Voikreemin ohje

Lisää
04.08.2009 12:33 - 04.08.2009 12:33 #19912 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Löytyykö teiltä erilaisia voikreemin ohjeita? Mikä on suosikkisi?
Minä en ihan hirveästi välitä voikreemeistä, sen enempää sokerikreemeistäkään. Ainakaan vielä en ole törmännyt mieluisaan ohjeeseen. (Noh, itseasiassa parilla reseptillä olen vain tehnyt.) Joten vinkkejä kehiin, jos löytyisi makoisan kreemin ohje jostakin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.08.2009 17:00 - 04.08.2009 17:00 #771 : Jouhanna
Jouhanna vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Teen kreemin Kaurislapsen ohjeella http://capricorn.vuodatus.net/blog/449004/maidoton-vainljakreemi/
Tykkään siitä, koska sitä voi helposti muokata maultaan kakkuun sopivan ja se ei maistu rasvalle. Jopa veljeni, joka inhoaa kaikkea rasvaista, kehui sen makua viime kakussa - tietämättään että kehui kakun rasvaisinta osaa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.08.2009 19:58 - 04.08.2009 19:58 #773 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Tässä pari linkkivinkkiä perusvoikreemin reseptiin sekä sveitsiläismarenkivoikreemin reseptiin.

Tykästyin erityisesti tuohon jälkimmäiseen, vaikkakin vaati hieman enemmin viitseliäisyyttä kuin tavallisen voikreemin valmistus. Tuon marenkivoikreemin maku on semmoinen täyteläisen samettinen, ei niin tönkkörasvainen kuin "tavalliset" voi- tai sokerikreemit. Makuasioista tietysti ei voi kiistellä, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan "sveitsiläismarenkivoikreemiä".

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.01.2010 11:06 - 30.01.2010 11:06 #3537 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Tekisin itse tosi mielelläni tuota sveitsiläismarenkivoikreemiä, mutta kahden epäonnistuneen yrityksen jälkeen luovutin. Onkko kukaan saanut tavallisellä käsi-sähkövatkaimella tuota onnistumaan vai onko monitoimikone jotenkin oleellinen osa? Oma tuotokseni juoksettui molemmilla kerroilla, ekalla kerralla luultavasti valkuaismassan liiallisen lämmön takia (mittaria ei ole, kovasti yritettiin huoneenlämpöistä saada, vaan voin lisätessä juoksettui heti). Toisella kerralla en kyllä rehellisesti sanottuna tiedä, mikä meni vikaan. Vatkasin valkuaismassan huoneenlämpöiseksi ja pistin vielä oikein jääkaappiin hetkeksi että varmasti on tarpeeksi viileää. Voikin tuli suoraan jääkaapista. Vatkasin ja vatkasin ja rakenne oli jotakuinkin parempi vaikka voimöykkyjä sinne hieman jäikin, ja sitten laitoin odottamaan jääkaappiin levittämistä. Vaan kuinka ollakaan, kun otin kulhon jääkaapista, oli siihen muodostunut voista päälle semmoinen löysä velli, ja sitten tietenkin vatkatessa se juoksettui taas samaan tapaan kuin edellinen ja muistutti munakokkelia. Kamalaa :/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.01.2010 13:08 - 30.01.2010 13:08 #3539 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Patavahti, minä en kyllä käytä jääkaappivoita vaan sellasta ihan pehmeetä huoneenlämpöistä. En tiedä onko tuolla ratkaisevaa eroa, mutta ainakaan pehmeästä voista ei jää könttejä sekaan!
Kokeilitko sitä valkuaismassaa ihan pohjaa myöten, että on varmasti huoneenlämpöistä, koska pohja saattaa (varsinkin metalli/lasikulhossa tehtynä) olla lämmin vielä pitkäänkin sen jälkeen kun massa on jo päältä jäähtynyt.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.01.2010 13:26 - 30.01.2010 13:26 #3540 : Patavahti
Patavahti vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Ei tullut ehkä pohjaa myöten kokeiltua. Oli kyllä muovikulhossa... Oletteko sitä mieltä, että valkuaismassaa kannattaisi käyttää jääkaapissa että se varmasti on tarpeeksi viileää? Oli sen verran nöyryyttävä kokemus viimeksi että voi olla etten ihan hetkeen tätä yritä, mutta ehkä joskus täytyy yksinään hiljaisuudessa ottaa uusintaerä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.01.2010 14:51 - 30.01.2010 14:51 #3542 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Melkein missä vaan leivonnassa on tärkeää käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita niin lopputulos on yleensä parempi.

Onkko kukaan saanut tavallisellä käsi-sähkövatkaimella tuota onnistumaan vai onko monitoimikone jotenkin oleellinen osa?

Vaikea sanoa kun en ole testannut, mutta luulisi käsisähkövatkaimellakin onnistuvan, mutta kyllä sitä saa varmasti surruuttaa pienen tovin.

ja muistutti munakokkelia

Kreemin voisi todellakin kuvitella näyttävän joltain munakokkelin tapaiselta siinä vaiheessa kun vatkaus on vielä kesken. Vertaa tämän tutoriaalin kolmatta ja neljättä kuvaa]Oletteko sitä mieltä, että valkuaismassaa kannattaisi käyttää jääkaapissa että se varmasti on tarpeeksi viileää?[/quote]
Kannattaa vaikka käyttää jääkaapin kautta jos epäilee ettei vaahto ole tarpeeksi viileää. Huoneenlämpöinen tuntuu siis käteen tosiaankin viileältä.

