- Viestejä: 265
- Vastaanotettu kiitos 0
Tärkkelyssiirappi ja viinikivi
Oo, tämä saattaa olla hyödyllinen tieto myös muille, kiitos kun laitoit löytämäsi ratkaisun myös tänne esille. [/quote]Löysinkin jo helpon ratkaisun]If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.niitä ei voi suoraan vaihtaa, corn syryp on osittain kai glucoosisiirappia ja osin normi sokeri.. mutta taitaa saada melkeen helpommin sitä kyllä kaupoista.
mutta jos light corn syrup sisältää glukoosisiirappia vaikka 25 prossaa niin siitä vaan laskee paljonko sitä koko tavaraa tarvii.
Mun pitää nihkeilijänä sanoa, että vaikka keittämällä saa samanlaisen rakenteen, se tuskin on kemiallisesti samaa tavaraa. Kun tavissokerihan on sakkaroosia (glukoosi+fruktoosi), niin keittämällä sitä veden kanssa paksuksi saa vain ylikylläisen (vai mikä se kemiallinen termi on) sokeriliuoksen, kun taas glukoosisiirappi sisältää on lähes pelkkää glukoosia. Aina saa tietty kokeilla, en usko että rakettitiedetasolla noi ois kuitenkaan korvattavissa toisillaan (kotikeittiöt siis eri asia).
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ajattelinkin, ettei sokerikeitos ole ekvivalentti ratkaisu. Mulla on kyllä kaapissa glukoosisiirappia (oli aiemmin tarkoitus sitä käyttää yhteen projektiin, mikä ei sitten koskaan tapahtunut), mutta en tiedä tuosta "light corn syrup" (vaalea maissisiirappi?) kuinka paljon se glukoosisiirappia sisältää yms.Mun pitää nihkeilijänä sanoa, että vaikka keittämällä saa samanlaisen rakenteen, se tuskin on kemiallisesti samaa tavaraa. Kun tavissokerihan on sakkaroosia (glukoosi+fruktoosi), niin keittämällä sitä veden kanssa paksuksi saa vain ylikylläisen (vai mikä se kemiallinen termi on) sokeriliuoksen, kun taas glukoosisiirappi sisältää on lähes pelkkää glukoosia. Aina saa tietty kokeilla, en usko että rakettitiedetasolla noi ois kuitenkaan korvattavissa toisillaan (kotikeittiöt siis eri asia).
Turvallisinta on varmaan kokeilla tuolla korvikkeella, kuin lähteä leikkimään pikku kemistiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
toi siirapi on muuten lähempänä kastiketta kun varsinaista siirappia, siinä on vaniljaa ja suolaakin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Oikeassahan sinä olet. Tulin jo samaan tulokseen samalla hetkellä, kun luin postauksesi. Olin kokeillut korvikkeella makeisten tekoa.toi keitetyllä sokerisiirapilla(simple syrup) korvaus varmaan on ajateltu kun tota maissisirappia käytetään paljon amerikan etelävaltioissa ihan makeutukseen, pekaanipähkinäpiirakka taitaa olla sellasia mutta jos sitä käytetään karkeihin ja vastaaviin sillon ei voi kyllä korvata noin.
Sain juuri vastauksen eräästä Helsingin keskustan liikkeestä, että sinne on saapumassa tällä viikolla lasti vaalea maissisiirappia. Taidan tehdä samoja namuja vielä oikein ja kerron sitten vertailevia tuloksia kuvien kera, jos kiinnostaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.
Tuo taitaa kulkea nimellä inverttisokeri, joka on todella imelää. Keittyy joku kymmenisen minuuttia. Tärkkelyssiirappi on kosteaa, mutta ei kovin makeaa. Se mitä tarvitset riippuu siitä millä suhteella haluat nestettä ja makeutta massaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Joo, tämä tulikin jo selväksi. maissisiirappia ei oikein voi kai korvata millään sinänsä. Ainakaan kun tekee makeisia.If light corn syrup is not available, you can substitute a sugar syrup made with 1-1/4 cups sugar and 1/3 cup water, boiled together until syrupy.
Tuo taitaa kulkea nimellä inverttisokeri, joka on todella imelää. Keittyy joku kymmenisen minuuttia. Tärkkelyssiirappi on kosteaa, mutta ei kovin makeaa. Se mitä tarvitset riippuu siitä millä suhteella haluat nestettä ja makeutta massaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Piparminttu
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 22
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Tästä on höpisty muutaamaan otteeseen jo, mutta tässä vielä kerran.Heitänpä tähän ketjuun, että tietääkö joku mistä nettikaupasta voisi maissisiirappia tilata?? Kun en täältä Keski-Suomesta (Jyväskylästä) ole sitä mistään löytänyt.
Behnford'silta saa Karon maissisiirappeja: tummaa ja vaaleaa voi kysellä sähköpostilla. Noita siirappeja tulee liikkeeseen vaihtelevasti.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Piparminttu
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 22
- Vastaanotettu kiitos 0
Tästä on höpisty muutaamaan otteeseen jo, mutta tässä vielä kerran.Heitänpä tähän ketjuun, että tietääkö joku mistä nettikaupasta voisi maissisiirappia tilata?? Kun en täältä Keski-Suomesta (Jyväskylästä) ole sitä mistään löytänyt.
