- Viestejä: 2740
- Vastaanotettu kiitos 0
Leivontaan-lehden reseptiongelmia
Minkälainen on on siis karamelliseos ja mistä saan ne suklaapalat? Missä vaiheessa sokeri lisätään? Oisko jollain tämä lehti ja vastaisi miten tehdään?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Itselläni on tuo lehti ja harmikseni totesin, että ohjeet on aika monin paikoin melko epäselviä tai ylimalkaisia. Lisäksi siellä on aika paljon kielellisä pikkuvirheitä, mm. yksi sivulause viittaa väärään subjektiin ja sitten saakin ihmetellä, että mitähän tässä nyt oikein tarkoitetaan (no joo, toi ei nyt enää ole pikkuvirhe ). Jos on tosi pro leipuri, niin sitten tuollaiset ei niin haittaa, mutta minä ainakin tarvitsen moneen selkeät ohjeet onnistuakseni.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Veikkaisin ohjeen olevan:
4. Kuorrute: Sulata suklaa. Sulata sokeri tummaksi karamelliseokseksi. Lisää kerma ja keitä muutama minuutti, anna jäähtyä ja kaada seos suklaapalojen päälle. Sekoita tasaiseksi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Lehden reseptit ovat suurimmalta osin ruotsista käännettyjä ja siksi niitä virheitä on muitakin.
Taitajat osaavat lukea ne 'virheet' oikein, mutta esimerkiksi hiiri ei.
Panostavat varmaan tähän ja seuraavassa numerossa toivotaan jo olevan reseptit kohdallaan tai ainakin melkein.
Sen sijaan olenkin keitellyt vain suklaata ilman kakkua tänään. Ja niin hyvää ettei sanotuksi saa. Postaan myöhemmin sivuilleni.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sivulla 34 on pikkuleipien ohjeita, ja ajattelin tehdän lumikeksejä. Ohje on kuitenkin vähän hämmentävä.
Tee näin ohje menee näin:
1. Palastele (AARGGH mikä sana [/i] ) suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa voi ja fariinisokeri. Lisää kananmuna, vaniljasokeri, kardemumma ja lopuksi suklaasula kevyesti vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola kulhossa.
4. Sekoita jauhot ja maito. Massan tulee olla kosteaa.
5. Pyöritä massasta rulla, kiedo se kelmuun ja aseta jäkaappiin muutamaksi tunniksi.
jne.
Siis ihmettelen syvästi kohtaa 4. Mun mielestä sekoita jauhot ja maito tarkottaa sitä, että jauhot ja maito sekoitetaan keskenään. Ok, mutta missä vaiheessa sitten suklaa-voi-sokerimassa sekoitetaan jauhoihin? Ei missään. Eli kohta 4 tarkoittanee sitä, että jauhot ja maito sekoitetaan suklaamassaan?
Testasin tänään myös joulutähtikeksien ohjetta samalta sivulta. En tiedä mittasiko 13 v. assistenttini jauhot vähän reippaalla kädellä vai onko reseptissä joku virhe, mutta taikina oli niin jauhoista ja murenevaa, ettei siitä saanut tehtyä yhtään mitään. Pari (pahanmakuista) koepiparia paiston, jotka sai juuri ja juuri raavittua kasaan, ja loppu 3/4 taikinasta päätyi roskiin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Mitenkään en puolustele lehteä, olen laittanut heille erilaisista kielivirheistä ja reseptien lapsuksista huomautuksia. Odotan innolla josko seuraavan numeron ohjeisiin olisi panostettu ja ne olisi kääntänyt suomen kieltä hyvin taitava tai vastaavasti reseptien kieltä osaava kääntäjä, sekä lukenut ammatti-ihminen ennen painoon menoa.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Lehdissä reseptit on aika ylimalkaisia, ei aina tosin, mutta tää lehti ylittää kyllä kaikki aikaisemmat ennätykset! Reseptejä on todella paljon, ja niitä tietty mahtuukin paljon, kun itse ohje-osa vie niin vähän tilaa.
Mun mielestä hinta-laatusuhde ei ollut sellaisella tolalla, että houkuttelisi jatkossa ostamaan. Tilata en edes harkitse. Mutta kokenut leipuri saa lehdestä varmasti paljon enemmän irti, ja ehkä he ovatkin sitten sitä lehden varsinaista kohderyhmää. Kyllä mäkin hyvin ymmärsin sellaisia reseptejä, minkälaista tulee usein leivottua muutenkin, mutta uuden kokeileminen on ton opuksen kanssa vähintäänkin haastavaa.
Niin ja niistä tähtikekseistä pitää kai sitten vetää takaisinpäin, kun muu perhe oli sitä mieltä, että ne oli hyviä. Ei vaan ehkä sitten ollut mun maun mukaisia keksejä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Minä ainakin sunnuntaileipurina voin leipoa sillä aikaa 'tuttujen keittiökirjojen' jo ulkoa opittujen reseptien mukaan ja pohjalta. Yritän oppia, niin ymmärrän sitten lukea rivien välitkin ja tehdä uutuuksia.
Aikoinaan ennenkuin opin ruotsia, muistan Feminan herkullisten reseptien olleen aivan hepreaa. Mutta säästin onneksi lehtileikkeitä - nyt niistä on ollut iloa jo pitkään. Olen päättänyt antaa tälle uudellekin lehdelle toisen mahdollisuuden .
