tutoriaali - helppoja spritsausmalleja

Lisää
24.09.2009 12:25 - 24.09.2009 12:25 #19329 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Suklaasta voi tehdä mitä mielikuvituksellisimpia koristeita. Yksi suklaalla koristelun muoto on spritsattavat suklaakoristeet.
Käytä suklaan spritsaamiseen spritsauspussia (kurkkaa tutoriaali spritsauspussista ).

Kuvassa (klikkaa isommaksi) muutama helppo malliesimerkki spritsattavista suklaakoristeista. Suklaakoristeet spritsataan leivinpaperin päälle, annetaan jähmettyä ja siirretään varovasti kakun tms. päälle.


(Huomioithan että olen piirtänyt kuvat paksulla tussilla vapaalla kädellä joten eivät ole symmetrisiä...)

Tässä esimerkki spritsattavien suklaakoristeiden käytöstä] [/url]
(klikkaa kuva isommaksi)


Katso myös muut tutoriaalit foorumilla

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.09.2009 15:41 - 24.09.2009 15:41 #1439 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
sun pitäis laittaa joku pikku niksisivu pystyyn.. nää vähän hukkuu tänne mutta silti tällasia pikku niksejä ei oikeen lue missään.

toi sun avatar muuten näyttää pöllöltä (sellaselta linnulta)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.09.2009 17:18 - 24.09.2009 17:18 #1445 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
aleksi, toivotaan että ihmiset löytäis näitä täältä foorumista edes. Mutta siis, pöllöltä? Vaikka katson tuota pää nurinpäin, en saa siitä pöllöä. Mitä ihmettä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2009 16:32 - 25.09.2009 16:32 #1461 : Prog
Prog vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Mä olen kattonut että se nyt on joku hahmo jostain, tuo avatar Ja nyt pysähdyin katsomaan, niin monttu aukesi..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 09:07 - 03.03.2010 09:07 #4251 : TaikaKokki
TaikaKokki vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Hienoja malleja, kiitos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.11.2010 23:00 - 12.11.2010 23:00 #7922 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Mää en oikeen tuu sinuiksi tuon suklaatin kanssa sitten millään. Käytättekö ihan reikä-pussissa pursotusta vai onko antaa esimerkkiä käytettävän tyllan koosta? Enkä oikein tunnu saavan suklaasta tarpeeksi juoksevaa, että se nätisti liukuisi tuohon voipaperillekaan.. Vai mahtaako vika olla juuri liian pieni tylla? Haluaisin niin kovasti taitaa tämänkin edes joskus, mutta suoraan sanoen mennee heemo, kun jälki on joko rumaa ja paksua tai rumaa ja ohutta kiemuraa. Pikeeri onnistuu jotenkuten jo, mutta sen saa tehtyä löysemmäksi kuin suklaan. Vai sekoitatteko sulatetun suklaan sekaan jotain? Vinkkejä neuvoja ja apuja otan vastaan seuraavaa harjottelua varten.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.11.2010 19:35 - 13.11.2010 19:35 #7928 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Nanun, mie käytän voipaperista spritsauspussia suklaan spritsailussa, ja ilman tyllaa.
Mitä suklaata olet käyttänyt? Kyllä ainakin spritsipussilla homma onnistuu ilman kikkailuja. Joten vika saattaisi tosiaan olla käyttämässäsi tyllassa (metalliset tyllat tekee tuon helposti suklaalle -> kun kaadat lämpimän suklaan pussiin, on tylla kuitenkin viileä joten suklaa jämähtää heti sinne reiän päähän).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.11.2010 22:46 - 13.11.2010 22:46 #4260 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
No sepä kuulostaa loogiselta, miten minen tuota tajunnut, että se metallinen tylla jäähdyttää? Ihan noita Pandan suklaita yleensä tulee käytettyä valko- tummasuklaassa ja maitosuklaassa yleensä Pirkan tai Rainbown, mutta maitosuklaasta en toistaiseksi olekaan yrittänyt spritsauksia tehdä.
Tarkoitatko ihan voipaperista käärästyä "pussia"? Saisko sellaisesta tutoriaalia? Vai onko siihen sen kummempia niksejä? Juuri tein tuikulle sopivan piparkakkutalon ja päälle pursottelin pikeerinkaltaista töhkää, mutta vaikka tuo ihan kääräisty pussukka toimi ihan hyvin, ei sitä voinut uudelleen täyttää. Ja kun tein uuden, en jotenkin saanut sitä päätä pidettyä tarpeeksi pienenä, vaan se pääsi löystymään liian isoksi se reikä ja jälki oli tietysti sen mukaista. Vinkkejä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.11.2010 10:25 - 14.11.2010 10:25 #7933 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja

