Tärkkelyssiirappi ja viinikivi

Lisää
25.08.2011 20:01 - 25.08.2011 20:01 #10716 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Glyseroli/glyseriini ja glukoosi-siirappi
glukoosisiirappia voi käyttää kaikkeen mihin tahtoo vähän sitkeää tuntua tai ei tahdo sokerin kiteytyvän tai veden jäätyvän isoiksi kiteiksi.. eli koviin karkkeihin, kinuskiin(toffeeseen), suklaaganachetäytteisiin, jätskiin ja vaikka dallaspullamaisiin täytemössöihin, vaahtokarkkeihin, makeisiin kastikkeisiin.. mitä noita nyt on..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2013 11:46 - 08.09.2013 11:46 #17045 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Nostelenpas tätä ja kysyn että nyt kun on tuota dansukkerin glukoosisiirappia kaupoissa, niin voikohan sillä korvata vaalean maissisiirapin kun tekee marshmallow fluffia?
Cream of tartaria sentäs sain jo hankittua apteekista mutta maissisiirappia ei oo missään enkä tähän hätään ehtis tilatakaan..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2013 11:59 - 08.09.2013 11:59 #17047 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Mun ymmärryksen mukaan maissi ja gluteenisiirappi on samaa asiaa, tai ainakin korvaavat toisensa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.09.2013 20:44 - 08.09.2013 20:44 #17052 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Ehkäpä sitä uskaltaa sitten kokeilla, palaan tulosten kera..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.09.2013 16:30 - 09.09.2013 16:30 #17054 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi

Cream of tartaria sentäs sain jo hankittua apteekista mutta maissisiirappia ei oo missään enkä tähän hätään ehtis tilatakaan..

Nyt on pakko kysyä että mistä apteekista löysit? Mie kävin kolmessa eri apteekissa eikä missään ollut edes tilaustavarana.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.09.2013 20:42 - 09.09.2013 20:42 #17055 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Prisman apteekista, nyt siellä on avattu purkki niin saa grammoittain, ostin noin ruokalusikallisen ja maksoi muistaakseni kolmisen euroa (kuulostanee kalliilta mutta joku punnitsemismaksu oli noin 1,5€ ja minigrip-pussistakin veloittivat erikseen, mut en koko purkkia viittinyt ottaa kun maksoi yli 30€ näin ekaa kokeilua varten.. )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.09.2013 18:43 - 11.09.2013 18:43 #17059 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi

Prisman apteekista, nyt siellä on avattu purkki niin saa grammoittain, ostin noin ruokalusikallisen ja maksoi muistaakseni kolmisen euroa

(kuulostanee kalliilta mutta joku punnitsemismaksu oli noin 1,5€ ja minigrip-pussistakin veloittivat erikseen, mut en koko purkkia viittinyt ottaa kun maksoi yli 30€ näin ekaa kokeilua varten.. )

Ei oo totta, siis tästä on ehkä kuukauden verran kun kävin kysymässä sieltä ja eivät olleet edes kuulleet koko aineesta... Millä nimellä kysyit? Viinikiveä eivät tunnistaneet. Vai liekkö joku harkkari ollut siellä

Mitä muuten olet tekemässä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2013 06:55 - 12.09.2013 06:55 #17060 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi

Prisman apteekista, nyt siellä on avattu purkki niin saa grammoittain, ostin noin ruokalusikallisen ja maksoi muistaakseni kolmisen euroa

(kuulostanee kalliilta mutta joku punnitsemismaksu oli noin 1,5€ ja minigrip-pussistakin veloittivat erikseen, mut en koko purkkia viittinyt ottaa kun maksoi yli 30€ näin ekaa kokeilua varten.. )

Ei oo totta, siis tästä on ehkä kuukauden verran kun kävin kysymässä sieltä ja eivät olleet edes kuulleet koko aineesta... Millä nimellä kysyit? Viinikiveä eivät tunnistaneet. Vai liekkö joku harkkari ollut siellä

Mitä muuten olet tekemässä?

