tutoriaali - candy corn

Lisää
26.03.2010 16:29 - 26.03.2010 16:29 #19522 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Candy corn on lähinnä amerikkalaisten ja kanadalaisten suosima, 1880-luvulla keksitty makeinen. Alkuperäinen kolmivärinen makeinen muistuttaa nimensä mukaisesti maissinjyvää. Autenttisesti ohut pää on valkoinen, keskiosa oranssi ja levein pää keltainen, mutta muunnoksia näistä löytyy paljon. Makeinen on suosittu varsinkin Halloweenina. Vain mielikuvitus on rajana näitä makeisia valmistaessa.

Maku ja koostumus on hyvin lähellä Omar-makeista!


Näissä namuissa joka toisen makeisen ohut pää on valkoinen ja joka toisen keltainen.

Työvälineet][*]Kattila (∅ n. 16 cm)[/*]
[*]Puukauha[/*]
[*]Sokerilämpömittari[/*]
[*]1 isohko kippo taikinapallojen pyöritykselle[/*]
[*]Leivinpaperia 1 - 2 arkkia[/*]
[*]Jauhosihti[/*]
[*]Puhtaat kädet[/*][/list]



n. 250g makeisia

Ainesosat][*]vettä[/*]
[*]0,6 dl sokeria[/*]
[*]2 rkl vaaleaa maissisiirappia[/*]
[*]1 rkl hunajaa[/*]
[*]1 rkl voita[/*]
[*]0,25 tl vanilja-aromia[/*]
[*]1,5 dl tomusokeria[/*]
[*]0,3 ml suolaa[/*]
[*]1 rkl maitojauhetta[/*]
[*]elintarvikevärejä][/list]

Valmistus:

Laita kattilaan sen verran vettä, että pohja peittyy. Ylimääräinen vesi haihtuu keitettäessä pois, joten määrä ei ole niin tarkka. Lisää sokeri (ei tomusokeri), siirappi, hunaja ja voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Sekoittele kiehuvaa seosta, kunnes ainekset ovat liuenneet. Sokerin kristalloitumista ei tarvitse pelätä.


Aseta sokerilämpömittari paikoilleen. Keittele seosta, kunnes se on 121° (kova kuula-aste) ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon vanilja-aromi ja sekoita. Varo keittämästä seosta liian kuumaksi, tai voi olla, että karkeista tulee liian kovia. Parin asteen heitto ylöspäin ei haittaa, mutta kymmenen astetta on jo selvästi liikaa (pehmeä murtoaste).


Sihtaa kuumaan sokeriseokseen muutamassa erässä tomusokeri-maitojauhe-suolaseos. Sekoita puukauhalla, kunnes seos on tasainen.


Kaavi massa kattilasta tomusokerilla vuorattuun kulhoon. Peitä massa ohuesti tomusokerilla. Jaa taikina kolmeen osaan. Pistä kahteen taikinapalloon kolo ja lisää toiseen keltaista ja toiseen oranssia elintarvikeväriä. Vaivaa ja muovaa taikinoita, kunnes ne ovat tasaisen värisiä. Lisää tarvittaessa väriä.


Muotoile palloista leivinpaperin päällä puristelemalla ja painelemalla ohuita raitoja ja yhdistä ne yhdeksi pötköksi. Voit käyttää apuna myös silikonikaulinta, mutta älä kaulitse raitoja liian littaniksi. Leikkaa terävällä veitsellä pötköstä kolmioita kuvan osoittamalla tavalla. (Jos haluat autenttisia, valkopäisiä karkkeja, tee ensin pieni kaksiulotteinen valkoinen pallo, sen ympärille oranssi raita ja viimeiseksi keltainen raita. Leikkaa kuin pizzaa.)


Taikinasta voi tehdä kaikenlaista, mitä mieleen tulee. Tässä namupizza.


Nelikerroksinen pötkö.


Levitä karkit kuivumaan ja kovettumaan ainakin muutamaksi tunniksi. Kuten kuvasta näkyy, käytin kolmea eri väriä]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/8/81507/1268924721_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
Lähikuvaa.


Karkkiveneet.


Tutoriaali lainattu Paula3]Kokeile tätä kotona[/url] -blogista.


Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.11.2010 09:58 - 17.11.2010 09:58 #7971 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
Uu, näyttääpä herkulliselta! Täytynee hommata lämpömittari vihdoinkin niin pääsee näitäkin vaikka joulupaketteihin leipomaan Kysymys vielä: mahtaakohan siirapin laadulla olla väliä? Kaapissa on bio-Agave-siirappia maissin sijaan...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.11.2010 10:20 - 17.11.2010 10:20 #7975 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn

Uu, näyttääpä herkulliselta! Täytynee hommata lämpömittari vihdoinkin niin pääsee näitäkin vaikka joulupaketteihin leipomaan

Kysymys vielä: mahtaakohan siirapin laadulla olla väliä? Kaapissa on bio-Agave-siirappia maissin sijaan...

Sillä on väliä. Tässä ohjeessa käytetään maissisiirappia hyvän tekstuurin aikaansaamiseksi ja sokerin kristalloitumisen estämiseksi (ja maun, koska KARO:n siirapissa on mm. vaniljaa). Agavesiirappi on paljon makeampaa ja sen käyttötarkoitus lienee makeuttaminen?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.11.2010 12:47 - 17.11.2010 12:47 #7980 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
Hmm, en oo kyllä maissisiirappia täällä (Berliinissä) missään nähnyt. Ainoat mitä oon löytäny on agave ja sokeriruokosiirapit. Ehkä jää sittenkin tekemättä siis

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.01.2011 15:38 - 15.01.2011 15:38 #8382 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
Tässähän on kätevä ohje, yksinkertainen valmistaa eikä kovin erikoisia aineita maissisiirappia
lukuunottamatta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.02.2011 18:26 - 13.02.2011 18:26 #8667 : MaxinMami
MaxinMami vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
Pari tyhmää kysymystä, mutta millähän tuon maitojauheen voisi korvata? Onko kukaan kokeillut ilman sitä?

Ja onko kukaan kokeillut vaahterasiirapilla? Kun ajattelin, että se voisi toimia melko samankaltaisesti maissisiirapin kanssa -vai oonkohan ihan väärässä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.02.2011 08:42 - 14.02.2011 08:42 #8671 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn

Pari tyhmää kysymystä, mutta millähän tuon maitojauheen voisi korvata? Onko kukaan kokeillut ilman sitä?

Ja onko kukaan kokeillut vaahterasiirapilla? Kun ajattelin, että se voisi toimia melko samankaltaisesti maissisiirapin kanssa -vai oonkohan ihan väärässä?

Ainakaan maidolla tuota jauhetta ei voi korvata. Jos haluaa vegaanin version, voisi kokeilla soijamaitojauhetta. Olisko tässä yksinkertaisesti kyse siitä, että maitojauhe lisätään vasta keittelyn jälkeen, jolloin sokeriliemi menee pieleen, jos sinne lisätään vielä nestettä (maito). Jos maidon lisäisi heti alussa, en tiedä miten siinä sitten käy. Reagoiko mölö jotenkin ikävästi keittelyyn?

Mä en suosittelisi mitään muuta siirappia, mutta tule kertomaan jos kokeilit ja onnistuit jollain muulla. Maissisiirappi estää sokerin kristalloitumista. Mä en lähtisi välttämättä testaamaan vaahterasiirapilla, joka varmaankin kokkaroituu helpommin. Vaahterasiirappi on myös ohuempaa. Tää on aika mutua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.02.2011 13:42 - 14.02.2011 13:42 #8674 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
vaahterasiirappi kai osittain tekis samaa kun maissisiirappikin mutta siinä on värejä ja makuja.. "likaa" ja ne saattaa vetää ton ihan rakeeksi.. lopputuloksena on jotain fariini sokerin tapasta muhjua.

sokerisiirapissa pitää käyttäää vaan puhtaita sokereita

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.10.2012 19:07 - 27.10.2012 19:07 #15102 : MrsBaker
MrsBaker vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
Vihdoin kun saan jarjestetyksi aikaa tehda naita, kuvat ovat kadonneet; voihan vuodatus! Mutta teksteista paatellen ei nayta niin vaikeilta valmistaa. Lapset odottavat jo innoissaan etta paasevat auttamaan karkinteossa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.10.2012 00:18 - 28.10.2012 00:18 #15103 : MrsBaker
MrsBaker vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - candy corn
Tuli hyvia karkkeja, lapset ja mina pidimme hauskaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.097 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017