Ja muuten, aina jos (marenki)voikreemin laittaa jääkaappiin, tulisi se vaahdottaa ennen käyttöä. Jos kreemi ehtii kovettumaan jääkaapissa, ei jälki ole kovin tasaista ilman uudelleen vaahdottamista. Varsinkin voikreemistä alkaa yleensä erottumaan neste rasvasta, mutta vaahdottamalla ne saa taas sekaisin.

Tarkkaa puuhaa siis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.09.2011 15:19 - 12.09.2011 15:19 #10856 : maya
maya vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Kakkutehdas-ohjelmassa käytetään voikreemiä mihin tulee valkuaista eli varmaan juuri tuota Sveitsiläinenmarenkivoikreemi. Edellisessä jaksossa ainakin todettiin, että kreemi kokkeiloituu jos munavaahtoa ei ole vatkattu tarpeeksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.10.2011 19:44 - 31.10.2011 19:44 #11213 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Kiitoksia!...

Monia hienoja ohjeita...kiitos!

Terkkuja / Henkka

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.01.2012 21:01 - 18.01.2012 21:01 #12092 : Kakkumonsteri
Kakkumonsteri vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Ulla Svenskin kirjassa on ihania ja helppoja ohjeita. Itse suosin usein niitä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.02.2012 06:37 - 05.02.2012 06:37 #12412 : Taikku
Taikku vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Kun kerran kokeilin sveitsinmarenkivoikreemiä niin en enää tavallista suostukaan tekemään! Vaikka sen tekeminen ei olekaan niin nopeaa kuin tavallisen. Se on niin helppo levittää ja se levittyy siististi! Tavallisen kanssa oli aina pelaamista, kun piti vähän käyttää mikrossa, jotta levittyi paremmin ja sitten se helposti oli liikaa mikrossa ja suli. Ja kakun muruset sotkeentui aina mukaan ja tämä taas saattoi paistaa valkoisen sokerimassan alta rumasti. Tällä hetkelläkin mulla on kahden kakut sveitsinmarenkikreemit pakastimessa valmiina! Joskaan tuoretta ei voita mikään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.03.2012 17:53 - 20.03.2012 17:53 #12896 : Markka
Markka vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Minä ihastuin the hummingbird bekeryn kirjassa leivonnaisia herkkusuille olevaan ohjeeseen. Vaniljakuorrutteen nimellä ohje löytyy. Ohjeessa sekoitetaan sähkövatkaimella 250g tomusokeria ja 80g suolatonta huoneenlämpöistä voita keskenään, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Seokseen lisätään vähän kerrallaan 0,25dl täysmaitoa, jossa on muutama tippa vanilja-aromia (korvasin kyllä aromin vaniljasokerilla). Vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Ohjeella tuli kyllä aivan ihan kuohkea vaahto.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 08:44 - 18.08.2012 08:44 #14505 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Lainaan vähän tätä ketjua!

Pitäisi keksiä muffinsseille eriste joka sopisi muffinssin makuun. Eristeen tarkoitus on tottakai vielä tasoittaa muffinssin muotoja, jotta sitten kuviosta päälle tulee tasainen, eli sitä eristettä tulee sen verran "paljon", että toivoisin sen maistuvan muffinssin kanssa yhteen.

Miten siis sokerikreemiä voisi tuunailla? Mikä siinä on se oleellinen mikä pitää sen eristämisominaisuudet huipussaan? Sokerin ja voin yhdistelmä vain? Ymmärrän kyllä, että kaakaolla siitä saa suklaakakkuihin sopivan, mansikkatomusokerilla saa mansikan makua jne. Mutta miten esimerkiksi saisin siihen kinuskin makua? Tai muita? Tässä kirjoittaessa tuli mieleen, että makutiivisteet. Siellä ei tosin taida kinuskia olla...

Ideoita? Vinkkejä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 13:20 - 18.08.2012 13:20 #14502 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Tekila: Voisko muscovadoa tai fariinisokeria käyttää? Entäs alkoholit, kuten liköörit?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 17:27 - 18.08.2012 17:27 #14508 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Noi sokerit on testin arvoisia! Joudun passaa liköörit tästä osasta kun on suunnattu lapsille. Toki sen alkoholin voisi polttaa pois, mutta silti sotii vähän arvoja vastaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 17:59 - 18.08.2012 17:59 #14509 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Voihan sinne laittaa vaikka kinuskikastiketta lorauksen sekaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 18:40 - 18.08.2012 18:40 #14510 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Juu, mä vaan ajattelin, että missä vaiheessa se sokerikreemin tarkoitus menee yli, eli että se alkaa hikoiluttamaan sokerimassapäällystä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 18:48 - 18.08.2012 18:48 #14511 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Kyllä se pienen maustamisen kestää kastikkeellakin. Ja voisiko joku toffeekaramelli olla sulavaista laatua, jos sulattelisi sellaisia sekaan?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2012 19:07 - 18.08.2012 19:07 #14512 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Mä löysin tommosta english toffee uutettakin, mutta piruvie kun mun tilaus lähti jo UK:sta

Täytynee testailla joku vaihtoehto. Jos laittaisi osittain muscadove sokeria ja sitten korostaisi jollain kinuskikastikkeella, ehkä se sit toimisi! Voi olla että menee vähän hifistelyksi tää pohtiminen, mutta menköön :>

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.08.2012 15:33 - 21.08.2012 15:33 #14106 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Voikreemin ohje
Makusiirapit vois toimia myöskin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.114 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017