Viinikiveä nimenomaan kysyin, joku toinen sieltä sanoin heti eioo mutta toinen sanoi että no onpas ja haki purkin. Tuo sama toinen väitti myös ettei sitä myytäisi irtona vaan pitäisi ostaa koko purkki mutta sekään ei pitänyt paikkaansa.. Eli mee vaan ostamaan äläkä hyväksy eitä

Tein marshmallow fluffia, hyvin onnistui glukoosisiirapilla!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2013 08:57 - 17.09.2013 08:57 #17074 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Kiitos vinkistä taikataikinat, täytyy mennä kysymään ja olla tiukkana!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.09.2013 21:27 - 17.09.2013 21:27 #17079 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
.
Apteekeista saa onneksi vielä nykyäänkin kaikkea grammoittain. Samoin eurooppalaisista 'luontaistuote-apteekki' -yhdistelmästä. Se on niiden erikoisuus pitkällä historialla, jota supermarketit eivät tietenkään tunne jättipakkauksineen

Kokeiluihin grammoina -ostelu on mainio tapa, joskin hinnakkaaksi muodostuu siten esim. 100 g hinta, kun kilohinta on ihan toinen ja pussitkin maksavat aina erikseen!

Arabikumi on yksi apteekista ostamani jauhe. Ostin kerran pari 5 g erissä, kunnes tulin toisiin ajatuksiin ja ostin koko 100 g purkin. Ja kun näin tein, niin pussittivat sen haluamiini annoksiin ilman lisäveloitusta, mutta etikettiä eivät 'raaskineet' laittaa. Tein ne itse päiväyksen vuoksi - jakelin lahjoiksi leivontakavereille.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.10.2013 22:29 - 19.10.2013 22:29 #17165 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi arabikumi
Mihin arabikumia käytetään leivonnassa? Mitä se on englanniksi?
Terv Minnah

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.10.2013 14:00 - 20.10.2013 14:00 #17167 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi

.
Apteekeista saa onneksi vielä nykyäänkin kaikkea grammoittain. Samoin eurooppalaisista 'luontaistuote-apteekki' -yhdistelmästä. Se on niiden erikoisuus pitkällä historialla, jota supermarketit eivät tietenkään tunne jättipakkauksineen

Tosin moni apteekki on lopettanut grammoittain/ irtomyynnin, esim Yliopiston apteekki ei kuulemaa myy enää mitään tuollaisia tuotteita, harmi kyllä jos pian kaikki erikoisemmat täytyy tilata jostain isoissa paketeissa.. :/
Mutta toki jos ei menekkiä ole tarpeeksi niin eihän se ole myyjälle kannattavaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.10.2013 02:46 - 21.10.2013 02:46 #17173 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi arabikumi

Mihin arabikumia käytetään leivonnassa? Mitä se on englanniksi?
Terv Minnah


Englanniksi 'gum arabic' tosin nimi on vuoden 2000 jälkeen alkanut muuttua 'gum acacia' -nimikkeeksi.
Leipomiseen sitä en käytä, en pastillien valmistukseen, enkä pyörittele pillereitäkään , mutta syötävien kukkien/lehtien sokerointiin hyvinkin ahkeraan.
- Hiukan arabikumia jauheena pieneen määrään vettä, sekoitus..... sivelen kukat sillä molemmin puolin ja sirotan extrahienoa sokeria päälle (harvemmin kastan sokeriin) ja annan kuvua. Säilyvät väreineen jopa vuoden (testattu).
Samantapaiseen tulokseen pääsee toki munanvalkuaisella ja sokerilla, jota Suomessa käytetään, kun Arabikumia ei apteekit enää kuulemma myy. Liika valkuainen on hyvä penslata pois ja käyttää kukat muutamassa viikossa. .....Mutta maassa maan tavalla ja koska Eurooppa elää monessa hauskassa asiassa vanhojen konstien aikaa, kokeilen niitä mielelläni.

