Kakkupohjaohjeita?

Lisää
30.07.2009 13:49 - 30.07.2009 13:49 #19879 : Patavahti
Patavahti loi aiheen:
Kaikilla on varmaan oma lemppariresepti hyvän ja onnistuneen kakkupohjan tekoon. Voisitteko jakaa näitä kanssakäyttäjienne iloksi? Itse en ole vielä oikein onnistunut löytämään sopivaa, varsinkaan pienempiin 16cm ja 20cm vuokiin joita yleisimmin käytän... Lisäksi kiinnostaa saada vinkkejä sienikakkupohjien tehtailijoilta: vatkaatteko muna-sokerivaahtoaa kuuman veden lisäämisen jälkeen kunnolla vai sekoitatteko vain veden muna-sokerivaahtoon?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.07.2009 20:22 - 30.07.2009 20:22 #714 : Sirkku
Sirkku vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
En ihan voi sanoa itseäni sienikakkupohjien tehtailijaksi sen yhden ainoan sienikakkupohjan jälkeen mutta silloin vatkasin muna-sokerivaahtoa vielä ihan reippaasti sähkövatkaimella kuuman veden lisäämisen jälkeen (ja vissiin sen aikanakin), ja tulos oli varsin onnistunut. Näin mie tekisin uudelleenkin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.07.2009 21:05 - 30.07.2009 21:05 #716 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Mie käytän useesti vanhaa kolmen lasin systeemiä. Eli munia, sokeria ja jauhoja jokaista saman verran tilavuudessa mitattuna. Yleensä korvaan 1/3 vehnäjauhoista peruna- tai maissijauhoilla jotta pohjasta tulee pehmeämpi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2009 10:23 - 01.08.2009 10:23 #734 : Katalook
Katalook vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?

Mie käytän useesti vanhaa kolmen lasin systeemiä. Eli munia, sokeria ja jauhoja jokaista saman verran tilavuudessa mitattuna. Yleensä korvaan 1/3 vehnäjauhoista peruna- tai maissijauhoilla jotta pohjasta tulee pehmeämpi.


Mä oon myös alkanu käyttämään tätä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 08:36 - 03.08.2009 08:36 #746 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Tehdessäni sienikakun ohjeella,minkä sain kinuskikissalta,en vatkaile veden lisäämisen jälkeen.On onnistunut aina.Niistä vain tulee paljon kuivempia kuin muilla ohjeilla ja tarviikin runsasta kostutusta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.08.2009 15:35 - 22.08.2009 15:35 #932 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?

Mie käytän useesti vanhaa kolmen lasin systeemiä. Eli munia, sokeria ja jauhoja jokaista saman verran tilavuudessa mitattuna. Yleensä korvaan 1/3 vehnäjauhoista peruna- tai maissijauhoilla jotta pohjasta tulee pehmeämpi.


Jos tällä ohjeella teen, laitan nykyään sokeria vähän vähemmän eli ehkä semmosen kolmasosan tai neljäsosan verran vähemmän kuin munia ja jauhoja. Hyvin on onnistunut näinkin.

Sienikakkua tehdessä vatkaan hyvin vettä vähitellen lisätessä ja vähän sen jälkeenkin. Nämäkin kakkupohjat ovat onnistuneet hyvin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.11.2010 07:22 - 25.11.2010 07:22 #8047 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
En viitsi aloittaa turhaan uutta keskustelua, joten kysyn tässä ketjussa:

Olisiko jollain hyvää levykakkupohja ohjetta (eli käytännössä kai kääretorttupohja?) 60cm uunille? Olen löytänyt vain 50cm tarkoitettuja ohjeita ja hieman jäävät ohkaisiksi isommassa uunissa paistettaessa. En osaa oikein laskea, että paljonko tuollaista 50cm:selle tarkoitettua ohjetta tulisi isontaa, jotta olisi hyvä....

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.11.2010 09:08 - 25.11.2010 09:08 #8049 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?

