- Viestejä: 66
- Vastaanotettu kiitos 1
Täydellisen kääretortun salaisuus.
01.08.2013 06:23 - 01.08.2013 06:23 #19144
: Suwa
Täydellisen kääretortun salaisuus. kirjoittanut Suwa
Miten saat kääretortusta täydellisen? Ei hajoa, lohkea, ole kuiva, vaan rullatessa pysyy kauniisti kasassa.
Itse olen muutaman kääretortun tehnyt ja aina on käynyt tämä hajoaminen, eilinen oli kyllä kaiken huippu kun mokoma hajosin pohjasta ja voi-tomusokeritäytteeni valui sieltä tarjoiluvadille. Onneksi jääkaapissa täyte kovettui, mutta ei se tekele näytä enää muulta kuin rekan alle jääneeltä tortulta. (Aamen kermavaahdolle, joka peittää tämän kamaluuden! )
Oliko täytteeni liian raskas tähän vai oliko ohjeessani jotain mätää:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Itse olen muutaman kääretortun tehnyt ja aina on käynyt tämä hajoaminen, eilinen oli kyllä kaiken huippu kun mokoma hajosin pohjasta ja voi-tomusokeritäytteeni valui sieltä tarjoiluvadille. Onneksi jääkaapissa täyte kovettui, mutta ei se tekele näytä enää muulta kuin rekan alle jääneeltä tortulta. (Aamen kermavaahdolle, joka peittää tämän kamaluuden! )
Oliko täytteeni liian raskas tähän vai oliko ohjeessani jotain mätää:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
01.08.2013 11:10 - 01.08.2013 11:10 #16871
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Itse en käytä leivinjauhetta ollenkaan kakkupohjassa enkä kääretortussa.
Kääretortun käypä ohje on hyvin yksinkertainen, vähän sama kun kakkupohja mutta pienin muutoksin:
kananmunien paino ilman kuoria kerrotaan 0,7:llä -> näin saadaan sokerin määrä
kananmunien paino ilman kuoria kerrotaan 0,6:lla -> näin saadaan jauhojen määrä
Paisto 200 asteessa n. 8-12 min (uunista hieman riippuen, jos on tasainen paisto niin 220 astettakaan ei ole liian korkea). Ei saa paistaa liian kuivaksi, jolloin helposti tulee noita repeämisiä. Toisaalta ei saa jättää raa'aksikaan, muuten maistuu kananmuna läpi. Heti paiston jälkeen on levy hyvä peittää jollain jottei kosteus pääse haihtumaan. Myös tämä estää repeilyä.
Munat tulee muistaa lämmittää kuumassa vedessä ennen vaahdottamista jne. Jos haluaa lisätä kaakaojauhetta, sisällytä kaakaojauheen paino tällöin jauhojen painoon. Eli ei lisätä vaan jos on esim. 120g jauhoja niin laitakin 100g jauhoja ja 20g kaakaojauhetta. Selitinkö ymmärrettävästi?
Kääretortun käypä ohje on hyvin yksinkertainen, vähän sama kun kakkupohja mutta pienin muutoksin:
kananmunien paino ilman kuoria kerrotaan 0,7:llä -> näin saadaan sokerin määrä
kananmunien paino ilman kuoria kerrotaan 0,6:lla -> näin saadaan jauhojen määrä
Paisto 200 asteessa n. 8-12 min (uunista hieman riippuen, jos on tasainen paisto niin 220 astettakaan ei ole liian korkea). Ei saa paistaa liian kuivaksi, jolloin helposti tulee noita repeämisiä. Toisaalta ei saa jättää raa'aksikaan, muuten maistuu kananmuna läpi. Heti paiston jälkeen on levy hyvä peittää jollain jottei kosteus pääse haihtumaan. Myös tämä estää repeilyä.
Munat tulee muistaa lämmittää kuumassa vedessä ennen vaahdottamista jne. Jos haluaa lisätä kaakaojauhetta, sisällytä kaakaojauheen paino tällöin jauhojen painoon. Eli ei lisätä vaan jos on esim. 120g jauhoja niin laitakin 100g jauhoja ja 20g kaakaojauhetta. Selitinkö ymmärrettävästi?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
02.08.2013 05:25 - 02.08.2013 05:25 #16880
: Suwa
Vastaus käyttäjältä Suwa aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- tahmatassu
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 137
- Vastaanotettu kiitos 0
14.12.2013 19:25 - 14.12.2013 19:25 #17349
: tahmatassu
Vastaus käyttäjältä tahmatassu aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Mä olen aina ollut tosi surkea kääretorttujen leipoja, mutta tuosta taannoisesta Koko suomi leipoo -ohjelmasta bongasin näppärän vinkin kääriä kääretorttu lämpimänä (leivinpaperi ja pyyhe kääretortun päälle ennen käärimsistä) rullalle ja antaa jäähtyä siinä. Jäähty jo valmiiksi sellaiseksi käärityksi eikä tule repeämiä ja kääriytyy nätisti.
Tai ainakin minä onnistuin ekaa kertaa elämässäni saamaan aikaiseksi Kauniin kääretortun
Tai ainakin minä onnistuin ekaa kertaa elämässäni saamaan aikaiseksi Kauniin kääretortun
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
21.12.2013 16:50 - 21.12.2013 16:50 #17369
: Pola
Vastaus käyttäjältä Pola aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Joo ajattelin tuota sammaa käärintä niksiä, en vain ole sitä vielä itse testannut. Minulla tulee aina kääretorttupohjasta liian paksu tai sitten ihan liian ohut (palaa uunissa). Monenko munan taikina pitäisi tehdä uunipellille jonka leveys on 60 cm
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
25.12.2013 14:10 - 25.12.2013 14:10 #17380
: Tanja
Onko pelti todella 60cm levyinen? Vai tarkoititko että uuni on 60cm leveä? Itse tein 50cm levyisessä uunissa aina 4 munan käärispohjan, 60cm leveään uuniin laittaisin jo 5 tai 6 munan verran massaa, tietysti riippuu myös munien koosta. Mutta tosiaan tarkoitan uunin leveyttä, jos itse pelti on 60cm, menee siihen sitten jo varmaan ainakin tuo 6m.
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Joo ajattelin tuota sammaa käärintä niksiä, en vain ole sitä vielä itse testannut. Minulla tulee aina kääretorttupohjasta liian paksu tai sitten ihan liian ohut (palaa uunissa). Monenko munan taikina pitäisi tehdä uunipellille jonka leveys on 60 cm
Onko pelti todella 60cm levyinen? Vai tarkoititko että uuni on 60cm leveä? Itse tein 50cm levyisessä uunissa aina 4 munan käärispohjan, 60cm leveään uuniin laittaisin jo 5 tai 6 munan verran massaa, tietysti riippuu myös munien koosta. Mutta tosiaan tarkoitan uunin leveyttä, jos itse pelti on 60cm, menee siihen sitten jo varmaan ainakin tuo 6m.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
29.12.2013 09:05 - 29.12.2013 09:05 #17385
: Pola
Vastaus käyttäjältä Pola aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Gabrialette
- Poissa
- Keksimestari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 26
- Vastaanotettu kiitos 0
11.02.2014 17:10 - 11.02.2014 17:10 #17563
: Gabrialette
Vastaus käyttäjältä Gabrialette aiheessa Re: Täydellisen kääretortun salaisuus.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sivu luotiin ajassa: 0.163 sekuntia