Lyhyesti: Arabikumia - hajuton, mauton kasvikunnan tuote - käytetään muun muassa makeisten ja lääketablettien valmistamisessa. Esimerkiksi perinteisessä Sisu-pastillissa on lähes puolet arabikumia. Sitä käytetään myös kengänkiillokkeissa ja liimana savukepapereissa. Se vähentää nesteiden pintajännitystä, mikä saa virvoitusjuomat kuplimaan villisti, jos niihin pudotetaan kovia makeisia. Täysin kasviperäisen arabikumin vaihtoehto elintarvikkeissa on lehmän luista valmistettava liivate.
Taidetarvikkeena arabikumia käytetään muun muassa akvarellivärien sideaineena ja litografiassa.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.10.2013 04:33 - 24.10.2013 04:33 #17186 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Soitin monet apteekit läpi alkuviikosta ja kysyin viinikumia. Yhdessä oli, mutta olisi koko purkki pitänyt ostaa. Yliopistonapteekki sanoi suoraan ettei heillä ole, muut apteekit taas sanoivat että Yliopiston apteekissa on.

Kierrän ongeman ja käytän sitten kondiittorinsokeria.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.10.2013 04:38 - 24.10.2013 04:38 #17187 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi

Soitin monet apteekit läpi alkuviikosta ja kysyin viinikumia. Yhdessä oli, mutta olisi koko purkki pitänyt ostaa. Yliopistonapteekki sanoi suoraan ettei heillä ole, muut apteekit taas sanoivat että Yliopiston apteekissa on.

Kierrän ongeman ja käytän sitten kondiittorinsokeria.


Eikö viinikumi ole valmis venyvä ja kiinteä makeinen? Nallekarkki yms. Mihin käytät?

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.10.2013 17:51 - 24.10.2013 17:51 #17189 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: tärkkelyssiirappi
Haha mikä oikosulku käynyt kirjoittaessa. Toki tarkoitin Viinikiveä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.02.2015 04:55 - 04.02.2015 04:55 #18032 : aarinko
aarinko vastasi aiheeseen: Onko glukoosi ja glukoosisiirappi sama asia?
Apteekista ostettu glukoosijauhe ja kaupasta ostettu glukoosisiirappi?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.02.2015 14:11 - 05.02.2015 14:11 #18618 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Re: Onko glukoosi ja glukoosisiirappi sama asia?
Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, niin samaa tavaraa muuten, mutta jauhe on jauhetta ja siirappi sisältää vettä.

En tiedä, paljonko vettä pitäisi lisätä jauheeseen, että saisi siirppia siitä. Eiköhän siitä esim jenkkisivuilta löydy vinkkiä, kun sielläpäin luultavasti käytetään jauhemaista glukoosia enemmän. Kannattaa googlailla, varsinkin englanniksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2015 10:38 - 09.01.2016 17:29 #18989 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Hienoa, ilmeisesti nyt apteekista jo saa viinikiveä, kun Nami-Hiiri oli käyttänyt sitä leipomukseen.
Jouluna 2014 kyselin sitä apteekista makeisten tekoa varten, mutta silloin apteekista ei tiedetty mitä se on.
Viimeksi muokattu: 09.01.2016 17:29 : Tanja. Syy: Siirsin viinikivi-viestit joulukuun höpinöistä aiempaan viinikivi-ketjuun

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2015 11:24 - 30.12.2015 11:24 #18990 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
.
Hei, Tonttoli...kivaa kun viihdyt Leivontafoorumilla!

Et ehkä ole huomannut, että nami-hiiren kotikolo on ollut Keski-Euroopassa, Sveitsissä jo 14 vuotta.
Täällä pienten kaupunkien Apteekkarien purnukat ovat uskomattomia...joten sitä viinikiveäkin löytyy ym.
'menneen ajan' leivontatuotteita. - Ne eivät ole kadonneet resepteistä....siksi mm. naapurimaan Dr. Oetkerkin pakkaa sitä pikkupusseihin. Maakohtaiset maahantuojat eivät luonnollisestikaan osta kaikkea varastoihinsa 'seisomaan'... ja toisaalta on myös maakohtaisia esteitä, EU-direktiivejä yms. Vaikka Sveitsi on Euroopan keskellä, niin se ei ole EU-jäsenvaltio...kulkee monessa omia polkujaan.