Olisiko jollain hyvää levykakkupohja ohjetta (eli käytännössä kai kääretorttupohja?) 60cm uunille?

6 munan kakkupohja varmaan riittää.

Täytyy vielä sen verran kommentoida tähän että kun tuolla aiemmin sanoin käyttäneeni kolmen lasin taktiikkaa - en ole sitä käyttänyt enää ikinä sen jälkeen kun hommasin keittiövaa'an. Tulos: kakkupohja ei ole kertaakaan lätsähtänyt.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2011 11:37 - 12.01.2011 11:37 #8329 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Itse käytän koulukirjassa olevaa vaalean kakkupohjan ohjetta (grammoissa):

Pieneen kakkuun:

Kananmuna 225g
sokeri 159g
vehnäjauho 136g
tärkkelys
(perunajauho) 22g

eli munat ja sokeri kunnon vaahdoksi johon siivilöin jauhot ja tärkkelyksen.
Paisto kiertoilmassa 165 astetta ja normissa 180-190 astetta.

Olen kokeillut monia sokerikakkupohjia onnistumatta joten tein aina sienikakkupohjaa aikaisemmin. Mutta tämän ohjeen jälkeen olen sienikakkupohjan jättänyt unholaan. Minun makuuni tämä enemmän ja helppo käsitellä kunhan on saanut minimissään 5 tuntia levähtää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.01.2011 07:46 - 13.01.2011 07:46 #8336 : TaikinaTaivas
TaikinaTaivas vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Itse olen käyttänyt Ulla Svenskin kirjan Unelmakakut täytekakkupohjien mittataulukkoa ja hyvin on aina kakkupohjat onnistuneet. Tein samaisen taulukon tietokoneella, tulostin, laminoin sen ja kiinnitin keittiökaapin oveen yleiskoneen yläpuolelle. Siitä on helppo aina katsoa sopivat mitat.

16 cm:n vuoka:
3 munaa, 1 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, ½ tl leivinjauhetta

18 cm:n vuoka:
4 munaa, 1½ dl sokeria, 1½ vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, ½ tl leivinjauhetta

20 cm:n vuoka:
5 munaa, 1 3/4 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta

Käytän aina L-koon munia ja kakkupohjista meinaa tulla mega-korkeita ja siksi nykyään teen pohjat hiukan isompiin vuokiin mitä tuossa ohjeessa on, 20cm:n vuokaan teen 4 munan pohjan.

15cm vuokaan - 2 munan pohjan
18cm vuokaan- 3 munan pohjan
20cm vuokaan - 4 munan pohjan
22cm vuokaan - 5 munan pohjan
24 ja 25cm vuokaan - 6 munan pohjan
28 ja 29 cm vuokaan - 7-8 munan pohjan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.01.2011 08:10 - 31.01.2011 08:10 #8564 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Tämä on vähän off topiccia mutta miten aikaisin tai montako päivää ennen pohjat voi/pitää leipoa?
Yleensä leivon pari päivää ennen, eli ekana päivänä leivon pohjat, tokana päivänä täytän kakun ja kolmantena päivänä (juhlapäivänä) teen kakun valmiiksi (kaikki koristelut ym.), mut nyt mietin tän viikon aikataulua, meillä on siis juhlat sunnuntaina niin onnistuuko jos pohjat leipoo jo torstaina?

Kokeilin muuten viikonloppuna tän ketjun ohjetta, tai se Ulla Svenskin ohjetta, ja hyvin onnistui. Toinen pohja lässähti pikkasen mutta en ole aikaisemmin onnistunut noin hyvin kakkupohjan teossa niin olen enemmän ku tyytyväinen mun uuni on ostettu joskus kivikaudella ja on miltei mahdotonta saada jotain onnistumaan sillä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.01.2011 11:24 - 31.01.2011 11:24 #8567 : purppurahelmi
purppurahelmi vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Kyllä voit, laita vaan pohja kylmään ja tiiviisti pakattuna, ettei kuiva. Itse teen pohjat melkein aina "sienikakku" ohjeella ja ei ole kyllä lässähtänyt yksikään , samoin kakkua on helppo leikata ohuiksikin renkaiksi. Sopii muotoiltaviin ja tavan kakkuihin.