Behnford'silta saa Karon maissisiirappeja: tummaa ja vaaleaa voi kysellä sähköpostilla. Noita siirappeja tulee liikkeeseen vaihtelevasti.
Kiitos! Yritin etsiä tuota tietoa mutta en onnistunut löytämään.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Juu ei o halpaa! Maksaa tosin n. 7 € Behnfordsilta noudettunakin.Meidän kaupungista ei tuota maissisiirappia löydy, joten olen turvautunut Ebayhin ja sitä kautta saanut sitä käsiini. Pullolle on tullut hintaa n.9e ja paketit ovat aina tulleet perille nopeasti ja ehjänä. Ei mitään huippuedullista tavaraa mutta harrastukset maksaa
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ruotsin puolella törmäsin muuten tälläiseen kirkkaaseen Dab succerin siirappiin http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID ... &GroupID=7 Onko kenelläkään tietoa voisiko sillä korvata tuon maissisiirapin? Näyttää samanlaiselta, mutta kuinka on kemioiden laita? Harmittaa kun en kokeeksi ostanut, ei maksanut kumminkaan kuin alle 2e ja kyllä sen johonkin olisi saanut käytettyä. Ärsyttää kun DS]
Oho, möö, ihan tyhmää ettei valikoimat ole Suomessa samat!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ruotsin puolella törmäsin muuten tälläiseen kirkkaaseen Dan succerin siirappiin http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID ... &GroupID=7 Onko kenelläkään tietoa voisiko sillä korvata tuon maissisiirapin? Näyttää samanlaiselta, mutta kuinka on kemioiden laita? Harmittaa kun en kokeeksi ostanut, ei maksanut kumminkaan kuin alle 2e ja kyllä sen johonkin olisi saanut käytettyä. Ärsyttää kun DS]
Tätä voisi ihan mielenkiinnosta testata. Ilmeisesti tässä siirapissa on ainakin vähiten sokeria, mikä on lupaavaa. En sitten tiedä estääkö se sokerin kristalloitumista, mutta väittää ainakin vaikuttavan tekstuuriin samoin kuin maissisiirappi. Voisithan varmaan kysäistä asiaa Dansukkerilta? Kyllä siellä joku maissisiirapin varmasti tuntee. Tai ainakin heiltä voisi saada tarkemmat tuotetiedot vertailtavaksi. Tätä siirappia ei olekaan kuulemma tulossa Suomeen, ainakaan lähiaikoina.White Syrup is great to use when you bake bread and buns. Wheat bread and buns remain soft and fresh longer and will also be a little better. White Syrup is also excellent to use in sweets, ice cream and other desserts, cooking and pizza to get a soft and airy ground. White syrup is the lightest syrup and have a good sweet taste.
Syrup helps bread to rise, gives a nice baking / crust on the bread. It makes the bread richer, juicier and keeps it fresh longer.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
itte olen fondanttia/pomadaa yrittänyt keitellä ja se aina kiteytyy vaikka kuinka olisi tärkkelyssiirappeja.
ei siis kannata kikkailla vaan käyttää vaikka hunajaa jos ei muuta ole.
..nuo lopun leivän leivonta jutut on aikankin hömppää
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Hei!
Kiitokset yhteydenotostanne. Dansukker Kirkas Siirappi ei ainakaan
toistaiseksi kuulu valikoimiimme Suomessa.
Lisätietoja tuotteesta ja reseptejä löytyy Ruotsin kotisivuilta
www.dansukker.se . Tuote on erittäin hyvä pulla- ja vähnätaikinoihin.
Voidaan myös käyttää makeisten, jäätelön ja jälkiruokien tekoon.
Mitään kantaa ei otettu sen vertaavuudesta maissisiirappiin, mutta taidanpa silti napata pullollisen kokeeksi mukaan seuraavalla Hapiksen reissulla. Hintaahan sillä ei olut muistaakseni kuin 1,5e paikkeilla joten suurta tappiota ei tule jos jää käyttämäti.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Voisit ainakin aluksi verrata sokerimääriä maissisiirapin ja kirkkaan siirapin välillä. Kerro, jos kokeilet miten toimi!Lähetin Dan Sukkerille kyselyä tuosta kirkkaasta siirapista jota myydään Haaparannan puolella ja toissapäivänä tuli vastaus 5 sähköpostin ja reippaan kuukauden odottelun jälkeen ja se kuului näin]http://www.dansukker.se[/url]. Tuote on erittäin hyvä pulla- ja vähnätaikinoihin.
Voidaan myös käyttää makeisten, jäätelön ja jälkiruokien tekoon.
Mitään kantaa ei otettu sen vertaavuudesta maissisiirappiin, mutta taidanpa silti napata pullollisen kokeeksi mukaan seuraavalla Hapiksen reissulla. Hintaahan sillä ei olut muistaakseni kuin 1,5e paikkeilla joten suurta tappiota ei tule jos jää käyttämäti.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Niin ja olikohan se Pullahiiren sivuilla, mistä luin vinkin että näihin juttuihin mitkä vaatii maissisiirappia, käy glukoosi, TAI panimosokeri (?) mitä saa kaupoista sieltä osastolta mistä saa viini- ja oluttarvikkeita.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.