- Viestejä: 47
- Vastaanotettu kiitos 0
Kakkupohjaohjeita?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mie käytän useesti vanhaa kolmen lasin systeemiä. Eli munia, sokeria ja jauhoja jokaista saman verran tilavuudessa mitattuna. Yleensä korvaan 1/3 vehnäjauhoista peruna- tai maissijauhoilla jotta pohjasta tulee pehmeämpi.
Jos tällä ohjeella teen, laitan nykyään sokeria vähän vähemmän eli ehkä semmosen kolmasosan tai neljäsosan verran vähemmän kuin munia ja jauhoja. Hyvin on onnistunut näinkin.
Sienikakkua tehdessä vatkaan hyvin vettä vähitellen lisätessä ja vähän sen jälkeenkin. Nämäkin kakkupohjat ovat onnistuneet hyvin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Olisiko jollain hyvää levykakkupohja ohjetta (eli käytännössä kai kääretorttupohja?) 60cm uunille? Olen löytänyt vain 50cm tarkoitettuja ohjeita ja hieman jäävät ohkaisiksi isommassa uunissa paistettaessa. En osaa oikein laskea, että paljonko tuollaista 50cm:selle tarkoitettua ohjetta tulisi isontaa, jotta olisi hyvä....
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
6 munan kakkupohja varmaan riittää.Olisiko jollain hyvää levykakkupohja ohjetta (eli käytännössä kai kääretorttupohja?) 60cm uunille?
Täytyy vielä sen verran kommentoida tähän että kun tuolla aiemmin sanoin käyttäneeni kolmen lasin taktiikkaa - en ole sitä käyttänyt enää ikinä sen jälkeen kun hommasin keittiövaa'an. Tulos: kakkupohja ei ole kertaakaan lätsähtänyt.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Pieneen kakkuun:
Kananmuna 225g
sokeri 159g
vehnäjauho 136g
tärkkelys
(perunajauho) 22g
eli munat ja sokeri kunnon vaahdoksi johon siivilöin jauhot ja tärkkelyksen.
Paisto kiertoilmassa 165 astetta ja normissa 180-190 astetta.
Olen kokeillut monia sokerikakkupohjia onnistumatta joten tein aina sienikakkupohjaa aikaisemmin. Mutta tämän ohjeen jälkeen olen sienikakkupohjan jättänyt unholaan. Minun makuuni tämä enemmän ja helppo käsitellä kunhan on saanut minimissään 5 tuntia levähtää.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
16 cm:n vuoka:
3 munaa, 1 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, ½ tl leivinjauhetta
18 cm:n vuoka:
4 munaa, 1½ dl sokeria, 1½ vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, ½ tl leivinjauhetta
20 cm:n vuoka:
5 munaa, 1 3/4 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta
Käytän aina L-koon munia ja kakkupohjista meinaa tulla mega-korkeita ja siksi nykyään teen pohjat hiukan isompiin vuokiin mitä tuossa ohjeessa on, 20cm:n vuokaan teen 4 munan pohjan.
15cm vuokaan - 2 munan pohjan
18cm vuokaan- 3 munan pohjan
20cm vuokaan - 4 munan pohjan
22cm vuokaan - 5 munan pohjan
24 ja 25cm vuokaan - 6 munan pohjan
28 ja 29 cm vuokaan - 7-8 munan pohjan
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Yleensä leivon pari päivää ennen, eli ekana päivänä leivon pohjat, tokana päivänä täytän kakun ja kolmantena päivänä (juhlapäivänä) teen kakun valmiiksi (kaikki koristelut ym.), mut nyt mietin tän viikon aikataulua, meillä on siis juhlat sunnuntaina niin onnistuuko jos pohjat leipoo jo torstaina?
Kokeilin muuten viikonloppuna tän ketjun ohjetta, tai se Ulla Svenskin ohjetta, ja hyvin onnistui. Toinen pohja lässähti pikkasen mutta en ole aikaisemmin onnistunut noin hyvin kakkupohjan teossa niin olen enemmän ku tyytyväinen mun uuni on ostettu joskus kivikaudella ja on miltei mahdotonta saada jotain onnistumaan sillä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- purppurahelmi
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 54
- Vastaanotettu kiitos 0
Tällä ohjeella itse teen:
4 munaa ja 2,5 dl sokeria vatkataan vaahdoksi, 0,5 dl kiehuvaa vettä ja 150g sulaa, kuumaa voita( tai margariinia) sekaan.
3,5dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta sekoitetaan ja lisätään taikinaan, vatkataan hyvin ja ei kun paistamaan
n.175 c noin 45 minuuttia.
Tuplataikinan paistan noin tunnin verran.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kuten jo aiemminkin mainittu, ihan huoletta voit tehdä muutamaa päivää aikaisemmin, tai vaikka viikkojakin aiemmin jos lykkäät pakkaseen ja otat sulamaan muutamia tunteja ennen täyttöä.Tämä on vähän off topiccia mutta miten aikaisin tai montako päivää ennen pohjat voi/pitää leipoa?
Yleensä leivon pari päivää ennen, eli ekana päivänä leivon pohjat, tokana päivänä täytän kakun ja kolmantena päivänä (juhlapäivänä) teen kakun valmiiksi (kaikki koristelut ym.), mut nyt mietin tän viikon aikataulua, meillä on siis juhlat sunnuntaina niin onnistuuko jos pohjat leipoo jo torstaina?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
ja käytän tätä ohjetta http://serenan.vuodatus.net/blog/1955018/sienikakku/
Veden lisäämisen jälkeen vatkaan vielä jonkin aikaa. Riittävyys ei sienikakussa mene yks yhteen sokerikakun kanssa, siis kun vähemmän munia isompaan vuokaan kuin sokerikakussa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- NeitiHiiva
- Poissa
- Taikinanmaistelija
-
- Viestejä: 19
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.