Käytä suklaan spritsaamiseen spritsauspussia (kurkkaa tutoriaali spritsauspussista ).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.11.2010 14:30 - 14.11.2010 14:30 #7937 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Ai juu. Kiitos

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.02.2011 19:57 - 17.02.2011 19:57 #8711 : esssi
esssi vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
mikä suklaa on parasta teijän mielestä spritsaukseen ? tummaa suklaata ainakin, ootteko temperoinu vai käyttäny koristesuklaata?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.03.2011 17:14 - 06.03.2011 17:14 #8921 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja

mikä suklaa on parasta teijän mielestä spritsaukseen ? tummaa suklaata ainakin, ootteko temperoinu vai käyttäny koristesuklaata?

Mie käytän tavallista tummaa suklaata mitä nyt kaupasta sattuu löytymään. Jos pitää pystyyn asetettavia koristeita tehdä ni sit sellasta suklaata jossa ei oo kaakaovoita.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2011 18:24 - 03.06.2011 18:24 #9827 : Bodil
Bodil vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Helpompi menee spritsaus jos suklaa ei ole lämmin, eli jos on ollut huonenlämmössä jonkun aikaa sulattamisen jälkeen...muuten on liian juokseva....
Näin ainakin mun mielestä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2014 11:51 - 05.03.2014 11:51 #17667 : Nasu
Nasu vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Hei!

Jos tekee esim. leivoksiin sellaisia pystyssä olevia koristeita. Esim. verkkoja kermapursotuksen päälle, niin mitä suklaata kannattaa käyttää?
Olen testaillut kauppojen erilaisia suklaita, mm. Pandan tummaa ja taloussuklaata. Niistä saa kyllä koristeet onnistumaan, kun pakkasen kautta laittaa, mutta sitten ne aika pian lösähtää siihen kermakeon päälle. Ääks!
Olisiko esim. leivontasuklaa tähän juttuun parempi? Ehdottakaapa kokeneemmat jotain!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2014 23:08 - 05.03.2014 23:08 #17669 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Temperointi helpottaa hommaa kummasti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.03.2014 11:44 - 06.03.2014 11:44 #17674 : Nasu
Nasu vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Tanja, niin helpottaa. Tiedän sen. Mutta tiedän myöskin, että sellaisiakin suklaita myydään, joita ei tarvitse temperoida saadakseen tehtyä koristeita jotka pysyy pystyssä eivätkä lössähdä.
Siksi kysyinkin täältä nimenomaan vinkkejä SUKLAISTA, en temperoinnista

Eli, onko jollain tietoa, mikä suklaa nykyisin olisi sellainen varma valinta kyseiseen juttuun, jottei tarvisi temperoida?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.03.2014 12:48 - 08.03.2014 12:48 #17683 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Suo anteeksi Nasu, ymmärsin kysymyksesi väärin.

Kaikenlaiset muklaat eli vaikkapa candy meltsit on sellaisia jotka jähmettyy temperoimatta. Pitäisi löytää siis sellainen tuote joka ei sisällä laisinkaan kaakaovoita, sitten kovettuu temperoimattakin hyvin. Leivontatarvikekaupoista ja nykyään ainakin meillä Prismastakin löytyy noita meltsejä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.03.2014 11:56 - 11.03.2014 11:56 #17689 : Nasu
Nasu vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Kiitos!
Pitääpä käydä Prismassa kurkkaamassa leivontahyllylle. Löysin muuten lähikaupasta sellaista Extran tummaa suklaata (100g levy), jossa ei tuoteselosteessa lukenut kaakaovoita. Onko tästä kokemusta??

Tällainen tuoteseloste on:
Kaakaomassa, sokeri, emulgointiaineet, vanilja-aromi. Vähintään 50% kaakaokuiva-ainetta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2014 17:45 - 24.03.2014 17:45 #21 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - helppoja spritsausmalleja
Oho, onpas mielenkiintoinen suklaa. Onkohan käynyt virhe sillä jos ei löydy muuta rasvaa ollenkaan, mitenhän suussasulava rakenne on saatu aikaiseksi? Vai onkohan miulta mennyt ohi kaakaomassan suussasulavuus...?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.119 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017