että mitä ne konditoriapuolen jutut pitää sisällään. Yleensä perusjuttuja, eli glitteriä ja marsipaani-ihme-kakkuja ei kauheesti pääse tekemään vaan usein se on mansikkakermaa ja kinuskikakkua ja suklaakakkua ja kreemikakkua ja aleksanteria jne. Mutta aina voi yrittää

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.08.2009 07:08 - 04.08.2009 07:08 #768 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Ehkä tuohon hinnoitteluun saa vähän tuntumaa, kun viikon päästä saan aloittaa leipuri-kondiittorin opinnot


Komppaan tässä asiassa tuhia ja aleksia, myös amiksessa jonka itse kävin, oli hinnoittelu todellakin "opiskelijatasoa", niin kuin varmasti lähes kaikissa muissakin kouluissa. Toki opettajat siellä osaavat varmasti antaa hyvin vinkkejä miten minkäkin tekeleen hinnoittelu tulisi tehdä, mutta maalaisjärjen käyttö on sallittu tässäkin asiassa.

Meillä oli muistaakseni niin että 1. ja 2. vuosi meni leipomopuolen juttuja opiskellessa ja vasta kolmantena opiskeluvuotena paneuduttiin konditoriapuoleen. Tämäkin saattaa tietysti riippua oppilaitoksesta.

Itse olen käyttänyt kakkujen hinnoittelussa suunnilleen tuota " x määrä euroa per muna" -systeemiä. Ihan kakusta riippuen eurot per muna huitelee jossakin 5-8 eurossa. Plus mahdollisista aikaa vievistä koristeista vähän extraa sekä jos pitää olla gluteeniton, laktoositon, maidoton tai muuta erikoista niin katson hinnan aina vähän uudelleen.
Eihän tällä "harrasteluleipomisella" leiville pääse mutta jos maltaita pyytäisi ns. "kotikakusta" vaikka ammattilaisena tekeekin, veikkaan että ei niitä montaa saisi tehdä. Saatika jos ei ole alan ammattia. (En tällä väheksy mitenkään kotona opiskelleita kakun tekijöitä, kunhan funtsin vain hinnoitteluperusteita.)

Lisäksi ihmiset on hassuja, jotkut ihmettelee että mikset enempää pyydä, toiset sanovat jopa että kaksinkertainen hinta olisi vielä siedettävä. Sitten on taas näitä jotka nyrpistää nenää että "noin kallis vaikka teet kotona". Sitä paitsi ei kotileipureilla ole mahdollisuutta ostaa raaka-aineita mistään tukusta (tai joillain onnellisilla saattaa mutkan kautta olla) joten jo raaka-aineet ovat paljon kalliimpia kuin mitä konditoriat käyttävät. Joten periaatteessahan tekemänsä kotikakun hintaa voisi miettiä siltäkin kantilta, sekä yleensä kotona käytetään "aitoja raaka-aineita" kuten tuolla aikaisemminkin oli puhetta. Aito maksaa aina kopiota enemmän, mausta puhumattakaan!

Sellaiset jotka eivät ole itse koskaan tehneet täytekakkua, sellaista jonka tekeminen vie monta tuntia (tai jopa päivää, jos pitää vääntää monta kymmentä kukkaa ja koristetta tai kuivattaa pikeerijuttuja välissä), eivät ehkä tule ajatelleeksi että kyllä siihen kakun tekemiseen saa tuhrattua sitä aikaa ja vaivaa yllättävän paljon!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.08.2009 14:53 - 04.08.2009 14:53 #770 : Ellen
Ellen vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Sitä paitsi ei kotileipureilla ole mahdollisuutta ostaa raaka-aineita mistään tukusta (tai joillain onnellisilla saattaa mutkan kautta olla) joten jo raaka-aineet ovat paljon kalliimpia kuin mitä konditoriat käyttävät.

Ja vaikka tukkuun pääsis, niin pienillä ostoilla ei saa tukusta alennusta, eli monet tuotteet saa tavan kaupasta halvemmalla tarjouksesta.


Tanja muokkasi lainauksen oikeaksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.08.2009 19:50 - 04.08.2009 19:50 #772 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua

Sitä paitsi ei kotileipureilla ole mahdollisuutta ostaa raaka-aineita mistään tukusta (tai joillain onnellisilla saattaa mutkan kautta olla) joten jo raaka-aineet ovat paljon kalliimpia kuin mitä konditoriat käyttävät.

Ja vaikka tukkuun pääsis, niin pienillä ostoilla ei saa tukusta alennusta, eli monet tuotteet saa tavan kaupasta halvemmalla tarjouksesta.


Tuo varmasti riippuu tukusta. Olen ollut töissä Metro-Pikatukussa ja siellä melkein kaikki elintarvikkeet olivat järestään halvempia kuin kaupoissa. Tietysti jos jossain tavallisessa kaupassa on hyvä tarjous, meni sen hinta usein tukkuhinnan alle.
Mutta siis kuitenkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.08.2009 11:02 - 15.08.2009 11:02 #857 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Mun kokemuksen mukaan ihmiset maksaa aika tuhisematta ihan hyvän hinnan kakusta. Vielä kun muistaa vähän mainita, että omaperäiset ja yksilölliset koristeet ovat juuri hälle, eikä kelleen muulle.. Kymmeniä ja kymmeniä puheluita on tullut ja vain yksi on "jäänyt miettimään". Toisaalta en mä siitä "hermostu", jos eivät halua maksaa kakusta, ja ostavat halvan S-marketin kakun, niin omapahan on sitten häpeänsä:)

Hmm...tuota Metrotukkua jäin miettimään....Täällä meidän metrossa järjestäen esim kaikki maitotuotteet ovat kauppaa kalliimpia, kermat ja muut joita kuluu reippaasti.. . Ja kakkulaatikot aivan järkyttävän hintaisia! Tukuissa on varmastikin eroja..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.08.2009 08:17 - 21.08.2009 08:17 #918 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Oisin kysynyt Retrohiireltä, että missä koulussa olet aloittanut? Aikuispuolella vai "normaalilla" puolella?
Itse aloitin myös tälläviikolla leipuri-kondiittori opinnot.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.08.2009 09:41 - 23.08.2009 09:41 #924 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkujen hinnoittelua
Jaoin viestejä hieman, kakkulaatikoiden hintoja koskevat viestit ovat nyt omassa ketjussaan täällä .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.176 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017