Leivinjauheen käyttö kermassa

Lisää
01.02.2013 17:36 - 01.02.2013 17:36 #19098 : Trassi
Trassi loi aiheen:
Olen mukana muutamassa ruotsalaisessa leivontafoorumissa ja yhdessä siellä on juuri ollut esillä leivinjauheen käyttö kermavaahdossa. Kuka on kuullut käytännöstä? Leivinjauhetta käytetään vain maustemitta (veitsenterällinen) annosta kohti ja Sen pitäisi estää kerman voiksi tuleminen ja täten voisi saada kovaksi vatkattua vaahtoa. Tämä oli uusi juttu minulle ja kun kerroin käyttäväni vanilijajauhetta niin toteamus oli että se ei sovellu esim ps:n alle sillä se rupeaa hikoilemaan...
Eli miten on ja onko jollain kokemusta tai aikaa tehdä testi?? Itse en kerkiä työreissujen takia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.02.2013 22:27 - 02.02.2013 22:27 #15807 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Oho, mielenkiintoista. En ole kyllä koskaan kuullut moista. Kertokaahan joku jos kokeilette, miten kävi!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2013 09:30 - 03.02.2013 09:30 #15825 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Uusi asia minullekin ja mielenkiinnolla odottelen, jos joku ehtii kokeilla.

Tuon tiesin entuudesta, että jauheesta tehty vaniljakreemi ja siitä jatkettu diplomaattikreemi eivät sovellu marsipaanin yms alle. Pelkkä kermakin on parempi vaihtoehto. Entsyymit reagoivat ja kuorrute alkaa sulaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2013 17:28 - 03.02.2013 17:28 #15842 : Cinnamoriam
Cinnamoriam vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Enpä oo kuullut minäkään moisesta ikänään ;o Mäkin haluan tietää, jos joku kokeilee!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.04.2013 07:45 - 08.04.2013 07:45 #16325 : Mimosa
Mimosa vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Kuulostaa kyllä hassulta, mutta samalla mielenkiintoiselta! Kukahan tätä kokeilis ja raportois sitten tännekin?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.04.2013 15:44 - 12.04.2013 15:44 #16352 : wadelmatassu
wadelmatassu vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Paljonkohan tuo "annos" on, johon mitallinen leivinjauhetta sekoitetaan?
Mä voin testata huomenna, sen verran alkoi itseäkin kiinnostaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.05.2013 13:10 - 19.05.2013 13:10 #16556 : wadelmatassu
wadelmatassu vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Noniin, testattu on

Sekoitin noin vajaan teelusikallisen 6 desiin kermaa, enkä kyllä huomannut yhtään minkäänlaista vaikutusta. En sitten tiedä olisko leivinjauhetta pitäny olla enemmän, kun tuohon aiemmin esittämääni kysymykseen annoksen koosta ei ole tullut vastausta

Voi olla, että testaan toistekin eri mittasuhteilla, jos sattuu sopiva sauma tulemaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.05.2013 10:53 - 21.05.2013 10:53 #16573 : MariJ
MariJ vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Vaikuttiko leivinjauhe jotenkin kerman makuun?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.06.2013 08:19 - 01.06.2013 08:19 #16639 : wadelmatassu
wadelmatassu vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
^
Ei ainakaan tuolla määrällä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2013 23:28 - 02.06.2013 23:28 #16648 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Asian vierestä !
.
Paikallisesta marketista (matkoilla) ostin hammastahnan, kun en ottanut matkakassiin isoa tuubia.
Illalla sitten pesin hampaat ja ihmettelin suolan makua suussani. Tunnista sen herkästi, kun käytän säästeliäästi ruokiinkin, vaikkei varsinaista syytä ole. Kun luin sitten tahnan tuoteselosteen, niin sielläpä oli joukossa mukana leivinpulveria valkaisuaineena!

No jos leipomuksessa on leivinpulveria ja sitä syö kahvin kanssa....kahvi kellastuttaa, näin ollen pulla 'valkaisuttaa' ja hampaat kiiltävät valkoisuuttaan tai eivät ainakaan kellastu, vai mitä kummaa?

Eli leivinpulveri toimii näköjään monessa ja tosi erilaisiin asioihin.
Kokeiluun menee !

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2013 06:17 - 03.06.2013 06:17 #16649 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Toihan on ihan loistavaa! Nyt tällä logiikalla voi perustella, että syön kekskejä tai pullaa tai mitä vaan herkkua, jotta hampaani pysyvät valkoisina!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.06.2013 19:11 - 06.06.2013 19:11 #16658 : wadelmatassu
wadelmatassu vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
Muistattehan, että leivinjauhe ja sooda kyllä valkaisee hampaita hetkellisesti, mutta kuluttaa myös äärettömän paljon hammaskiillettä Loppuviimein siis on vaan huonoksi hampaille

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.06.2013 19:44 - 06.06.2013 19:44 #16660 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa

Muistattehan, että leivinjauhe ja sooda kyllä valkaisee hampaita hetkellisesti, mutta kuluttaa myös äärettömän paljon hammaskiillettä

Loppuviimein siis on vaan huonoksi hampaille


Kiitos 'Wadelmatassu' !
On hyvä kun joku pitää tassut maassa ja oikeassahan olet. Tämä aiempi huomautus sopi vain juuri aamun hetkeen !
Hiiri syö suklaata ja harjaa hampaita EU :n suosituksia omaavilla tahnoilla, mutta ostetun USAtuubin käytän loppuun

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.02.2014 17:32 - 11.02.2014 17:32 #17570 : Gabrialette
Gabrialette vastasi aiheeseen: Re: Leivinjauheen käyttö kermassa
MÄ käytän leivinjauhetta melkein kaikkeen! Toimii

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.107 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017