Tällä ohjeella itse teen:
4 munaa ja 2,5 dl sokeria vatkataan vaahdoksi, 0,5 dl kiehuvaa vettä ja 150g sulaa, kuumaa voita( tai margariinia) sekaan.
3,5dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta sekoitetaan ja lisätään taikinaan, vatkataan hyvin ja ei kun paistamaan
n.175 c noin 45 minuuttia.
Tuplataikinan paistan noin tunnin verran.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.01.2011 15:57 - 31.01.2011 15:57 #8572 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?

Tämä on vähän off topiccia mutta miten aikaisin tai montako päivää ennen pohjat voi/pitää leipoa?
Yleensä leivon pari päivää ennen, eli ekana päivänä leivon pohjat, tokana päivänä täytän kakun ja kolmantena päivänä (juhlapäivänä) teen kakun valmiiksi (kaikki koristelut ym.), mut nyt mietin tän viikon aikataulua, meillä on siis juhlat sunnuntaina niin onnistuuko jos pohjat leipoo jo torstaina?

Kuten jo aiemminkin mainittu, ihan huoletta voit tehdä muutamaa päivää aikaisemmin, tai vaikka viikkojakin aiemmin jos lykkäät pakkaseen ja otat sulamaan muutamia tunteja ennen täyttöä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2011 13:54 - 28.02.2011 13:54 #8808 : serenah
serenah vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Mä en muuta pohjaa käytäkään, kuin sienikakkua. Se ei epäonnistu mulla ikinä
ja käytän tätä ohjetta http://serenan.vuodatus.net/blog/1955018/sienikakku/

Veden lisäämisen jälkeen vatkaan vielä jonkin aikaa. Riittävyys ei sienikakussa mene yks yhteen sokerikakun kanssa, siis kun vähemmän munia isompaan vuokaan kuin sokerikakussa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.10.2013 14:18 - 23.10.2013 14:18 #17181 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Tämä ei nyt ehkä varsinaisesti kuulu tänne mutta monessa kakkupohjaohjeessa käytetään perunajauhoja. Voiko perunajauhot korvata esim. Maizenalla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.10.2013 17:51 - 23.10.2013 17:51 #17184 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?

Tämä ei nyt ehkä varsinaisesti kuulu tänne mutta monessa kakkupohjaohjeessa käytetään perunajauhoja. Voiko perunajauhot korvata esim. Maizenalla?

Kyllä voi maissitärkkelystä laittaa perunajauhojen sijasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.05.2014 21:26 - 06.05.2014 21:26 #17908 : Tinuski
Tinuski vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Minulla on anopilta aikanaan saatu pomminvarma kakkupohjan ohje, joka onnistuu aina. Mittaan lasilla yhtä paljon munia, jauhoja (tai puolet jauhoa ja puolet perunajauhoa) ja sokeria. Kolmea munaa kohti 1 tl leivinjauhetta. Paistan pohjaa 175 asteessa n. tunnin, vähän pohjan koosta riippuen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2014 19:29 - 01.06.2014 19:29 #17995 : NeitiHiiva
NeitiHiiva vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohjaohjeita?
Minä olen tottunut tekemään kakkupohjan käyttäen seuraavaa sääntöä: munia, sokeria ja vehnäjauhoja tilavuusmitaltaan saman verran, vehnäjauhoista kolmasosan korvaan perunajauhoilla. Olennaista on malttaa vatkata kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoitan jauhot kädellä taikinaan jolloin sormilla tuntee onko jauhoja pohjalla ja vaahto ei lässähdä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.108 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017