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Olen tilannut molemmat lehdet, sekä MAKU, että LEIVOTAAN jo ihan suomen kielenkin takia. Eikä vaikeuksia ole ollut reseptien kanssa, vaikka olen harrastelija. UUsimmat lehden ovat molemmat mielenkiintoista 'pullaa' täynnä!Onpas erikoista, että monella on kokemuksia reseptien epätarkkudesta........ voisi harkita tilausta. Pitänee ensin selailla kaupassa. Tällä hetkellä reseptejä löytyy kivasti ulkomaisilta sivuistoilta ja blogeista.
Ulkosuomalainen samalla voi päivittää myös tietoa kotimaan tuotteista ja uutuuksista lukiessaan mainoksetkin.
Mutta oikeasti vastasin kyllä siksi, että huomaan sinun vauhdikkaasti keränneen kommenteilla pisteitä . Vielä puuttuu hieman, mutta saatat ehtiä maaliskuun haasteleipomukseen mukaan - tervetuloa ! Muista sitten vain pyytää 20 kommentin jälkeen aktiivijäsenyyttä !
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kaapistani siis löytyy kookosta monessa muodossa; kookosjauhoja ja kookoslastuja ja kookoshiutaleita -eli onkohan tuo jauhettu niinkun kookosjauho...? Tosin kookosjauho on aika tuhtia kamaa, eli tulee melko kuitupitoinen niillä... Kokeillahan tietty voi molemmilla, mutta mietin, että oonkohan nyt missannut jonkun käsitteen tai kookostuotteen? Kuvassa näyttäsi ehkä hiutaleilta?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
On hyvä pitää mielessä että Leivotaan lehti on oikeastaan miltei Hem bakad !
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Ongelma ei ole oikoluku, vaan selvästikin ruotsalainen kääntäjä, joka osaa suomea tai ehkä käyttää google kääntäjää . Pitäisi olla toisin päin suomalainen joka osaa ruotsia ja ilman googlea
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mulla oli käsittämättömiä ongelmia lehden maksun kanssa. Laskua en saanut ikinä, mutta sen sijaan lehti muisti minua huomatuskirjeellä, koska lasku oli maksamatta. Oli kyllä, milläs sen maksat, jos laskua ei koskaan tule. Noh, en viitsinyt sinne sen kummemmin soitella, kun karhukirjeessä ei ollut mitään ylimääräisiä huomatusmaksuja, vaan maksoin karhulaskun sen eräpäivänä. Parin viikon päästä eräpäivästä tuli kirje, jossa kerrottiin tilauksen peruutetun, koska laskua ei ole maksettu, ja voinko ystävällisesti maksaa oheisella viitesiirrolla jo saamani lehdet (3,30 e). Whaaaat??
No nyt sitten luuri käteen ja soittamaan. Ystävällinen nainen langan päässä totesi, että maksettu on ja kaikki on kunnossa. Ei tiennyt miksi kirje oli lähtetty ja kehotti vain repimään sen. Hän vakuutteli, että lehdet tulee normaalisti kirjeestä huolimatta. Ei sitten tosiaan tullut ennen kuin soitin ja tivasin lehteä. Saapa nähdä pitääkö vielä seuraavastakin lehdestä soitella, vai tuleeko ilmankin.
On ihan mukavaa lukea pelkästään leivontaan keskittynyttä lehteä, mutta nuo jatkuvat epätarkkuudet resepteissä kyllä häiritseen sen verran, että mietin tosissani (varsinkin tuon laskusotkun jälkeen), että haluanko jatkaa tilaustani vai en.
Päänvaivaa aiheuttavat erheet kun sattuu olemaan aina sellaisissa resepteissä, joita ajattelin kokeilla. Esim. uusimman lehden sivun 66 marenkiruudut. Kaikki menee hyvin ohjeen viimeiseen kohtaan asti, jossa sanotaan, että paista uunin alatasolla vielä noin 30-35 min. VIELÄ? Missään kohtaan ohjeessa ei piirakkaa ole laitettu uuniin ensimmäistäkään kertaa. Että kauankohan sitä sitten pitäisi siellä paistella, kun toinenkin paistokerta on noin pitkä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Pippurinen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 122
- Vastaanotettu kiitos 0
Luulis ton reseptin nyt kuitenkin sitä jauhoa kaipaavan niin sekoitin sen muiden ainesten kanssa. Seoksesta tuli tosi murumaista joten päättelin että sitä maitoakin pitää laittaa... kuinka paljon? 3rk laitoin, varmaan olis saannu enemmänkin laittaa. Aikamoista askartelua oli seoksen painelu pieniin metallivuokiin mutta niinhän se aina on.
Kohta otan uunista ulos niin pääsee testaamaan menikö ihan pipariksi. Miten te olisitte tuon ohjevirheen paikanneet?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Noh, tein ensin kuitenkin kuten ohjeessa luki ja keittelin kreemin pelkällä raasteella höystettynä. En tiedä oliko mulla jotenkin aneemisia sitruunoita vai puuttuuko ohjeesta tosiaan mehu (yleensähän vastaaviin piirakoihin laitetaan myös mehut), mutta aikani kreemiä keiteltyäni sitä maistoin eikä sitruuna maistunut yhtään. "Kreemi" maistui lähinnä makealta voisulalta. Eikä kreemi oiken tahtonut paksuuntuakaan.
Sitten päätin soveltaa ja heitin kehään 1 1/2 sitruunan mehun. Sain oikein kirpsakan täytteen, ja ihan hyvän piirakan ja täytekin jähmettyi kiltisti.
Onko kukaan muu testannut ohjetta? Tuliko täyteestä tosiaan sellaista kuin pitikin ilman sitruunamehua?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.