Sokerimassalla kuorrutettu kakku "pissii"....

Lisää
02.08.2009 19:08 - 02.08.2009 19:08 #19904 : Jouhanna
... paremman sanan puutteessa..

Nyt jo toistamiseen sokerimassalla kuorruttamani kakku valautti nesteet tarjottimelle. Käykö muille näin?
Marsipaanin kanssa minulle ei ole käynyt näin kertaakaan (ei sillä ettäkö sitäkään kovin montaa kertaa
olisin käyttänyt..). Ensimmäisellä kerralla kakku oli (veljeni) jääkaapissa n. vuorokauden ja ajattelin että
aika oli ollut ratkaiseva asia tässä. Tänään kuorrutin lapsen kakun vasta tunti ennen vieraiden tuloa ja taas
oli nesteet lirahtaneet tarjottimelle, kun nostin kakun pöytään. Nyt kakku tuntui vielä suht kostealta,
mutta edellinen kakku jäi mielestäni ihan kuivaksi, tuntui että kaikki kosteus oli valunut pois. En laita
kakkua kuvun alle, ettei kosteutta kerääntyisi kuorrutuksen pintaan. Voiko sillä olla merkitystä, että kakun ja
tarjottimen välissä ei ollut mitään pahvia tms (vähemmän hajamielinen muistaisi varmaan niitä ostaakin..)?
Vai eikö pohja ole tarpeeksi tiivis?

Kiitos jo etukäteen jos joltakulta löytyisi hyviä vinkkejä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.08.2009 21:32 - 02.08.2009 21:32 #744 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Sokerimassalla kuorrutettu kakku "pissii"....
Olet varmaan vain kostuttanua kakkua reilummalla kädellä.

Mitä olet käyttänyt sokerimassan alla? Esimerkiksi voikreemiä on hyvä levittää kakun päälle kauttaaltaan ennen sokerimassalla kuorruttamista, näin kakun kosteus ei pääse kostuttamaan sokerimassaa.
Millaista kakkupohjaa käytät, tai siis minkälaisella ohjeella olet käyttämäsi kakkupohjat tehnyt?
Entä millä kostutit kakut ja mitä oli täytteinä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 12:46 - 03.08.2009 12:46 #754 : Jouhanna
Juu kostutusta oli varmasti tarpeeksi, vaniljamaidolla. Teen sen mutu-tuntumalla ja periaatteella mieluummin enemmän kuin vähemmän.. Sokerimassan alla oli kreemiä mielestäni aika ok kerros, ja sokerimassan pinta säilyi hyvänä eikä kärsinyt minkäänlaisia "kosteusvaurioita". Lirahdukset tulivat alareunasta, vaikka sokerimassaa oli ihan tarjottimeen asti. Täyte oli mousse, jossa oli vadelmia, mustikoita, flora vispiä, rahkaa ja tuorejuustoa ja runsaasti liivatetta (kakku oli kerroskakku ilman tukirakenteita, joten tein jämäkän täytteen). Olen alkanut itse veikkaileen pohjataikinaa. Sen leikkaaminen oli aika hankalaa, ja se vaihe ei ennen ole liiemmin tuottanut vaikeuksia. Oli todella pehmoista ja aika höttöä. Liekö sitten ihan rakenteensa takia päästänyt ihan kaiken lävitseen? Ohje oli tälläinen]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 19:40 - 03.08.2009 19:40 #763 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Sokerimassalla kuorrutettu kakku "pissii"....
Mä veikkaisin että se kakkupohja ei mihinkään lirahda. Jos sieltä tulee nestettä niin se on yleensä kostutusliemi jota on liikaa. Tää seuraava on makuasia, mutta ainakin ite tykkään että myös kakkupohjan huomaa suussa, sen ei ole pakko olla ihan tasaista muhjua. Varsinkin jos täyte on jämäkkä, pitää kakkupohjankin olla suht jämäkkä, ei liikakostutettu.

Voit myös muuttaa tuota kakkupohjamassan rakennetta, jolloin ei tule niin höttöistä. Eka askel on jättää leivinjauhe kokonaan pois ja sen jälkeen vähentää perunajauhon määrää ja lisätä tavallista. Samalla voi laittaa yhden ylimääräisen keltuaisen vaahtoon ja vaahdottaa vielä muutama minuutti pidempään, siitä vaahdosta saa yllättävän valkoista kun raaka-aineet on vaan kädenlämpöisiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 21:21 - 03.08.2009 21:21 #766 : Jouhanna
Taidankin seuraavaksi kokeilla vähän napakamman pohjan tekoa ja himmata nesteytyksessä...
Kiitos nopeista vastauksista ja hyvistä vinkeistä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2016 09:36 #20283 : MiaMarika
Samaa mieltä että todennäköisesti kostutus on ollut runsasta. Toki, voikreemin käytössä pitää olla tarkkana. Kakku tulee käsitellä huolellisesti kreemillä niin että täyte ei ole missään kosketuksessa sokerimassan kanssa. Etenkin liivatetta sisältävät täytteet saattavat herkästi aiheuttaa "hikoilua" päästessään kosketuksiin sokerimassan kanssa. Ensiksi kannattaa tehdä ns. murun sitominen eli käydä kreemillä pinta läpi ja sidotaan murut "kiinni" kakun pintaan. Kakku jääkaappiin n. puoleksi tunniksi ja uusi kierros kreemiä. Tällä, ns. uudella kierroksella, kakun epätasaisuudet hiotaan tasaiseksi ja laitetaan kakku taas jääkaappiin. Annetaan kreemin kovettua n. puoli tuntia ja kakku on valmis kuorrutettavaksi. Se, että onko tämä sitten oikea tapa vai ei niin sanoisin että jokaisella lienee omat, oikeat tapansa tehdä tämäkin vaihe :)

Pitää muistaa myös että gluteenittomia kakkuja kostuttaessa kostutusnesteitä tulee käyttää vähemmän!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.03.2016 18:49 #20285 : Leivontanurkka
Vastaus käyttäjältä Leivontanurkka aiheessa .
Hih, ja mä en kreemitä koskaan vaan käytän kerma + tuorejuusto/mascarpone + himpan vaniljakreemijauhetta eristämiseen . Koskaan ei ole "pissinyt" :woohoo:

Heidi / Leivontanurkka

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.03.2016 08:40 #20289 : MiaMarika
Vastaus käyttäjältä MiaMarika aiheessa .
Kuulostaapa hyvältä vaihtoehdolta perinteiseen kreemiin :) Täytyy pistää kokeiluun joskus.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.150 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017