Sacherkakun riittävyys?

Lisää
18.07.2014 05:02 - 18.07.2014 05:02 #19198 : NeitiLeipuri
Minulta on tilattu sacher 15-20 hengelle. Kakku tulee jälkiruoaksi hedelmäkakun vierelle. Mitä sanoisitte, kuinka iso kakku tuolle henkilömäärälle pitäisi tehdä? Riittävyyksistä on paljon tietoa, mutta mites tällainen tuhdimpi suklaakakku? Ongelmia kasvattaa se, että isoin vuokani on 24 cm.

Luotto-ohjeeni on tällainen:

pohja:
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 valkuaista
30 g = 0,5 dl tomusokeria
5 keltuaista
90 g = 1,5 dl tomusokeria
90 g = 1,5 dl vehnäjauhoja
70 g = 1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

kostutus:
1 dl omenamehua

täyte:
300 g = noin 3 dl aprikoosihilloa

kuorrute:
100 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata

Sulata voi ja rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan. Sekoita jauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri (0,5 dl). Jatka vatkaamista, kunnes vaahto pysyy kallistetun kulhon pohjalla.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri (1,5 dl) vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä, vatkaimia ei tarvitse pestä välissä.
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos sekä kuivat aineet siivilöiden. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia.



Riittäisikö tuollainen 7 munalla tehtynä, ja onko niin ison taikinan mahdollisuus pysyä 24 cm vuoassa? Vai pitäisikö esim. tehdä kaksi 4 munan sacherporhjaa ja laittaa vain väliin täytettä? Apua kaivataan.

Stop hating and start baking

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2014 21:41 - 01.08.2014 21:41 #18117 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Sacherkakun riittävyys?
Heippa NeitiLeipuri ja tervetuloa foorumille!

En tiedä tuleeko vastaukseni myöhässä mutta vastaanpa silti. Oletko kurkannut kakkuvuokatutoriaalia , siitä saattaisi olla apua?

Kakkuvuoka tulee täyttää yleensä maksimissaan 2/3 täyteen.

Tiedän, että sacherkakkua ei voi laskea "munien mukaan", mutta vuoan voi. Eli jos teet sacherin "normikakun" 6 munan kokoiseen vuokaan eli n. 24-26cm, kakusta riittää noin 18 hengelle. (yhdestä munasta lasketaan riittävän kolmelle)

Eri asia on sitten, syökö jokainen vieraista kumpaakin tarjolla olevaa kakkua. Luultavasti molemmat voisi huoletta mitoittaa hieman pienemmälle henkilömäärälle kuin mitä vieraita on. Esim. jos vieraita on 20, mitoittaisin kummankin kakun 15 hengelle eli yht. 30 hengelle syötävää (oletetaan että ottavat pienempiä paloja jos maistavat kumpaakin kakkua).

Jos leivoit jo kakun, kerro toki kuinka se onnistui?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2014 17:08 - 03.08.2014 17:08 #18122 : NeitiLeipuri
Vastaus käyttäjältä NeitiLeipuri aiheessa Re: Sacherkakun riittävyys?
Kiitos vinkeistä!

Ostin ison, 28 cm vuoan. Tein siihen testikakun 7 munalla. Kakusta tuli sopivan korkea, ja se riittää varmasti 20:lle - ei ainakaan jää kukaan ilman! Itse ainakin tykkään herkutella juhlien jälkeen jämäkakuista.. Kakkua on pyydetty vasta tämän kuun puolen välin tienoille.

Stop hating and start baking

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.138 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017