Parhain terveisin
nami-hiiri
Lf tiimi
Sveitsi

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2015 11:43 - 30.12.2015 11:43 #18991 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Meillä Lappeenrannassa on saanut kyllä viinikiveä apteekista jo pari vuotta sitten, ensin meinasi ettei ole mutta löytyihän sitä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2015 11:59 - 30.12.2015 11:59 #12 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
.
Mainiota!
Ilmeisesti sitä löytyy Suomen Apteekkien keskusvarastosta, josta apteekkarit voi tilata. Arvaan, ettei sitä mainosteta, joten kysellä voi ja pyytää tilaamaan.
Täällä saa ostaa vaikka 5 g pikkupusseissa ja moneen reseptiin tarvitaan vain 1 tl !
Sveitsi on luonnostaan vanha viininviljelymaa, joten hinta on luonnollisestikin toinen.

Kivaa Taija, kun ilmoitit!
Aidot ulkomaiset reseptit innoittavat kokeiluun, vaikka monen asian voi helposti korvatakin!

Hugs
n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.01.2016 22:01 - 08.01.2016 22:07 #19966 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Minäkin tutustun pikkuhiljaa viinikiveen :) Minun viinikiveni on Prima-mausteet-nettikaupasta täältä: [url=http://http://www.prima-mausteet.fi/mausteet/leivontamausteet/leivonta-ja-jalkiruokatuotteet-leivontatuotteet-viinikivi.html][/url]
Nyt juuri se on tuolta loppu, mutta sitä on tulossa pian lisää :)
Viimeksi muokattu: 08.01.2016 22:07 : Onneli78.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2016 07:56 #19967 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Hienoa tietää!
Täytyypä taas kysellä, kun seuraavan kerran sitä tarvitsen.

Käytin muuten silloin vuosi sitten viinikiven sijasta viinihappoa. Karamellien ohjekirjassa luki, etää näin voi toimia. Tosin ensimmäinen erä meni mönkään, kun laitoin sitä samassa suhteessa, ja voitte kuvitella mille maistuu hapokas, kova kermatoffee! Seuraavaan erään laitoin vain pienen ripauksen viinihappoa ja se toimi loistavasti :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2016 17:26 #19971 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Kokeilemalla oppii ja toisinaan onnistuu sattumoisin.
Tähän hetkeen en löytänyt kirjaa, enkä tohtinut häiritä Apteekkariakaan, jonka yhtenä harrastuksena on leivonta. Lueskelin omia muistiinpanojani:
Sitruunahappoa käytetään muun muassa elintarvikkeiden säilönnässä happamuudensäätöaineena kuten mehuissa ja marjavalmisteissa.
Apteekin elintarvikkeisiin soveltuvaa olen käyttänyt marmelaadimakeisissa.

Viinikivi eli cream of tartar - sitä käytetään kermavaahdoissa ja marengeissa stabilointiaineena ja kakuissa ruokasoodan kanssa kohotukseen.

Joissakin ulkomaan resepteissä käytetään viinikiveä ja soodaa leivonnaisen kohottamiseen, ne voi korvata leivinjauheella tai joissakin tilanteissa pelkällä soodalla, määrien suhteen kannattaa sitten vähän katsoa vastaavia suomalaisia reseptejä ja muistaa tietty soodan käytön perusohjeet.

Viinikiven korvikkeeksi en ihan heti laittaisi sitruunahappoa .....ja ainakin annostus on erilainen.

Molempien osuus leivonnassa on hyvin pientä verrattuna siihen mihin kaikkeen eri teollisuudet niitä käyttää.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.150 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017